The Astyanax (1989)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας stayros
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

stayros

Moderator
Διαχειριστές
Αντιδράσεις
1.855
Ταυτοτητα παιχνιδιου

Τιτλος:
The Astyanax

Τιτλος Ιαπωνικης εκδοσης:
The Lord of King

Ετος:
1989

Ειδος:
Platform

Παιχτες: 2

Εταιρια:
Jaleco

Παραγωγος:
Tokuhiro Takemori

Σχεδιαστης:
Tokuhiro Takemori

To Flyer του παιχνιδιου

attachment.php

Υποθεση

Πριν απο πολλα πολλα χρονια,ο κοσμος ειχε κυριευτει απο δαιμονες και καθε ειδους τερατομορφα οντα.

Οι ανθρωποι ετρεμαν απο φοβο καθημερινα γιατι δεν ειχαν καποιον να τους απαλλαξει απο αυτα.

Μεχρι που μια μερα, ενας γενναιος πολεμιστης ελαβε Θεικη δυναμη -κατι σαν τον HE-MAN και το Grayskull δηλαδη.... :P - καθως

επισης και ενα μυθικο τσεκουρι φωτιας.... :o .

Και το ονομα αυτου.....Roche!!!

Δινοντας και παλι θαρρος στους ανθρωπους, ο Roche ξεκινα ενα ταξιδι προς το καστρο της Algerine,προκειμενου να νικησει

τον δαιμονικο αρχοντα Αργος και να αποκαταστησει την ειρηνη στον κοσμο!!!

The Astyanax (Arcade)

[video=youtube;z-CUJN70N7Q]http://www.youtube.com/watch?v=z-CUJN70N7Q

Gameplay

Το Astyanax μας μεταφερει σε ενα φανταστικο κοσμο ωπου εχει κατακλιστει απο μυθικα

πλασματα τοσο απο την ελληνικη μυθολογια αλλα και απο την αραβικη μυθολογια. :sealed:

Το Alien στην τελευταια πιστα δεν ξερω σε ποια απο τις δυο μυθολογιες συνανταται!!!!!! :o

Ισως στην Ριντλεισκοτικη...:biglaugh:

Το παραβλεπουμε και προχωραμε.... :P

Το παιχνιδι αποτελειται απο εξι πιστες: Δασος,Σπηλια,Λιμνη,Ανελκυστηρα.... :o ,

Καστρο και την Τελικη Μαχη με το προαναφερθεν Alien. :D

Το παιχνιδι μπορει να παιχτει ειτε με ενα παιχτη,ειτε με δυο.

Στο διπλο ο πρωτος παιχτης ελεγχει τον Roche ο οποιος εχει ξανθα μαλλια και μπλε πανοπλια.

ενω ο δευτερος παιχτης ελεγχει τον ανωνυμο βοηθο του Roche με μαυρα μαλλια και κοκκινη πανοπλια.

Ο ελεγχος γινεται με joystick 8 κατευθυνσεων και με 3 κουμπια,

1 = επιθεση, 2 = αλμα, 3 = επιθεση κεραυνου η οποια καλυπτει ολη την οθονη και ξεπαστρευει πολυ κοσμο. :darkglasses:

Το κυριο οπλο του Roche ειναι ενα τσεκουρι, το οποιο οταν γεμισει η ειδικη μπαρα που φαινεται κατω απο την μπαρα υγειας,

το τσεκουρι θα λαμπαδιασει - στην κυριολεξια ομως .... :D - και μπορει να πραγματοποιησει ισχυροτερη επιθεση.

Ο καθε παιχτης εχει 4 μπαρες υγειας ανα ζωη, την οποια μπορειτε να ανανεωνεται με διαφορα power-ups τα οποια

εμφανιζονται οταν καταστρεφεται τις πετρινες κολωνες που εμφανιζονται.

Υπαρχει επισης ενα τετραγωνακι στην οθονη -διπλα απο τις μπαρες ενεργειας - στο οποιο εμφανιζεται το συμβολο του κεραυνου.

