The Apollo A6000

Εγώ πάντως, είχα ρωτήσει στο E.A.B. γιατί δεν έκαναν port το Amiga OS 4.1 σε Raspberry Pi, αντί να χρειάζεται περίεργο hardware, αλλά απάντηση δεν πήρα ποτέ!!!!!
γιατί την εποχή που έψαχναν για μια εναλλακτική του 68Κ πλατφόρμα να το τρέξει αποφάσισαν να είναι PPC - ήταν τοπ τότε... σε σύγκριση με intel, τώρα όπως βλέπεις το θέμα αυτό έχει 'πεθάνει' - βασικά IPs αλλά και για να γίνει η μετατροπή απο PPC -> ARM (μιλάμε για τρομερό re-write tou κώδικα) θέλει όχι μόνο χρήμα αλλά και χρόνο - τα έκανε η Αpple (68k > PPC > Intel > ARM ) αλλά μιλάμε για Apple ($$$$$$)

Για την ώρα αυτό που υπάρχει .. AROS (δεν αναφέρω το MorphOS , κλειστός κώδικας και αν θυμάμαι βασισμένο σε AOS4.1)

βέβαια έχουμε και την ΑΙ - ίσως στο μέλλον θα είναι εφικτό να γίνει η μετατροπή του κώδικα (αν δια μαγείας μερικοί αποφασίσουν να χαρίσουν IP - δεν ξέρω εγω πόσης αξίας- στο πόπολο) αλλά μην κρατάτε την αναπνοή σας , λίγες εταιρείες λογισμικού θα υποστηρίξουν ένα ρετρο-OS - έχω φάει στην μάπα eComStation (OS/2) (ArcaOS τώρα) - παλαιολιθικός browser, και γενικά ripoff κατάσταση (συνδρομή με τον χρόνο για να έχεις ενα σοβαρό driver για κάποιο ποιο 'μοντέρνο' σύστημα/περιφερικά... USB και κάρτες γραφικών - εδώ με το ζόρι υποστηρίζεται (commercial) το linux, όλα ειναι windoze/mac - μιλάω επαγγελματικά πακέτα, drivers* , οχι GPL

τι απάντηση να έπαιρνες απο ΕΑΒ .. πόνος η ιστορία

* ναι το διάβασες καλά, υπάρχουν περιφερικά ακόμα και εκτυπωτές που δεν έχουν GPL drivers για linux και πρέπει να περιμένεις χρόνια αν βγεί κάτι, - πήρα ενα Samsung laser το '07 και αν θυμάμαι περίμενα κάπου 2 χρόνια να δω το splix 2.0 να τον υποστηρίζει, τον είχα συνδεδεμένο σε ένα winbox για να τυπώνω.. θες κι άλλα; rom burners/oscilloscopes το 99% που συνδέεται με PC το λογισμικό είναι για γ...windows ( κατεβάζω καντήλια με wine και να 'παίζω' με udev rules) οκ ένας μέσος χρήστης (browser/office) δεν έχει τέτοιες ιστορίες αλλά αυτή είναι η κατάσταση, ακόμα και να βγεί το AmigaOS 4x σε ARM μην περιμένετε και πολλά

Πίσω
Μπλουζα