Thanatos

gtsamour

SinclairMaster
Joined
12 Δεκ 2006
Μηνύματα
2.414
Αντιδράσεις
10
http://imageshack.us [/URL]

Σε αυτή τη βουκολική γη, ο καλός δράκος - Thanatos the Destroyer - πρέπει να κάνει το καθήκον του. Η καλή μάγισσα Eros έχει φυλακιστεί από τον κακό Άρχοντα του κάτω κόσμου και σα να μην έφτανε αυτό, όλη η πραμάτεια της (βιβλία με ξόρκια, η έμπιστη γάτα της, τα κατσαρολικά της, το limogue σερβίτσιο κλπ κλπ) έχουν μεταφερθεί και φυλάσσονται σε ξεχωριστά κάστρα. Αυτά πρέπει να ξαναπάρει η μάγισσα για να μπορέσει να επαναφέρει φως και φώτιση στην περιοχή και να αποκαταστήσει για πάντα το καλό όνομα των δράκων.

Ο χειρισμός του δράκου γίνεται με joystick ή κουμπιά με "πάνω","κάτω" και "επιτάχυνση". Πατώντας το fire ο δράκος ξερνάει φωτιά, πάνω ή κάτω ανάλογα με το ποιό αντίστοιχο κουμπι είναι πατημένο. Πατώντας fire και το αντίστοιχο κουμπί της επιτάχυνσης (μπροστά ή πίσω) ο δράκος γυρίζει προς την ανάλογη κατεύθυνση.

Η δράση λαμβάνει χώρα πάνω σε ένα φόντο που scrollάρει. Ο Thanatos και οι εχθροί κινούνται στο προσκήνιο ενώ βουνά και χωριά κινούνται στο παρασκήνιο scrollάροντας πιο αργά δίνοντας ένα εφέ προοπτικής. Όλοι οι εχθροί και ο Thanatos είναι animated: άνδρες ρίχνουν δόρατα, γλάροι στριφογυρίζουν στον ουρανό και θαλάσσια ερπετά πετάγονται και ξαναπέφτουν μέσα στη θάλασσα.

Ο δράκος πετά στον αέρα χτυπώντας τα τεράστια φτερά του, βαδίζει στο έδαφος με τα νύχια του ή κολυμπάει στη θάλασσα. Για απογείωση απλά τρέχουμε και κινούμε το μοχλό προς τα επάνω. Εκτός από το να ξερνάει φλόγες καίγοντας γούνες, ο δράκος μπορεί να αντιμετωπίσει τους εχθρούς του αρπάζοντάς τους με τα γαμψά νύχια του και πετώντας τους από ψηλά. Η ελευθέρωση των εχθρών από ψηλά γίνεται με το κουμπί fire. Αν το σώμα που πέφτει χτυπήσει κάποιον άλλο εχθρό τον σκοτώνει, έτσι πιάνεις με ένα ζμπάρο δυό τρυγόνια :D και κερδίζεις extra πόντους.

Όσο πιο υψηλό είναι το level δυσκολίας, τόσο περισσότερη ζημιά προκαλούν οι εχθροί στο δράκο με κάθε χτύπημα. Οι εχθροί είναι διαφόρων ειδών και μεγεθών. Δολοφονικές μέλισσες κάνουν ομαδικό ντού, κακιασμένοι δικέφαλοι δράκοι σου κάνουν τη ζωή δύσκολη, θαλάσσια ερπετά προσπαθούν να σου πιούν το αίμα με μπουρί απ'τη σόμπα, θανάσιμες αράχνες κρέμονται από τα ταβάνια μέσα στις ανήλιαγες σπηλιές ενώ στο έδαφος έχει να αντιμετωπίζει στρατιώτες που του εκσφενδονίζουν διάφορα.

Η ζωή του Thanatos μπορεί να ανανεωθεί με απλή ακινησία και ξεκούραση στο έδαφος. Η ζωϊκή του ενέργεια φαίνεται από μια καρδιά που χτυπά στο κάτω μέρος της οθόνης και όσο πιο γρήγορα αυτή χτυπά, τόσο το χειρώτερο για το δράκο μας. Αν ο δράκος χτυπηθεί άσχημα, η καρδιά γίνεται μπλέ και ο Thanatos είναι έτοιμος να χαιρετήσει για τα καλά... Αν ξεμείνει από φωτιά, πρέπει να ανεφοδιαστεί παίρνοντας ένα μεζέ από κακιά μάγισσα αλλά χρειάζεται προσοχή στον ιππότη πάνω στο άσπρο του άλογο που έχει αμοληθεί για να μακελέψει το δράκο μας. Μόνο όταν ο Thanatos πατήσει το νύχι του στο έδαφος, εμφανίζεται ο μωβόρος ιππότης. Ο μόνος τρόπος να πάρει το μάθημά του είναι να τον αρπαξεις με τα γαμψά σου νύχια καθώς αυτός τρέχει με το άλογό του. - very tricky.

