sega master system 2 no sound output problem!

kaka84

RetroN00b
Joined
4 Δεκ 2008
Μηνύματα
17
Αντιδράσεις
0
παιδια θα ηθελα λιγο τα φωτα σας οποιος ξερει δηλ πηρα ενα master system δουλεθει μαι χαρα εχω εικονα στην τv αλλα δεν εχω καθολου ηχο ποιο να ειναι το προβλημα ??
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.383
Αντιδράσεις
2.733
Ειναι προφανως PAL-UK και φοβαμαι οτι ο μονος τροπος να ακουσεις ηχο ειναι να κανεις την πολυ δυσκολη composite μοντα.
 

kaka84

RetroN00b
Joined
4 Δεκ 2008
Μηνύματα
17
Αντιδράσεις
0
ειναι pal-uk οπως το λες εχει διαφορα αυτο?Γιαυτο δεν μου βρισκει ηχο?
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.383
Αντιδράσεις
2.733
Ναι,κατα το PALUK ο ηχος φευγει σε αλλη συχνοτητα απο αυτη που τον περιμενει το δικο μας PAL.

Οι νεες τηλεορασεις παντως εχουν επιλογη διαφορων PAL προτοκολλων...
 

kaka84

RetroN00b
Joined
4 Δεκ 2008
Μηνύματα
17
Αντιδράσεις
0
αυτο δεν το ηξερα ολες οι τv μου ειναι sony αυτο το κοιτας στο σημα θα παω να το ψαξω και να ενημερωσω!!!!
 

kaka84

RetroN00b
Joined
4 Δεκ 2008
Μηνύματα
17
Αντιδράσεις
0
τπτ τζιφος δεν βρισκω καμια λειτουργια και στην καινοθρα μου οθονη που να βγαζει ηχο το master system καμια αλλη βοηθεια?WALLY εχεις καμια αλλη ιδεα?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

vp74

Retro Member
Joined
20 Ιολ 2009
Μηνύματα
132
Αντιδράσεις
2
Υπάρχουν 2 τρόποι να πάρεις ήχο και av out από τα master system. Ο πρώτος είναι ο δύσκολος επειδή απαιτεί αρκετές κολλήσεις στο κάτω μέρος της πλακέτας καθώς επίσης πυκνωτές και αντιστάσεις, ενώ ο 2ος χρειάζεται μόνο 2 κολλήσεις στο επάνω μέρος της πλακέτας. Αφού την ανοίξεις λοιπόν, θα κοιτάξεις στο tuner. Εκεί που ενώνεται το tuner με το mainboard (3 ποδαράκια είναι) το πρώτο αριστερά είναι ο ήχος, το δεύτερο κεντρικό είναι το av out. Το av όμως δεν θα το πάρεις από εκεί καθώς δεν έχει αρκετή ενίσχυση. Θα ψάξεις λίγο δεξιά την αντίσταση R21 και θα πάρεις το av από το επάνω μέρος της. Από εκεί το σήμα είναι αρκετό για το composite.



Οπότε έχουμε:

Ήχος: Το αριστερό ποδαράκι από τα τρία του tuner

Εικόνα: Το επάνω μέρος της αντίστασης R21

Γείωση: Πάρε από την πλακέτα (τα γύρω γύρω) ή επάνω στο

μεταλλικό του tuner.

Συνολικά 3 κολλήσεις. 1 για εικόνα, μια για ήχο και 1 για τις 2 γειώσεις μαζί.

Αυτός ο τρόπος είναι δοκιμασμένος και στο MS1 αλλά και στο ΜS2 και

δουλεύει χωρίς πρόβλημα. Ο δύσκολος τρόπος (1ος) είναι όμως ο πιο σωστός καθώς τις εξόδους τις παίρνεις απ'ευθείας από το ολοκληρωμένο και με τους πυκνωτές και τις αντιστάσεις (που χρειάζονται για την φόρτιση των πυκνωτών) πετυχαίνεις καλύτερο αποτέλεσμα στο σήμα της εικόνας σου (χρώματα, σταθερότητα). Τον δεύτερο οδηγό θα τον βρεις εδώ. Δεν είναι δύσκολος. Είναι απόλυτα κατανοητός.

http://www.mmmonkey.co.uk/console/sega/sms2-av.htm
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

kaka84

RetroN00b
Joined
4 Δεκ 2008
Μηνύματα
17
Αντιδράσεις
0
Σευχαριστω πολυ φιλε μου για τον τον κοπο σου θα το δοκιμασω και θα σας πω αποτελεσματα!!!! :D
 

vp74

Retro Member
Joined
20 Ιολ 2009
Μηνύματα
132
Αντιδράσεις
2
Καλή επιτυχία ;)

Αν δεν σε ικανοποιήσει η εικόνα, να παρεμβάλεις έναν πυκνωτή 220μf / 10V όπως στο παρακάτω σχήμα. Αντίστοιχη παρεμβολή αλλά με πυκνωτή 10μf / 10V, μπορείς να κάνεις και στο σήμα του ήχου. Να προσέξεις την πολικότητα των πυκνωτών. Το + είναι το μακρύτερο ποδαράκι του πυκνωτή, το - είναι το ποδαράκι που καταλήγει στο σημείο του πυκνωτή που αναγράφει 0 και έχει διαφορετικό χρώμα από τον υπόλοιπο πυκνωτή. (όπως στο σχήμα παρακάτω). Στο σήμα του video έχουμε ήδη αντίσταση στο κύκλωμα (την R21) οπότε δεν χρειάζεται να παρεμβάλεις και άλλη των 75Ω.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.383
Αντιδράσεις
2.733
Φοβερα κατατοπιστικο. Kudos vp74!
 

