Sega Master system ερώτηση.

Haros

RetroMaNiaC
Joined
10 Mαϊ 2009
Μηνύματα
813
Αντιδράσεις
3
Γειά σας παιδιά,

έχει πέσει στα χέρια μου ένα MSΙΙ που δεν δουλεύει.

Απ'ότι είδα πρέπει να υπάρχει κάποια ψυχρή κόλληση στο jack. Το θέμα είναι ότι πρέπει να βγάλω την πλακέτα του και να την γυρίσω ανάποδα για να έχω πρόσβαση στις κολλήσεις από κάτω.

Η "mainboard" του λοιπόν φαίνεται σαν να είναι κολλημένη πάνω σε μια μεταλλική βάση και δεν μπορώ να την βγάλω. Φοβάμαι να χρησιμοποιήσω δύναμη μην κάνω καμιά ζημιά.

Καμιά ιδέα για το πως μπορώ να την βγάλω;
 

Haros

RetroMaNiaC
Joined
10 Mαϊ 2009
Μηνύματα
813
Αντιδράσεις
3
Άκυρο, τελικά ήθελε λίγη brutal δύναμη. Είχε κολλήσει η πλακέτα με την μεταλλική βάση λόγω μπίχλας... :p
 

cauldron

RetroActive
Joined
9 Αύγ 2007
Μηνύματα
419
Αντιδράσεις
9
Μιας και το άνοιξες, δεν το αναβαθμίζεις και στα 60Hz??http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=9618

Πρόσεξε κάτι μικρά πλαστικά που συγκρατούν την πλακέτα στη θέση της στις γωνίες, μάλλον θα σου σπάσουν!!! ;)
 

Haros

RetroMaNiaC
Joined
10 Mαϊ 2009
Μηνύματα
813
Αντιδράσεις
3
Ξέρεις τι θέμα έχω με τα 60hz; Στην τηλεόραση του σαλονιού μου παίζει μια χαρά μια κονσόλα sega saturn που την έχω γυρίσει στα 60, αλλά στην τηλεόραση του δωματίου μου η εικόνα φαίνεται με "περίεργα" χρώματα (όχι άχρωμη)...

Δεν ξέρω βέβαια μήπως σε αυτό ευθύνεται και το καλώδιο (SVIDEO) του saturn. Πιστεύω όμως ότι θα έχω το ίδιο θέμα και με το MS με το ομοαξονικό...

edit: μιας και έχω μέσα στο συρτάρι μου έναν διακόπτη ας τον βάλω να υπάρχει για 50/60hz επιλογή... :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

cauldron

RetroActive
Joined
9 Αύγ 2007
Μηνύματα
419
Αντιδράσεις
9
Τι τηλεόραση είναι? Οι περισσότερες παλιές γράφανε από πίσω και τα Hz.
 

Haros

RetroMaNiaC
Joined
10 Mαϊ 2009
Μηνύματα
813
Αντιδράσεις
3
tvbox είναι συνδεδεμένο πάνω σε μια tft που είχα και καθόταν. Πιθανότατα το tvbox δεν υποστηρίζει pal στα 60, γι'αυτό έβαλα έναν διακόπτη τελικά...
 

cauldron

RetroActive
Joined
9 Αύγ 2007
Μηνύματα
419
Αντιδράσεις
9
Μπράβο που το τόλμησες! Ρίξε και καμια φωτό να αν δεν σου κάνει κόπο... :)
 

Haros

RetroMaNiaC
Joined
10 Mαϊ 2009
Μηνύματα
813
Αντιδράσεις
3
Καλά δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Το ίδιο όπως το έχεις κάνει και εσύ είναι μόνο που αντί να είναι μόνιμα συνδεδεμένο στη γείωση βάζεις έναν διακόπτη να παίρνει γραμμή και από τα +5V.

Με διακόπτη έχω κάνει και το saturn μου ακριβώς για τον λόγο ότι η τηλεόραση του δωματίου μου δεν υποστηρίζει pal στα 60 και συνήθως παίζω με τις κονσόλες εκεί.

Δυστυχώς έχω κλείσει τώρα το MS αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα το ξανανοίξω να τραβήξω φωτόζ μιας και έχει βγεί ωραίο αποτέλεσμα με τον διακόπτη από πίσω (έχω τρυπήσει το πλαστικό).
 
Μπλουζα