Star Trek IV: The Voyage Home (1986)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.823
Αντιδράσεις
67.051


ο Kirk και οι 5 αξιωματικοί του Enterprise έχοντας μαζί του πλέον τον αναγεννημένο Spock , αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τον πλανήτη Vulcan και να επιστρέψουν στη Γη, για να αντιμετωπίσουν της συνέπειες της ανταρσίας τους. Καθώς όμως ταξιδεύουν προς την γη με το σκάφος των Κλίγκον που είχαν κυριεύσει, έρχονται αντιμέτωποι με ένα απρόσμενο γεγονός. Ένας διαστημικός ανιχνευτής σε σχήμα γιγαντιαίου κυλίνδρου, που είχε σταλεί πριν αιώνες στο διάστημα σε αναζήτηση εξωγήινης ζωής, πλησιάζει τον πλανήτη με αποτέλεσμα το σήμα που εκπέμπει, να νεκρώνει το παγκόσμιο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και να προκαλεί καταστροφικά μετεωρολογικά φαινόμενα.

Η διοίκηση του αστροστόλου, απευθύνει έκκληση σε όλα τα σκάφη να μην πλησιάσουν τον πλανήτη, προκειμένου να σωθούν από τη καταστροφή. Ο Spock ακούγοντας το σήμα που εκπέμπει ο ανιχνευτής , διαπιστώνει πως μοιάζει εκπληκτικά με τον ήχο που κάνουν οι φάλαινες! Το πρόβλημα είναι πως στην γη του 23ου αιώνα, οι φάλαινες έχουν εξαφανιστεί και έτσι το σήμα θα μείνει αναπάντητο μέχρι να σβήσει κάθε μορφή ενέργειας, στον πλανήτη. Έτσι ο Kaptain Kirk αποφασίζει να ταξιδέψουν στο χρόνο, για να βρουν τα συγκεκριμένα θηλαστικά και να τα φέρουν ξανά στους ωκεανούς. Το σκάφος τους ταξιδεύει λοιπόν πίσω στο San Francisco του 1986 και ανακαλύπτει πως αυτό που ψάχνουν, βρίσκεται στο μεγάλο ενυδρείο της πόλης. Η ομάδα θα χωριστεί, καθώς εκτός από τις φάλαινες πρέπει να βρεθεί και το κατάλληλο υλικό για την μεταφορά τους, αλλά και η ενέργεια που χρειάζεται, για να απογειωθούν και πάλι. Έτσι θα μπλέξουν σε διάφορες περιπέτειες και παρεξηγήσεις, καθώς θα είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστούν τόσο γρήγορα στον 20o αιώνα και στην νοοτροπία των ανθρώπων της εποχής. Σύμμαχος στην προσπάθεια τους , θα είναι μια νεαρή και δυναμική βιολόγος, που είναι υπεύθυνη για τις φάλαινες του ενυδρείου.

Η τέταρτη κινηματογραφική συνέχεια, είναι η πιο κωμική και ανάλαφρη της σειράς και η δεύτερη που σκηνοθέτησε ο Leonard Nimoy. Παρά το έντονο κωμικό στοιχείο, το Voyage Home σημείωσε τεράστια επιτυχία και αγαπήθηκε πολύ από τους οπαδούς του Star Trek. Υπάρχει μπόλικο και καλό χιούμορ, οικολογικά μηνύματα , ενώ και το καστ είναι και πάλι σε φόρμα, με τους James Doohan και Walter Koenig να ξεχωρίζουν. Για τους οπαδούς της σειράς και όχι μόνο...



Η ταινία προβλήθηκε τον Νοέμβριο του 1986 και αφιερώθηκε στα θύματα του διαστημικού σκάφους Challenger.

Είναι η πρώτη ταινία του Star Trek που προβλήθηκε στην Σοβιετική Ένωση.

