Imgema
Alien RetroDatabase
- Αντιδράσεις
- 1.421
To Pluto όμως δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία. Τα 64DD και Nomad τα αγοράζεις για να τα χρησιμοποιήσεις στην ουσία, για παράδειγμα το 64DD πολύς κόσμος το θέλει γιατί δεν υπάρχει κάποιος emulator και θέλει να παίξει 2-3 καλά παιχνίδια που έχει, όπως το Sim City και το F-Zero X expansion. To Pluto ανήκει στην κατηγορία των "display only collectibles" όπως το κουτάτο Stadium Events και το χρυσό Nintendo World Championships. Αυτά τα αγοράζουν και τα κλείνουν σε ένα σκληρό πλαστικό περίβλημα μέχρι να περάσουν στην επόμενη γενιά. Δεν νομίζω να δίνει 40.000 δολάρια κάποιος (τόσο είχε πιάσει) απλά για να παίξει το Stadium Events, δεν είναι καν καλό παιχνίδι.
Οπότε δεν νομίζω να έχει σημασία αν το Pluto έχει sofware ή όχι. Το μόνο που μετράει είναι η σπανιότητα και το πόσο δημοφιλές αντικείμενο είναι. Σίγουρα είναι πολύ πιο σπάνιο ακόμα και από τα "χρυσά δισκοπότηρα" του NES. Απλά αυτά είναι πολύ πιο δημοφιλή. Υπάρχουν ένα σωρό άρθρα και αναφορές για το πόσο σπάνια και πολύτιμα είναι οπότε αυξάνεται και η ζήτηση.
Είναι και ψυχολογικό γιατί αυτά είναι πολύ καιρό γνωστά και έχουν καρφωθεί στο μυαλό των collectors εδώ και χρόνια. Το Pluto όμως είναι σαν καινούριο στην ουσία. Ίσως αν ήταν γνωστό από παλιά, από κάποιο περιοδικό κλπ (όπως ήταν το Neptune) να είχε μεγαλύτερη ζήτηση. Εγώ προσωπικά ούτε καν ήξερα ότι υπήρχε μέχρι που είδα αυτό το topic.
Οπότε δεν νομίζω να έχει σημασία αν το Pluto έχει sofware ή όχι. Το μόνο που μετράει είναι η σπανιότητα και το πόσο δημοφιλές αντικείμενο είναι. Σίγουρα είναι πολύ πιο σπάνιο ακόμα και από τα "χρυσά δισκοπότηρα" του NES. Απλά αυτά είναι πολύ πιο δημοφιλή. Υπάρχουν ένα σωρό άρθρα και αναφορές για το πόσο σπάνια και πολύτιμα είναι οπότε αυξάνεται και η ζήτηση.
Είναι και ψυχολογικό γιατί αυτά είναι πολύ καιρό γνωστά και έχουν καρφωθεί στο μυαλό των collectors εδώ και χρόνια. Το Pluto όμως είναι σαν καινούριο στην ουσία. Ίσως αν ήταν γνωστό από παλιά, από κάποιο περιοδικό κλπ (όπως ήταν το Neptune) να είχε μεγαλύτερη ζήτηση. Εγώ προσωπικά ούτε καν ήξερα ότι υπήρχε μέχρι που είδα αυτό το topic.