Special review Scratches

akmakas

Banned
Joined
3 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.204
Αντιδράσεις
74
skhtxvhtkgcopycx1.jpg


Τι ήταν αυτό που ακούστηκε?...........Scratch...Scratch....Scratch....Και πάλι ησυχία.Μπορεί να είναι η φαντασία μου....δεν ακούω καλά.Τα σανίδια τρίζουν?..μπά!...Βαθύς ο διάδρομος...ζαλίζομαι βλέπω θολά...απόλυτη σιγή...Να κάπου εδώ ακούγεται...στο τζάκι στο καθιστικό...Ναι έβαλα το αυτί μου κάτι ακούω..θολά..Ντουπ ντουπ....Ο ήχος μπορεί να ακούγεται από το υπόγειο..Ουφ βαρετή σκάλα...η κουζίνα..Η πόρτα άνοιξε..Μπα περίεργο αφού ήταν κλειδωμένη............................................


Δεν είναι απόσπασμα κάποιου μυθιστορήματος,αλλά σίγουρα θα μπορούσε και να ήταν...Το μυστήριο ξετυλίγεται στο Adventure...
Scratches και σε μια βικτοριανή έπαυλη στην Αγγλία..Ήταν ένα όνειρο ζωής ,και τα κατάφερες..Αγόρασες το δικό σου μαγικό σπίτι,μέσα στην ησυχία και την ηρεμία.Σκοπός σου τώρα είναι να απομονωθείς από τα προβλήματα και το άγχος,και να βρεις την απαραίτητη ησυχία για να τελειώσεις επιτέλους το πολυπόθητο βιβλίο που ξεκίνησες....


Όπως καταλάβατε πρόκειται να αναλύσουμε ένα adventure που σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο και σίγουρα κρύβει κάτι σημαντικό στα σπλάχνα του.. Η ιστορία?άριστη,μοναδική,βγαλμένη από τις σελίδες των βιβλίων του
H.P Lovecraf.Σαν φόρο τιμής ο Agustin Cordes χρησιμοποίησε άριστα το ταλέντο του συγγραφέα με το μοναδικό engine της cryo και δημιούργησε ένα μοναδικό και ξεχωριστό adventure.....

skhtxvhtkgcopycopyhn5.jpg


Στο παιχνίδι χειρίζεσαι τον Michael Arthate ένα νεαρό συγγραφέα λογοτεχνίας μυστηρίου που μετά την μεγάλη επιτυχία του πρώτου του βιβλίου, αποφάσισε να αποκτήσει μέσο ενός φίλου του μεσίτη,ένα απομονωμένο και ήσυχο σπίτι που να τον εμπνέει.Όλα φαίνονται μαγικά..η τέλεια χημεία...Δυστυχώς για σένα όμως μόνο τέλεια δεν ήταν..Ενώ όλα στην αρχή φαίνονται γαλήνια και ήσυχα,στην πορεία όλα ανατρέπονται..Το σπίτι παρουσιάζει ήχους τριξίματα και ατελείωτα ερωτηματικά..Ερωτηματικά που ξεκινούν αν τελικά είστε μόνος στο σπίτι η όχι,και αν όλα αυτά τα στοιχεία που βρίσκετε με το ψάξιμο συνδυάζονται για να αποκαλύψουν κάποιο τρομερό μυστικό.

skhtxvhtkgcopycop1ypd5.jpg


Τα γραφικά του παιχνιδιού τραβούν αμέσως την προσοχή και προκαλούν θαυμασμό..Είναι σχεδιασμένα στο χέρι και αποτελούν το καμάρι της δουλειάς των προγραμματιστών..Άφθονα χρώματα,ονειρικές πινελιές κλασσικού ρυθμού,τρομερές φωτοσκιάσεις όλα δένουν απολαυστικά.Αν και τρέχουν σε ανάλυση 800Χ600 σε καμία περίπτωση δεν θα δυσαρεστήσουν τον παίχτη που στην τελική μόνο αυτό δεν πρόκειται να προσέξει..Οι εικόνες είναι στατικές αλλά με το engine της Cryo επιτυγχάνεται η ψευδαίσθηση των 360 μοιρών και πιστέψτε με,είναι απίθανη...Το παιχνίδι χωρίζεται σε 5 ACT σκηνές..Η κάθε ACT σκηνή διαρκεί 24 ώρες (όχι πραγματικές αλλά παιχνιδιού) δηλαδή μια μέρα άρα έχεις στην διάθεσή σου πέντε μέρες μέχρι να μάθεις την αλήθεια.Οδηγός σου στις σωστές κινήσεις είναι το ρολόι που με κάθε επίλυση ενός γρίφου,οι δείκτες κινούνται,δηλαδή περνά η ώρα.Εκεί που θα πρέπει να σταθούμε περισσότερο είναι η ατμόσφαιρα και ο ήχος..Άλλο να το διαβάζεις από αυτές τις γραμμές και άλλο να το βλέπεις ζωντανά..Η ατμόσφαιρα σε βυθίζει σε ένα μακρύ ταξίδι αγωνίας και εκπλήξεων και είναι φοβερή...μοναδική,ενώ ο απίστευτος ήχος σε τραντάζει και σοκάρει πολλές φορές και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις υπερπαραγωγές των ταινιών τρόμου...Τέλος έχει βγει στην αγορά και η Ελληνική έκδοση του παιχνιδιού με Ελληνικούς υπότιτλους..Αν σας αρέσουν λοιπόν τα Adventure και λατρεύετε το μυστίριο,το Scratches αποτελεί μια μοναδική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη...σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα...
 
