Tρέξιμο Dreamcast ISO απο SD CARD adapter!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας cast128dreams
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Wally δεν κάνεις λάθος για την ταχύτητα της σειριακής, ούτε το DC έχει κάποια μεγαλύτερη. Γι' αυτό ακριβώς το σοβαρό dumping γινόταν και γίνεται ακόμα με BBA, με serial cable ήθελες ΠΟΛΛΕΣ ώρες για κάθε παιχνίδι...

Για emulators κλπ που δεν χρειάζονται πολλά data είναι μια καλή λύση πάντως.

\ είπε:
Κουλάρησε! Αμα όντως θες να το κάνεις αυτό, τότε ελα να σου χαρίσω το XBOX μου (το 1ο, οχι το 360)
Εγώ θέλω να το κάνω, περιμένω να μου στείλεις το XBOX 1 (για το 360 παραμένω παγερά αδιάφορος...) :P

Θα μπορεί άραγε αυτή η πατέντα να διαβάσει full GD-rom dumps?

Rygar είπε:
Κουλάρησε! Αμα όντως θες να το κάνεις αυτό, τότε ελα να σου χαρίσω το XBOX μου (το 1ο, οχι το 360) :D :D.

Κουλάρησε κι εσύ! :P

Παιδιά υπάρχει τρόπος να δω HD ταινία στο ΖΧ81 μου; Οχι ε; Κρίμα! :( :P
Rygar το Dreamcast παιζει DIVX εαν δεν το ηξερες...

Παιδια οτι λετε για της ταχυτητες ειναι σωστα...Αλλα κανεις δεν μπορει να αμφισβιτιση αυτα που δειχνουν τα video.Δεν νομιζω να το φανταστικατε και ποτε οτι θα γινει αυτο εφοσον ειναι αργη η σιριακη του Dreamcast σε σχεση με της αλλες εξοδους(ΒΒΑ,GD ROM) ετσι δεν ειναι?,προσωπικα ουτε εγω περιμενα κατι τετοιο :o :O:O.......

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rygar είπε:
Κουλάρησε! Αμα όντως θες να το κάνεις αυτό, τότε ελα να σου χαρίσω το XBOX μου (το 1ο, οχι το 360) :D :D.

Κουλάρησε κι εσύ! :P

Παιδιά υπάρχει τρόπος να δω HD ταινία στο ΖΧ81 μου; Οχι ε; Κρίμα! :( :P

http://www.youtube.com/watch?v=KKyGIo3eZO4

Θα μου δώσεις το xbox σου; (το πρώτο όχι το 360 :P )

Δε βλέπω ΥΤ από τη δουλειά, θα δω στο σπίτι. Σας πιστεύω κι ας μην το δω πάντως. Αξίζει όμως να βλέπεις DIVX σε DC; Εχει ίδια ποιότητα π.χ. με του ΧΒΟΧ; Εκεί θέλω να καταλήξω.

Rygar είπε:
Δε βλέπω ΥΤ από τη δουλειά, θα δω στο σπίτι. Σας πιστεύω κι ας μην το δω πάντως. Αξίζει όμως να βλέπεις DIVX σε DC; Εχει ίδια ποιότητα π.χ. με του ΧΒΟΧ; Εκεί θέλω να καταλήξω.
Rygar αντικειμενικά αμα το σκεφτείς, πόσα από αυτά που κάνουμε με το retro hardware μας (και όχι μόνο retro) "αξίζουν"; Το κάνουμε πρώτα απ'όλα για την κ*βλα μας και μετά επειδή έχει κάποια super χρηστική αξία.

Εμένα με εντυπωσιάζει όπως είπα το γέγονος ότι έστω και τώρα, κάποιοι ασχολούνται με το dreamcast και του δίνουν τη δυνατότητα να πάρει sd, να παίξει divx κ.α.

Επανέρχομαι στο θέμα.

Επειδή είχα στέιλει κάποια mail για πληροφορίες για την κατασκευή του adapter ο Fukasawa Ktsuaki (από αυτόν πήραν και τα άρχικα σχέδια οι Ισπανοί - site εδώ) μου είχε πει ότι οι ταχύτητες είναι: "SD card read/write speed: about 500KBytes/SEC".

Σαφέστατα αργότερο από το gdrom αλλά αποδεκτό!

Επίσης σχετικά με το αν θα υπάρξει τελικά ο adapter. Από dcemu post:

I doubt there's going to be any news on this for a while, if ever. In all honesty, it is probably practically impossible to get the connectors for the Dreamcast end of the cable in any sort of bulk quantity (they were a Sega-custom part after all), and its impossible to sell these things without that cable end (for obvious reasons).
For the time being, I'm going to lock this thread, because after this long without any news, I'm not counting on any happening (although, I'd love to be proven wrong on this point).