Πρεπει να εμφανιζεται το λιγοτερο ενας κεραυνος στο τετραγωνακι ωστε να πραγματοποιησει ο παιχτης την επιθεση κεραυνου.

Το ανωτερο level για αυτην επιθεση ειναι μεχρι 4.

Τελος, στην κατοχη σας εχετε και μια ασπιδα που σας επιτρεπει να μπλοκαρετε τις επιθεσεις των αντιπαλων.

Σχολιο του γραφοντος

Το εν λογω game θυμαμαι οτι το ειχα παιξει αρκετες φορες οποτε το πετυχαινα σε καποιο ουφαδικο.

Τοτε δεν μπορω να πω οτι το ευχαριστιομουν οπως θα ηθελα.... :precry:

Απο την μερα ομως που καταφερα να εγκαταστησω το MAME στο laptop,

το ξαναβρηκα και κυριολεκτικα....το εχω ξεσκισει!!!! :D

Το παραπανω πρωτο μου review ειναι αφιερωμενο ιδιαιτερα σε δυο ρετροπαληκαρια μας (Ajax87 & Imgema) που χωρις την βοηθεια τους ακομα θα ψαχνομουν πως να βαλω το MAME.... #)

Παιδες...σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!!!!! :bow2: :thanx2: :thanx2: :bow2:

Πηγες

The Astyanax

The Arcade Flyer Archive

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραιος σταυρο :thumb:

Το The Astyanax το ειχαν φερει στο χωριο μου τελη 1994 αρχες του 1995 και συγκεκριμενα χριστουγεννα ηταν οποτε με το που το ειδα το λατρεψα γιατι το ολο στησιμο αλλα και η κινηση του χαρακτηρα με θυμιζαν το πολυαγαπημενο μου Haunted Castle η αλλιως το Castlevania των Arcades.Η χαρα μου βεβαια δεν κρατησε πολυ γιατι την επομενη κιολας μερα ειχα μαθει να το τερματιζω και το ειχα βαρεθει.Επισης σπανια το επαιζα μετα απο αυτο λογο της πολυ μικρης διαρκειας του κατω απο 15 λεπτα η 15 λεπτα το πολυ οποτε οταν ειχα αφραγκιες επαιζα κανενα Pacman που με πηγαινε 4 ωρες η Ghosts n'Goblins η Wonder Boy κλπ.Σε γενικες γραμμες παντως ειναι καλουτσικο παιχνιδακι αν και πανευκολο.Αν το επιπεδο δυσκολιας του ηταν τουλαχιστων σαν το Haunted castle τα πραγματα θα ηταν πολυ καλητερα τουλαχιστων οσον αφορα την παρτη μου.

metalcandyman είπε:
Να 'σαι καλα Μπιλαρα, σε ευχαριστω αγορινα!!! :thanx2:

metalcandyman είπε:
.Η χαρα μου βεβαια δεν κρατησε πολυ γιατι την επομενη κιολας μερα ειχα μαθει να το τερματιζω και το ειχα βαρεθει.Αν το επιπεδο δυσκολιας του ηταν τουλαχιστων σαν το Haunted castle τα πραγματα θα ηταν πολυ καλητερα τουλαχιστων οσον αφορα την παρτη μου.
Η αληθεια ειναι οτι οντως η διαρκεια του ειναι πολυ μικρη... :(

Στην αρχη σε βαζει στην μπριζα και προετοιμαζεσαι για πολυωρο παιχνιδι

και εκει που εχεις μαθει τα κολπα και τις κινησεις....Παπαλα....μενεις με τον μοχλο στο χερι!!!!! :o

