Star Trek VI : The Undiscovered Country (1991)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.653
Αντιδράσεις
66.155
Προβολή συνημμένου 115973

H έκτη κινηματογραφική συνέχεια της σειράς και η τελευταία με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς του TOS. Ο Πλανήτης των Κλίγκον αργοπεθαίνει από έλλειψη οξυγόνου και η ομοσπονδία πλανητών, αποφασίζει να έλθει σε διαπραγματεύσεις μαζί τους. Σκοπός των συζητήσεων , είναι να υπάρξει ένας αμοιβαίος ( μερικός ) αφοπλισμός και οι Κλίγκον να μεταφερθούν, σε κοντινότερο και ασφαλέστερο πλανήτη. Πολλοί θα αντιδράσουν, καθώς δεν εμπιστεύονται τις καλές προθέσεις των προαιώνιων εχθρών τους και μεταξύ αυτών είναι και ο Kaptain Kirk, ο οποίος δεν μπορεί να ξεχάσει τον θάνατο του γιου του. Όμως, η ομοσπονδία αποφασίζει να στείλει αυτόν ως διαμεσολαβητή και έτσι αναγκάζεται απρόθυμα, να δεχτεί.

Η πρώτη συνάντηση γίνεται σε ψυχρό κλίμα, καθώς υπάρχει καχυποψία μεταξύ των δυο πλευρών. Παρόλα αυτά ο ηγέτης των Κλίγκον Gorkon, αισιοδοξεί και θέλει να επαναληφθούν οι συζητήσεις. Το ίδιο όμως βράδυ, το σκάφος τους θα δεχτεί επίθεση από την κατεύθυνση του Enterprise και δυο άνδρες με στολές και κράνη θα εισβάλουν και θα σκοτώσουν τον Gorkon. Οι Κλίγκον είναι οργισμένοι και κατηγορούν τον Kirk για την επίθεση, παρόλο που αυτός μαζί με τον γιατρό ΜcCoy, προσπάθησαν να σώσουν τον αρχηγό τους. Οι δυο τους θα συλληφθούν, θα οδηγηθούν σε συνοπτική δίκη και θα καταδικαστούν σε καταναγκαστικά έργα, σε έναν παγωμένο πλανήτη.

Η ομοσπονδία μη θέλοντας να ξεκινήσει πόλεμο, αρνείται να τους ελευθερώσει και έτσι η σωτηρία τους βρίσκεται πλέον, στα χέρια του πληρώματος του Enterprise . Αυτοί θα πρέπει να απελευθερώσουν τους δυο ομήρους και να ανακαλύψουν τους πραγματικούς ενόχους, πριν αυτοί ξαναχτυπήσουν στην διάσκεψη για την ειρήνη.

Επηρεασμένη από το τέλος του ψυχρού πολέμου, η ταινία είναι γεμάτη από αναφορές στην πτώση της ΕΣΣΔ και τη αμοιβαία καχυποψία που επικρατούσε εκείνο το διάστημα. Ο σκηνοθέτης Nicholas Meyer κάνει άψογη δουλειά, παρά τον περιορισμένο προυπολογισμό, οι Shatner, Nimoy, Kelley, Doohan και Koenig είναι όπως πάντα καλοί και ο Christofer Plummer δίνει μια άνετη ερμηνεία, ως Κλίγκον στρατηγός Chang. Προσωπικά την θεωρώ ως την καλύτερη ταινία της σειράς και ως ιδανικό τελείωμα για το πρωτότυπο πλήρωμα.

O Gene Roddenberry απεβίωσε δύο μέρες μετά την πρεμιέρα και η ταινία όπως ήταν φυσικό, αφιερώθηκε στην μνήμη του.

Captain James T. Kirk: They're animals.

Captain Spock: Jim, there is an historic opportunity here.

Captain James T. Kirk: Don't believe them. Don't trust them.

Captain Spock: They're dying.

