SonicSphere 2010 (Ποση βροχη φαγατε?)

Σχόλια για το γεγονός!

-Βροχή : ε και? Ήταν γνωστό απ'το δελτίο καιρού ότι θα έβρεχε.Μια στεγνή μπλούζα στ'αμάξι ή στη μπαγκαζιέρα και όλα οκ!

-Anthrax : καραρετρό

-Slayer : ΓΑΜΑΤΟΙ , και ο Araya έσκαγε ΚΑΙ χαμογελάκια!!!

-Megadeth : γαμάτη κόμμη του Mustain αλλά η φωνή του το γνωστό νιαούρισμα, ο Elefson θεός και γενικα πολύ κέφι και θανκσ , μπράβο τους

-Metallica : και μόνο για τα κομμάτια από το Justice , μπράβο τους

-Terra vibe : τα γνωστά

-Κόσμος : μ'άρεσαν πολύ τα πιτσιρίκια (14-20), σε αντίθεση με τη γενιά μας (30+), υπέρβαροι τύποι με το αϊφον σκουλαρίκι και τους μπάφους στο χέρι.
 
Wally είπε:
Παντως καλουτσικο το υποσυνολο line-up αλλα θα προτιμουσα χιλιες φορες αυτο του SonicSphere της Βουλγαριας.http://www.youtube.com/watch?v=fFUGfYMDxJs
Mα τα χιλια ριφ η πιο ''οτι ναναι'' εκτελεση μουσικα.. οπου ηθελε βαραγε ο καθενας...

Φιλτατε θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω για το σχολιο περι slipknot μπλουζακιων κτλ. Τα ιδια ελεγαν οι τοτε κλασσικοι μεταλλαδες και hardrockers για το thrash, τα ιδια μαλλον θα λενε οι σημερινοι πιτσιρικαδες για την χ μουσικη εξελιξη αυριο.

Μπροστα μου ειχα ενα παιδι γυρω στα 20, μαλλι χαιτη με αφελιες, κολλητο τζην, παπουτσι μποτακι adidas λευκο-πρασινο κατευθειαν απο τα 80ς (καλα που τα βρηκε?), αμανικο τζην μπουφαν με ραφτα και κονκαρδες.

Σορρυ αλλα προσωπικα προτιμω ενα πιτσιρικα που γνωριζει μεν το παρελθον αλλα ζει στο παρον του παρα εναν που ζει στο παρελθον μου. Δεν μου κανει και πολυ φυσιολογικο. Αν τον εβλεπα εκτος συναυλιας θα επεφτα κατω απο τα γελια ή θα τσιμπιομουν και θα κοιταζα γρηγορα την ημερομηνια.

Υποκειμενικα παντα ολα αυτα βεβαια...
 
Οι γνώμες είναι σαν τις μύτες (όλη έχουν από μια). Αν θέλετε την δική μου, την αντιγράφω από το rocking.gr:

Δυο λόγια κι από έναν παππούλη (πλέον) που είχε δει Maiden στην Ν. Φιλαδέλφεια το '88, που έτρεχε το '93 στο γήπεδο του Πανιωνίου να λιώσει με Metallica (ενώ την επόμενη ημέρα έγραφε πανελλήνιες), που έζησε την χρυσή εποχή του thrash (μπλαμπλα) και που για να μην πολυλογώ έχει φάει 20 χρόνια+ τα lives με το κουτάλι.

Άνετα λοιπόν κατατάσσω τη χθεσινή εμπειρία στις πιο κορυφαίες και αξέχαστες ever.

Μetallica σχεδόν άγγιξαν την μυθική πρώτη τους εμφάνιση στο γήπεδο του Πανιωνίου, είχαν μεγάλα αποθέματα ενέργειας και έδειξαν ότι η φοβερή πειθαρχία που διαθέτουν ως συγκρότημα είναι αυτή που τους κράτησε και συνεχίζει να τους κρατά στην κορυφή. Η ανάκρουση των Ride the Lightning & For Whom ενώ έριχνε καρέκλες με την πόρωση να εκτινάσσεται στα ύψη δημιούργησαν μια σπάνια μυσταγωγία. Με ενθουσίασε πολύ ότι η νεότερη γενιά έχει την ίδια πόρωση και καύλα με εμάς τότε, ότι υπάρχει μανία ακόμα με το μέταλ και αναγνώριση της αξίας αυτών των γκρουπς, παρόλο που δεν τους έζησε στα ντουζένια τους. Το μόνο που με ψιλοχάλασε ήταν ότι η επικοινωνία τους με το κοινό ήταν λίγο κασέττα, χωρίς ιδιαίτερο αυθορμητισμό. Αλλά πάλι αν το καλοσκεφτεί κανείς, ποιός μπορεί να τους κατηγορήσει γι'αυτό; Έπειτα από χιλιάδες συναυλίες μπροστά σε άπειρο κοινό επί 30 έτη είναι σίγουρα αυτό που λέμε 'been here, done that' και πάλι όμως σέβονται το χρήμα που βγάζουν, συνεχίζοντας να πιάνουν εκρηκτικές αποδόσεις χωρίς παραχωρήσεις.

