The Beguiled (1971)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.823
Αντιδράσεις
67.051
Κατά την διάρκεια του Αμερικανικού εμφυλίου, ένας τραυματισμένος στρατιώτης των Βορείων, βρίσκει καταφύγιο σε ένα απομονωμένο οικοτροφείο. Η παρουσία του αρρενωπού στρατιώτη, θα αναστατώσει την αυστηρή διευθύντρια και τις καταπιεσμένες κοπέλες και θα πυροδοτήσει συγκρούσεις, με τραγικά αποτελέσματα... Μια καλογυρισμένη ταινία του Don Siegel , με πρωταγωνιστή τον Clint Eastwood σε ρόλο εντελώς διαφορετικό, από αυτούς που τον συνήθισε το κοινό. Ίσως και αυτός να ήταν ο λόγος, της εμπορικής αποτυχίας της ταινίας ( στις ΗΠΑ, γιατί στην Γαλλία τα πήγε περίφημα). Προσωπικά αν και ξεκίνησα να την βλέπω νομίζοντας πως πρόκειται για περιπέτεια, τελικά δεν έμεινα απογοητευμένος...

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τώρα πρόσφατα έτυχε και μου κάναν λόγο για τη συγκεκριμένη ταινία!

Και μόνο για το διαφορετικό ρόλο του Clint, θέλω οπωσδήποτε να τη δω. Και το casting φαίνεται ελπιδοφόρο!

Περισσότερες πληροφορίες και εδώ: http://www.imdb.com/title/tt0066819/

Ωραίο θέμα, Rio! :thumbup:
 
Εξαιρετικη ταινια που αν και δεν ειναι θριλερ σε αρκετες σκηνες θα σας τρομαξει με τα γεγονοτα που διαδραματιζονται.Αγαπημενη μου σκηνη οταν μαζευεται ενα γκρουπ γυναικων να ''περιποιηθη'' το ποδι του clint eastwood που εχει μολυνθη απο γαγγραινα.Η φατσα του τα λεει ολα γιατι σιγα σιγα αρχιζει να καταλαβαινει οτι τωρα πια ειναι πολυ δυσκολο να ξεφυγει απο κει.
 
Πολύ ωραία ταινία, με σκοτεινή ατμόσφαιρα και καταπληκτικές ερμηνείες από όλο το καστ, ιδιαίτερα τον Κλιντ Ίστγουντ και την υπέροχη Τζέραλντιν Πέιτζ.
 
Υπεροχη ταινια του μαστερ και ελαφρως αδικημενου απο τους κριτικους Ντον Σιγκελ. Φανταστικη φωτογραφια και συγκλονιστικο σεναριο που φανταζομαι θα προκαλει ριγη φρικης στους κυριους!

Ηθικο διδαγμα-μην υποτιμαται ποτε τις κοπελιτσες, μην παιζεται με τα αισθηματα τους και μην αγνοειται την γυναικεια αλληλεγγυη που παντα υπαρχει κατω απο τις οποιες κατινιες. Αλλιως μπορει να καταληξετε και εσεις σαν τον αντι(ηρωα) της ταινιας Κλιντ-φοβερα προχωρημενο μυνημα!
 
Προκειται για εξαιρετικη ταινια.Νοικιαζοντας την απο το βιντεο κλαμπ της γειτονιας βαση του εξωφυλλου περιμενα πως θα δω αλλο ενα παλιο καλο γουεστερν γελαστηκα ομως.Χαλαλι!Εδω ο Κλιντ Ιστγουντ σε ενα ρολο διαφορετικο απο οτι τον ειχαμε συνηθισει ειναι αληθεια οτι μαζι με τον Ντον Σιγκελ παλεψαν μεχρι τελους με την εταιρια παραγωγης να κρατησουν το φιναλε ως εχει.Εισπρακτικα οντως πηγε ασχημα.
 
Πραγματικά εξαιρετική ταινία, που δυστυχώς δεν θεωρείται από τις κλασσικές της συνεργασίας Siegel-Eastwood και αδίκως παραμένει κάπως ξεχασμένη από το ευρύ κοινό
 
Πίσω
Μπλουζα