Παρολα αυτα ειναι ευχαριστο παιχνιδακι. ;)

wikipedia σε μετάφραση είπε:
...μυθικα πλασματα τοσο απο την ελληνικη μυθολογια αλλα και απο την αραβικη μυθολογια.
Για το παιχνίδι και την Αραβική μυθολογία δεν έχω γνώμη, αλλά δεν θα έλεγα ότι τα πλάσματα αυτά έχουν άλλη σχέση με την ελληνική μυθολογία εκτός από τα ονόματα. Διότι ο μεν κανονικός Αστυάναξ ήταν μωράκι όταν τον ξεπαστρέψανε καλού κακού οι Έλληνες πετώντας τον από τα τείχη της Τροίας να σκάσει κάτω σαν καρπούζι, διότι είχε διαλέξει λάθος γονείς (Έκτορα και Ανδρομάχη). Ο δε Άργος ήταν αυτός με τα 100 μάτια που ποτέ δεν κοιμόντουσαν όλα μαζί και τον είχε βάλε η Ήρα να φυλάει την Ιώ που την είχε κάνει αγελάδα ο μουρντάρης ο Δίας όταν παρά λίγο να τον κάνει τσακωτό η μέγαιρα η γυναίκα του να της δείχνει πώς το τρίβουν το πιπέρι. Τελικά τον Άργο τον μαστούρωσε ο Ερμής κουνώντας του οπιοπαπαρούνες (χάθηκε ένα ναργιλεδάκι?) και κοιμήθηκαν και τα 100 μάτια και το έσκασε η Ιώ και η Ήρα από την τσαντίλα της του πήρε τα 100 μάτια και τα έβαλε στην ουρά του ιερού της πουλιού, του παγωνιού. Καμία σχέση με τους ομώνυμους χαρακτήρες του παιχνιδιού δηλαδή.

Ωραίο review Σταύρο! Ακόμα δεν το έχω παίξει το συγκεκριμένο αλλά είναι στην (μεγάλη) λίστα.

Και σε ευχαριστώ και για την αφιέρωση :beer:

elephadas είπε:
Για το παιχνίδι και την Αραβική μυθολογία δεν έχω γνώμη, αλλά δεν θα έλεγα ότι τα πλάσματα αυτά έχουν άλλη σχέση με την ελληνική μυθολογία εκτός από τα ονόματα.

elephadas είπε:
Καμία σχέση με τους ομώνυμους χαρακτήρες του παιχνιδιού δηλαδή.
Αυτο ακριβως διαπιστωσα....καμια σχεση περα των ονοματων! :)

Εκτος αν σε καποιο παραλληλο μυθολογικο συμπαν η ελληνικη μυθολογια περιεχει μεσα και.....Alien!!!! :D

elephadas είπε:
Διότι ο μεν κανονικός Αστυάναξ ήταν μωράκι όταν τον ξεπαστρέψανε καλού κακού οι Έλληνες πετώντας τον από τα τείχη της Τροίας να σκάσει κάτω σαν καρπούζι, διότι είχε διαλέξει λάθος γονείς (Έκτορα και Ανδρομάχη). Ο δε Άργος ήταν αυτός με τα 100 μάτια που ποτέ δεν κοιμόντουσαν όλα μαζί και τον είχε βάλε η Ήρα να φυλάει την Ιώ που την είχε κάνει αγελάδα ο μουρντάρης ο Δίας όταν παρά λίγο να τον κάνει τσακωτό η μέγαιρα η γυναίκα του να της δείχνει πώς το τρίβουν το πιπέρι. Τελικά τον Άργο τον μαστούρωσε ο Ερμής κουνώντας του οπιοπαπαρούνες (χάθηκε ένα ναργιλεδάκι?) και κοιμήθηκαν και τα 100 μάτια και το έσκασε η Ιώ και η Ήρα από την τσαντίλα της του πήρε τα 100 μάτια και τα έβαλε στην ουρά του ιερού της πουλιού, του παγωνιού.
Εχω λιωσει με την περιγραφη.... :rofl:

Imgema είπε:
Ωραίο review Σταύρο! Ακόμα δεν το έχω παίξει το συγκεκριμένο αλλά είναι στην (μεγάλη) λίστα.
Και σε ευχαριστώ και για την αφιέρωση :beer:
Να 'σαι καλα Τασο,σε ευχαριστω πολυ!!!! :thanx2:

