Super Mario Bros - Wiering Software

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
398
Περιπου το 1995, ειχα δει στον υπολογιστη ενος πειρατη (του γλυκου νερου) κοντα μου, να παιζει ενα πολυ ομορφο Super Mario παιχνιδι στα Windows 95.

Μου ειχε κανει τεραστια εντυπωση, πως γινοταν μια αποκλειστικοτητα της Nintendo, να υπαρχει διαθεσιμο για τους υπολογιστες. Ειχα διαβασει και δει πως υπηρχαν καποιοι αλλοι τιτλοι Mario, οπου κυκλοφορησαν επισημως στους υπολογιστες, αλλα κανενα παιχνιδι επιπεδων οπως αυτο που εβλεπα. Ηταν τοσο ομορφο και καλοφτιαγμενο, που ημουν σιγουρος πως το εφτιαξε καποια εταιρια, και δεν ηταν μια κακη αντιγραφη, οπως πχ ειχα δει σε διαφορους κλωνους NES/Famicom.

Ελαχιστο καιρο μετα, αφου φυσικα αρνηθηκα εκεινη την μερα να δωσω 1000δρχ για το αντιγραφο στον πειρατη, καταφερα και βρηκα απο ενα γνωστο το παιχνιδι, και ετσι το ειχα επιτελους και εγω.

Το επαιζα ελαχιστες φορες το χρονο, μιας και δεν ειχα ακομα δικο μου υπολογιστη. Ηταν ενας πολυ ομορφος τιτλος, στα πρωτυπα του πρωτου Mario Bros για το NES, λιγοτερο φανταχτερο απο υπερπαιχνιδια οπως το Super Mario Bros 3 και το Super Mario World, αλλα ειχε ολα αυτα τα πρωιμα και απλοικα, στοιχεια που αγαπησα στο πρωτο παιχνιδι.

Δυστυχως ομως, η δισκετα μετα απο καποιο καιρο χαλασε, δεν ειχα αλλο αντιγραφο, ουτε ξαναβρηκα το παιδι που μου την ειχε δωσει. Ειχα ξεχασει παντελως την υπαρξη του παιχνιδιου, μεχρι που μου καρφωθηκαν οι αναμνησεις αυτες απο το πουθενα χθες.

Και εδω συμβαινει το εξεις εκπληκτικο.

http://www.wieringsoftware.nl/mario/index.html

Η ιστορια λοιπον, εχει ως εξεις. Ενας απο τους προγραμματιστες απο την εταιρια Wiering Software, ειχε γραψει σε turbo pascal ενα κλωνο του Super Mario για το DOS. Μια πρωιμη εκδοση του παιχνιδιου καπως διερευσε, και κατελληξε να πωλειται σε πειρατες. Αυτη η εκδοση ομως ειχε μολις τεσσερα επιπεδα. Ο δημιουργος λοιπον, κυκλοφορησε δωρεαν την τελικη εκδοση, οπου εχει συνολο εξι επιπεδα και αλλες βελτιωσεις.

Δεν ειχα φανταστει πως θα καταφερνα να βρω πληροφοριες ποτε γιαυτο, αλλα ενα μυστηριο 20+ ετων βρισκει την λυση του!

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ φοβερο σαν να βλεπω το super mario bros 3 σε καποιον emulator με την χρηση καποια φιλτρου ειναι.Ωραιος Getta ευχαριστουμαι για την ανακαλυψη αυτη ιδεα δεν ειχα πως υπηρχε κατι τετοιο.
 
Ωραίος Getta! Μοιάζει και λίγο με το Super Mario στο Super Mario All Stars για SNES...
 
Το πιο ωραίο εκεί που λέει αυτος ο Mike Wiering ότι πλήρωσε για τη πειρατική έκδοση του παιχνιδιού που είχε γράψει ο ίδιος για να δει τι ειναι χαχαχα
 
johnny19818 είπε:
Ωραίος Getta! Μοιάζει και λίγο με το Super Mario στο Super Mario All Stars για SNES...
Πραγματι. Η πρωτη σκεψη μου τοτε ηταν, πως ειναι το Lost levels, δηλαδη η αυθεντικη Ιαπωνικη εκδοση του Mario bros 2. Αλλα σε οσα εντυπα και περιοδικα ειχα διαβασει, δεν μπορουσα να βρω περισσοτερες πληροφοριες, και ημουν τοσο καιρο με την απορια.

Ο προγραμματιστης εκανε εκπληκτικη δουλεια, τολμω να πω οτι ειναι ανωτερο απο τις περισσοτερες αλλες προσπαθειες του να μιμηθουν το Mario υφος και στυλ παιχνιδιου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κοίτα, αμα βάλεις από πίσω να παίζει μία μουσική από κάποιο SNES Mario και ντουμπλάρεις και μερικά ηχητικά εφέ, περνάει σαν normal παιχνίδι.
 
Πίσω
Μπλουζα