Software και hardware λύσεις για παλιότερα μηχανήματα

theoritikos

RetroMasteR
Joined
2 Ιουν 2006
Μηνύματα
1.226
Αντιδράσεις
117
Ήρθαν οι γονείς μου για επίσκεψη πριν απο λίγο καιρό, και όταν έφυγαν τους έδωσα τον παλιό μου celeron γιατί μου έπιανε χώρο (αν μένεις σε γκαρσονιέρα, ο χώρος είναι πολύ σημαντικός .. :rolleyes: ).

Σκέφτομαι, μιας και ο υπολογιστής δουλεύει χωρίς προβλήματα (αν εξαιρέσεις το χαλασμένο dvd-drive, και ένα καμένο sdram chip :biglaugh: ), να τον χρησιμοποιώ, όταν πάω Τρίκαλα.

Το pc, όπως το έχω σκεφτεί , θα το έχω για να γράφω εργασίες, να ακούω κάνα mp3 (ή και για αντίποινα σε φασαριόζους γείτονες :biglaugh:), να παίζω παλιά games (κυρίως diablo και baldur's gate), να παίζω emulators (φυσικά! :cool: ), να διαβάζω κάνα ebook , ίσως να μπαίνω στο net μέσω του δωρεάν ασύρματου δικτύου που έφτιαξε ο Δήμαρχος (για αυτό θα μιλήσω μια άλλη φορά, που θα έχω περισσότερες πληροφορίε), και γενικά σαν time waster. :D

Για να δουλέψω το pc, απο hardware πρέπει να πάρω μια pci usb2 κάρτα (αν θυμάμαι καλά, οι κάρτες με chipset via είναι προς αποφυγή?), ένα dvd drive, και ίσως καμιά παλιά sdram μνήμη αν βρώ ( can anybody help?? :help: ).

Ο λόγος όμως που κάνω το post είναι να μου προτείνετε software που δεν θα βαραίνει το pc, καθώς και αν ξέρετε κάποια tweaks που θα δώσουν έξτρα δύναμη.

Το software που θα χρειαστώ είναι:

1) Κάποιο εναλλακτικό office αν υπάρχει που να μην τρώει πολλούς πόρους. Αν δεν υπάρχει, μπορώ να κάνω κάποιο tweak?

2) Antivirus και firewall αν μπω στο δίκτυο του Δήμου, μιας και οι routers τους δεν έχουν κάποιο protection. Φυσικά θέλω να μην τρώνε πολύ ram

3) Multimedia player και αντίστοιχοι codecs. Ξέρω πως hd movies ΔΕΝ υπάρχει καμιά περίπτωση να δώ, μιας και δεν φτάνει η δύναμη του επεξεργαστή

4) Κάποιο πρόγραμμα που ΜΟΝΟ να προβάλει pdf αρχεία (να μην είναι σαν το acrobat reader). Με το acrobat σε μεγάλα pdf παλιότερα, ο υπολογιστής ζορίζονταν.

Ξέχασα όμως να σας πω την σύνθεση του pc!

Celeron 600 Mhz

QDI advance 9 Motherboard

256 mb sdram (αν θυμάμαι καλά)

geforce 2 mx της hercules

80 giga σκληρος + 120 giga ( που θα τον γεμίσω με roms και emulators :thumbup: )

Ενα cd recorder plextor που θα το βγάλω (δεν νομίζω να μου χρειαστεί..)

sound blaster live 1024

Τα windows xp θα τα περάσω απο την αρχή.

Άμα βάλω το service pack 2 νομίζετε πως θα το επιβαρύνει? Το service pack 1 θα μπει οπωσδήποτε, λόγω της προσθήκης usb2 support.

Ξέρω πως υπάρχει μια πειραγμένη έκδοση των xp, που είναι κάπου 120- 130 mb για παλιά pc, αλλά έχουν αφαιρέσει πολλά πράγματα που θα χρειαστώ.

Drivers για κάρτα γραφικών και ήχου να βάλω αυτούς απο τα cd που πήρα με την αγορά τους? Ή υπάρχουν ελαφρύτερες εκδόσεις τους στο net?

Επίσης σκέφτομαι να βάλω linux, αντι για xp μήπως και έχω λιγότερη κατανάλωση σε cpu και ram, αλλά είμαι τελείως άσχετος...
 
