Tρελαθηκα!!!

Chris27

RetroN00b
Αντιδράσεις
1.928

Silent Hill Complete In Original Case​

• Availability:In Stock
$799.90

Χαζεβα στο "the Game Experts" και μου ειρθε κατακουτελα η κεραμιδα. Καλα ειναι δυνατον, ρε παιδια, 800 ντολαρς ντανγκα ντανγκα για ενα παιχνιδι PSX? Kαι υπαρχουν ανθρωποι που θα τα δωσουν? Ειδα βεβαια και κατι 200αρια, 300αρια για αλλα παιχνιδια, αλλα 800?
Πως να μην κανω μαυραγορητικες σκεψεις με αυτα που βλεπω? Πουλαω το δικο μου παιχνιδι, σημερα και περνω ενα κιτακι 32αρες μνημες, βαζω αγγελια και τις πουλαω σε ενα μηνα 1200. Να πως βγαινουν τα λεφτα! Η τεσπα μια πιο προσητη λυση, οταν ερχονται τα φιλαρακια για ρετροκατανυξη σπιτι, οποιος θελει να παιξει Silent Hill στο PSX μου, θα κερναει, καφεδακια, σουβλακια και μπυρες. Θα ανεβασω και τις τιμες στις κοπιες, αν μου ζητησουν

Το διδάσκει και η πρόσφατη Ελληνική ιστορία του 1940 : μαυραγοριτισμός

Δεν έχει νόημα πλέον να προσπαθείς να εξηγήσεις τις τιμές σε οποιοδήποτε τομέα της καθημερινότητας
πόσο μάλλον στα παιχνίδια που υποτίθεται ότι σε ψυχαγωγούν.

Πιστεύω ότι ο κόσμος του retro προσπαθεί να αντιγράψει τα καρτελ του ρέυματος,
τα εξοργιστικά ενοίκια και τα διαμερίσματα σε ισόγεια που κοστίζουν 200,000e!

Η απληστεία, η θρασύτητα και η ανάγκη για εύκολο πλουτισμό είναι κοινωνιολογικό πρόβλημα
και όχι χαρακτηριστικό αγοράς και ζήτησης πλέον.

Δυο δεκαετιες φωναζω σε οποιον ξεκιναω κουβεντα να μενει ΜΑΚΡΙΑ απο physical media (δισκετες, carts, CD, DVD κτλ). Εχω γινει γραφικος.
Τα περισσοτερα απο αυτα εχουν ημερομηνια ληξης (πχ disc rot, unredable disks κτλ).
Ευκολα καποιος πονηρος επενδυει στο συναισθημα του μη-γνωστη και τα ξεφορτωνεται με πολυ κερδος.
Ειναι μια αγορα που χειραγωγειται με παμπολους τροπους. Παρεες, YT αφιερωματα με υφερπον σκοπο να εκτοξευσουν τιμες και ο καναλαρχης να ξεπουλησει, ομαδες FB με "ομαδικα συγχαρητηρια" σε αυτον που εσκασε ενα χιλιαρικο για το PD Saga, υποβουλιμιαια reviews καθε ειδους κτλ
Το εχουμε δει το εργο.
Υπαρχουν ωραιοτατα ODE, mod carts κτλ που κανεις την δουλεια σου και δεν χαλας τα φυσικα media και δεν κανεις πλουσιο τον καθε καραγκιοζακο που παει να σου παιξει πονηριες.

Μαζεψε τα κονσολικα που σου αρεσουν, "εξοπλισε" τα ;) , τσιμπα την CRT σου και εισαι αρχηγος.

Η μονη εξαιρεση που κανω να σκασω λεφτα ειναι σε νεες ανεξαρτητες δημιουργιες για παλιες κονσολες διοτι αν δεν βοηθησουμε, θα παψουν να υπαρχουν.
Προσφατα παραδειγματα προσπαθειων που χρηζουν τον οβολο μας: το εκπληκτικο Earthion (για PC/MegaDrive/Genesis), το συμπαθεστατο Vigilant Paradise (για Saturn!!!). Τα λεφτα πανε στον δημιουργο και οχι στον μεταπωλητη απο τα παζαρια.

Αυτα.

