Sonic Adventure απορία

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας theoritikos
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

theoritikos

RetroMasteR
Αντιδράσεις
130
Βρήκα το sonic adventure για pc (είναι director's cut edition), και παίζοντας μου παρουσιάστηκε ένα προβληματάκι. Στο emeral coast, πως γίνεται να πατήσεις την κάψουλα σε λιγότερο απο δυο λεπτά? Ότι και να κάνω φτάνω στο τέλος σε πάνω απο δυο λεπτά. Κάτι walkthrough που διάβασα απλά λένε τρέχα συνέχεια χωρίς να ακουμπήσεις κάποιον εχθρό. Το έκανα και αυτό, αλλά πάλι ξεπερνώ τα δυο λεπτά! Μήπως υπάρχει κάποιο κρυφό σταυροδρόμι που κόβεις δρόμο, και δεν το έχω προσέξει?

theoritikos είπε:
Βρήκα το sonic adventure για pc (είναι director's cut edition), και παίζοντας μου παρουσιάστηκε ένα προβληματάκι. Στο emeral coast, πως γίνεται να πατήσεις την κάψουλα σε λιγότερο απο δυο λεπτά? Ότι και να κάνω φτάνω στο τέλος σε πάνω απο δυο λεπτά. Κάτι walkthrough που διάβασα απλά λένε τρέχα συνέχεια χωρίς να ακουμπήσεις κάποιον εχθρό. Το έκανα και αυτό, αλλά πάλι ξεπερνώ τα δυο λεπτά! Μήπως υπάρχει κάποιο κρυφό σταυροδρόμι που κόβεις δρόμο, και δεν το έχω προσέξει?
Oxi apla prepei na eisai poly trelos kai na exeis ypomonh? :)

Dokimase na kaneis kana exwfreniko kopsimo apo thn thalasa!!! :)

Ayto einai to mono pou thymamai exw na to paixw poly poly kairo!!!!

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ...

...εκνευρίστηκα πραγματικά, με τον ελληνικό ειδικό τύπο της εποχής και συγκεκριμένα το απευθυνόμενο σε gamers PC-Master, διότι ποτέ δεν ενημέρωσε το αναγνωστικό κοινό του, για την κυκλοφορία αυτού του παιχνιδιού σε PC.

Χρόνια το θεωρούσα Dreamcast exclusive, μέχρι που τυχαία πέρσι, βρέθηκα μπροστά σε ένα αντίτυπο από τις φτηνιάρικες επανακυκλοφορίες που συναντάμε συχνά, στα καλάθια με τις προσφορές των πολυκαταστημάτων και η έκπληξή μου ήταν τεράστια, όταν μάλιστα διαπίστωσα ότι είχε κυκλοφορήσει ήδη, από το... 2004!

Αυτό ήταν για μένα και το κερασάκι στην τούρτα του απαράδεκτου σνομπισμού, με τον οποίο αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει τα console games, o ελληνικός ειδικός τύπος.

Απίστευτες φράσεις του τύπου "...τι δεν παίζεται με ποντίκι; Εξωφρενικό!" ή "...δεν έκαναν τίποτα για να βελτιώσουν τα γραφικά κατά τη μετάβαση από την κονσόλα στο PC." ή "...ο χειρισμός είναι απαράδεκτος, εκτός και εάν διαθέτετε ένα gamepad, διότι με πλήκτρα και ποντίκι δεν παίζεται με τίποτα." ή "...τι γράφει εκεί; press start to play; Στο πυρ το εξώτερον!" με εκνευρίζουν και μόνο που τις θυμάμαι, πόσο μάλλον όταν τις διάβαζα.

Όμως μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και στα τσακίδια και από μένα δεν θα ξαναδούνε ευρώπουλο τσακιστό!

Ουστ!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ace είπε:
Αυτό ήταν για μένα και το κερασάκι στην τούρτα του απαράδεκτου σνομπισμού, με τον οποίο αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει τα console games, o ελληνικός ειδικός τύπος.
Απίστευτες φράσεις του τύπου "...τι δεν παίζεται με ποντίκι; Εξωφρενικό!" ή "...δεν έκαναν τίποτα για να βελτιώσουν τα γραφικά κατά τη μετάβαση από την κονσόλα στο PC." ή "...ο χειρισμός είναι απαράδεκτος, εκτός και εάν διαθέτετε ένα gamepad, διότι με πλήκτρα και ποντίκι δεν παίζεται με τίποτα." ή "...τι γράφει εκεί; press start to play; Στο πυρ το εξώτερον!" με εκνευρίζουν και μόνο που τις θυμάμαι, πόσο μάλλον όταν τις διάβαζα.

Όμως μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και στα τσακίδια και από μένα δεν θα ξαναδούνε ευρώπουλο τσακιστό!

Ουστ!
Amen to that!

Για μένα μετά το GamePro και το Games, η κονσόλα πέθανε στον Ελληνικό τύπο. Είναι γελοίο που στην Ελλάδα δεν υπάρχει περιοδικό για κονσόλες όταν στην Αγγλία έχω καμιά 10ρια επιλογές (ενώ για PC, ούτε τα μισά).

