Stratovarius

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.318
Αντιδράσεις
5.881
Οι stratovarius ειναι ενας απο τους συμαντικοτερους εκπροσωπους του heavy metal των 90s.Eνα γκρουπ που πρωταγωνιστησε συλλεγοντας κομματια απο παλαιοτερους γιγαντες του heavy metal και εδωσε νεα πνοη στο μελωδικο power metal.Το 1984 στο helsinki stratovarius μετονομαστηκαν οι black water που ιδρυθηκαν απο τους tuomo lassila(φωνη.τυμπανα),john viherva(μπασο) και staffan strahlman(κιθαρα).Στο τελος της χρονιας το σχημα αποκτα νεο μπασιστα τον jyrki lentonen και καποιον timo tolkki.O τελευταιος μετα την αποχωρηση του stralhman εγινε ο νεος κιθαριστας των stratovarius και ανελαβε και τα φωνητικα.Ηδη το στυλ του γκρουπ εξελιχθηκε σε κατι περισσοτερο μελωδικο και συμφωνικο.Το συγκροτημα πλαισιωνετε με τον πληκτρα Antti lkonen και συμφωνει με την cbs η οποια κυκλοφορει το ντεπουτο των stratovarius ''Frigft night''.Ηταν ενα καλο αλμπουμ το επισκιαζε ομως η επιροη απο τους helloween.Aκολουθουν περιοδιες αποχωρει ο lentοnen η μπαντα μενει χωρις εταιρια αλλα καινουριο υλικο γραφεται ηχογραφειται και κυκλοφορει το 1992 ως αυτοχρειματοδοτουμενη δουλεια υπο τον τιτλο ''stratovarius II''.Eταιρια ομως βρισκεται και μετονομαζεται σε ''Τwilight time'' και με νεο εξωφυλλο επανακυκλοφορει την ιδια χρονια.Οι stratovarius βρισκουν τον ηχο τους φτιαχνουν εμπνευσμενα τραγουδια και βρισκουν πολυ μεγαλη αποιχηση ιδιαιτερα στην ιαπωνια.

Το 1993 οι stratovarius με μπασιστα των jari kainulainen ετοιμαζουν τον τριτο τους δεισκο ''Dreamspace''που κυκλοφορει την επομενη χρονια.Για πολλους ειναι το καλητερο αλμπουμ του συγκροτηματος.Το 1995 κυκλοφορουν τον τεταρτο δεισκο τους το ''Fourth dimension'' στο οποιο τραγουδα ο timo kotipelto.Mια νεα σελιδα ανοιγεται γιατι ο kotipelto στα φωνητικα δινει μια αλλη διασταση και ο tolkki διαμορφωνει το εντονα συναισθηματικο μελωδικο,βαρυ και ταχυτατο power metal απο το οποιο εγειναν γνωστοι οι stratovarius.Nεες ανακαταταξεις γεινονται στη μπαντα και μπαινουν οι jorg michael(τυμπανα) και jens johansson (πληκτρα).Μαυτο το line up δημιουργουν τελεια χημεια και κυκλοφορουν δυο διαμαντια για το power metal τα ''Εpisode'' και ''visions'' με πολυ συμφωνικα κομματια και πολυ πιασαρικα ρεφρεν.Το 1998 κυκλοφορει το ''Destiny'' και μετα απο δυο χρονια το ''Infinite'' που αποτελει την επιστροφη της μπαντας στον παραδοσιακο τους ηχο εννω καποια κομματια περιλαμβανουν κλασικες ενορχηστρωσεις.Μετα απο διαλειμα δυο χρονων το 2003 κυκλοφορουν τα πολυ καλα ''Elements pt.I'' και ''Elements pt.II'' δυο παρα πολυ καλα αλμπουμ που ενθουσιασαν τους οπαδους τους.Απο τοτε μεχρι σημερα κυκλοφορησαν αλλα 3 albums το ''stratovarius'' το 2005 το ''polaris'' το 2009 και το ''Elysium'' το 2011 και επιβεβαιωνουν οτι πολυ δυσκολα θα σβησει η σπιθα μεσα τους του καλου τευτωνικου μελωδικου power metal.

 
SPEED OF LIGHT!!! Απο τα αγαπημενα τραγουδια :

 
Μπράβο βρε Βασίλη! :)

Άλλο ένα metal συγκρότημα με ιστορία!... Ξεχωρίζω τα albums Fourth Dimensions, Infinite, Elements I & Elements II. Παλεύω με το αν θα συμπεριλάβω και το νέο Elysium, που μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις!

Αγαπημένα τραγούδια:

Hunting High & Low (Infinite)

 
Οι μεγαλες αξιες ποτε δεν ξεχνιουνται Μαριανα :D

Αγαπημενα τραγουδια:

 
Από τα συγκροτήματα που μου είναι ιδιαίτερα συμπαθή. O Timo Tolkki εξαιρετικός στην κιθάρα και ο Kotipelto πολύ καλός στα φωνητικά.

ΑΛΛΑ με απογοήτευσαν στη συναυλία τους στη Θεσσαλονίκη που τους είδα το 2005 (νομίζω)! Λίγο το playlist, λίγο ο χάλια ήχος που δεν το δικαιολογώ για τέτοιο συγκρότημα, λίγο ο χώρος....

και Soul Of A Vegabond τα αγαπημένα μου.
 