Captain James T. Kirk: Let them die!

 

 




General Chang: "To be or not to be?" That is the question which preoccupies our people, Captain Kirk. We need breathing room.

Captain James T. Kirk: Earth, Hitler, 1938.

General Chang: I beg your pardon.

Chancellor Gorkon: Well... I see we have a long way to go.

 

 




General Chang: [prosecuting] Dr. McCoy, would you be so good as to tell me? What is your current medical status?

Commander Leonard 'Bones' McCoy, M.D.: Well, aside from a touch of arthritis, I'd say pretty good.

[some scattered laughter from the audience; McCoy smiles, but sees Chang, unsmiling]

General Chang: [unamused] You have a singular wit, Doctor.

 

 




Chancellor Gorkon: You have not experienced Shakespeare until you have read him in the original Klingon.

General Chang: "taH pagh, taH be?"

 

 

 


Captain James T. Kirk: You're a great one for logic. I'm a great one for rushing in where angels fear to tread. We are both extremists. Reality has brought us somewhere in-between.

 

 

 


Captain Spock: Logic, logic, logic. Logic is the beginning of wisdom, Valeris, not the end.

 




http://www.imdb.com/title/tt0102975/

Προβολή συνημμένου 115974

Προβολή συνημμένου 115975

Προβολή συνημμένου 115976

Προβολή συνημμένου 115977

Προβολή συνημμένου 115979

Προβολή συνημμένου 115980

trailer

VOM5WUKg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απολαυστικη ταινια. Το μονο που με χαλαγε ηταν η κατσαρη κομμοδινι κωμη του καπταιν
 
Eμενα οχι απο τις καλυτερες μου για να μην πω απο τις χειροτερες μου και χαλασω τις καλες εντυπωσεις των απο πανω,καστ αισθητα γερασμενο πλεον,politics στο σεναριο ανεκαθεν θεμα που δεν με ενδιαφερε και η Οχουρα στα 50φευγα με μινι να χορευει.
 
Δεδομενου οτι ηταν η τελευταια ταινια της σειρας, το πληρωμα το Εντερπραιζ ειναι πλεον για ΚΑΠΗ οποτε λειπει και το appeal και η φρεσκαδα απο την ταινια. Απο την αλλη, το 1991 ειχαμε ηδη καλουτσικα εφφε, και οπτικα το VI ηταν το καλυτερο επεισοδιο της TOS σειρας. Ωραια η ιντριγκα, το μυστηριο και η ανατροπη, και εφτιαχνε το εδαφος (τυπου prequel) για τη φιλια μεταξυ Ομοσποδιας και Κλινγκον που ηδη βλεπουμε στη σειρα Next Generation που παιζοταν εκεινη την εποχη
 
Μαλλον εμπλεξες το Final Frontier με το Undiscovered Country. To FF ειναι οντως πατατα, το UC ειναι εξαιρετικο.

 
OK γραψε λαθος για την Οχουρα,αλλα τα αλλα παραμενουν.


Καλο ητανε δεν ηταν και του πεταματου.
 
Ήταν κάπως γερασμένοι οι ηθοποιοί, αλλά προσωπικά δεν με πείραξε καθόλου. Ο Shatner κρατιόταν πολύ καλά (ακόμα και σήμερα δείχνει μια χαρά ο τύπος) και επιπλέον με αυτούς τους ηθοποιούς συνήθισαν οι fans το star trek και εμένα θα με χαλούσε να δω στην θέση τους, άλλους ηθοποιούς ( για αυτό και δεν ακούμπησα ποτέ το TNG). Είμαι σίγουρος πως πολλοί θα ήθελαν και άλλη συνέχεια με αυτό το καστ, που πραγματικά είχε μπει στο πετσί τω ρόλων ... :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σαν ταινια δεν ηταν κακη ,μαλλον μετρια και λιγο προβλεψιμη σεναριακα .Εκεινο που μου ειχε κανει εντυπωση τοτε ,οταν την πρωτοειδα ηταν τα εφε , -που σημερα btw μπορει να θεωρουνται παρωχυμενα εντελως- οταν οι δυο εκτελεστες επιτελουν το μακαβριο εργο τους σε συνθηκες ελλειψης βαρυτητας .