@Rygar

Σε καμια περιπτωση δεν συγκρινεται η απεικονιση μεταξυ των 2. Στο XBOX δεν χανεις frames οσα φιλτρα και να του φορτωσεις. Στο DC το flawless playback προυποθετει sub-PAL αναλυσεις, δεν υποστηριζει b-frames κτλ

Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι απο το 2007 που εκανα τα τελευταια πειραματα

@Haros μηπως δεν ειναι serial?

Wally είπε:
@Haros μηπως δεν ειναι serial?
Αυτή είναι και δικιά μου απορία. Ήξερα πως η επικοινωνία με pc από τη σειριακή του dc ήταν 115200.

Αλλά άμα δείς στα videos, τα loading των παιχνιδιών και του divx δεν μπορεί να είναι μόνο τόσο και να τα φορτώνει έτσι... Επίσης στο site του Ιάπωνα λέει σε κάποιο σημείο ότι έκανε dump από το gdrom στην sd κάρτα με 650KBytes/sec.

@Hare εννοείται αυτό που λες! Αν εσύ το λες μια, εγώ μαζί σου χίλες! Ξέρεις πόσα ευρώ εχω σκάσει για να βάλω δίσκους σε διάφορα παλιά συστήματα που δεν το υποστηρίζουν εκ φύσεως; Αυτό όμως είναι και το μοναδικό που θεωρώ ότι αξίζει να κάνω σ'αυτά. Το να διαβάζεις από κάρτα SD από το DC, φυσικά και αξίζει, αλλά το να παίζεις και DIVX πας πολύ μετά, αφου δε διαθέτει το κατάλληλο hardware. Αλλο το να το κάνεις για να πεις ότι γίνεται, κι αλλο αν τελικά αξίζει. Αλλά ας μη βγουμε αλλο οφφ-τοπικ.

Wally είπε:
@RygarΣε καμια περιπτωση δεν συγκρινεται η απεικονιση μεταξυ των 2. Στο XBOX δεν χανεις frames οσα φιλτρα και να του φορτωσεις. Στο DC το flawless playback προυποθετει sub-PAL αναλυσεις, δεν υποστηριζει b-frames κτλ
Αυτό εννοώ ρε! Με τί προσόντα να παίξει σωστό DIVX;;

Ενταξει ρε παιδια το ΧΒΟΧ εχει ποιο γρηγορο επεξεργαστη απο το DC...Eστω ομως με αυτον τον επεξεργαστη που εχει το DC κανει θαυματα...

Λέω να το δοκιμάσω... :)

picture.php

picture.php

picture.php

picture.php

Το μεγα μυστηριο παραμενει...

ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ????

Περιμενουμε εντυπωσεις ωσαν παλαβοι!

Wally είπε:
Το μεγα μυστηριο παραμενει...ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ????

Περιμενουμε εντυπωσεις ωσαν παλαβοι!
Δεν είναι δικές μου οι φώτο βρέ... :D

Τώρα θα το φτιάξω.

Ακομα καθεσαι? Πιασε τα κολλητηρια και ορμα στη δουλεια! :P

xmmm...δεν φαίνεται καθόλου δύσκολο....

μπορώ να πω ότι με ψήνει να το δοκιμάσω...

το τσιπάκι τι είναι? έχουν κυκλοφορήσει το software?

Περισσότερες πληροφορίες για την κατασκευή μπορείτε να βρείτε στο site του chaos/jj1odm που είχα ποστάρει.

Το τσιπάκι δεν είναι τίποτα, άμα κάνεις εσωτερική σύνδεση μπορεί να παραληφθεί. Προγράμματα (gdrom dumper, driver κτλ) έχει στο site του.

Το mod είναι ίδιο με το mod που κάνουν για πρόσθεση sd κάρτας σε router οπότε όποιος θέλει μπορεί να βρεί πληροφορίες και από εδώ.

Επίσης εγκυκλοπαιδικά επειδή αναφέρθηκε και πριν για την ταχύτητα (πως και είναι μεγαλύτερη από 115200), έψαξα λίγο και έμαθα ότι η σύνδεση είναι σειριακή αλλά με SPI πρωτόκολλο και όχι RS232 (το οποίο χρησιμοποιούμε για σύνδεση με το pc).

πόσο "πιάνει" δηλαδή σε ταχύτητα;

περίπου 650KBytes/sec με SPI CLK 5.2Mhz

δηλαδή περίπου 4Χ ταχύτητα... το gd-rom είναι 12Χ... :(

Πίσω
Μπλουζα