Sega Multi mega : Πρόβλημα με την ανάγνωση παιχνιδιών

flanker27

RetroWannaBe
Joined
27 Απρ 2011
Μηνύματα
37
Αντιδράσεις
0
Καλημέρα σε όλους. Είμαι καινούργιος στο forum άλλα παλιός fan της Sega και γενικά του retro gaming. Έχω στην κατοχή μου mega drive 1, 2 & 3 αλλά και mega cd I & II και θέλησα να συμπληρώσω τη συλλογή μου αγοράζοντας ένα sega multi mega. Το πρόβλημά με την κονσόλα είναι ότι ήρθε με μετασχηματιστή της Sega μεν αλλά όχι τον original για multi mega αλλά για mega drive 2. Έχει το ίδιο βύσμα εξόδου και εφαρμόζει στο multi mega. Η δημοπρασία που το αγόρασα ανέφερε οτι δεν διαβάζει cd-games αλλά μόνο cd`s μουσικής αλλά δεν το κατάλαβα γιατί ήταν στα γερμανικά που δεν γνωρίζω και σε μέρος που δεν έδωσα και πολύ σημασία. Το θέμα είναι οτι παίζει άπταιστα τα cartridges sega mega drive & sega genesis αλλά όταν του φορτώνω cd ξεκινά το αρχικό bios του sega mega cd γράφει checking cd please wait και μετά το αναγνωρίζει σαν μουσικό cd και παίζει κανονικά τα μουσικά κομμάτια. Θέλω να το φτιάξω γιατί είναι σπάνια κονσόλα και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να καθαρίσω το ματάκι και γενικά όλο το κομμάτι του laser μήπως και βρίσκεται εκεί το πρόβλημα αλλά δεν απέδωσε! Πήρα φυσικά και νέο μετασχηματιστή του εμπορίου που να βγάζει 1,5Α στην έξοδο και πίστευα ότι θα δουλέψει αλλά μάταια... Διάβασα σε άλλο site οτι μπορείς να αυξήσεις το ρεύμα που φθάνει στο laser ελάχιστα στρέφοντας ένα διακόπτη στη μητρική πλακέτα αλλά και φοβάμαι να το κάνω και πλέον αφού έχει τη σωστή τροφοδοσία δεν είμαι και 100% σίγουρος ότι φταίει το ρεύμα. Αν κάποιος έχει ξανασυναντήσει παρόμοιο πρόβλημα ή γνωρίζει κάτι σχετικά θα εκτιμούσα κάθε βοήθεια. Ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια για το υπέροχο forum που τυχαία ανακάλυψα άλλα έχω ήδη γίνει φανατικός αναγνώστης.
 
To MD2 psu υπολειπεται πανω απο μισο Α.

Το νεο σου τροφοδοτικο βγαζει 9,6V, 1.5A? (positive tip)

Δοκιμασες με και χωρις μπαταριες? (με μπαταριες παιζει μονο μουσικα CD)

Γενικα ειναι ζημιαρικες κονσολες...

Kαλως ηρθες!

Edit:

Εριξα μια ματια και το laser του Multimega φαινεται να ειναι το Sanyo SF-C93 (παμφηνο)
 
χμμμμ περίεργο θέμα αφού παίζει όπως λες κανονικά τα audio tracks... το να βάζεις μέσα παιχνίδι και να στο βγάζει σαν μουσικό cd το κάνει το μηχάνημα όταν του βάζεις παιχνίδι από άλλο region ... Είσαι σίγουρος ότι του βάζεις PAL cd game;
 
Exοντας και το multi mega (και το cd-x) μπορω να δηλωσω με σιγουρια οτι το multi mega παιζει κανονικα

megaCD παιχνιδια (με το σωστο region) ακομα και με τον αυθεντικο μετασχηματιστη απο megadrive2.

Δεν ειναι εκει το προβλημα.

Γενικα ειναι ενα περιεργο προβλημα που οπως ειπε και ο κεροπι εμφανιζεται οταν καποιο παιχνιδι ειναι

απο αλλο region και το βλεπει σαν audio. Συνηθως επισης το πρωτο "track" ειναι το παιχνιδι και δεν

μπορει να παιξει φυσικα, ενω τα υπολοιπα tracks ειναι μουσικα κομματια του παιχνιδιου και μπορεις

να τα ακουσεις κανονικα.
 