Το εχω δει,ειναι οντως πολυ ωραιο κι ατμοσφαιρικο παιχνιδι,αλλα μαλλον τελικα δεν θα παιξω ποτε adventure game προοπτικης πρωτου προσωπου....!!

Δε ξερω ρε παιδια,κατι δε με τραβαει σ'αυτα,που δε μπορω να το εξηγησω..!

Παντως,να πουμε οτι ειχε βγει και director's cut εκδοση για το παιχνιδι αυτο,που προσεθετε,αν δε κανω λαθος,καποιες επιπλεον σκηνες στο παιχνιδι κι ενα εναλλακτικο φιναλε..!

Οπως και να 'χει,συγχαρητηρια για μια ακομη φορα akmakas,εξαιρετο κι αυτο το review σου..!

Ασφαλως και γινεται sticky βεβαιως....
 
Εμένα πάλι μου αρέσουν όλα τα καλά adventures φτάνει να έχουν καλή ατμόσφαιρα και έξυπνους γρίφους..Τα μοναδικά adventures που αποφεύγω αν και μου αρέσουν να τα χαζεύω είναι τα myst κλπ..
 
Ψοφάω για τέτοια παιχνίδια και ειδικά αν το σενάριο είναι από ιστορία του Lovecraft. Αkmaka εύγε για το review σου και με έβαλες άσχημα στην μπρίζα! 14 ευρώ δεν είναι και άσχημα για ένα παιχνίδι πρωτότυπο.
 
Επειδή είμαι ολίγον άσχετος με το PC gaming, μπορώ να πω χωρίς να ντρέπομαι, οτι δε γνώριζα καν την ύπαρξη αυτού του παιχνιδιού. Όμως, σαν παλιός adventuras, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την αξία του, από τα λεγόμενα του akmaka αλλά και από τα εξαιρετικά screen shots!

Ευχαριστούμε για το όμορφο review advenτσουρινάκη akmaka!!! :thumbup:
 
Σας ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια και πιστέψτε με το παιχνίδι αξίζει την προσοχή σας...Ιδικά το τέλος είναι....ααα όλα και όλα αυτό θα το μάθετε μόνοι σας!!!!
 
...akmakas, αξιολογότατη η παρουσίασή σου !! Περιμένουμε και άλλα reviews !! :thumbup:

Το παιχνίδι δεν το έχω παίξει, αλλά κατά κάποιο τρόπο ανήκω στην κατηγορία του φίλου manos !! (απο εκείνους που ακούνε "Μyst", "Riven", "7th Guest", κλπ, και φεύγουν τρέχοντας :D Eλάχιστα είναι αυτά που κατάφεραν να με κρατήσουν !!).
 
το εχω λιωσει τελειο παιχνιδι και στα ελληνικα παρακαλω ε?
 
Πω! Πω! akmaka μου κέντρισες την περιέργεια με τη θαυμάσια παρουσίαση σου! Συγχαρητήρια! :thumbup:
 
Εγώ γιατί δεν θυμάμαι καθόλου αυτό το παιχνίδι??? Πότε κυκλοφόρησε?
 
Ίσως το αγαπημένο μου adventure εδώ και πολλά χρόνια. Είχα πραγματικά τρομάξει σε αρκετές σκηνές ενώ πρέπει να το έχω τελειώσει πάνω από 8 φορές. Η δουλειά του Agustin είναι εκπληκτική και σημειώστε πως τίποτα στο παιχνίδι δεν είναι τυχαίο. Για παράδειγμα, για ψάξτε τι ακριβώς είναι η Thalidomide που βρίσκετε στο συρτάρι του δωματίου της Catherine ;)

Αυτή η μουσική που ακούγεται όταν επισκέπτεστε για πρώτη φορά το υπόγειο ακόμα με στοιχειώνει...
 
Πίσω
Μπλουζα