Special Review Half Life 2

akmakas

Banned
Joined
3 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.204
Αντιδράσεις
77
56611025qp0.jpg


Μετά το πρώτο σοκ που εισέπραξαν οι λάτρεις των first person shooters από το εντυπωσιακό παιχνίδι της Valve Half life την χρονιά του 1998,και μετά από δυο αρκετά πετυχημένα add-ons ήρθε τελικά στα τέλη του 2004 το δεύτερο χτύπημα από την ίδια εταιρία με ακόμη ένα δυνατό παιχνίδι βασισμένο στην ίδια ιστορία με τίτλο Half Life 2.Το παιχνίδι από την αρχή της κυκλοφορίας του πούλησε 4 εκατομμύρια κομμάτια και εδώ θα σταθούμε,με ένα Special Review το οποίο φυσικά αξίζει τον κόπο να αναλύσουμε προσεκτικά..

92414825jo9.jpg


Υπόθεση :Το Half Life 2 απευθύνεται κυρίως στους λάτρεις των παιχνιδιών επιστημονικής φαντασίας αφού το θέμα του έχει να κάνει με το μέλλον, τα εξωγήινα τέρατα τους διακτινισμούς ,τον έλεγχο του χρόνου. Είστε ο Dr Gordon Freeman ένας περπατημένος επιστήμονας της εταιρίας Black Mesa Incident που ασχολείται με την πυρηνική φυσική τις ανακαλύψεις νέων δυνάμεων που θα δώσουν στον άνθρωπο την δυνατότητα να διακτινίζεται παντού στον χώρο και στον χρόνο…Μετά την παταγώδη αποτυχία ενός πειράματος που είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξουν διαφορές πύλες και να περάσουν δεκάδες τέρατα από άλλους κόσμους στο διαστημικό εργαστήριο και στην γη,καλείστε να ξαναπροσπαθήσετε να διασώσετε τον κόσμο από την εξωγήινη απειλή.Το παιχνίδι μας ξεκινά στο κοντινό μέλλον στην κατεστραμμένη γη από τους εξωγήινους,και σε μια μεγάλη πόλη την πόλη 17 η οποία προστατεύεται από εκατοντάδες φρουρούς Security οι οποίοι ντυμένοι σαν αστακοί επιβλέπουν την τάξη προστατεύοντας την από ταραξίες και εξωγήινους εισβολείς…Το καθεστώς εκεί ελέγχετε και διατάσσεται από ένα κακό δικτάτορα ο οποίος έχει μετατρέψει τους πολίτες σε δούλους ρομπότ.. Κάπως έτσι ξεκινάτε και εσείς κατεβαίνοντας από τον σταθμό του τρένου ψάχνοντας να βρείτε ένα δικό σας φρουρό τον Barney Calhoun o οποίος θα σας δώσει την στολή που φορούσατε στο Half Life.

Με την στολή αυτή πραγματικά γίνεστε αθάνατος αφού φορώντας την αυτόματα γίνεστε ανθεκτικός στην ραδιενέργεια σχεδόν άτρωτος στις σφαίρες και ασφαλώς πιο δυνατός.. Σκοπός της ομάδας οργάνωσης που θα σε βοηθήσει είναι να επιτευχθεί μια επανάσταση που δεν θα καταλήξει σε αποτυχία όπως οι προηγούμενες θα καταστρέψει το καθεστώς και θα καθαιρέσει όλο τον δικτατορικό μηχανισμό. Έτσι λοιπόν όλο το βάρος πέφτει σε εσένα αρχηγό και πρωτομάστορα της όλης επιχείρησης.Στην πορεία θα γνωρίσεις μια πανέμορφη και δραστήρια κοπέλα την Alyx Vance η οποία θα γίνει το δεξί σου χέρι στην αποστολή.Ασφαλώς η επανάσταση δεν θα είναι εύκολη και για αυτό ο κακός δικτάτορας εκτός από τους οπλισμένους φρουρούς που διαθέτει και σκοτώνουν με το παραμικρό,κατάφερε και ετοίμασε μια τεράστια βιομηχανία παραγωγής ρομπότ δολοφόνων κάθε λογής,όπως τα ιπτάμενα ρομπότ που φωτογραφίζουν αυτόματα ότι κινείται στέλνοντας την εικόνα και την τοποθεσία σου στους κυνηγούς που θα τρέξουν να σε σκοτώσουν, αλλά και με ιπτάμενα ρομποτάκια τα οποία φέρουν ένα ατσαλένιο δίσκο που γυρνάει με χιλιάδες στροφές και αν σας ακουμπήσει…την βάψατε λογικό ε? Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και η κατάσταση...Στην πορεία όλοι αυτοί οι μηχανισμοί θα εναντιωθούν επάνω σου και κάθε λογής μηχανικό κατασκεύασμα θα σε κυνηγάει ανελέητα.