Kambia είπε:
ΑΛΛΑ με απογοήτευσαν στη συναυλία τους στη Θεσσαλονίκη που τους είδα το 2005 (νομίζω)! Λίγο το playlist, λίγο ο χάλια ήχος που δεν το δικαιολογώ για τέτοιο συγκρότημα, λίγο ο χώρος....
14 Ιανουαρίου του 2006 - 2 μέρες αφότου είχα τουμπάρει....

Το playlist ήταν μέτριο, ο ήχος χάλια -σύμφωνοι- αλλά γενικά είναι καλό συγκρότημα!

Άκου το Elysium - μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις!...
 
3 από τα δικά μου αγαπημένα τραγούδια (αν και μου αρέσει σχεδόν το σύνολο της δισκογραφίας τους,ακόμα και το ομώνυμο)

 
Oι Stratovarius ειναι από τις καλές μπάντες του Ευρωπαϊκού Metal.Το 4th Dimension ήταν ο πρωτος δίσκος που ακουσα, και μου ειχε αφησει αριστες εντυπωσεις.

Παρολαυτά έχουν στην...παρακαταθήκη τους ενα τραγουδι, το οποιο ειναι ΠΙΣΤΗ αντιγραφη ενος τραγουδιου των Queensryche . Ιδου :

http://www.youtube.com/watch?v=G4PPARidRpc


Επίσης, έχουν ενα τραγουδι το οποιο, κατά παρόμοιο τρόπο, μοιαζει υπερβολικά στο March of Time των Helloween. Νομιζω οτι ειναι από το 'DreamSpace' αλλα αυτη τη στιγμή δεν το θυμαμαι...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
πολυ καλο συγκροτημα

αγαπημενο τραγουδι το

[video=youtube;9-4Gm6VG4O0]

 
μιας και ανοίχτηκε αυτό το θέμα,με ποια σειρά θα κατατάσσατε όσα άλμπουμ τους έχετε ακούσει;

εγώ προσωπικά

1 Dreamspace/Visions (δεν μπορώ να επιλέξω ανάμεσα στα δύο)

2 Episode

3 Fourth Dimension

4 Infinite

5 Twilight Time

6 Elysium

7 Fright Night

8 Polaris

9 Elements Part 1

10 Destiny

11 Stratovarius ( συνολικά μου αρέσει περισσότερο από το Destiny αλλά δεν έχει S.O.S.,Destiny και 4000 Rainy Nights ;) )

12 Elements Part 2
 
μια καλή ακουστική εκτέλεση του winter skies


(bonus το "ενδιαφέρον" :p :D κοινό,τι να τη κάνεις τη Σουηδία μετά :D ...)
 
imperium είπε:
Ωωωωω..... Μεγάλη απώλεια για το συγκρότημα και το metal εν γένει... Από τους εξαιρετικότερους drummers μπορώ να πω...

Ας ελπίσουμε ότι οι προσωπικοί λόγοι δεν είναι λόγω χρημάτων ή λόγω υγείας (γιατί συνήθως μόνο γι' αυτά αποχωρεί κόσμος).
 
Η μεγαλη απώλεια ήταν κατά τη γνώμη μου η αποχώρηση (μαλλον, ο διωγμός) του Tolkki. Αυτός ηταν η ψυχή του γκρουπ και η αιτία για τις επιτυχίες τους. Τεσπα, πολύ καλό γκρουπακι, και παντα στα σιντιά μου περιλαμβάνω 2-3 κομμάτια τους.
 
Μαριανα για λογους υγειας φευγει ο Jorg Michael.Μακαρι να το ξεπερασει.Συμφωνω για τον Tolki γιατι αυτο το βαρυ καργα power μελωδικο παιξιμο του δεν μπορει να το φτασει ο Kupiainen.Προσωπικα παντως μου αρεσουν και ο Polaris και ο Elysium.Toυς θεωρω αρκετα καλους δεισκους.
 
κατά τη γνώμη μου ΕΥΤΥΧΩΣ που έφυγε ο Tolkki.χωρίς αυτόν έχουν κυκλοφορήσει 2 πολύ καλά άλμπουμ με σημάδια για ακόμη καλύτερα πράγματα στο μέλλον,αν είχε παραμείνει το καλύτερο σενάριο θα ήταν να κυκλοφορήσουν οι μετριότατες προσωπικές του κυκλοφορίες ως δικά τους άλμπουμ και το χειρότερο να διαλυθούν ξανά....

οπότε από μακριά και αγαπημένοι :D
 
krem13 είπε:
κατά τη γνώμη μου ΕΥΤΥΧΩΣ που έφυγε ο Tolkki.χωρίς αυτόν έχουν κυκλοφορήσει 2 πολύ καλά άλμπουμ με σημάδια για ακόμη καλύτερα πράγματα στο μέλλον,αν είχε παραμείνει το καλύτερο σενάριο θα ήταν να κυκλοφορήσουν οι μετριότατες προσωπικές του κυκλοφορίες ως δικά τους άλμπουμ και το χειρότερο να διαλυθούν ξανά....οπότε από μακριά και αγαπημένοι :D
Πολύ σωστό αυτό! Αφού ο τύπος είναι προβληματικός...

Ωραία smurf - power μπάντα οι Stratovarius, ειδικά στα late '90s και early '00s, έκαναν ωραία πράγματα. "Visions", "Elements Pt. 1", "Episode" η καλύτερη τριάδα για μένα.
 
Πίσω
Μπλουζα