/Pooky cracks fingers ***** craaaaaaack********

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Από πλευράς hardware το μηχανάκι σου είναι πολύ καλό.

Πάντως σε μια επερχόμενη συνάντησή μας θύμισέ μου να σου φέρω:

1). 2Χ 128mega ram SDRAM 133 Dims.

2). Voodoo 2 pci 3D accelerator card.

Κάρτα γραφικών δεν έχω κάποια διαθέσιμη να σου δώσω δυστυχώς αυτή τη στιγμή. Με την προσθήκη της Voodoo II (και με drivers που θα βρεις στο net ευκολότατα για XP) είσαι super για παλιά παιχνίδια.

Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις XP θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τα Windows 2000. Φυσικά σε αυτά θα προσθέσεις και το service pack 4 και είσαι jet. Τα 2000 είναι πιό ελαφρά από τα XP. Πάντως είναι εξαιρετικά σταθερά και δεν θα σου δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα.

Όσον αφορά τους drivers τώρα. Μια επίσκεψη στο http://www.viaarena.com θα σου δώσει τους νεότερους drivers του chipset της μητρικής σου. Και φυσικά μπορείς από το site της nvidia να κατεβάσεις τους νεότερους drivers για την κάρτα γραφικών σου. Για antivirus το avast κάνει εξαιρετική δουλειά, το έχω δει σε κατεβαστήρι με Pentium II στα 300 και δεν ζόριζε το σύστημα. Το ίδιο μηχανάκι - σκυλί λειτουργούσε με Windows XP και Service pack II αλλά με 512 mega ram.

Όσο για firewall το ενσωματωμένο των XP είναι μια χαρά. Δεν χρειάζεσαι τίποτε παραπάνω.

Εδώ ο Manos μας μπορεί να σε βοηθήσει παραπάνω μια και είναι ο πλέον ειδικός με την QDI Advance αλλά και τα μηχανάκια σε Socket 370.

Ελπίζω να βοήθησα σε κάτι....... :cool: :cool:
 
theoritikos είπε:
Τα windows xp θα τα περάσω απο την αρχή.

Άμα βάλω το service pack 2 νομίζετε πως θα το επιβαρύνει? Το service pack 1 θα μπει οπωσδήποτε, λόγω της προσθήκης usb2 support.

.............................................................

Επίσης σκέφτομαι να βάλω linux, αντι για xp μήπως και έχω λιγότερη κατανάλωση σε cpu και ram, αλλά είμαι τελείως άσχετος...

Windows Fundamentals for Legacy PCs (WinFLP XP SP2 en) ???

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Fundamentals_for_Legacy_PCs

WINFLP_XP_SP2.jpg
 
Μια Voodoo 2 έψαχνα και εγώ...

...τον τελευταίο καιρό χωρίς αποτέλεσμα...

Αν ο φίλος theoritikos, δεν ενδιαφέρεται για συγκεκριμένα* παιχνίδια που χρησιμοποιούν Glide και δεν έχει πρόβλημα ο pooky να την αποχωριστεί, θα την ήθελα, αυτή την κάρτα.

* κάποια από αυτά είναι τα Resident Evil, Resident Evil 2,Tomb Raider και Final Fantasy VII.

pooky είπε:
Πάντως σε μια επερχόμενη συνάντησή μας θύμισέ μου να σου φέρω:
1). 2Χ 128mega ram SDRAM 133 Dims.

2). Voodoo 2 pci 3D accelerator card.
 
Λοιποοοοόν (ωραίο θεματάκι BTW...)

Συμφωνώ σε πολλά με τον pooky (καλά αυτό δεν είναι σπάνιο σε ότι αφορά τα PC's άλλωστε... :D )

Κοίταξε να δεις,η QDI Advance 9 καταρχήν φορά το γνωστό "αμαρτωλό" VIA Apollo Pro 133,συνεπώς τι ξεχνάμε..;;

Πολύ σωστά,USB2.0 κάρτα με VIA chipset,δεν θα δουλέψει σίγουρα σε σένα,το έχουμε ξαναπεί.Ψάχνεις λοιπόν οπωσδήποτε για κάρτα τέτοια με NEC chipset.Πάει αυτό...

