(SNES) Δημιουργία κατσαβιδιού (τοργκ θηλυκό)

vangel

Banned
Joined
26 Ιαν 2009
Μηνύματα
168
Αντιδράσεις
5
Mιας και έφαγα όλη την Αθηνάς και δεν το βρήκα πουθενά, είπα να μοιραστώ μαζί σας τα παρακάτω μιας και μου φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμο για να ανοίξω το SNES μου και να φτιάξω το composite video out καθώς και το audio left right out. Θα χρησιμεύσει δεν όσους δεν έχουν το καλώδιο του SNES ή το RF.

Υλικά:

1 bic στυλό.

1 αναπτήρα.

Θερμαίνουμε το κάτω πλαστικό μέρος του στυλό με τον αναπτήρα μέχρι να μαλακώσει. Αμέσως το τοποθετούμε πάνω από τη βίδα και πιέζουμε 40 δευτερόλεπτα χωρίς διακοπή. Έτσι λοιπόν φτιάχνουμε το καλούπι της βίδας πάνω στο στυλό. Καλό θα ήταν το πρώτο καλούπι να το κάνουμε στα πιο βαθιά αυλάκια του snes για να μην χρειαστεί να επαναλάβουμε την διαδικασία. Το αποτέλεσμα του bic κατσαβιδιού μας είναι το παρακάτω στην φωτό:

fetch


Στο εσωτερικό του snes θα βρούμε κανονικές βιδούλες οπότε η δουλειά μας θα είναι πιο εύκολη. Τις 6 βίδες μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε πλέον με κανονικές για να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα στο μέλλον. :cool:

P.S: Εννοείται ότι βγάζουμε το πλαστικό με το μελάνι μέσα από το στυλό....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ καλή η συμβουλή! Πάντως, έχω ήδη αγοράσει κατσαβίδι από το Ebay με 5 ευρώ (σύνολο με έξοδα αποστολής) και μου έκανε και για το Cube. ;)
 
Ναι στο ebay βρίσκεις. Αυτή είναι η λύση της στιγμής για τους ανυπόμονους. (σαν εμένα) :p
 
Θέλει πολύ υπομονή η δημιουργία καλουπιού για torx βίδα!

Μια φορά που χρειάστηκα να κάνω κάτι ανάλογο, χάλασα 3-4 στυλό μέχρι να φτιάξω ένα καλούπι το οποίο να αντέξει για πάνω από μια χρήσεις.
 
Το κόλπο είναι να λιώσεις το bic στυλό από την μπροστινή μεριά (από εκεί που έγραφε δηλαδή, στην μικρή τρυπούλα), να τον πατήσεις σε μια ξύλινη επιφάνεια να πάρει στρώμα πλαστικού εσωτερικά στην τρύπα, μετά ξαναλιώσιμο πάρα πολύ και πίεση πάνω στη βίδα μέχρι να κολλήσει επάνω της. Έτσι πετυχαίνουμε την μαύρη κρούστα γύρω από το καλούπι και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αρκετές φορές. Όταν ξεβιδώνουμε επίσης, δεν θέλει απότομη κίνηση. Κάνουμε μια μικρή δεξιόστροφη και μετά σιγά σιγά τις αριστερόστροφες με πίεση προς τα κάτω μέχρι να ξελασκάρει και να ξεβιδώσει. Και γω με την δεύτερη το πέτυχα.

Η πρώτη βιδούλα θα είναι κολλημένη επάνω. Την βγάζουμε ελαφρά και συνεχίζουμε με τις επόμενες.
 
Πολύ καλή η πατέντα, όντως τι μπορεί να σκαρφιστεί το μυαλό αν έχει ανάγκη κάτι...εγώ ευτηχώς είχα βρεί ολόκληρο σετ με θυληκές μύτες torx που είναι και απο τις πιο δύσκολες να βρεις και μάλιστα σε ένα πάγκο σε παζάρι!
 
Μπορείς επίσης να χρησιμοπειήσεις μια απλή βίδα torx σαν κατσαβίδι, και να την γυρίσεις με πένσα. Αν είναι το ίδιο νούμερο, πιστεύω ότι θα θηλυκώσει (αν και δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά, μη έχοντας δει ποτέ τέτοια βίδα-αυτήν του sNES εννοώ). Εγώ είχα πρόβλημα με ασυνήθιστα εργαλεία, έψαξα όλο το Ηράκλειο να βρω σωληνωτό 10 άρι, για αντίσταση πλυντηρίου Whirlpool, και βρήκα τελικά σε ένα μαγαζί με σιδηρικά... 100 μέτρα από το σπιτι μου.
 
Πίσω
Μπλουζα