Ευχαριστώ και πάλι τον φίλο immortalx για τα καλά του λόγια και συμπληρώνω ότι και εγώ χομπίστας είμαι και ερασιτέχνης gameprogrammer με την ετυμολογική ερμηνεία τής σύνθετης αυτής λέξης.
just for the record, συμπληρώνω κάποιες πληροφορίες για να ολοκληρώσω τις οδηγίες compilation τού open sourced project ώστε αν κάποιος θέλει να πειραματιστεί, να μπορεί να το κάνει χωρίς να φάει τα μούτρα του με το compilation.
Επειδή διαπίστωσα ότι η έκδοση 3.1 τής Turbo C++ δεν είναι και ό,τι πιό εύκολο τελικά να βρεθεί στο ίντερνετ, την εντόπισα για κατέβασμα στον εξής σύνδεσμο:
https://www.cyberfreewishes.com/uploads/6/4/0/6/6406650/turbo_c.zip
1. κατεβάζουμε το συμπιεσμένο αρχείο οπουδήποτε στον σκληρό.
2. Το κάνουμε αποσυμπίεση μέσα σε κάποιον φάκελο μόνο που για το «καλό μας» για όσα ακολουθήσουν, ας φροντίσουμε να γίνει η αποσυμπίεση σε κάποιον φάκελο απ'ευθείας στον σκληρό που το όνομά του να μην ξεπερνάει τούς 8 χαρακτήρες (π.χ. στον C:\INSTALTC)
3. Ανοίγουμε το DOS BOX
4. Κάνουμε
mount c c:\
και μεταβαίνουμε στον φάκελο όπου έγινε η αποσυμπίεση, π.χ.
cd instaltc
5. εκτελούμε το
install.exe
6. Ανοίγει ο installer τής Tourbo C++ 3.1. Επιλέγουμε ως destination folder ton C:\TC (Διότι αυτός έχει οριστεί στο compile.bat) Επίσης, σε κάποια στιγμή μάς ρωτάει πού βρίσκονται τα αρχεία εγκατάστασης και προτείνει το drive A (το παλιό, καλό 3.5' floppy drive) Αλλάζουμε το A σε C πατώντας απλά το "C" (δίχως backspace).
7. Σε κάποιες προτάσεις για υποφακέλους εντός τού φακέλου τής TurboC++, τούς οποίους δεν τούς πειράζουμε καθόλου, επιλέγουμε "Συνέχιση τής εγκατάστασης"
Μετά από λίγο, η εγκατάσταση έχει ολοκληρωθεί.
Αφού λοιπόν έχουμε ξαναβγεί στο "μαύρο" command line τού DoxBox, μεταβαίνουμε στον κατάλογο όπου έχει αποσυμπιεστεί το παιχνίδι (source + scripts + resources + exe) και πολύ απλά, εκτελούμε το
compile.bat
Το νέο
solomkey.exe έχει παραχθεί εντός τού φακέλου και ο μάγος Dana είναι πανέτοιμος για περιπέτειες ^_^
(Q/A O/P, Space)