Αρχικά το σενάριο ήθελε οι Κirk και Spock να συναντούν έναν επιστήμονα και ερευνητή των ATIA, ο οποίος θα τους βοηθούσε στην αποστολή τους. Ο ρόλος προτάθηκε στον Eddie Murphy, μεγάλο φαν της σειράς. Τελικά όμως ο Murphy δεν τα βρήκε με την παραγωγή και αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει στο " Χρυσό Παιδί " . Αργότερα θα δήλωνε πως μετάνιωσε για την άρνηση του. Έτσι το σενάριο ξαναγράφτηκε και στον ρόλο του επιστήμονα τοποθετήθηκε μια γυναίκα βιολόγος , που υποδύθηκε με επιτυχία η Catherine Hicks.



Dr. Gillian Taylor: Don't tell me they don't use money in the 23rd Century.


James T. Kirk: Well, we don't.

Kirk: Oh, him? Heʼs harmless. Part of the free speech movement at Berkeley in the sixties. I think he did a little too much... LDS.

Dr Gillian Taylor : LDS ?

Dr. Nichols: what did you have in mind?


Leonard McCoy: Perhaps the professor can use your computer?


Montgomery Scott: Computer. Computer. Ah. [McCoy hands him a mouse and he speaks over it] Hello, computer.


Dr. Nichols: Just use the keyboard.


Montgomery Scott: The keyboard. How quaint.

 

 


Spock: To hunt a species to extinction is not logical.


Dr. Gillian Taylor: Whoever said the human race was logical?

Chekov: [to a policeman] Excuse me, sir! Can you direct us to the naval base in Alameda? It's where they keep the nuclear wessels.

[He pauses, looks at Uhura, and tries again]

Chekov: *Nuclear wessels*.






[edit] dead picture [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H αγαπημενη μου ταινια Star Trek,time travel,γυρισμενη στα 80ς,την ειδα στα 80ς..ολα τα εχει.
 
Aardvark είπε:
H αγαπημενη μου ταινια Star Trek,time travel,γυρισμενη στα 80ς,την ειδα στα 80ς..ολα τα εχει.
Είναι σίγουρα από τις καλύτερες της σειράς... :)
 
"Hello computer !!" (o Scotty επικοινωνώντας με τον υπολογιστή, μέσω του ποντικιού). Απλά, priceless. :supergrin:

Mπορεί να μην είναι η πιό αγαπημένη μου ταινία Star Trek, αλλά την θεωρώ σίγουρα την πιό "χαλαρή", και... "γελαδερή" !! :D
 
billy είπε:
"Hello computer !!" (o Scotty επικοινωνώντας με τον υπολογιστή, μέσω του ποντικιού). Απλά, priceless. :supergrin:
Στην σκηνή αυτή ο Deforest Kelley, προσπαθεί να κρατηθεί και να μην γελάσει... :D
 
Kαι βεβαιως ως γνωστο αντι για το Apple ητανε να μπει η Amiga στην θεση του αλλα η Commodore ηθελε να το αγορασουνε το μηχανημα δεν τους εφτανε η διαφημιση,η apple εντω μεταξυ τους το δανεισε and the rest is history.
 
RIO είπε:
Στην σκηνή αυτή ο Deforest Kelley, προσπαθεί να κρατηθεί και να μην γελάσει... :D
Ομολογώ πως δεν το είχα παρατηρήσει !! :D

Aardvark είπε:
Kαι βεβαιως ως γνωστο αντι για το Apple ητανε να μπει η Amiga στην θεση του αλλα η Commodore ηθελε να το αγορασουνε το μηχανημα δεν τους εφτανε η διαφημιση,η apple εντω μεταξυ τους το δανεισε and the rest is history.
:eek:

Πολύ ενδιαφέρον trivia. :thumbup:
 
Παλιότερα το θεωρούσα την χειρότερη ταινία Star Trek, αλλά ξαναβλέποντας όλες τις ΤΟS ταινίες, καθώς και τις καινούριες (του reboot), αναθεώρησα. Φυσικά η αγαπημένη μου παραμένει το First Contact. Αυτή του TOS με τις φάλαινες ήταν αρκετά διασκεδαστική.
 
Πίσω
Μπλουζα