The Bourne Identity (1988)

Clemence

RetroAdept
Joined
1 Αύγ 2009
Μηνύματα
1.017
Αντιδράσεις
176
το θυμόμουν πιο παλιό, δε μπορώ να πιστέψω ότι είναι του 1988. Ένα από τα καλύτερα θρίλερ ever! Δοκίμασα από περιέργεια να δω και τα επόμενα ... σκέτη απογοήτευση. Richard και πάλι richard :)

http://www.imdb.com/title/tt0094791/
 
Από τις καλές ταινίες. Θυμάμαι οτι την είχα δεί στην τηλεόραση κατά τύχη κάνοντας ζαπινγκ και μάλιστα όχι από την αρχή αλλά από εκεί που τον ξεβράζει το κύμα στην ακτή.
 
μα εξαρτάται τί περιμένει κανείς να δει ... εγώ όταν είδα τον τίτλο έτρεξα, αλλά την ατμόσφαιρα του πρώτου δεν την ξαναβρήκα :) σαν ταινία μπορεί να ήταν και οκ, αλλά δεν τη θυμάμαι καθόλου.

ευτυχώς έχω την παλιά σε dvd!
 
Είδα για πρώτη φόρα το The Bourne Identity το 1990, ύστερα από ενοικίαση στο video club της γειτονιάς μου. Ήταν καταχωρημένο ως μίνι σειρά και χωρισμένο σε δύο μέρη και έτσι ερχόταν σε δύο βιντεοκασέτες. Στην τηλεόραση έχει προβληθεί και ως μίνι σειρά παλαιότερα, κυρίως από την ΕΡΤ -πάντα σε δύο μέρη- αλλά και ως ταινία από το Star με τον τίτλο Χωρίς Ταυτότητα.

Σίγουρα η ταινία με τον Ντέιμον είναι εντυπωσιακή και διασκεδαστική, όπως σχεδόν όλες οι ταινίες δράσης τα τελευταία χρόνια, αλλά προτιμώ το The Bourne Identity τού 1988, ακριβώς λόγω της ατμόσφαιρας.
 
Απο τα καλύτερα περιπετειώδη θρίλερ! Με Ρίτσαρντ Τσάμπερλαιν και Τζάκλιν Σμίθ. Οπωσδήποτε δεν συγκρίνεται με τα μεταγενέστερα που γυρίστηκαν. Κορυφαία σειρά και ταινία. Την ταινία την βρήκα ύστερα από πολύ κόπο με ελληνικούς υπότιτλους και χάρηκα πολύ που την ξαναείδα!
 
δεν ξέρω αν την πετύχατε χτες βράδυ στο σταρ ;)
 
την ειδαμε την ειδαμε :)
 
ωραία! μπορώ να σου κάνω μια ερώτηση? εκείνο το σύστημα που βλέπουμε πολλές φορές σε ταινίες του '80, σε δημόσιες βιβλιοθήκες για αναζήτηση παλιότερων φύλλων εφημερίδων, πώς το έλεγαν? ήρθε ποτέ στην ελλάδα ή μέχρι να έρθει έφτασαν τα κομπιούτερ?
 
Δεν ειχα ποτε στενη επαφη με δημοσιες βιβλιοθηκες - οποτε δεν το ξερω :/ /emoticons/unsure@2x.png 2x" width="20" height="20" />
 
Νομίζω παίζει και ο Γιώργος Βογιατζής;
 
Πίσω
Μπλουζα