Απο κει και πέρα,η μητρική σου έχει 3 slots για RAM,οπότε αν έχεις εσύ ένα 256άρι,παίρνεις κι ένα 128άρι από τον pooky,κι ένα 256άρι από μένα,οπότε είσαι στα 640ΜΒ RΑΜ και μπορείς να μιλάς για XP πλέον...

Σημείωση:Εννοείται ότι τα modules πρέπει να είναι κοινής όψεως,δηλαδή single ή dual side,για να συνυπάρξουν αρμονικά.Εσένα τι είναι;

Θα βάλεις το SP2,δεν το συζητάμε αυτό,εκτός αν θες τζάμπα μπελάδες -παρεπιπτόντως,η έκδοση XP που λέει ο Nemo παρουσιάζει ενδιαφέρον,θα ήθελα να τη δω κι εγώ κάποια στιγμή- όπως σίγουρα και το VIA Hyperion 4-in-1 package driver v.453 ,(δε σου χρειάζεται νεότερη έκδοση διότι πολύ απλά αφορούν μεταγενέστερα chipset του Apollo),για να εξομαλύνεις τις ιδιοτροπίες του VIA chipset σου,όπως π.χ για να δουλεύουν οι δίσκοι και τα οπτικά drives σου σε UDMA mode...

Συνεχίζουμε με Openoffice,μια χαρά κι ελεύθερο βεβαίως,firewall των XP και τίποτα άλλο,και με avast καλύπτεσαι και για antivirus πιστεύω,κουμπώνεις και το επίσης free κι ελαφρύ Sumatra PDF viewer ενώ για multimedia player,εφόσον κιόλας δε σε απασχολέι το HD ασφαλώς,βάζεις τον -ξανά free- εξαιρετικό VLC player ,που δουλεύει μόνος του,έχει ενσωματωμένους τους codecs που χρειάζεται,oπότε ξεχνάς ffdshow,vobsub κτλ κτλ κτλ....

Για κάρτα γραφικών δυστυχώς δε μπορώ να σε βοηθήσω,δεν έχω κάτι spare αυτή τη στιγμή δυστυχώς,αλλά και η Voodoo2,μια χαρά είναι....

Drivers Νvidia μην κατεβάσεις τίποτα τελευταίους,δε σου χρειάζονται και δε θα δουλέψουν κιόλας πιθανότατα,κοιτάς (αν κρατήσεις την GeForce 2) κάτι σε 7x.xx και είσαι υπέρ-καλυμμένος....

Τέλος για την SB,αν θες να περάσεις driver,αν και θα τη δουν τα XP,θα προτείνω αυτό ,είναι εξαιρετικό πακέτο για διάφορες SB κάρτες,εμένα μου δούλεψε και σε non-live κάρτα....

Ελπίζω να βοήθησα κάπως...
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Πριν προχωρήσω, να σας πω πως μάλλον δεν θα ασχοληθώ με το ασύρματο δίκτυο του Δήμου Τρικάλων (το official και μάλλον ανοργάνωτο site εδώ για όποιον ενδιαφέρεται), γιατί θα πρέπει να απλώσω πολλά μέτρα καλώδιο, και να πάρω μεγάλη κεραία που θα πρέπει να βάλω αναγκαστικά στην ταράτσα, μιας και υπάρχουν πολλές παρεμβολές. Όλα αυτά για ενα τελικό αποτέλεσμα που μάλλον δεν θα είναι ικανοποιητικό.

Οπότε antivirus και firewall δεν θα μπουν στο pc, μιας και δεν πρόκειται να βγει στο internet (δεν γυρνώ στα pstn modems, και δεν με συμφέρει να πληρώνω adsl που θα χρησιμοποιείται το πολύ 3 μήνες το χρόνο)

Πάντως σε μια επερχόμενη συνάντησή μας θύμισέ μου να σου φέρω:
1). 2Χ 128mega ram SDRAM 133 Dims.

2). Voodoo 2 pci 3D accelerator card.
Thanks για την προσφορά σου! :thumbup:

Νομίζω όμως πως η voodoo 2 μάλλον δεν θα μου χρειαστεί.

