Sega Dreamcast News

Βασικα ο Ben Plato κανει την καμπανια για ενα Dreamcast σε HD εκδοση με store για να κατεβαζεις τα παλια και τα νεα παιχνιδια του DC οπου η κονσολα θα παταει πανω σε android. Θα ειναι μια φθηνη επανεκδοση και την Sega δεν πιστευω να την χαλαει αμα περνει καποιο μεριδιο απο αυτο.
 
Εγώ ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω. Ποιο το νόημα να βγάλει κάποιος ένα μηχάνημα με δυνατότητες/τεχνολογία του 1998? Δηλαδή μόνο και μόνο για το όνομα? Τι παραπάνω μπορεί να κάνει το Dreamcast σε σχέση με ένα PS4 ή ακόμα και ένα WiiU? Ακόμα και μία πάμφθηνη Android κονσόλα σε στιλ UYA, πάλι θα είχε πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες σαν hardware.

Οπότε σε τι εξυπηρετεί ένα Dreamcast σήμερα? Θα μπορούσε πολύ πιο εύκολα κάποιος να βγάλει παιχνίδια που να θυμίζουν Dreamcast σε κάποια υπάρχουσα κονσόλα. Οπως βγάλανε στο XBLA παλιά παιχνίδια από arcades της Sega. Θα μπορούσαν απλώς να βγάλουν καινούρια παιχνίδια αν ντε και καλά θέλει κάποιος γραφικά τύπου Dremcast. Δεν βλέπω κανέναν λόγω να μπούμε όλοι σε έξοδα για να βγει μία νέα κονσόλα (την οποία θα πρέπει κι εμείς να αγοράσουμε εξτρά) μόνο και μόνο γιατί θα έχει επάνω το λογότυπο Dreamcast.
 
Παρτε μια ματια απο το επερχομενο παιχνιδι της Retro Sumus το Xenocider που θα παταει πανω στο gameplay του Space Harrier.
 
Καλημέρα,

Για το Xenocider βγήκε η καμπάνια του στο kickstarter (


)Διαβάζοντας για τα μέλη της ομάδας το μάτι μου έπεσε σε 2 παλιούς γνώριμους της DC σκηνής (τουλάχιστον από τα χρόνια που ασχολούμουν εγώ ενεργά - πάνω από δεκαετία) τον Chui και τον Fox68k υπεύθυνους για πολλούς emulators (Neo Geo, SNES, Amiga) του Dreamcast. Οπότε το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό!
 
Και εγω περιμενα να βγει η καμπανια απο τον προηγουμενο μηνα, ελπιζω να την υποστηριξουν γιατι τα παιδια κανουν καλη δουλεια και μαλιστα ειναι το πρωτο 3D παιχνιδι που θα βγει μετα απο μια δεκαετια. Οποιος θελει να δοκιμασει το demo μπορει να παει στην σελιδα του KS και το κατεβασει για PC, Mac, Dreamcast.
 
Εγω τους υποστηριξα με το κάτι τις μου στο KS. Αναμονη κανά χρονο ακόμα για το αποτέλεσμα.
 
[h=3]Zia and the Goddesses of Magic[/h]
zia.png


http://onorisoft.free.fr/retroshop/index.html#Zia
 
Για οσους θυμουνται το Chu Chu Rocket ενα puzzle παιχνιδι για το Dreamcast, απο εχθες εχει επιστρεψει το online mode χαρη τον Kazade (ο τυπος πισω απο το DreamPi,καποια μερα θα κανω μια μικρη παρουσιαση). Ο Kazade εχει στοχο να επιστρεψει και αλλα παιχνιδια ονλαιν που πατουσανε πανω στο Dreamarena.

Επισης εχει δημιουργησει μια σελιδα για το ποιος παιζει ονλαιν στο Dreamcast.

https://dreamcast.online/now/
 
Ένας νεαρός dev. δήλωσε δια μέσω του instagram του πως ετοιμάζει μία VMU έκδοση Pokemon GO. Τώρα το τι, πως παραμένει άγνωστο.



Pokémon GO for the Sega Dreamcast VMU! Coming 2017, because I'm lazy and it's going to take forever to draw all those damn Pokémon. Randomly generated map grid in place of GPS functionality and timing based mini game to throw Pokéballs.
http://x-community.grafbb.com/t1873-...tes-news#24349

Πολλοί έχουν επιφυλάξεις για τη συγκεκριμένη προσπάθεια, στα όρια της δυσπιστίας, ωστόσο ο συγκεκριμένος έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο παιχνίδια vmu : Street Race & Flappy Bird

jj.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κρατω ενα καλαθι μικρο...μικρουτσικο...σαν δακτυληθρα
 
Τι σε προβληματίζει wally?
 
Δεν εχω πια πιστη σε μεμονομενους ερασιτεχνες indie devs του DC οτι θ δωσουν κατι καλο...μπορει να γεροπαραξενευω

Η ποιοτητα ερχεται μονο απο commercial τιτλους. Mακαρι πχ να ξαναδουμε ενα αντιστοιχο Sturmwind
 
μα έτσι κι αλλιως τι να περιμένει κανεις απο ενα vmu game. Ο συγκεκριμένος θα κανει Κάτι δεδομένα περιορισμένο.

Προσωπικά δε μαρεσει που πατάει σε κάτι γνωστό αλλά όπως και να χει, είναι μια ιδιαίτερη κυκλοφορία απο διάφορες αποψεις
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το ειδα και εγω εχθες και λεω ενταξει, αλλα απο την μια ειναι ενα ατομο που υποστηριζει την VMU με διαφορα παιχνιδια οπως τα Flappy Bird και Street Racer και ο συγκεκριμενος θελει καποια υποστηριξη απο τον κοσμο ωστε να συνεχιζει να βγαζει και αλλα για την VMU.

Τωρα για οσον αφορα αυτο που ειπε ο Wally περι μεμονομενων indie devs ειμαι 50-50, αν και μονοι τους προσπαθουν να κανουν κατι αλλα τις περισσοτερες φορες τα παρατανε στη μεση λογω δυσκολιων αναπτυξης, οπου οι περισσοτεροι δεν ζητανε καν βοηθεια απο αλλους για να προχωρησουνε.

Παντως στο θεμα των indies games για το Dreamcast βρισκεται ακομα σε καλο δρομο, οπως και το ανοιγμα των servers για τα παιχνιδια που υποστηριζαν ονλαιν.
 
Αυτες τις μερες δουλευω πανω στο raspberry pi zero ωστε να συνδεεται ονλαιν το Dreamcast μεσω αυτου. Το εχω κανει ηδη με το raspberry pi 2/3 και δουλευει αψογα.

Αυτην την στιγμη τα παιχνιδια που μπορεις να παιξεις ονλαιν ειναι:

1. Phantasy Star Online ver 1/2

2. Quake 3 Arena (USA). ΕU servers θα ανοιξουν συντομα.

3. Chu Chu Rocket (Pal/Ntsc)

4. The Next Tetris (NTSC)

5. Toy Racer

6. PBA Bowling 2001 (NTSC)

7. Maximum Pool (NTSC)

8. Starlancer (Pal/Ntsc)

9. Planet Ring

Αναμενονται :

1. Alien Front Online

2. Worms World Party

3. Dreamarena

4. Daytona USA 2001 (NTSC)

5. F355
 
Μπορεις να μας γραψεις εναν μικρο οδηγο plz!!???!!!
 
Πίσω
Μπλουζα