Για να κερδιθεί το παιχνίδι, ο Thanatos πρέπει να σώσει την Eros από ένα κάστρο και μετά να τη μεταφέρει στην πλάτη του στα υπόλοιπα κάστρα από τα οποία θα συλλέξει την κλεμμένη πραμάτεια της που είναι απαραίτητη για να γίνει η δουλειά. Υπάρχουν τρία κάστρα στα κατώτερα επίπεδα δυσκολίας και τέσσερα στα ανώτερα και δεν είναι εύκολο να σώζεις δεσποινίδες όταν είσαι δράκος...

186gc8.jpg


 










 




 


[ame=http://www.youtube.com/watch?v=VruAncI6XzA]YouTube - ZX SPECTRUM THANATOS


 


CRASH MAGAZINE

 


Control keys: redefinable, up, down, left, right, fire, P to pause


Joystick: Kempston, Sinclair, Interface 2


Keyboard play: good positive feel


Use of colour: excellent, but badly masked


Graphics: gibber, gibber


Sound: a haunting tune, but beep, cough, burp effects


Skill levels: eight


Screens: scrolling


General rating: An excellent and rather different arcade adventure

 


Use of computer 94%


Graphics 95%


Playability 92%


Getting started 91%


Addictive qualities 94%


Value for money 90%


Overall 93%


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο Τζώρτζη !!
 
Μπραβο George!

Μαζι με το Twister το θεωρω το πιο spooky παιχνιδι του Spectrum
 
Ήταν το πρώτο παιχνίδι (από τα λίγα) που είχα original :D είναι το αγαπημένο μου.
 
Πωπω φαίνεται πολύ καλό!Το έχω σε rom! Μόλις βρώ λίγο χρόνο σίγουρα θα ασχοληθώ μαζί του! Μονο και μόνο που είναι έργο της Durell μου φτάνει για να καταλάβω την αξία του παιχνιδιού!
 
Durell, Hewson, Ultimate είναι οι αγαπημένες μου εταιρίες...

Υπάρχει στον 6128 αλλά νομίζω είναι port.
 
αρα και πιο αργο

picture.php
 
Αυτό πάει να πεί...καμμένος εγκέφαλος!!! Οκ βρε Wally...στον Spectrum θα το παίξω! είπα εγώ τίποτα άλλο? χαχαχα... σβήσε την φωτιά τώρα...μην αρπάξουν και οι κουρτίνες!

:)
 
Τι απίστευτη φωτό είναι αυτή :D :D

Θα σου αρέσει το Thanatos σίγουρα stan.
 
Από τα παιχνίδια που πολύ αγάπησα. Το όνομα, βέβαια, βοήθησε πολύ, αλλά ήταν από τα πιο ατμοσφαιρικά που είχα παίξει...
 
Χεχε...με φαντάζομαι να συνδέω τον +2 στην 32'' lcd στο σαλόνι και να παίζω αυτό το παιχνίδι! Thanatos θα είναι η κατάσταση μιλάμε! :)
 
Βάλε την 128Κ έκδοση, βασικά μόνο η μουσική στην εισαγωγική οθόνη διαφέρει :)
 
Το Thanatos είναι από όλες τις απόψεις κορυφή!

Ο δράκος αυτός ίσως να είναι το μεγαλύτερο sprite που είχα ποτέ χειριστεί.

Τρομερή ατμόσφαιρα πραγματικά!

Αυτό το βαθύ μπλε της παλέτας του spectrum αρκούσε από μόνο του να δημιουργήσει μυστήριο...
 
Κλασικά, το παιχνιδάκι το θυμάμαι από διαφημίσεις της εποχής και από reviews ίσως!

Μου θύμησε το ST DRAGON (Saint Dragon)...

Πάρα πολύ καλό review, gtsamour!!!
 
παιδιά όσο και να προσπαθώ να θυμηθώ το συγκεκριμένο δεν το είχα παίξει ποτέ. Ούτε καν το ήξερα!
 
Α... είχες χάσει τότε! Φαινόταν τόσο εντυπωσιακό!
 
Εγώ το είχα πρώτο δει πριν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.

Ήταν στον ΚΥΚΛΟ στην Θεσσαλονίκη, από μια βιντεοκασέτα που έπαιζε τα προσεχώς (!)
 
Πίσω
Μπλουζα