Η πλειοψηφία των παιχνιδιών που θέλω να ξάνα παίξω δεν είχαν γραφτεί για το glide, και όσα είχαν γραφτεί για αυτό το api, είχαν υποστήριξη και για άλλο πρότυπο που δούλευε στην geforce 2. Επίσης δεν θυμάμαι κάποιον emulator που να είχε καλύτερες επιδώσεις με την voodoo 2 (πέρα του snes9x).

Αν εσύ πιστεύεις πως θα ήταν καλύτερα να τα παίζω σε glide, be my guest :)

Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις XP θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τα Windows 2000. Φυσικά σε αυτά θα προσθέσεις και το service pack 4 και είσαι jet. Τα 2000 είναι πιό ελαφρά από τα XP. Πάντως είναι εξαιρετικά σταθερά και δεν θα σου δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα.
Τα είχα ξεχάσει τα 2000 και τις χαμηλές απαιτήσεις που έχουν!!!

Μάλλον θα το προτιμήσω από τα xp, είναι και μια καλή ευκαιρία να δώ πως είναι αυτο το OS.

Όσον αφορά τους drivers τώρα. Μια επίσκεψη στο http://www.viaarena.com θα σου δώσει τους νεότερους drivers του chipset της μητρικής σου. Και φυσικά μπορείς από το site της nvidia να κατεβάσεις τους νεότερους drivers για την κάρτα γραφικών σου.
Αν θυμάμαι καλά, οι drivers για το chipset ήταν άχρηστοι για τα xp, ή ήταν μύθος?

Αν βάλω τα 2000, αυτοί οι drivers θα είναι υποχρεώτικοί?

Όσο για firewall το ενσωματωμένο των XP είναι μια χαρά. Δεν χρειάζεσαι τίποτε παραπάνω.
Δεν θυμάμαι να είναι και τόσο αποτελεσματικό το firewall του sp1, νομίζω θα θυμάσαι τον περίφημο ιό Klez και sasser που έφερε τα πάνω κάτω το Καλοκαίρι του 2003. Εκτώς και αν λες για το sp2, που όντως κάνει δουλεία.

Ελπίζω να βοήθησα σε κάτι.......
Με βοήθησες αρκετά! :)

Πάμε τώρα στις απαντήσεις του Μάνου

manos426f είπε:
Λοιποοοοόν (ωραίο θεματάκι BTW...)
Πλάκα πλάκα, τι θα έλεγες να γίνει sticky? Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που θα θέλουν να αξιοποιήσουν το παλιό pc τους...

Συμφωνώ σε πολλά με τον pooky (καλά αυτό δεν είναι σπάνιο σε ότι αφορά τα PC's άλλωστε... :D )
Είναι γνωστό πως η εμπειρία του pooky με τα pc, ισοδυναμεί με τις γνώσεις που έχουμε όλοι μαζί στο forum!! :D

Κοίταξε να δεις,η QDI Advance 9 καταρχήν φορά το γνωστό "αμαρτωλό" VIA Apollo Pro 133,συνεπώς τι ξεχνάμε..;;

Πολύ σωστά,USB2.0 κάρτα με VIA chipset,δεν θα δουλέψει σίγουρα σε σένα,το έχουμε ξαναπεί.Ψάχνεις λοιπόν οπωσδήποτε για κάρτα τέτοια με NEC chipset.Πάει αυτό...
Πράγματι, αυτό το via apollo pro 133 ήταν ΠΟΛΥ αμαρτωλό chipset.. Μου είχε εμφανίσει αρκετά "κουλά" προβλήματα κάποτε..

Που θα βρω usb2 controller που να μην έχει via chipset?? Το πλαίσιο και το eshop, έχουν μόνο με αυτό το "βλαμμένο" chipset!! Αν είναι δυνατόν!! :animangry:

Απο κει και πέρα,η μητρική σου έχει 3 slots για RAM,οπότε αν έχεις εσύ ένα 256άρι,παίρνεις κι ένα 128άρι από τον pooky,κι ένα 256άρι από μένα,οπότε είσαι στα 640ΜΒ RΑΜ και μπορείς να μιλάς για XP πλέον...Σημείωση:Εννοείται ότι τα modules πρέπει να είναι κοινής όψεως,δηλαδή single ή dual side,για να συνυπάρξουν αρμονικά.Εσένα τι είναι;
Μάλλον βρήκα γιατί μου έκανε κουλά με την μνήμη κάποτε!

