Super Channel (Μ. Βρετανια)

FORD231

RetroNuts!
Joined
28 Φεβ 2010
Μηνύματα
3.087
Αντιδράσεις
3.596
24 Οκτωβριου 1988 ξεκινα η αναμεταδοση των πρωτων δορυφορικων καναλιων

Super Channel.... το καλυτερο δορυφορικο καναλι με προγραμμα ποικιλης υλης με πολλη μουσικη και παιδικα προγραμματα τα πρωινα τηλεπαιχνιδια πανευρωπαικα δελτια καιρου και διαφορα σηριαλ τα μεσημερια ενω τα βραδια μεταδιδονταν ταινιες σοου και αλλα προγραμματα

πολυ ενδιαφερον καναλι πραγματικα με ατου την αγγλικη γλωσσα

το Super Channel εκλεισε απο το 1996 οταν εξαγοραστηκε από το NBC

την εποχη εκεινη παντως ηταν πραγματικα super επιλογη

Το τρειλερ και τα σηματα του σταθμου στο βιντεο μεταδοθηκανε τον Δεκεμβριο του 1989

http://www.youtube.com/watch?v=fd9ThR3ITxU
 
Φοβερό μουσικό κανάλι της εποχής με την τέλεια μουσική!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τι σημερινό MTV και βλακείες... το MTV του σήμερα δεν πιάνει μία μπροστά στο SUPER!

Το πιο ωραίο σήμα του SUPER ήταν με τον κιτρινο-πορτοκαλί κρόνο σαν logo!!!
 
Έβαζε πολλά και ωραία παιδικά. Η χαρά του παιδιού...
 
Εμένα η τρέλα μου ήταν και είναι η μουσική. Είμασταν στερημένοι από Βίντεο κλιπ. Το κανάλι αυτό ήταν όαση!

Εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ πέον να μην έχω δορυφορική εγκατάσταση για να βλέπω μουσική.

Γιατί αν περιμένω από MAD και MTV GR... άστα...........
 
Αρτα το καλοκαιρι του 90 ειχε εμφανιστει αυτο ειχε πολυ μουσικη μεχρι αργα το απογευμα και μετα εβαζε ταινιες και διαφορες αλλες εκπομπες.Το 1991 αρχιζε να βαζει και παιδικα δυο ωρες το πρωι και δυο ωρες το απογευμα.Το καλοκαιρι του 1992 αλλαξε και το σημα και αρχισε να πασαρεται σαν nbc super channel και σιγα σιγα αφησε την μουσικη και αρχισε τις οικονομικες ειδησεις αλλα το ψυχαγογικο προγραμμα το ειχε τα βραδια μεχρι στο τελος να γινει το cnbc πουβλεπουμε μεχρι σημερα.
 
Αυτο και το SKY αγαπημενα λογω της αγγλικης τους γλωσσας,το συγκεκριμενο περι αυτου ο λογος δεν το θυμαμαι τοσο εντονα οσο SKY-Eurosport.


Θα ηθελα να ξαναδω το προγραμμα του SKY ιδιως τελη 80ς τοσο πολυ οσο και των ελληνικων καναλιων..
 
to super channel εγινε γνωστο γιατι ηταν σε δορυφορο που εβγαινε ποιο ευκολα στην Ελλαδα σε σχεση με τα καναλια στις 19.2Ε τοτε ιδιως τα γερμανικα καναλια που ειχαν προβλημα ληψης την μερα ενω την νυχτα εβγαιναν ποιο καθαρα.
 
Ναι αλλα εμεις τοτε τα λαμβαναμε αναλογικα απο τις κανονικες μας κεραιες,μιλαω για την εποχη που εβαλε το κρατος τα δορυφορικα για να μην του πιασουν τις συχνοτητες τα αναμενομενα ιδιωτικα.


Εποχη SKY,Sat1,Horizon και αλλα.
 
και εγω ετσι το επιανα τοτε με αναλογικη εκπομπή σχεδον δυο χρονια εβγαινε στην Αρτα και θυμαμαι ποτε δεν χαλαγε η ληψη του απο τον δορυφορο σε σχεση με τα RTL sat1 κλπ που ηταν ποιο δυσκολα σε ληψη γιαυτο και πολλοι δημοι και ιδιοτικοι τοπικοι σταθμοι το αναμετεδειδαν τοτε. με τετραμετες δορυφορικες τοτε κανανε ληψη τα δορυφορικα.
 
Που το θυμηθηκατε το TV Ark ,εδω εμπαινα πριν μπω στο Retromaniax.


Πω πω αναμνησεις..


απο το site καθεαυτου οχι απο αυτα που εχει μεσα. :p
 
Aπ'αυτο το καναλι εβλεπα τα παιδικα του...θυμαμαι καθε Σ/Κ το πρωι ειχε μια "μαραθωνια" παιδικη εκπομπη...το Fun Factory (κατι σαν το Disney Club που ειχε κ το δικο μας Mega). Και απο μουσικο ηταν απο τα καλυτερα....και το ΜΤV τοτε ηταν απο τα καλυτερα μουσικα...θυμαμαι το Beavis & Buthead. Τωρα εχει γινει θολοκουλτουριαρικο. Καλυτερα να ειχε αλλο ονομα...μονο μουσικο δεν ειναι. Anyway...ξεφυγα. Το Super Channel στην περιοχη μου εκπεμπε στο καναλι 55 κ απ'οσο θυμαμαι εκπεμπε κοντα στο 10μηνο,αφου μετα την θεση του την πηρε το αθλητικο Eurosport.

Aν θυμαμαι καλα το SUPER το εξαγορασε η αμερικανικη NBC (και εγινε NBC Europe...το σημερινο CNBC που ασχολειται με οικονομικα θεματα κ τα βραδια αναμεταδιδει εκπομπες του αμερικανικου δυκτιου).
 
To Super το θυμάμαι και εγώ για τα παιδικά που έβαζε το Σαββατοκύριακο. Αν θυμάμαι καλά τα παρουσίαζε μια κούκλα-γάτος.
 
To Fun Factory και ο γατος αν δεν απατωμαι ητανε στο SKY.


 
ναι στο sky ηταν αυτα

Το σουπερ εβαζε παιδικα 10 με 12 καθε μερα και σε επαναληψη το απογευμα 6 με 8

Αυτο εβαζε παιδικα απο τα στουντιο που ειχαν βγαλει το σπορτμπιλυ χιμαν μπράιβ σταρ κλπ
 
απλά το καλύτερο δορυφορικό κανάλι που έβλεπα...απίστευτα videoclips πολλές ώρες της ημέρας,ωραίες ταινίες...Σάββατα πρωί πάντως χαζεύαμε τα ωραία μουσικά videos και μάθαμε κάτι λίγα από μουσική χάρη στο κανάλι αυτό..Θυμάμαι χαρακτηριστικά βίντεοκλίπς από Edie Brickell,Billy Bragg,LL Cool J, R.E.M.Crystal Waters,KLF κ.α.
 
Πίσω
Μπλουζα