Το λιγοτερο που μπορουσα να κανω....:[

Ουτε που το ηξερα το συγκεριμενο παιχνιδι. Ωραιο Review Σταυρο!! :thumb:

stayros είπε:
Το παραπανω πρωτο μου review ειναι αφιερωμενο ιδιαιτερα σε δυο ρετροπαληκαρια μας (Ajax87 & Imgema) που χωρις την βοηθεια τους ακομα θα ψαχνομουν πως να βαλω το MAME.... #)

Παιδες...σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!!!!! :bow2: :thanx2: :thanx2: :bow2:

Δεν κανει τιποτα Σταυρο ετσι και αλλιως τα πιο απλα πραγματα σου ειπα, αφου και εγω δεν ειμαι κανας μαστερ
:D

ps. Τα D&D καταφερες να τα παιξεις;;

Ajax87 είπε:
Ουτε που το ηξερα το συγκεριμενο παιχνιδι. Ωραιο Review Σταυρο!! :thumb:
Σε ευχαριστω πολυ Γιαννη, να 'σαι καλα αγορι! :thanx2:

Ajax87 είπε:
Δεν κανει τιποτα Σταυρο ετσι και αλλιως τα πιο απλα πραγματα σου ειπα, αφου και εγω δεν ειμαι κανας μαστερ :D
Δεν εχει σημασια, αν εισαι expert Η' οχι.... σημασια εχει οτι εδωσες μια χειρα βοθειας σε εναν rookie!!! :D

Ajax87 είπε:
ps. Τα D&D καταφερες να τα παιξεις;;
Οχι,ακομα το ψαχνω.... ;)

elephadas είπε:
Για το παιχνίδι και την Αραβική μυθολογία δεν έχω γνώμη, αλλά δεν θα έλεγα ότι τα πλάσματα αυτά έχουν άλλη σχέση με την ελληνική μυθολογία εκτός από τα ονόματα. Διότι ο μεν κανονικός Αστυάναξ ήταν μωράκι όταν τον ξεπαστρέψανε καλού κακού οι Έλληνες πετώντας τον από τα τείχη της Τροίας να σκάσει κάτω σαν καρπούζι, διότι είχε διαλέξει λάθος γονείς (Έκτορα και Ανδρομάχη). Ο δε Άργος ήταν αυτός με τα 100 μάτια που ποτέ δεν κοιμόντουσαν όλα μαζί και τον είχε βάλε η Ήρα να φυλάει την Ιώ που την είχε κάνει αγελάδα ο μουρντάρης ο Δίας όταν παρά λίγο να τον κάνει τσακωτό η μέγαιρα η γυναίκα του να της δείχνει πώς το τρίβουν το πιπέρι. Τελικά τον Άργο τον μαστούρωσε ο Ερμής κουνώντας του οπιοπαπαρούνες (χάθηκε ένα ναργιλεδάκι?) και κοιμήθηκαν και τα 100 μάτια και το έσκασε η Ιώ και η Ήρα από την τσαντίλα της του πήρε τα 100 μάτια και τα έβαλε στην ουρά του ιερού της πουλιού, του παγωνιού. Καμία σχέση με τους ομώνυμους χαρακτήρες του παιχνιδιού δηλαδή.
Γεια σου ελεφαντα!!!

Maddog είπε:
Το είχα κάνει review για την γνωστή τότε σελίδα JoseQ's Emuviews όταν πρωτοέγινε emulated στο RAINE... :) Ρετρό και το review, καθώς έγινε πριν από 16 χρόνια παρά κάτι ψιλά!!! Δείτε το:

http://web.archive.org/web/19990508031218/http://www.emuviews.com/reviews/reviews-87.html
Wow!Και βλεπω εχεις κανει και αλλα reviews...

Πίσω
Μπλουζα