Έχω δύο μνήμες. Μία επώνυμη της siemens στα 133mhz single side, και μια noname στα 100 mhz dual side. Υποψιάζομαι πως θα πρέπει να βγάλω μια από τις δυο και να βάλω αυτές που θα μου δώσετε εσείς..

(καλά να πάθω που επέμενα κάποτε να παίρνω noname ram που μου καιγόταν μέσα σε ένα χρόνο! :bash: Ήμουν μικρό και άμαθο τότε ...)

Θα βάλεις το SP2,δεν το συζητάμε αυτό,εκτός αν θες τζάμπα μπελάδες -παρεπιπτόντως,η έκδοση XP που λέει ο Nemo παρουσιάζει ενδιαφέρον,θα ήθελα να τη δω κι εγώ κάποια στιγμή- όπως σίγουρα και το VIA Hyperion 4-in-1 package driver v.453 ,(δε σου χρειάζεται νεότερη έκδοση διότι πολύ απλά αφορούν μεταγενέστερα chipset του Apollo),για να εξομαλύνεις τις ιδιοτροπίες του VIA chipset σου,όπως π.χ για να δουλεύουν οι δίσκοι και τα οπτικά drives σου σε UDMA mode...
Νομίζω πως μάλλον θα είναι άχρηστο το sp2 εφόσον δεν θα μπει στο internet. Αν όμως νομίζεις πως πρέπει να το βάλω, ε θα το βάλω :biglaugh:

Το link για τους chipset drivers δεν είναι σωστό! Θα κοιτάξω μήπως το έχω σε κάνα ξεχασμένο cd απο περιοδικό.

Συνεχίζουμε με Openoffice,μια χαρά κι ελεύθερο βεβαίως,firewall των XP και τίποτα άλλο,και με avast καλύπτεσαι και για antivirus πιστεύω,κουμπώνεις και το επίσης free κι ελαφρύ Sumatra PDF viewer ενώ για multimedia player,εφόσον κιόλας δε σε απασχολέι το HD ασφαλώς,βάζεις τον -ξανά free- εξαιρετικό VLC player ,που δουλεύει μόνος του,έχει ενσωματωμένους τους codecs που χρειάζεται,oπότε ξεχνάς ffdshow,vobsub κτλ κτλ κτλ....
Το openoffice το έχω στα υπ'οψην, αν και έχω ακούσει πως είναι κομματάκι βαρύ για παλιά μηχανήματα. Ισχύει ή είναι φήμες για να το αποφύγουμε εσκεμμένα? Το vlc πάλι είναι ότι ακριβώς ήθελα! Δεν ήθελα να μπλέξω με codec packs, και αυτό μου έρχεται κουτι!

Drivers Νvidia μην κατεβάσεις τίποτα τελευταίους,δε σου χρειάζονται και δε θα δουλέψουν κιόλας πιθανότατα,κοιτάς (αν κρατήσεις την GeForce 2) κάτι σε 7x.xx και είσαι υπέρ-καλυμμένος....
Λες να πάω κατευθείαν στην 7x.xx (btw που θα την βρώ?), ή να βάλω πρώτα αυτούς απο το cd, και μετά την 7x.xx ?

Τέλος για την SB,αν θες να περάσεις driver,αν και θα τη δουν τα XP,θα προτείνω αυτό ,είναι εξαιρετικό πακέτο για διάφορες SB κάρτες,εμένα μου δούλεψε και σε non-live κάρτα....

Ελπίζω να βοήθησα κάπως...
Θέλω driver γιατί και με τον ήχο είχα "κουλά" κάποτε με αυτόν των xp, και λέω να δοκιμάσω αυτό που δίνεις μήπως το λύσει.

Με βόηθησες και εσύ αρκετά! Thanks a lot!!! :thumbup:
 
theoritikos είπε:
Αν θυμάμαι καλά, οι drivers για το chipset ήταν άχρηστοι για τα xp, ή ήταν μύθος? Αν βάλω τα 2000, αυτοί οι drivers θα είναι υποχρεώτικοί?
Εγώ θα έλεγα ότι XP ή 2000 τελικά,να τους βάλεις...

