Tα πολυθεματικα κομικς...

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.785
Αντιδράσεις
4.254
...πρεπει να επιστρεψουν!

Παρατηρησα τα εξης το Σαβατοκυριακο που περασα απο το Παιδων.

Τα παιδια-ασθενεις ηθελαν κατι να περνανε την ωρα τους. Τι καλυτερο απο κομικς?

Ετσι οι περισσοτεροι επισκεπτες εφερναν Λουκυ Λουκ και Αστεριξ.

Αποτελεσμα: Τα παιδια να εχουν διαβασει τα τευχη 450 φορες στο παρελθον και να στοιβαζουν τα διπλα τευχη.

Θα μου πεις γιατι κολλαγαν ολοι σε αυτους τους 2 τιτλους?

Διοτι:

1)πωλουνται σε περιπτερα και

2)δεν μαστιζονται απο την συγχρονη νοσο των κομικς στην Ελλαδα, με αλλα λογια τις τιμες ΦΑΡΜΑΚΙ.

Πιστευω οτι η επιστροφη στα πολυθεματικα φτηνα κομικς (τυπου Αγορι,Μπλεκ και οχι κατι γλυκαναλατα) θα πετυχαινε. Το κοστος παραγωγης ειναι μικρο και η απηχηση εγγυημενη...IMHO
 
Ξερω οτι θα θιξω καποια "ασχημα" πραγματα τα οποια ομως αγαπησαμε και θυμομαστε με νοσταλγια (αν και οχι εγω) :Ρ

Τα πολυθεματικα κομικς ηταν φαινομενο της εποχης και ηταν τσουβαλατα. Δηλαδη παιρναμε δικαιωματα απο διαφορες εταιρειες και τα δημοσιευαμε ολα μαζι αχταρμά σε συνεχειες. Αν καποιες σελιδες εκαναν κενο το γεμιζαμε με random γελοιογραφιες και "κουιζ" απο μια τριτη πηγη :Ρ

Το "κακο" ειναι οτι οι δουλειες τοτε ηταν ερασιτεχνικες: δεν υπηρχε χρονολογικη συνοχη, καποιες ιστοριες μενανε ξεκρεμαστες κλπ. Υπηρχαν ομως και πιο σοβαρες δουλειες, και θυμαμαι το ΔΥΟ, την Αστραπη, το Φρου-φρου και σημερα το 9

Το αλλο κακο ειναι οτι ετσι δεν μπορουσες να εισαι σοβαρος "συλλεκτης". Ενας συλλεκτης που θα ηθελε να κρατησει αρχειο με ιστοριες το μονο που θα μπορουσε να κανει θα ηταν να πετσοκοψει τις σελιδες και να τα ξαναδεσει :( Το οτι δε νομιζω να το εκανε αυτο κανενας ποτε δε σημαινει οτι δεν υπηρχε η αναγκη, αλλα μαλλον οτι ζουσαμε με εκεινη την πραγματικοτητα.

Σημερα (περα απο την κερδοσκοπια) υπαρχει πιο επαγγελματικη και αυτονομη νοοτροπια. Ενα πολυθεματικο κομικ δε θα ταιριαζε πολυ σε αυτο. Πιστευω αν γινοταν κατι τετοιο ομως ο σημερινος εκδοτης θα σεβοταν τις ιστοριες που βαζει περισσοτερο απο παλια. Αλλα θα αυξομειωνε τις στηλες, τις σελιδες και την ποιοτητα του χαρτιου αναλογα με την οικονομικη κατασταση
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
οταν λες παιρναμε Rakeesh ,ειχες αναμιχθει μηπως με καποιο τροπο η ειναι απλα σχημα λογου?

τα πολυθεματικα κομικ ειχαν πολυ μεγαλη επιτυχια,γιατι εκλεισαν ομως......

ακομη και το spiderman ουσιαστηκα εβαζε δυο και τρεις τιτλους μαζι,ενας απο τους λογους που το διαβαζα,ομως οντως απο καποιες ιστοριες ,ακομη περιμενουμε τη συνεχεια τους.

τοτε δεν υπηρχε ιντερνετ ,οποτε μαθαινες τιτλους κομικς,ακομη και η βαβελ παλια οσο τη διαβαζα(ελαχιστα)λειτουργουσε καπως ετσι,οποτε ενας λογος επιτυχιας σιγουρα ηταν αυτος.

