sos ps2 slim ...

KonstantineSt

RetroWannaBe
Joined
23 Ιαν 2012
Μηνύματα
63
Αντιδράσεις
1
καλημερα σε ολους τους φιλους , θελω οποιος μπορει να με βοηθησει με ενα προβλημα στην πλακετα του ps2 .

εχει καει το φις av out και ενα μικρο πιο πανω στην πλακετα που γραφει ρ020 .

για το φις εχω ενα fat ps2 και πιστευω να μπορεσω να το κανω τραμπα , αυτο που με προβληματιζει ειναι το ρ020 , που δεν ξερω τι ειναι και που μπορω να βρω .

και αυτο που εχει γδαρθει , τι ειναι και αν επιρεαζει σε κατι ,

Προβολή συνημμένου 48440Προβολή συνημμένου 48441

οποιος γνωριζει περισσοτερα και μπορει να βοηθησει , ας ποσταρει ...
 
Εμένα μου φαίνεται αρκετά καλοψημένο με ζημιά στην πλακέτα, χλωμό να συνέλθει. Βέβαια είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και εμπειρότεροι "τεχνικοί" στο forum, οπότε περίμενε και άλλη γνώμη.
 
Πως κάηκε το φις του A/V?! Δεν έχει σε καμία περίπτωση τροφοδοσία με τέτοια ισχύ ωστε να δικαιολογεί αυτή τη ζημιά! Μπορείς να περιγράψεις λιγάκι το πως έγινε αυτό το BBQ;
 
αγνωστο ...

το πηρα απο σαιτ για να παιξω και την εφαγα ...

δε σωζετε λετε ?
 
Δε μας είπες όμως τι σου παρουσιάζει... Δεν ανάβει; Δεν δείχνει τίποτα στην τηλεόραση; Ακούγεται ήχος;

Πάντως έτσι όπως φαίνεται, ο προηγούμενος έδωσε ρεύμα δικτύου στο A/V (το πως, μόνο αυτός το γνωρίζει!) με αποτέλεσμα να καταστρέψει το βύσμα και να το αντικαταστήσει, εξ ου και η μαυρίλα στην θωράκιση... Οι κολλήσεις πάνω στην πλακέτα, έτσι λένε :)
 
Oπως λεει και παραπανω ο Asic πες μας τι ακριβως κανει οταν το βαζεις στο ρευμα..το εξαρτημα που λες πιθανον να ειναι smd ασφαλεια..πες μου το ακριβες μοντελλο (πχ SCPH-70000) για να βρω το service manual..
 
δε το εβαλα στο ρευμα , το ανοιξα κατευθειαν , θα μου εστελνε το 9000x και τελικα μου ηρθε το 77004

μου ειπε κατοπιν εορτης οτι το ειχε ανοιξει σαν ηλεκτρονικος που λεει οτι ειναι και οτι εχει καει το φις αυτο και μια ασφαλεια .

συν το οτι λειπει και η καλωδιοταινια του reset .
 
Για εξηγησε μας λιγο..ειναι κατι που το πληρωσες?γιατι αν ειναι ετσι τοτε στειλτο πισω..πως δηλαδη καηκε το a/v φις και η ασφαλεια?η καλωδιοταινια του reset που ειναι?
 
το πληρωσα και τωρα κανει την παπια ουτε τηλ σηκωνει ουτε απανταει στα mail , τωρα τι να κανω ?υπαρχει περιπτωση σωτηριας της κονσολας η τσαμπα τα λεφτα ?πες οτι το φις το καμω τραμπα απο αλλο πλει 2 , η καλωδιοταινια κανει κανα ταλιρο σε ενα γνωστο σαιτ απο'τι ειδα , με το smd τι γινεται ?
 
Πρέπει να το συνδέσεις στο ρεύμα και στην τηλεόραση να μας πεις τι σου βγάζει, πρώτα απ' όλα...
 
Διπλα στην ασφαλεια λεει οτι δεχεται ασφαλειες SMD1206P020TF ή NSMF020. Υπαρχουν στο εμποριο. Ενδιαφερον ειναι οτι λειπει και η ασφαλεια F0001.