Περιεργο,αυτό δε σου δουλεύει;

theoritikos είπε:
Πλάκα πλάκα, τι θα έλεγες να γίνει sticky? Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που θα θέλουν να αξιοποιήσουν το παλιό pc τους...
Με μια μικρή μετονομασία,για να είναι πιο γενικό το θέμα,έγινε ήδη όπως βλέπεις..!

theoritikos είπε:
Που θα βρω usb2 controller που να μην έχει via chipset?? Το πλαίσιο και το eshop, έχουν μόνο με αυτό το "βλαμμένο" chipset!! Αν είναι δυνατόν!! :animangry:
Όντως..!

Κοιτάω κι εγώ για σένα,κάτι θα βρεθεί,δε μπορεί...!

theoritikos είπε:
Μάλλον βρήκα γιατί μου έκανε κουλά με την μνήμη κάποτε!Έχω δύο μνήμες. Μία επώνυμη της siemens στα 133mhz single side, και μια noname στα 100 mhz dual side. Υποψιάζομαι πως θα πρέπει να βγάλω μια από τις δυο και να βάλω αυτές που θα μου δώσετε εσείς..
Θα αφήσεις τη dual side και πιστεύω θα δουλέψει με τις 133άρες που θα σου δώσουμε.Δε ξέρω του pooky τι είναι βέβαια,αν και οι περισσότερες 128άρες ήταν single side,θα δούμε γι' αυτό...

theoritikos είπε:
Νομίζω πως μάλλον θα είναι άχρηστο το sp2 εφόσον δεν θα μπει στο internet. Αν όμως νομίζεις πως πρέπει να το βάλω, ε θα το βάλω :biglaugh:
Εγώ θα το έβαζα....

theoritikos είπε:
Το openoffice το έχω στα υπ'οψην, αν και έχω ακούσει πως είναι κομματάκι βαρύ για παλιά μηχανήματα. Ισχύει ή είναι φήμες για να το αποφύγουμε εσκεμμένα? Το vlc πάλι είναι ότι ακριβώς ήθελα! Δεν ήθελα να μπλέξω με codec packs, και αυτό μου έρχεται κουτι!
Μια χαρά είναι και τα δύο πραγματικά..!

theoritikos είπε:
Λες να πάω κατευθείαν στην 7x.xx (btw που θα την βρώ?), ή να βάλω πρώτα αυτούς απο το cd, και μετά την 7x.xx ?
Εντελώς προληπτικά,εγώ κάνω το δεύτερο πάντα....

Εδώ ότι θες

theoritikos είπε:
Θέλω driver γιατί και με τον ήχο είχα "κουλά" κάποτε με αυτόν των xp, και λέω να δοκιμάσω αυτό που δίνεις μήπως το λύσει.
99% θα σου κάνει και αν κάνει,καθάρισες κι απο κει....

theoritikos είπε:
Με βόηθησες και εσύ αρκετά! Thanks a lot!!! :thumbup:
Αnytime φίλε...
 
theoritikos είπε:
Νομίζω όμως πως η voodoo 2 μάλλον δεν θα μου χρειαστεί.

Η πλειοψηφία των παιχνιδιών που θέλω να ξάνα παίξω δεν είχαν γραφτεί για το glide, και όσα είχαν γραφτεί για αυτό το api, είχαν υποστήριξη και για άλλο πρότυπο που δούλευε στην geforce 2. Επίσης δεν θυμάμαι κάποιον emulator που να είχε καλύτερες επιδώσεις με την voodoo 2 (πέρα του snes9x).

Αν εσύ πιστεύεις πως θα ήταν καλύτερα να τα παίζω σε glide, be my guest :)
:animeek: http://glide64.emuxhaven.net/ (βεβαια υπαρχει ο Hacktarux wrapper αλλα το συστημα δεν νομιζω να σηκωνει glide emulation + n64 emulation )

btw

Windows games with GLIDE support list

http://vogons.zetafleet.com/viewtopic.php?t=534&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=770d4dd63e8d1411adaa18b1690bc775

theoritikos είπε:
Τα είχα ξεχάσει τα 2000 και τις χαμηλές απαιτήσεις που έχουν!!!

