Star Trek II : The Wrath of Khan (1982)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.653
Αντιδράσεις
66.155
Προβολή συνημμένου 108759

Η δεύτερη κινηματογραφική ταινία, με ήρωες το πλήρωμα του διαστημικού σκάφους Enterprise. Μια ομάδα επιστημόνων, πραγματοποιεί πειράματα με σκοπό την δημιουργία ζωής, σε νεκρούς πλανήτες. Το σχέδιο ονομάζεται Genesis και συνεργάζεται σε αυτό η ομοσπονδία πλανητών. Αυτή στέλνει σκάφη σε διάφορους έρημους πλανήτες, για να μελετήσουν ποιος είναι ο κατάλληλος για την εφαρμογή του πειράματος. Σε έναν όμως από αυτούς κατοικεί ο φοβερός Khan, ένας τύραννος του 20ου αιώνα , που είχε εξοριστεί εκεί πριν 15 χρόνια, από τον Kaptain Kirk. Ο Khan έχει δημιουργήσει εκεί μια μικρή αποικία και καταλαμβάνει το μικρό ερευνητικό σκάφος, που κάνει το λάθος να προσγειωθεί εκεί. Τώρα του δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του, δηλαδή να σκοτώσει τον Kirk και να καταστρέψει το Enterprise...

Κατά πολλούς οπαδούς του Star Trek , πρόκειται για την καλύτερη ταινία της σειράς. Σε αντίθεση με το κάπως βαρύ Star Trek : The Motion Picture (1979), ο σκηνοθέτης Nicholas Meyer ρίχνει αυτή την φορά το βάρος στην δράση και τους χαρακτήρες. Ο William Shatner είναι o Kaptain Kirk που όλοι μάθαμε, με τις έντονες και δυναμικές ερμηνείες του και οι Leonard Nimoy, De Forest Kelley και James Doohan , είναι όπως πάντα εξαιρετικοί στους ρόλους τους. Πολύ καλός και ο γνωστός Μεξικανός ηθοποιός Ricardo Montalban, o οποίος είχε υποδυθεί τον Khan και στην τηλεοπτική σειρά (1966-69). Διασκεδαστική και " ξεκούραστη " ταινία, που προτείνεται και για τους μη φανατικούς της διάσημης σειράς.

Προβολή συνημμένου 108760

Προβολή συνημμένου 108761

Προβολή συνημμένου 108762

Προβολή συνημμένου 108763

Kirk: Spock!

Spock: The ship... out of danger?

Kirk: Yes.

Spock: Don't grieve, Admiral. It is logical. The needs of the many outweigh...

Kirk: ...the needs of the few...

Spock: ...Or the one. I never took the Kobayashi Maru test until now. What do you think of my solution?

Spock: I have been and always shall be your friend.

[Holds up his hand in the Vulcan salute]

Spock: Live long and prosper.

 




Kirk: Khan, you bloodsucker. You're going to have to do your own dirty work now! Do you hear me? Do you?

Khan: Kirk? You're still alive, my old friend?

Kirk: Still, "old friend!" You've managed to kill everyone else, but like a poor marksman, you keep missing the target!

Khan: Perhaps I no longer need to try, Admiral.

[beams the Genesis device away]

Kirk: Khan... Khan, you've got Genesis, but you don't have me. You were going to kill me, Khan. You're going to have to come down here. You're going to have to come down here!

Khan: I've done far worse than kill you, Admiral. I've hurt you. And I wish to go on hurting you. I shall leave you as you left me, as you left her; marooned for all eternity in the center of a dead planet... buried alive! Buried alive...!

Kirk: KHAAANNNN!

[echo]

Kirk: KHAAANNNN!

 




trailer
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολλοι οπως λεει το θεωρουν το καλυτερο μερος της σειρας,κατεμε την θεση αυτη παιρνει το ΙV,time travel και 80ς every day of the week for me.
 
Aardvark είπε:
Πολλοι οπως λεει το θεωρουν το καλυτερο μερος της σειρας,κατεμε την θεση αυτη παιρνει το ΙV,time travel και 80ς every day of the week for me.

Πιστεύω ότι πολύ καλό είναι και το VI: The Undiscovered Country. Παρά το ότι φαίνονται κάπως γερασμένοι οι πρωταγωνιστές...
 