Μου ειχε φανει το αποτελεσμα εκτος απο εντυπωσιακο παραξενο και λιγο σουρεαλιστικο/ψυχεδελικο.

[video=metacafe;mv-Z4K6T/star_trek_vi_the_undiscovered_country_shooting_kli]http://www.metacafe.com/watch/mv-Z4K6T/star_trek_vi_the_undiscovered_country_shooting_kli ngons/

Υ.Γ. O Christofer Plummer /General Chang κλεβει την παρασταση χωρις να ιδρωσει καν ...

Y.Γ.2 και το γεγονος οτι ο David Warner συμμετειχε σε 2 Star Trek συνεχομενες ταινειες σε διαφορετικους πρωτης γραμμης ρολους :

-Ambassador St. John Talbot Star Trek V: The Final Fronti

και Chancellor Gorkon στο Star Trek VI: The Undiscovered Country

.......:shtup:

292px-Gorkon.jpg

292px-StJohnTalbot.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμένα μου άρεσε, δεν ήταν κακή. Παλιά την έπαιζε κάπως συχνά η τηλεόραση.

Να σας πω την αμαρτία μου, με το cast του TOS, μόνο τις ταινίες αντέχω να δω, όχι τη σειρά.
 
Ολες οι ταινιες με τον "κανονικο καπταιν" ηταν καλες εκτος απο αυτη με τις φαλαινες που δεν παλευοταν.

Ααρντυ ασε τις γκρινιες και τις Οχουρες (παντως αν ημουν ο Κερκ θα ειχα προσλαβει αλλη υπευθυνη επικοινωνιων...κατι σε ποιο βορειο Ευρωπαικο. Μαλλον ειχε γερο μεσο στον Αστροστολο η Οχουρα χαχαχαχα)
 
H oποια με τις φαλαινες ηταν και η καλυτερη,περιεχε Time Travel,set in the 80s,χουμορ,τα παντα ολα.

Ναι οι φαλαινες ητανε μειον που τις χρησιμοποιουσανε ,αν βρισκανε κατι αλλο και αν επαιζε και ο Εντυ Μερφυ στην θεση της ξανθιας βιολογου οπως λεγανε θα ηταν ακομη καλυτερη.
 
Όσο περισσότερο bird of pray τόσο καλύτερο. Ωραίες ταινίες!
 
Πιστεύω ότι καλύτερες ταινίες ήταν η δεύτερη και η έκτη. Χειρότερη θα έβαζα μάλλον την Πέμπτη, που πάλι την βλέπω άνετα....
 
Ομοίως με τον Rio, το Undiscovered Country είναι η 2η πιό αγαπημένη μου ταινία Star Trek με το αυθεντικό πλήρωμα (μετά απο την υπέροχη "Οργή του Καν" - και πάλι απο τον Νίκολας Μέυερ)
 
H oποια με τις φαλαινες ηταν και η καλυτερη,περιεχε Time Travel,set in the 80s,χουμορ,τα παντα ολα.

Ναι οι φαλαινες ητανε μειον που τις χρησιμοποιουσανε ,αν βρισκανε κατι αλλο και αν επαιζε και ο Εντυ Μερφυ στην θεση της ξανθιας βιολογου οπως λεγανε θα ηταν ακομη καλυτερη.
Ξαναβλέποντας όλες τις ταινίες του TOS, αυτή με τις φάλαινες ήταν η καλύτερη με διαφορά!
 
"The battle for peace"? Όπως λένε "Αν θες ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο"?
 
Πίσω
Μπλουζα