Μάλλον θα το προτιμήσω από τα xp, είναι και μια καλή ευκαιρία να δώ πως είναι αυτο το OS.
Ειδικα για τα 2000 και VIA Apollo Pro 133 θα χεις προβλημα με τις onboard usb και θα πρεπει να κατεβασεις το USB Filter Patch

http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=420&OSID=3&CatID=1260&SubCatID=121

theoritikos είπε:
Αν βάλω τα 2000, αυτοί οι drivers θα είναι υποχρεώτικοί?
Ναι τουλαχιστον το USB Filter Patch(για win2000)

theoritikos είπε:
Πράγματι, αυτό το via apollo pro 133 ήταν ΠΟΛΥ αμαρτωλό chipset.. Μου είχε εμφανίσει αρκετά "κουλά" προβλήματα κάποτε..
Που να δεις το via Apollo Pro στο οποιο εστησα προσφατα ενα celeron 400αρι(τωρα με PIII) μου εβγαλε την ψυχη να τρεξει οπως θελω -(χειροτερα κι απο SiS-βεβαια <<βοηθησε>> και η παρουσια της Audigy)
 
theoritikos είπε:
Το software που θα χρειαστώ είναι:

1) Κάποιο εναλλακτικό office αν υπάρχει που να μην τρώει πολλούς πόρους. Αν δεν υπάρχει, μπορώ να κάνω κάποιο tweak?


2) Antivirus και firewall αν μπω στο δίκτυο του Δήμου, μιας και οι routers τους δεν έχουν κάποιο protection. Φυσικά θέλω να μην τρώνε πολύ ram



3) Multimedia player και αντίστοιχοι codecs. Ξέρω πως hd movies ΔΕΝ υπάρχει καμιά περίπτωση να δώ, μιας και δεν φτάνει η δύναμη του επεξεργαστή



4) Κάποιο πρόγραμμα που ΜΟΝΟ να προβάλει pdf αρχεία (να μην είναι σαν το acrobat reader). Με το acrobat σε μεγάλα pdf παλιότερα, ο υπολογιστής ζορίζονταν.

Bάλε LINUX :tease: :D :D
 
Nemo είπε:
:animeek: http://glide64.emuxhaven.net/ (βεβαια υπαρχει ο Hacktarux wrapper αλλα το συστημα δεν νομιζω να σηκωνει glide emulation + n64 emulation )
btw

Windows games with GLIDE support list

http://vogons.zetafleet.com/viewtopic.php?t=534&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=770d4dd63e8d1411adaa18b1690bc775
Χμμ, το είχα ξεχάσει πως οι n64 emulators είναι γραμμένοι σε glide!

Δεν νομίζω όμως πως θα ασχοληθώ με αυτούς τους emulators, γιατί δεν θα τους σηκώνει το pc. Είχα δοκιμάσει αρκετούς τότε, ήταν αρκετά ζόρικοι, και τα παράτησα..

teflon είπε:
Μα το έχω σκεφτεί αγαπητέ μου! :biglaugh:

Ακόμα ψάχνω να βρω usb2 controller με nec chipset! Μήπως τα έχουν αποσύρει απο την αγορά?

Επίσης κάπου βρήκα ένα αρχείο με tweaks για τα xp. (αποφάσισα να βάλω τα xp) Αν υπάρξει ενδιαφέρον, θα το παραθέσω εδώ.
 
theoritikos είπε:
Χμμ, το είχα ξεχάσει πως οι n64 emulators είναι γραμμένοι σε glide!Δεν νομίζω όμως πως θα ασχοληθώ με αυτούς τους emulators, γιατί δεν θα τους σηκώνει το pc. Είχα δοκιμάσει αρκετούς τότε, ήταν αρκετά ζόρικοι, και τα παράτησα..
Δεν ειναι γραμμενοι σε glide (δεν αναφερομαι στον ultrahle) ,προκειται για graphic plugin για n64 emus

theoritikos είπε:
Ακόμα ψάχνω να βρω usb2 controller με nec chipset! Μήπως τα έχουν αποσύρει απο την αγορά?
Αν το gοοglαρες θα ....

http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=3330&v_Item=4486

http://www.e-gate.gr/product.aspx?mid=B&subid=B06&cid=B055&id=000550

http://cosmodata.gr/product_b.php?Lang=gr&id=2&cicid=118&cid=53&mid=31&pid=8030

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613705 (και αυτο νομιζω)
 
Ωραίος για μια ακόμη φορά ο Nemo !!
 