Υπαρχουν και μικρες ασυμβατοτητες σε ορισμενα παιχνιδια (Jurassic Park, Radical Rex, Terminator,Who Shot Johnny Rock) μεταξυ MegaCD και MultiMega...

Λες να επεσες στη περιπτωση?
 
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις σας. Δεν χρησιμοποίησα μπαταρίες στην δοκιμή γιατί ξέρω ούτως ή άλλως οτι δεν παίζεις παιχνίδια με αυτές. Ο νέος μετασχηματιστής βγάζει 9V 1,5Α αλλά όπως λέει αι ο φίλος mike έχω διαβάσει και αλλού ότι παίζει με τον αυθεντικό μετασχηματιστή της Sega για mega drive II. Τα παιχνίδια που χρησιμοποίησα για να τεστάρω το μηχάνημα είναι το Sonic CD, Sol feace & Star Wars, όλα για Pal region. Χρησιμοποίησα και την δισκέτα Datel cdx μήπως λύσει καμμία ασυμβατότητα στο bios αλλά και πάλι τίποτα δεν την δέχεται κάν. Έλεγα να αλλάξω το λέιζερ αλλά επειδή διαβάζει μουσικά cd`s φοβάμαι ότι τσάμπα θα το κάνω. Υπάρχει περίπτωση να γίνει με κάποιο τρόπο update στο bios?

το bios είναι ver 2.21. Δοκίμασα και mtsc δισκάκι έτσι για να αποκλείσω κι αυτή την πιθανότητα. Κι αυτό μουσικό το βλέπει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τοτε πι8ανον εχει πεσει το laser,(υπ.οψην οτι δεν εχω το συγκεκριμενο μηχανημα)αν μπορεις βαλε ενα audio cd με πολλα κομματια μεσα και βαλε το τελευταιο να παιξει..παρατηρησε καμμια τυχον αδυναμια στο να διαβασει.

στο laser εχει καπου ενα τριμερ,δοκιμασε να μειωσεις λιγο την αντισταση.
 
mob είπε:
τοτε πι8ανον εχει πεσει το laser,(υπ.οψην οτι δεν εχω το συγκεκριμενο μηχανημα)αν μπορεις βαλε ενα audio cd με πολλα κομματια μεσα και βαλε το τελευταιο να παιξει..παρατηρησε καμμια τυχον αδυναμια στο να διαβασει.στο laser εχει καπου ενα τριμερ,δοκιμασε να μειωσεις λιγο την αντισταση.
Θα το προσπαθήσω γιατί νομίζω ότι είναι και το τελευταίο που μου μένει να κάνω. Ευχαριστώ πολύ mob
 
Τελικά δεν έχει σχέση με το ρεύμα. Το πρόβλημα της κονσόλας είναι στο τσιπάκι που αναλαμβάνει να αναγνωρίσει το CD και να μεταβιβάσει τις πληροφορίες που στέλνει το laser στον μικροεπεξεργαστή. Τώρα νομίζω οτι απλά θα το κρατήσω σαν εκθεσιακό κομμάτι ή για ανταλλακτικά αν αργότερα αγοράσω μια ίδια κονσόλα ή cdx.
 
Πως διαπιστωσες οτι φταιει αυτο?

Δεν υπαρχει στο εξωτερικο, να το παραγειλεις με "κωδικο"?

Αν και εχω ακουσει οτι τα parts της sega, απλα δεν υπαρχουν πουθενα, δεν βρισκεις με τιποτα ανταλλακτικα.
 
Kαι γώ όσες φορές έχω ψάξει δεν έχω βρεί τίποτα και για κανένα τσιπάκι. Το πήγα σε τεχνοκό τελικά και αφού το εξέτασε μου είπε οτι αφου διαβάζει τα μουσικά cd αλλά όχι τα δισκάκια των παιχνιδιών και οι μετρήσεις που έκανε στο λέιζερ δείχνουν οτι είναι σωστό και διαβάζει το πρόβλημα πρέπει να είναι στο τσιπάκι... Ξέρεις κανένα αλλο ηλεκτρονικό εργαστήριο που να ειδικεύεται σε παιχνιδομηχανές να παω να το δουν κι εκεί;
 
Εμενα παντως το πιο κουφο που εχει τυχει να μου φτιαξουν, ειναι ενα JVC x-eye (megadrive+megaCD).

Αλλα ηταν "ευκολη" βλαβη", αλλαγη λειζερ. Μονο 50 ευρω, καινουργιο λειζερ + εργασια.
 
Πίσω
Μπλουζα