Εγω θα ελεγα οτι μαλλον ειναι καρβουνο το board, αλλα απο την αλλη δεν εχεις και τιποτα να χασεις...
 
πακετο δηλαδη ...

ωπ !!! εσυ εισαι και πατρινος , εχεις καθολου χρονο να κανινιζαμε να το δεις αν μπανιζεις ?
 
Αν μπορεις να κανεις κολλησεις, τοτε ξερεις οσα ξερω. Δεν εχω και ιδιαιτερη επαφη με ps2. Απλα ειδα οτι λειπει η ασφαλεια επειδη συγκρινα την φωτογραφια σου με καποια που βρηκα στο web.

Aν δεν ξερεις απο κολλησεις και εχεις βρει τα parts που λειπουν στειλε μου ενα pm.
 
ωραιος ... λοιπον απ'οτι καταλαβα θελω δυο smd , να εχει ο παπαδοπουλος λες ?

η μηπως ξερεις που μπορω να βρω ?

αααα!!!!!!!!! και δεν εχω κολλητηρι ...

οταν τα μαζεψω σου στελνω πμ . ευχαριστω αδερφε .
 
Εξαρτηματα smd υπαρχουν στο ebay..βεβαια στην αναγκη μπορει να μπουν και απλες ασφαλειες (εγω αυτο θα εκανα αρχικα ωστε αν καουν να μην χρειαζεται να ξανακολλαω τα δυσκολα smd μεχρι να βρω την βλαβη)
 
KonstantineSt είπε:
ωραιος ... λοιπον απ'οτι καταλαβα θελω δυο smd , να εχει ο παπαδοπουλος λες ?
Δεν ξερω, ισως.

Πριν αρχισεις τις αγορες, θα σου ελεγα να συγκρινεις ολοκληρο το board με την φωτογραφια, να δεις τι αλλο μπορει να εχει κανει φτερα...
 
βαλε τη φωτο εδω αν μπορεις να τις συγκρινω .

ακυρο τωρα το προσεξα οτι την εχεις ανεβασει ηδη .
 
Φιλε μου δεν μου μοιαζει οτι εχει γινει μπουρλοτο η φισα του AV ξεραμενη σολτερινη ειναι αν την ξυσεις και την καθαρισεις με ασετον θα εισαι κομπλε, καποιος την ειχε βγαλει και την ξανακολησε χωρις ομως να καθαρισει τις κολλησεις, καταρχας ταση σε αυτη την φισα οσο και να θελεις δεν μπορεις να ριξεις διοτι το βισμα της τροφοδοσιας ειναι εντελως διαφορετικο, εκτος και αν το κανει καποιος με εξωτερικη τροφοδοσια απλα και μονο για να δει πως σκανε οι smd πυκνωτες, πριν κανεις οτιδηποτε βρες ενα πολυμετρο και ξεκινα να μετρας τις πιστες της πλακετας γυρω απο την φυσα ριξε και ενα μετρημα στην ασφαλεια (η οποια ειναι βραδειας τηξεως, δηλαδη καιγεται αργα), απο ελλαδα το πηρες το ps?
 
Τι να σου πω?? αν και πατριωτης μου αν ειναι τοσο λαμογιο και οντος εχει προβλημα το mobo βρες ενα τροπο να του το φερεις στο κεφαλι.

Οπως ειπε παραπανω ο freaktmp πραγματικα εχουν ξεκολησει την f0001 δεν ξερω μηπως δεν βρηκαν smd και εχουν κολησει καποια αλλη απο την πανω πλευρα της πλακετας, αν το εδωσες σε καποιον και το ανοιξε μαθε μηπως ξεκωλησε κατι η πηγε να το δοκιμασει και παιχτηκε τιποτα.

Παντος βρες ενα τροφοδοτικο οπως ειπαν και τα υπολοιπα παιδια και δοκιμασε να δεις αν αναβει η τελος παντον τι κανει.

Γιατι δυστηχως διαγνωση και επισκευη με φωτος εξ αποστασεως δεν γινεται.

Και κατι τελευταιο απο περιεργεια ποσο το πηρες το ps?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα