The Haunting of Julia (1977)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
22.215
Αντιδράσεις
74.722
Ατμοσφαιρική ταινία τρόμου με τους Mia Farrow, Keir Dullea και Tom Conti. Μετά τον θάνατο της κόρης της από πνιγμό κατά την διάρκεια του φαγητού, η Julia νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική. Όταν θα πάρει εξιτήριο, δεν θα επιστρέψει στον σύζυγο της που πιστεύει πως την παραμελεί, αλλά θα αποφασίσει να ζήσει για κάποιο διάστημα μόνη, σε ένα παλιό σπίτι.

Εκεί σύντομα θα αρχίσουν να συμβαίνουν διάφορα παράξενα περιστατικά, που θα κάνουν την πρωταγωνίστρια να πιστεύει πως το φάντασμα του παιδιού της, ζητάει εκδίκηση...Καλογυρισμένο, κλειστοφοβικό με πολλές ανατροπές και μερικές αξέχαστες σκηνές ( όπως η σοκαριστική σκηνή του πνιγμού, στα πρώτα λεπτά). Εξαιρετική και η μουσική του Collin Towns.

H μουσική της ταινίας

 
Εκπληκτικη ταινια καλογυρισμενη με πολυ καλες ερμηνειες και φανταστικη ατμοσφαιρα.H ταινια ειναι βασισμενη στο υπεροχο βιβλιο του Peter straub με την ονομασια Julia ο οποιος ειναι ενας απο τους αγαπημενους μου συγγραφεις βιβλιων τρομου.Η ταινια περα απο εκπληκτικη ειναι και σε πολλα σημεια μπερδεμενη και θα προτεινα σε ωσους θελουν να την δουν να δουν πρωτα την ταινια και μετα να διαβασουν το φανταστικο βιβλιο.Αυτο θα βοηθησει να λυθουν πολλες αποριες σε σχεση με την ταινια.
 
Aπό τις πιο στοιχειωτικές ταινίες που έχω δει, σε ιστορία του Peter Straub (ας μην λησμονούμε και την έξοχη κινηματογραφική μεταφορά του έργου του Ghost Story στα 1981).

Μπράβο RIO
 
Σκηνές από την ταινία

[video=youtube;-vi0aroCycU]

 
Πίσω
Μπλουζα