Οι Slayer ήταν απλά οι θεοί Slayer. Τέλος. Πάντα λιγομίλητοι και επιβλητικοί και στα 4 lives που τους έχω δει, αλλά αυτό για όσους τους ξέρουν είναι απλά κομμάτι του μεγαλείου τους. Σταθερή αξία και εκτελεστική δεινότητα, με καταιγιστικό razor riffing κι όποιον πάρει ο χάρος. Δεν περίμενα να τους χορτάσω, γιατί ήξερα ότι θα ήταν εμφάνιση-σφηνάκι, όπως κι ότι θα έπαιζαν αρκετά καινούργια. Δεν ξέρω αν είμαι βιτσιόζος αλλά μου άρεσε και το Jihad και το World Painted Blood. Αυτή την λογική των ελλήνων οπαδών που λέει "δεν ξέρω το κομμάτι, άρα δεν κάνω headbanging" ακόμα κι αν τα σπάει δεν μπόρεσα ποτέ να την καταλάβω. Τελικά μήπως εμείς ήμασταν πιο υπερόπτες από τους Slayer; Κι εδώ βέβαια υπάρχει αντίλογος: Ήμασταν σαν τις παστές σαρδέλες, χωρίς μεγάλη ελευθερία κινήσεων, οπότε εξοικονομούσαμε ενέργεια για τις κλασσικούρες. Toυς περιμένω για full live.

Megadeth: Έχω διαβάσει σε διάφορα φόρα τον τελευταίο καιρό ότι ο φίλος μου ο Μουστάρδας (φιλικό παρατσούκλι) έχει ψιλογεράσει και δεν μπορεί. Εμένα μια χαρά μου φάνηκε. Τουλάχιστον δίπλα στην κονσόλα που στεκόμουν ο ήχος ήταν καθαρός. Μια χαρά νιαούριζε όπως πάντα (δεν περίμενα να ακούσω άριες), ενώ και τις γκαζοσολιές τις απέδιδε περίφημα. Τραγικό να βλέπω τον περισσότερο κόσμο να μην ξέρει το Hook In Mouth ή να κάνουν ελάχιστοι headbanging στο θρυλικό In My Darkest Hour κι όλοι να εκστασιάζονται με την εμπορικούρα το Trust. Τόσοι λίγοι μείναμε από την "παλιά φρουρά" των thrashers (ή πασχουμε οι περισσότεροι πλέον από αυχενικό
grin.gif
);

Anthrax: Toυς Αnthrax πραγματικά τους λατρεύω οπότε δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Λίγο πολύ κινήθηκαν στην ίδια απόδοση με την πρώτη τους συναυλία στην Ελλάδα. Απλά τους ευχαριστώ που έπαιξαν τα αγαπημένα μου Medusa, Metal Thrashing Mad, Be All - End All και για το γεγονός ότι ήταν οι μόνοι που τίμησαν έμπρακτα την μνήμη του θείου Ντιούλη.

Σε γενικές γραμμές, από τις λίγες φορές που άξιζε τα λεφτά του ένα event. Πάντα τέτοια!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λεγαμε να παμε για πλακα, για την τιμη των οπλων να θυμηθουμε τα παλια, αλλα μολις ειδα το εισητηριο στα 85 γιουρια + την ταλαιπωρια Μαλακασας μάσησα πολυ. Οι Anthrax και Slayer είναι μεγαλα απωθημενα, αλλα σκεπτομενος οτι αμα δεν τους ακουσεις τοτε στα μπαμ τους, που τα τραγουδια ηταν ενα κι ενα, τωρα θ'ακουσω το παλιο καλο που ξερω κι ενδιαμεσα 800 αγνωστα απο πιο νεους δισκους (ασε που δεν ακουω metal απο τοτε οποτε πιθανοτατα θα βαβουριαζα κιολας). Δυστυχως απ οτι ειδα οι Anthrax ηταν μερα (ξενερωμα)...
 
masbass είπε:
Λεγαμε να παμε για πλακα, για την τιμη των οπλων να θυμηθουμε τα παλια, αλλα μολις ειδα το εισητηριο στα 85 γιουρια + την ταλαιπωρια Μαλακασας μάσησα πολυ. Οι Anthrax και Slayer είναι μεγαλα απωθημενα, αλλα σκεπτομενος οτι αμα δεν τους ακουσεις τοτε στα μπαμ τους, που τα τραγουδια ηταν ενα κι ενα, τωρα θ'ακουσω το παλιο καλο που ξερω κι ενδιαμεσα 800 αγνωστα απο πιο νεους δισκους (ασε που δεν ακουω metal απο τοτε οποτε πιθανοτατα θα βαβουριαζα κιολας). Δυστυχως απ οτι ειδα οι Anthrax ηταν μερα (ξενερωμα)...
Θα σε πληροφορησω οτι εχασες :p

Οι Αnthrax επαιξαν oldies but goodies σαν τρελοι και εγινε απιστευτο κεφι ολοι στην παρεα μου χτυπιωμασταν σαν 16χρονα
 
Πραγματικά μοναδική εμπειρία να χτυπιέσαι μέσα στη βροχή στο ρυθμό των Metallica!
 
Υπαρχει και κατι χειροτερο να σου συμβει, εκτος απο την βροχη:

να πρεπει να γυρισεις με μηχανη, απο την Εθνικη, φορωντας το κατα-μουσκεμενο

κοντομανικο μπλουζακι (και ολα τα αλλα μουσκεμα ρουχα).

Ευτυχως ζω ακομα...

ρε παιδια εβλεπα στον γυρισμο απο το αυτοκινητο τα παιδια με μηχανακια και πραγματικα τα λυπομουνα... τεσπα παω 25 χρονια σε συναυλιες και μπορω να πω με σιγουρια οτι αυτη ηταν στα τοπ 10..
 
Kαι το 2007 και φετος ηταν ΑΨΟΓΑ. Και η βροχη ηταν το κερασακι στην τουρτα, δεν με χαλασε καθολου
 
Πίσω
Μπλουζα