The Blob (1958)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας perlastar
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

perlastar

RetroJunkie™
Αντιδράσεις
1.149
Όταν ένας μετεωρίτης πέφτει στη γη, φέρνει μαζί του ένα περίεργο πλάσμα σε κόκκινη ζελεδένια μορφή, το blob, το οποίο είναι θανατηφόρο και καταβροχθίζει τους ανθρώπους στο πέρασμά του. Ένας νεαρός με την κοπέλα του έχουν αντιληφθεί από την αρχή το τι συμβαίνει και προσπαθούν να προειδοποιήσουν την πόλη, αλλά επειδή το blob δεν αφήνει ίχνη και τα θύματα είναι σαν να εξαφανίζονται, κανένας δεν τους παίρνει στα σοβαρά. Όμως το blob έχει και την ιδιότητα να μεγαλώνει όλο και περισσότερο όσο καταβροχθίζει, και όταν πλέον πείθονται και οι υπόλοιποι έχει ήδη γίνει μία τεράστια μάζα, για την οποία θα προσπαθήσουν απελπισμένα να βρουν τρόπο εξόντωσης.

Κλασική ταινία τρόμου/sci fi των 50's, με τον Steve McQueen στον πρώτο πρωταγωνιστικό του ρόλο. Μέρος των γυρισμάτων έγινε στην πόλη Phoenixville της Πενσυλβάνια, η οποία από το 2000 και μετά, κάθε Καλοκαίρι οργανώνει ένα τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων για την ταινία, το blobfest. Ως μέρος της γιορτής, αναβιώνεται και η γνωστή σκηνή της ταινίας όπου πανικόβλητοι θεατές τρέχουν έξω από τον κινηματογράφο για να σωθούν από το blob. Το 1972 ακολούθησε το σίκουελ Beware! The Blob, ενώ το 1988 έγινε ριμέικ της ταινίας, το οποίο αναφέρεται κι εδώ.

Προβολή συνημμένου 138893

Ενδιαφέρον φένεται, έχω δει μόνο το remake του 1988. Για την εποχή, τα εφέ δεν πιστεύω πως θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Πάντως είμαι σίγουρος πως το εφέ της μάζας είναι μέλι με κέτσαπ ή κάτι τέτοιο.

Αρκετά καλή για την εποχή της. Εξίσου καλό και το ριμέικ.

Εγώ ξέρω το παιχνίδι που είχε βγει στο PSP..

Ίδιας λογικής, ετρωγες=μεγαλωνες..

Πίσω
Μπλουζα