kaka84

RetroN00b
Joined
4 Δεκ 2008
Μηνύματα
17
Αντιδράσεις
0
το πρωτο μου φανηκε πιο ευκολο χεχεχεχε αλλα θα το δοκιμασω και αυτο!!!! :D
 

kaka84

RetroN00b
Joined
4 Δεκ 2008
Μηνύματα
17
Αντιδράσεις
0
Δοκιμασα το πρωτο τζιφος ι εικονα δεν μου βγαινει καλα ου ο ηχος οποτε αυριο θα παο να τσιμπισω τους πυκνωτες να δοκιμασω τον δευτερο τροπο!!!!
 

vp74

Retro Member
Joined
20 Ιολ 2009
Μηνύματα
132
Αντιδράσεις
2
Αν η εικόνα σου βγαίνει με ξεθωριασμένα γράμματα τότε το πυκνωτάκι είναι απαραίτητο. Αφού θα πας, πάρε 4 πυκνωτές 220μF /10V, 1 πυκνωτή 10μF /10V, 4 αντιστάσεις 75Ω, μια αντίσταση 100Ω, καλώδιο, 5 θηλυκά rca, 5 αρσενικά rca, και ένα scart. Μιας και πήρες το κολάι με τις κολλήσεις, μπορεί να σου έρθει να κάνεις και την δύσκολη μόντα RGB ;) :p (στα έλεγα λίγα λίγα αλλά εκεί θα καταλήξεις. Όταν πιάσεις κολλητήρι δεν ξεκολάς εύκολα :D )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

kaka84

RetroN00b
Joined
4 Δεκ 2008
Μηνύματα
17
Αντιδράσεις
0
Λοιπον ξανα δοκιμασα το πρωτο με πιο προσεκτικες κολλησεις και καλυτερο rca και δουλευει μια χαρα ειδικα απο ηχο ειναι κομπλε αλλ με την οθονη ρε γαμωτο δεν ξερω λιγο ξεθωριασμενο καπως η μπορει να ειναι και ιδεα μου εχω πολυ καιρο να δω master system εεν δραση!Aλλα επειδη και εγω γουσταρω τρελα τις μοντες και τις old school κονσολες θα τις παλεψω και τις αλλες δυο με το scart και στο genesis(αν και το φοβαμαι να το πειραξω αυτο)&master system :D !!!
 

vp74

Retro Member
Joined
20 Ιολ 2009
Μηνύματα
132
Αντιδράσεις
2
Με το που θα βάλεις τον πυκνωτή 220mF θα είσαι πανέτοιμος για το av out σου. Ο πυκνωτής χρειάζεται και την αντίσταση, αν το σήμα από την r21 δεν σε καλύπτει αρκετά, πρόσθεσε και μια των 75Ω σε σειρά. Στο καλώδιο του sms1 οι αντιστάσεις υπάρχουν από την μεριά του scart γι'αυτό και δεν υπάρχει πρόβλημα. Στο sms2 όμως μιας και δεν έχεις καλώδιο και ο connector είναι δύσκολο να βρεθεί, καλό θα ήταν τον πυκνωτή και την αντίσταση να τα έχεις τοποθετήσει στο εσωτερικό του sms2.
 

kaka84

RetroN00b
Joined
4 Δεκ 2008
Μηνύματα
17
Αντιδράσεις
0
ok θα το δοκιμασω να δω την διαφορα χεχε !!!! :cool:
 

apple64

RetroN00b
Joined
20 Ιαν 2009
Μηνύματα
2
Αντιδράσεις
1
Νιώθω χαζός. Χάλασα ένα Master System 2 προσπαθώντας να φτιάξω τον ήχο και τώρα, εντελώς τυχαία, διαβάζω πως απλά έφταιγε πως ήταν από UK!

10 χρόνια μετά ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατί πιθανώς να χαλούσα άλλο ένα για να φτιάξω τον ήχο που στην πραγματικότητα δεν έχει πρόβλημα αλλά εγώ δεν μπορούσα να το ξέρω! Έψαξα στο διαδίκτυο και το μάτι μου δεν έπεσε στην πληροφορία αυτή. Θεώρησα δεδομένο πως είναι χαλασμένο.

Με την ευκαιρία θα κάνω και το RGB mod ώστε να το συνδέσω με το OSSC.

Ευχαριστώ και πάλι!

Υ.Γ. Αυτό είναι το πρώτο μου post! Είμαι πολλά χρόνια γραμμένος. Παλαιότερα έβλεπα καθημερινά το site.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.383
Αντιδράσεις
2.733
Παλιο μελος ;)  Μου εκανε εντυπωση στην αρχη διοτι οι εγγραφες ειναι κλειστες απο τον Φλεβαρη

Welcome back
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.383
Αντιδράσεις
2.733
Χμμμμ...ειναι μια καλη ερωτηση :)

Τεχνικα ζητηματα, καθημερινοτητα, ελλειψη χρονου...

Ελπιζω συντομα να λυθει 
 
Μπλουζα