το 9 ειναι ξεχωριστη περιπτωση,παρολο που κυκλοφορησαν απο εφημεριδες πχ καθημερινη ,επισης ενθετα κομικ,ξεχωριζε σα περιοδικο με αρθρα ,ποικιλια ιστοριων ,αλλα δε κοντρολαρισε τη κατασταση καλα και τωρα προσπαθει μπας και ξαναπαρει τα πανω του.

οι τιμες δεν ειναι απαραιτητα φωτια,αν και αν ηταν σε δραχμες, ισως να μου φαινοντουσαν πιο ακριβα,ομως θα πρεπει να παραδεχτουμε οτι υπαρχουν πολυ ποιοτικες εκδοσεις πια ,με πολυ καλο χαρτι,εκδοσεις που ειναι και καλυτερες των ξενων πχ το spawn που εκλεισε η οι ελληνικες εκδοσεις manga.

το μπλεκ η τελευταια φορα που το αγορασα ηταν οταν με πολυ καλη επισης ποιοτητα χαρτιου,εβαζε ιστοριες του storm.

υπο προυποθεσεις θα πετυχαιναν τα πολυθεματικα κομικς,αρκει να γινοταν αξιολογη προσπαθεια.

τα τοτε κομικ απο μονα τους ειναι συλλεκτικα και εχω μαλιστα κρατησει αρκετα.
 
starsky είπε:
οταν λες παιρναμε Rakeesh ,ειχες αναμιχθει μηπως με καποιο τροπο η ειναι απλα σχημα λογου?
Φυσικα σχημα λογου. Αναφερομουν σε εμας ως Ελληνες που καναμε οπως-οπως τις αναδημοσιευσεις :D
 
οσον αφορα το spiderman παντως,που ειναι το μονο περιοδικο ,που κατεβηκα μοναστηρακι για να ψαξω παλιες ιστοριες (master of kung fu,rom the spaceknight κα.)το προβλημα αφορουσε στην προμηθεια ειδικων διαφανειων vκατι, δε θυμαμαι πως τις λεγαν στην αλληλογραφια που το συζητουσαν,που θα εξασφαλιζαν πολυ καλη ποιοτητα,αλλα ηταν πολυ ακριβες.
 
Αγόρι και Βαβούρα... Τα αγοράζαμε σαν τρελοί με τον αδερφό μου. Μάλιστα, πέρισυ αγοράσαμε από ένα συλλέκτη ολόκληρη χρονιά από το τεύχος του Αγόρι..! Γιατί με τις συχνές μετακομίσεις, τα χάσαμε σχεδόν όλα.
 
Στα πολυθεματικά, έμπαιναν οι ιστορίες σε συνέχειες, καθώς πίστευαν τότε, οτι ο αναγνώστης θα μείνει με την αγωνία, για το τι γίνεται στη συνέχεια και θα αγόραζε και το επόμενο τεύχος. Και πραγματικά, αυτό συνέβαινε.

Τώρα το αν θα πετύχαινε σήμερα ένα πολυθεματικό κόμικ, είναι ένα ερώτημα...

Για μένα, παίζουν ρόλο φυσικά οι ιστορίες που θα το πλαισιώσουν, καθώς το σημερινό παιδί ή ο έφηβος, δε νομίζω να συγκινηθεί από ένα Τερματοφύλακα γιατρό ή έναν Τζόννυ Ρεντ, όταν στο Internet και στα videogames βρίσκει Τα τέρατα!
 
και σημερα εχει επιτυχια αυτος το στυλ της συνεχειας, πχ manga.

παντως πολυθεματικο ειναι λιγο παραπλανητικο πιστευω,μιας και τα κομικ ειναι το κυριο και υπαρχουν πολλες ιστοριες απο αυτα,πολυαφηγηματικα επρεπε να λεγονται.

ενα βιβλιαρακι πχ σαν τις ελληνικες εκδοσεις manga ,αλλα με πολλες ιστοριες η και καποιο αρθρο η αφιερωμα,πιστευω οτι θα πετυχαινε.
 
Πίσω
Μπλουζα