Ο Έλληνας gamer, με εξαίρεση τα mid-09s, πάντα έχει την τάση να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή, πράγμα που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το θεωρώ μπελά. Για μένα είναι console gaming or no gaming at all...

Περί του θέματός σου, ήταν από τα πιο ζόρικα σημεία του παιχνδιού μετά τον τελικό με τον Robotnik στις πλατφόρμες (πριν γίνει ο Sonic Super).

Όχι, μην το πας εκεί...

dr_slump είπε:
Για μένα είναι console gaming or no gaming at all...
...υπάρχουν διαμάντια και στο PC gaming. Αλλού έγκειται η ένστασή μου:

Αν κυκλοφορούσε π.χ. το Starcraft II σε κονσόλα και ζητούσε προαιρετικά για να παίξεις ανθρώπινα, ένα USB mouse, θα ήταν μέγιστη μ... από οποιονδήποτε συντάκτη, να γράψει σε review του, ότι "...ο χειρισμός είναι απαίσιος, εκτός εάν συνδέσετε αυτό το.... πως λέγεται βρε παιδάκι μου να δεις... που έχουν τα κομπιούτερς... Α ναι! Mouse! Τότε τα πράγματα γίνονται σαφώς καλύτερα, αλλά ως γνήσιοι gamers δεν νομίζω ότι θέλετε να ακουμπήσετε τέτοιο πράγμα! Μα καλά τόσο δύσκολο ήταν να προσαρμόσουν τον χειρισμό ώστε να παίζεται το παιχνίδι καλύτερα με gamepad; Curse blizzard consoles $$$ κλπ κλπ."

Και όμως το παραπάνω γράφτηκε ξανά και ξανά, αυτούσιο -με αντεστραμμένους όρους βέβαια- σε reviews υπέροχων ports από console games, σε PC oriented έντυπα.

Πω πω hardcorίλααααα! Ούτε AK-47 να ήταν το mouse σου, ρε σπυριάρη, που δεν μπορείς να το αποχωριστείς ούτε στο PC-Metal Gear Solid!

Μου αρέσει η τροπή που έχει πάρει αυτό το thread :headbangdude:

Εμενα παλι οχι διοτι βλεπω να παει παλι σε pc gamers vs console gamers.

Οι PCαδες δεν θα χωνεψουν "κονσολοειδη παιχνιδια" και οι κονσολαδες δεν θα χωνεψουν ποτε τα "pcoειδη".

Εγω πχ WOW δεν θα παιξω ουτε επι πληρωμη.

Αντιστοιχα ενας πορωμενος PCακιας δεν θα σκεφτει να ακουμπησει Sonic Adventure ή Mushihimesama Futari.

Το βλεπω λογικο!

Κανε μια ψακτικη σε ποσα Ελληνικα φόρα θα δεις αναφορα για το indie PC shootemup Jamestown...δεν τα παιζουν οι PCακηδες αυτα.

Εκαστος στο ειδος του.

Μισό λεπτό Wally, διότι δεν πάει σε consoles vs computers το θέμα...

Εμένα -και εκατομμύρια άλλων φυσιολογικών ανθρώπων- που μου αρέσει το PC gaming, το Sonic Adventure, με ποια λογική θα έπρεπε να το απεχθάνομαι; Απλά δεν μου περίσσευαν χρήματα τη δεδομένη στιγμή, ώστε να διαθέσω στην αγορά ενός Dreamcast. Οι gamers πρέπει να είναι οπωσδήποτε "πωρωμένοι" και να ανήκουν σε στρατόπεδα;

Με ποια λογική λοιπόν, έντυπο μέσο, αγνοεί επιδεικτικά την κυκλοφορία PC game που μάλιστα λέγεται Sonic Adventure DX by SEGA και όχι "Magicband of foes and the heroes of nations" κάποιου ούγγρικου studio και μου στερεί εμένα την ενημέρωση, που δικαιούμαι να έχω, εφόσον πληρώνω;

Ο fanboyσμός δεν χτύπησε λοιπόν εμένα τον απλό αναγνώστη, αλλά την σύνταξη του εντύπου, γεγονός που είναι επιεικώς Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο!

Πίσω στο Sonic Adventure... καλό κουράγιο αν το περάσεις αυτό, γιατί ο τελικός του Robotnik στην πλατφόρμα ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ!! (Μόλις δοκίμασα ένα παλιό save του GC στο Wii)

Φαντάζομαι ότι τα PC περιοδικά έχουν μία δόση, σοβαροφάνιας να το πω? Όπως ένα παλιό PC magazine Αμερικάνικο που διαβάζω τελευταία το οποίο αγνοούσε action και arcade games και σνόμπαρε τις κονσόλες επιδεικτικά. Μάλιστα θυμάμαι που έκανε παρουσίαση σε κάποια Jrpg παιχνίδια στο Mega Drive (genesis) και οι αναγνώστες τους έκραζαν στην αλληλογραφία... Το ίδιο συνέβαινε όταν άρχισαν να κάνουν reviews σε περισσότερα arcade παιχνίδια με αποτέλεσμα να μειώνουν τις σελίδες των strategy, simulator και RPG. Αμα το αγοραστικό κοινό που απευθύνεται ένα περιοδικό έχει τέτοια μυαλά τι να σου κάνει και ο συντάκτης...

Πίσω
Μπλουζα