Sinclair QL Games Collection 1

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
copyright holder / licensed distributor σούργελο και μερικοί αυλικοί του, κρατώντας αιχμάλωτη την παγκόσμια QL κοινότητα σε μια κατάσταση τρομοκρατίας και αισχροκέρδειας...
οχι μόνο σε QL φίλε μου, από πρώτο χέρι εμπειρία, το ίδιο παίζεται με OS/2 (> eComstation > ArcaOS) εκεί να δεις $$$$ ...

συγνώμη για το OOT

οχι μόνο σε QL φίλε μου, από πρώτο χέρι εμπειρία, το ίδιο παίζεται με OS/2 (> eComstation > ArcaOS) εκεί να δεις $$$$ ...

συγνώμη για το OOT
Σχετικά με τους συνεχιστές του OS/2, δεν ξέρω πολλά, όμως κάθησαν (πολύ πρόσφατα) και ανέπτυξαν νέο, "σοβαρό" software και αποφάσισαν να το πουλάνε. Εδώ πάω πάσο, με γεια τους, με χαρά τους... Τώρα, σε ποιον απευθύνονται αυτά τα λειτουργικά, είναι άλλη ιστορία... Σήμερα μόνο πολύ λίγοι χομπίστες ενδιαφέρονται μάλλον για κάτι τέτοιο και βασικά για ιστορικούς-εκπαιδευτικούς λόγους.
Δε μπορώ να φανταστώ σοβαρό επαγγελματία ή επιχείρηση που θα ήθελε να στηρίξει τη μηχανοργάνωσή της σε μια εξελιγμένη μορφή ενός λειτουργικού-απολιθώματος...
Αν περιμένουν να βγάλουν λεφτά έτσι, μάλλον έχουν ποντάρει σε λάθος άλογο... Η γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε αυτά τα λειτουργικά να διανέμονται δωρεάν, ώστε να τα γνωρίσει όποιος ενδιαφέρεται και μετά να ανέπτυσσαν συγκεκριμένες εφαρμογές προς πώληση πάνω σε αυτά...
:rolleyes:
Τέλος πάντων, η ιστορία με το QL είναι πολύ διαφορετική, μιλάμε για έναν τύπο-λούζερ, που βλέποντας αρκετό ενδιαφέρον από ερασιτέχνες για το συγκεκριμένο μηχάνημα, θυμήθηκε και αποφάσισε ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ ΤΟ 2000, οπότε ήδη τα πάντα για το QL διανέμονταν χύμα στο διαδίκτυο από χρόνια, όπως και για τα άλλα μηχανάκια της κατηγορίας, ότι κάτι σαχλαμαρίτσες παιχνιδάκια της κακιάς ώρας, από το 1984 και 85 δεν πρέπει να διανέμονται ελεύθερα...
Βρήκε κόλπο να βγάλει χαρτζηλικάκι, φουσκώνοντας τα μυαλά και κάποιων από τους δημιουργούς και επικαλούμενος πνευματικά δικαιώματα που δεν είναι καν δικά του!! :oops:
Ποιος ερασιτέχνης προτίθεται σήμερα να δώσει 10 και 15 λίρες για να κατεβάσει ένα χαζοπαίχνιδο 40 ετών, που θα το δει 5 λεπτά και μετά θα το παρατήσει για πάντα;
Ευτυχώς που αρκετοί από τους δημιουργούς προγραμμάτων εκείνης της εποχής διεχώρισαν τη θέση τους από αυτή τη γελοιότητα και συναίνεσαν οι ίδιοι για τη δωρεάν διανομή της δουλειάς τους...

Τελευταία επεξεργασία:
Βρήκε κόλπο να βγάλει χαρτζηλικάκι, φουσκώνοντας τα μυαλά και κάποιων από τους δημιουργούς και επικαλούμενος πνευματικά δικαιώματα που δεν είναι καν δικά του!!

Μακάρι να 'ταν κι έτσι... Ο πιο πιθανός διάλογος μάλλον είναι αυτός:

-Ναι γεια σας είστε ο κύριος τάδε;

-Ναι

-Σας τηλεφωνώ για εκείνο το παιχνίδι για τον QL, που φτιάξατε πριν τριάντα χρόνια. Θυμάστε; Το Crappy Shooter; Ξέρετε θα μπορούσαμε να βγάλουμε πολά λεφτά από αυτό.

-Το ποιο παιχνίδι;!!! QL???

-Ναι εκείνο που έκανε πίου πίου. Μπορώ να το πουλάω 5 λιρίτσες και να σας δίνω τα μισά κέρδη από τις πωλήσεις. Δέχεστε;

-Μα είναι δυνατόν να βγάλουμε λεφτά από αυτό; Θυμάμαι ότι είχε γίνει και port από άλλη πλατφόρμα, οπότε γιατί να μην το παίξουν εκεί, τσάμπα; Άσε που είναι και μάπα γενικά σαν παιχνίδι! 13 χρονών ήμουν όταν το έγραψα!

-Μα τι λέτε; Οι 50 χρήστες του QL που έχουν απομείνει παγκοσμίως, θα ενθουσιαστούν!

-Καλά, ναι ότι πεις...

-Τέλεια! Σας στέλνω το συμφωνητικό για την αποκλειστική διάθεση του παιχνιδιού από την εταιρία μας RWAP $oftware. Χάρηκα για την συν...

-Κλικ...

Πίσω
Μπλουζα