Λοιπόν..

Έβαλα το pc σε λειτουργία, και εγκατέστησα ότι μου είπατε.

Δουλεύει (μάλλον) ομαλά.

Τα προβλήματα που έλεγα πως είχα παλιότερα με κολλήματα και περίεργα restart, εμφανίστηκαν πάλι! Ο λόγος? Ένας απο τους σκληρούς μου δίσκους πρέπει να είναι στα τελευταία του. Όταν ζορίζεται λίγο, μου κάνει αμέσως reset.

Για την δουλεία που το θέλω τώρα, δουλεύει καλά..
 
Το πρόβλημα που έλεγα με τους δίσκους δεν ισχύει.

Η αιτία είναι οι drivers της κάρτας γραφικών. Είχα ξεχάσει να βάλω τους drivers που μου προτείνατε.

Αυτή τη στιγμή τους κατεβάζω και θα τους δοκιμάσω όταν πάω σπίτι.
 
Windows 2000's... ΣΙΓΟΥΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ !!!!
 
theoritikos είπε:
Το software που θα χρειαστώ είναι:

1) Κάποιο εναλλακτικό office αν υπάρχει που να μην τρώει πολλούς πόρους. Αν δεν υπάρχει, μπορώ να κάνω κάποιο tweak?

2) Antivirus και firewall αν μπω στο δίκτυο του Δήμου, μιας και οι routers τους δεν έχουν κάποιο protection. Φυσικά θέλω να μην τρώνε πολύ ram

3) Multimedia player και αντίστοιχοι codecs. Ξέρω πως hd movies ΔΕΝ υπάρχει καμιά περίπτωση να δώ, μιας και δεν φτάνει η δύναμη του επεξεργαστή

4) Κάποιο πρόγραμμα που ΜΟΝΟ να προβάλει pdf αρχεία (να μην είναι σαν το acrobat reader). Με το acrobat σε μεγάλα pdf παλιότερα, ο υπολογιστής ζορίζονταν.
1.OpenOffice, εννοείται, και οι διάφορες εκδοχές του. (Γιατί όχι μία παλιά έκδοση του MS Office?)

2. Clam AV. Open-source, free, όχι το καλύτερο (λείπουν κάποιες λειτουργίες όπως scan file on demand) αλλά μια χαρούλα και πολύ ελαφρύ. Eπίσης, Tiny Firewall, Comodo ή Look'n'Stop

3. Windows Media Player 11.

4. Foxit PDF Viewer. Ό,τι πιο ελαφρύ και γρήγορο. Αν βρεις και κάποια έκδοση πλην της τελευταίας, που έχει προσθέσει και multimedia support, ακόμα καλύτερα.

Ελπίζω να βοήθησα...

Gryzor

PS Ok, πλάκα κάνω βεβαίως. Μπορείς να δοκιμάσεις τον Classic Media Player, VLC media player ή GOM (πιο flashy, έχει κι ενσωματωμένα codecs). Από codecs, δοκίμασε CCCP. Α! Εννοείται, αν θες υποστήριξη Real media ή Quicktime, κατεβάζεις Real Alternative και Quicktime Alternative που περιλαμβάνουν και τον media player classic.
 
Έχω και εγώ έναν παλιό Celeron. Είναι στα 850 .

Με μνήμη 640ΜΒ τρέχει κυριλέ ΧΡ.

Κατέβασα μια φρέσκια έκδοση , 10/2007 με όλα τα updates , όχι μόνο SP1,SP2.

Περνάνε κατευθείαν με το λειτουργικό και δεν χρειάζεται να περνάς μετά διάφορα SP και να τρώς στη μάπα συνεχείς επανεκινήσεις. Γλυτώνεις απίστευτο χρόνο.

Έβαλα μια κάρτα USB2 σε PC1 και έβαλα και έναν ATA-RAID-Controller , οπότε τώρα επάνω σε αυτόν μπορώ και συνδέω οποιοδήποτε δίσκο ΑΤΑ , οποιασδήποτε χωρητικότητας, χωρίς κανένα πρόβλημα.
 
Πίσω
Μπλουζα