Ειχε λιγο παραπανω πολιτικαντζα για τα γουστα μου το VI,ηταν επηρεασμενο και απο το τελος του Cold War.


Μιας και τις πιασαμε ολες το V κατεμε ειχε προοπτικες το σεναριο του για καθαρο Sci Fi Star Trek (Search for God) αλλα δυστυχως δεν περπατησε στην υλοποιηση του.



To συγκεκριμενο το 2 βλεπεται ευχαριστα,αλλα δεν βλεπω κατι το ξεχωριστο που να το απογειωνει σε καλυτερη της σειρας.



Μιας και τα "εφαγα" τα μισα ας τα πιασω ολα,ποια δεν ειπα.



Το πρωτο ωραια σκηνικα-εφε αλλα πολυς καιρος χωρις να γινεται τιποτα που να σε ξυπναει,καπως slow,το ΙΙΙ θα το βαζα ισως μετα το ΙV σε καλυτερο μου απο αυτα με το Original Cast,πολυ καλο και περισσοτερο μιλαω για τις εποχες που τα εβλεπα σε VHS.



Το 5 το παμε το 6 το παμε,το Generations που πηγε να γεφυρωσει το gap με παλαιους και νεους δεν ειχε Σποκ Και ο θανατος του Κιρκ με ξενερωσε κατα τα αλλα ωραιο και ενδιαφερον ,απο τα καινουργια 2ο αγαπημενο μου μετα το IV βαζω το First Contact παλι με time travel και τα επομενα του Νext Gen τιποτα ιδιαιτερο ,ηθελε reboot η σειρα.



Αφτα.
 
To IV έχει μπόλικο χιούμορ και είναι διασκεδαστικό , αλλά είναι ότι να ναι η σεναριακή ιδέα ( με τις φάλαινες) :) . Το ΙV ήταν πολύ καλό, παρόλο που στην μεγαλύτερη διάρκεια έλειπε ο Spοck , ενώ το V συμφωνώ πως σαν ιδέα ήταν πολύ καλό, που δυστυχώς όμως δεν τους βγήκε σκηνοθετικά. Το generations μου άρεσε η εισαγωγή και η συνάντηση του Kirk και του Picard.
 
Μήπως είδατε το https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Trek_Beyond ? Σαν ένα remake του Wrath of Khan μου φάνηκε! Φυσικά δεν έχει καμία σχέση με Star Trek, αλλά το σενάριο μοιάζει σε πολλά σημεία με το Star Trek II. Ο Kirk-ναύαρχος, τα γενέθλιά του, ο θάνατος του Spock, ακόμα και ο Krall μοιάζει με τον Khan.
 
Το εχω στα προσεχως. Ενταξει, οι καινουριες ταινιες εχουν αρκετες αναφορες στις παλιες. Ακομα και το Into Darkness ειχε μια σκηνη που ηταν αντιγραφη απο τη χαρακτηριστικη του Wrath of Khan (αν και με αντεστραμμενους ρολους).

Μου φαινεται οτι θελουν να δειξουν οτι τα γεγονοτα στο alternate reality κινουνται καπως παραλληλα με τα γεγονοτα του prime reality.
 
Rakeesh είπε:
Το εχω στα προσεχως. Ενταξει, οι καινουριες ταινιες εχουν αρκετες αναφορες στις παλιες. Ακομα και το Into Darkness ειχε μια σκηνη που ηταν αντιγραφη απο τη χαρακτηριστικη του Wrath of Khan (αν και με αντεστραμμενους ρολους).
Μου φαινεται οτι θελουν να δειξουν οτι τα γεγονοτα στο alternate reality κινουνται καπως παραλληλα με τα γεγονοτα του prime reality.
Το "Into Darkness" δεν το έχω δει. Το reboot "Star Trek" του 2009 το είχα δει, και δεν μου είχε αρέσει καθόλου, αλλά τυχαία έπεσε στα χέρια μου το Blue Ray του "Beyond" και το είδα. Είμαι λάτρισσα του TNG, αλλά μ'αρέσει γενικά το "σύμπαν" του παλιότερου Star Trek. Οι καινούριες ταινίες μου μοιάζουν περισσότερο με Star Wars. Αλλά έχουν χρησιμοποιήσει τα ονόματα και κάποια χαρακτηριστικά των ηρώων της τηλεοπτικής σειράς.
 
Πίσω
Μπλουζα