77143015jm2.jpg


Γραφικά ήχος : Η Valve στο Half Life είχε κάνει τρομερή δουλειά για την εποχή εκείνη. Τώρα όπως περίμεναν όλοι στο Half Life 2 έκανε πάλι το θαύμα της στέλνοντας κόσμο αδιάβαστο και για άλλη μια φορά ολόκληρος ο κόσμος των παιχνιδιών έμεινε άφωνος και με ανοιχτό το στόμα .Άλλο να διαβάζεις αυτές τις γραμμές και άλλο να το βλέπεις ζωντανά μπροστά σου. Τα γραφικά του παιχνιδιού αποτελούν ένα μοναδικό αριστούργημα .Είναι καταπληκτικά .Ατελείωτοι χρωματισμοί φοβερές φωτοσκιάσεις μοναδική απεικόνιση του νερού που μοιάζει με πραγματικό απίστευτη λεπτομέρεια χιλιοστού και δεκάδες άλλα στοιχεία επισφραγίζουν ένα από τα ποιο δυνατά και ποιοτικά παιχνίδια που δημιουργήθηκαν ποτέ.Επίσης το παιχνίδι είναι πολύ ελαφρύ.Δηλαδή μπορεί να παίξει και σε ένα σχετικά αδύναμο υπολογιστή χωρίς κανένα πρόβλημα.Τώρα πως τα κατάφεραν,αυτό είναι το μεγαλείο του engine της Valve Στον ήχο η ποιότητα κυριαρχεί ακριβώς όπως και στο παλιό Half Life..To παιχνίδι υποστηρίζει όλα τα υψηλά στάνταρ όπως ΕΑΧ ΕΑΧ 2 5,1 7.1. Πεντακάθαρος ήχος μοναδικά ηχητικά εφέ παιχνιδίζουν στο αυτί του χρήστη βάζοντας τον εντελώς μέσα στο παιχνίδι.

90313891uj2.jpg


Ατμόσφαιρα δράση γρίφοι : Και σε αυτόν τον τομέα το Half Life 2 παίρνει άριστα και φυσικά δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς.. Υπάρχουν πολλά level τα οποία θα εξερευνήσετε. Υπόγειοι αυτοκινητόδρομοι ερημωμένοι δρόμοι,υπόνομοι οι οποίοι τέμνουν μεγάλα κανάλια και δίπλα η θέα τεράστιων εγκαταλελειμμένων πολυκατοικιών σε γεμίζουν δέος και δίψα για περισσότερα. Αξίζει να σταθούμε στην ρεαλιστικότατα των πυροβολισμών.. Οι σφαίρες που πετυχαίνουν τους εχθρούς σου δίνουν την εντύπωση πως πραγματικά τους χτυπούν.Ακόμα και από απόσταση η σφαίρα δείχνει ξεκάθαρα την τροχιά της.Το ίδιο συμβαίνει και όταν οι σφαίρες από το όπλο χτυπήσουν σε ένα τοίχο από τσιμέντο η πλακάκι η ξύλο. Η σφαίρα λοιπόν σε κάθε υλικό θα αντιδράσει διαφορετικά δηλαδή στο τσιμέντο θα έχουμε τρύπες εξοστρακισμούς με καπνούς από την σκόνη που θα θολώσουν το τοπίο,στο ξύλο θα έχουμε σημάδια όπως στο πραγματικό και ρινίσματα θα σωριαστούν κάτω και στα πλακάκια οι σφαίρες θα τα ξεκολλήσουν και θα τα σπάσουν σε κομματάκια αφήνοντας την κόλλα από πίσω να φαίνεται!!! Αυτά τα στοιχεία δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι στιγμής σε κανένα άλλο παιχνίδι σε τέτοιο βαθμό γιαυτό και η δράση και το ενδιαφέρον θα είναι άφθονο.. Οι σφαίρες στο παιχνίδι είναι η μόνη σου παρέα και όσο πλησιάζεις στην βάση του δικτάτορα θα δεις τρελά πράγματα να ορθώνονται μπροστά σου με σκοπό να σε λιώσουν.Στον τομέα των γρίφων τώρα ο χρήστης δεν θα αντιμετωπίσει καμία δυσκολία αφού ουσιαστικά γρίφοι δεν υπάρχουν,το παιχνίδι είναι ένα καθαρόαιμο first person shooter και απαιτεί πρωτοβουλία κινήσεων.

Το Half Life 2 αποτελεί ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με πολλές καινοτομίες ένα αριστούργημα γραφικών πλοκής και αγωνίας αξίζει λοιπόν να το αγοράσετε και να βυθιστείτε στον κόσμο του…Dr Freeman.

96626723oo6.jpg
 
Να πω οτι μολις ασχοληθηκα με το φρεσκοτατο Half Life 2 Orange Box που ουσιαστικα ειναι τα HL2,HL2 episode1,HL2 episode2,Portal kai TF2 και εχω ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΕΙ

5 σε 1!!

Mε μεγαλες βελτιωσεις στα παλια "κεφαλαια"...κυκλοφορει για 360/PC και αργοτερα για PS3

360 Half Life 2 - Orange Box Eurogamer review 10/10
 
εχω ταρματισει( στο ps2 το 1 στο xbox to 2) και τα δυο και περιμενω και το 3 , ακομη παριμενω και περιμενω (αυγουστος 2029 και περιμενω...........)akmakas πολυ καλο το αφιερωμα σου
 
akmakas,η αληθεια ειναι οτι πολυ κακως τοτε ειχαμε παραληψει πολλοι απο εμας να σου δωσουμε συγχαρητηρια γι'αυτο το εξοχο review..!!

Κατα τα αλλα,δε ξερω γιατι,αλλα η σειρα Half life ποτε δε μπορεσε να μπει στην καρδια μου...
 
Παιχνιδάρα κύριοι. Τώρα που βγήκαν όλα μαζεμένα σε ένα πακέτο, καιρός να το δούμε ολοκληρωμένο και 1080p ;)

@ManosHalfLife2

Ντροπή :takethat:

:p :p
 
Παιδιά όντως το review ήταν άψογο και σας ομιλώ σαν πρώην εργαζόμενος στο περιοδικό PC Games πάνω στην ανάλυση θεμάτων Υψηλής Τεχνολογίας και δη Computer Games. Μόνο που θα παραμείνω πιστός στον πρώτο τίτλο της σειράς: η κλειστοφοβική hi-tech ατμόσφαιρα του στυλ Περιοχής 51 αποτελεί το αγαπημένο μου, κάτι που δεν αφαιρεί την άψογη όντως εικόνα του HL2, αλλά που απλά προσδίδει κάτι πιο σκοτεινό...

Vampire in a Cathedral
 
Ώπα! Πρώην συνάδελφος!!!!!!
 
Slouching Toward Black Mesa

"The cultural significance of the Half-Life series has been woefully under-examined. Most reviews and interpretations of the game have focused on the gameplay (which is admittedly excellent), the realistic facial systems and its immersive qualities. Less regarded are the plot's purposefulness and its metaphorical importance. Pedestrian comparisons to Orwell's 1984 are unavoidable, but perhaps the real meat of the saga, which is mostly contained in the sequel, borrows its roots from other sources."
Ο Tom Rhodes ρίχνει μιά ματιά στην λογοτεχνική αξία του Half-Life, που αδίκως έχει προσπεραστεί λόγω του πολύ καλού gameplay και των φοβερών γραφικών του.

Ρίξτε μια ματιά στο πολύ ωραίο άρθρο του, πάντα ενδιαφέροντος Escapist ;)
 
Ωραία περιγραφή μπράβο. Αυτές τις μέρες το (ξανα) παιζα και το τερμάτισα χτές. Λόγω episode-2 είπα να τα ξαναπάρω από την αρχή. Φοβερή σειρά.
 
Οντως το half life 1,kai 2 ειναι φοβερα παιχνιδια,και τα episode 1 kai 2(το περιεργο ειναι οτι το episode 2 ειναι 8gb)αλλα δυστυχως μικρα,σου δινει την αισθηση οτι παιζεις σε ταινια.Περιμενω το episode 3!(λενε θα ειναι μεγαλητερο σε διαρκεια.)
 
Ναι πράγματι φαίνονται μικρά..όμως εγώ πιστεύω το εξής..Πρώτον έχει φοβερή ατμόσφαιρα πράγμα που σε κάνει να μην καταλαβαίνεις την ώρα.Δεύτερον είναι αρκετά εύκολο για έναν που ξέρει από FPS και παίζει αργά και συστηματικά έτσι περνάει τις πίστες πολύ γρήγορα.Τρίτο και κυριότερο το παιχνίδι έχει μεγάλες αποστάσεις από πίστες και γραφικά που δεν έχουν δράση έτσι είναι αρκετά εύκολο να διανύσεις το μισό level χωρίς να ρίξεις ούτε μια σφαίρα...Όπως και να έχει όμως το HL2 έχει μείνει στην ιστορία των καλύτερων FPS όλων των εποχών!

Ευχαριστώ πάντως γα τα καλά σας λόγια...
 
Πίσω
Μπλουζα