Τελευταία επεξεργασία:
Moυ εκανε εστυπωση η μεγαλη διαφορα που ειχε το συγκεκριμενο παιχνιδι απο τα υπολοιπα. Ειχε στον καταλογο καμια 50αρια παιχνιδια για PSX. Τα περισοτερα 20-50 και 80-100 δολαρια, κατι σαν δυο κατηγοριες ας πουμε. Πεντε εξι απο αυτα στα 200 και στα 300, σκεφτηκα, ισως αυτα ειναν πιο σπανια, βλεπω και το Silent Hill στα 800 κι εναν Ντουβρουτζα τον επαθα, ψεματα να πω? Ενταξει, εγω ειμουνα λιγο φανατιλα με το Playstation, εχω δυο απο αυτα και καμια 150αρια οριτζιναλ παιχνιδια (σε κοπιες ουτε που θυμαμαι ποσα) και δεν σκοπευω να αγορασω κατι. Παιζω σπανια κανα μισαωρο ετσι για την πλακα και τα εχω σαν κειμηλιο κατι. Το ιδιο και οι κονσολες της Sega. Εδω αν βρω καμια cartridge η cd με Sonic να υπαρχει, γιατι τα εχασα, και σε λογικη τιμη, μπορει να το αγορασω.

Αν και διαφωνω πλήρως με την τοποθέτηση του Wally ως προς τα physical media, η προσέγγισή του είναι σωστή.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μία άνευ προηγουμένου greedy-λα στο χώρο (και) των videogames που έχει ως αποτέλεσμα την δραματική αύξηση τιμών ακόμη και σε άλλοτε φθηνά αντικείμενα.

Ποιοι τα άρχισαν αυτά; Ε, ποιοι άλλοι; Αμερικανιές. Το ωραίο είναι πως πλέον προωθούνται και οι "graded" πωλήσεις...χαχα.
Η όλη κατάσταση πάντως έχει οδηγήσει στην εμφάνιση & διάδοση των re-productions που πραγματικά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αρχοντικές. Οπότε, εφόσον η απαίτηση είναι σόι και καλά physical μορφή για κάτι σπάνιο ~κι όχι μόνο~, υπάρχουν επιλογές.

Για το Silent Hill τώρα.. αδιανόητη τιμή για best seller παιχνίδι που πούλησε πάνω απο 2εκ αντίτυπα, επανακυκλοφόρησε κι όλας.. δεν ανήκει ούτε για αστείο στην κατηγορία του σπάνιου.
Η λογική πάντως της τιμής κρύβει αυτό που ανέφερα παραπάνω, greedy-ια /κερδοσκοπία.
Ως δια μαγείας...το 2025 κυκλοφόρησαν νέα παιχνίδια της σειράς κι ανανέωσαν το ενδιαφέρον των φανς + το ότι έρχεται μέσα στον Ιανουάριο νέα ταινία... ε, πάνε να βγάλουν ξύγκι απ' το αυγό.

Κι εγώ διαφωνώ κάθετα με την προσέγγιση του Wally

(Κάτσε να μπω λίγο ebay να δώ κάτι...:devil_smile:)

- EUR 300.06 - Atari ST 520 STE Computer 4MB Memory TOS 1.62
- EUR 783.33 - Commodore Amiga 1200 A1200 – Expanded RAM
- EUR 478.94 - Castlevania II: Belmont's Revenge - Nintendo Gameboy - Boxed & Complete Genuine
- EUR 500.00 - The Castlevania Adventure Nintendo Gameboy
- EUR 849.90 - Castlevania Symphony of the Night Limited Edition - Sony Playstation 1

Προς στιγμή μπερδέυεσαι νομίζεις ότι τα 3 τελευταία είναι μηχανήματα όχι παιχνίδια :icon_lol:

Επίτηδες δεν αναφέρω τιμές για Atari TT030. Αtari Falcon, Amiga 1000,2000,3000,4000
ή κανένα Neo Geo AES γιατί το πληκτρολόγειο μπορεί να βάλει τα γέλια και να φύγει...

Πλέον συμφωνώ με τον Wally και όποιον άλλον θεωρεί τον εαυτό του γραφικό!

Κι εγώ γραφικός λοιπόν. Σαν καλντερίμι στην Μύλο!

Kαι γιατι γραφικοι, περικαλω? Επιδει σχολιαζουμε κατι που μας φαινεται αδιανοητο, για να μην το πω θεοπαλαβο. Ωρες ειναι ο Γκειμεχπερτ και ο Μπεης να μας στειλουν κανα εξωδικο, επιδει σχολιαζουμε τις τιμες τους. Αν γινει και κατι τετοιο, θα βριζω οποιον μου ξαναπει, οτι περασε η χουντα κι εχουμε μεταπολιτευη. Α μα πεια!

Πίσω
Μπλουζα