[STANDARD O.E.] Χαρτάκια με ηθοποιούς

Ευπαλίνος

RetroActive
Joined
12 Αύγ 2009
Μηνύματα
681
Αντιδράσεις
415
Τα 2 χαρτάκια είναι απο τη σειρά Τσιχλόφουσκα "ΚΑΘΕΜΕΣΗΜΕΡΙ", της εταιρείας STANDARD O.E, υπολογίζω γύρω στο 1977. ΄Χαρακτηριστικό τους το οβάλ πλαίσιο της τηλεόρασης και η εικόνα του(των) ηθοποιών μέσα. Κυκλοφόρησαν 60, όποιος τα έβρισκε όλα κέρδιζε μηχανή λήψεως ή Βάρκα θαλάσσης. Όποιος συγκέντρωνε τα μισά κέρδιζε άλλα δώρα(Μπάλλα, ψαροντούφεκο, ρολόι κλπ).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Παρόμοια χαρτάκια κυκλοφορήθηκαν και το 1971-72, αλλά με λευκό πλαίσιο απο όσο θυμάμαι. Όποιος τυχόν έχει ή γνωρίζει κάτι σχετικά, ας το κοινοποιήσει εδώ ή σε πμ.

Standard χαρτακια 1 Ευπαλινος.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τι ειναι η σειρά Τσιχλόφουσκα "ΚΑΘΕΜΕΣΗΜΕΡΙ";
 
Ευπαλινε, σπανιο πραμα εχεις φιλε!

Ζητημα να τα ξερουν καποιοι παλιοτεροι και να απαντησουν..
 
BETTY BOOP είπε:
τι ειναι η σειρά Τσιχλόφουσκα "ΚΑΘΕΜΕΣΗΜΕΡΙ";
Είναι αυτή η σειρά με τα 60 χαρτάκια. Το "ΚΑΘΕΜΕΣΗΜΕΡΙ" είναι το όνομά της, δεν ξέρω αν η έμπνευση προήλθε απο την ομώνυμη τηλεοπτική εκπομπή που μεταδιδόταν καθημερινά τα μεσημέρια απο την ΕΡΤ απο το 1976.

viking4a είπε:
Ευπαλινε, σπανιο πραμα εχεις φιλε!Ζητημα να τα ξερουν καποιοι παλιοτεροι και να απαντησουν..
Αγαπητέ viking4a όντως φαίνεται ότι είναι σπάνια σειρά. Ζητούμενο να βρεθεί έστω και ένα χαρτάκι απο την αντίστοιχη σε εμφάνιση κυκλοφορία του 1971-72. Έχω απευθυνθεί και σε δυνατούς συλλέκτες που όχι μόνο δεν είχαν έστω και ένα δείγμα, αλλά δεν θυμόταν καν την ύπαρξη αυτής της συλλογής. Γι αυτό θάταν ευτύχημα να βρεθούν χαρτάκια απο την παλιά συλλογή. Θυμάμαι μόνο 2 χαρτάκια απο τότε, αυτά με τον Vick Morrow-συμπτωματικά υπάρχει και στη νεότερη συλλογή-και τον Leonard Nimoy(Σποκ). Φυσικά ευκταίο να βρεθουν και απο την μεταγενέστερη κυκλοφορία "ΚΑΘΕΜΕΣΗΜΕΡΙ".

Συμπληρώνω ότι τα 2 χαρτάκια που ανέβασα απεικονίζουν τον Vick Morrow απο τη σειρά ΜΑΧΗ και τον Νικο Απέργη και Άννα Αδριανού απο τη σειρα ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άλλες 2 κάρτες παρόμοιας εμφάνισης με τις 2 ανωτέρω, τις οποίες απέκτησα πρόσφατα. Απο το "TV NEWS Τηλεοπτικά Νέα". Η επάνω κάρτα από το έργο "Πράσινοι αγροί", ηθοποιοί Γουΐλιαμ Ο' Κόννελ και Έντυ Άλμπερτ και η κάτω κάρτα απο το έργο "Επεισόδιο στο μπάρκερ σπρίνγκς", ηθοποιοί Έρικ Φλέμινγκ και Τζούν Λόκχαρτ.

Standard χαρτακια 2 Ευπαλινος.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα