The Offspring

D@redevil

Retired Admin
Joined
31 Οκτ 2008
Μηνύματα
8.888
Αντιδράσεις
568
...και θα μπορούσα να συμπληρώσω στον τίτλο άνετα: Μια αδικημένη μπάντα!

Προβολή συνημμένου 88226

Λίγη ...ιστορία!

The Offspring: Αμερικάνικο συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1984 (παρακαλώ!) στην κομητεία Orange, στην Καλιφόρνια. Το πρώτο τους όνομα ήταν Manic Subsidal, ενώ ο τρόπος που το απέκτησαν, είναι αρκετά περίεργος! Όλα ξεκίνησαν όταν τους αρνήθηκαν την είσοδο σε μια συναυλία των Social Distortion (για τους οποίους, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα φτιάξω άλλο θέμα!) κι έτσι τα 2 ιδρυτικά μέλη, οι Holland & Kriesel φτιάχνουν το συγκρότημα που έμελλε να γίνει ένα από τα κορυφαία στον χώρο της punk rock & alternative rock.

Μαζί με τους Green Day, Bad Religion, Social Distortion (και μερικούς άλλους) θεωρούνται από τις μπάντες, που έκαναν δημοφιλές το punk rock στις Ηνωμένες Πολιτείες (και όχι μόνο!). Οι 40.000.000 δίσκοι που έχουν πουλήσει μέχρι τώρα τους κατατάσσουν στα κορυφαία συγκροτήματα του είδους.

Κι ενώ τα δυο πρώτα άλμπουμ τους, δεν κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση, κάπου στο 1994 βγάζουν το Smash, το οποίο κάνει θραύση με πάνω από 20 εκατομμύρια πωλήσεις. Ο δίσκος γίνεται χρυσός και πλατινένιος, ενώ από εκεί κι έπειτα γίνονται παγκόσμια γνωστοί.

Σε σχέση με άλλα συγκροτήματα, δεν πέρασε πολύς κόσμος, ενώ το συγκρότημα έχει κρατήσει το ίδιο σχεδόν line up από την ίδρυσή του μέχρι τώρα με μόνη εξαίρεση τους drummers. Το παρόν σχήμα αποτελείται από τους:

  • Dexter Holland: φωνητικά & κιθάρα
  • Greg K.(riesel): μπάσο & backing vocals
  • Noodles (Kevin "Noodles" Wasserman): lead κιθάρα & backing vocals
  • Pete Parada: drums & κρουστά






Προσωπική άποψη:


Από τις μπάντες που θεωρώ καταπληκτικές και πάω με τα 1.000! Λίγο το κάφρικο παρελθόν μου, λίγο το σκεητάδικο στυλάκι που κουβαλούσα σε όλη την εφηβία μου (μαζί με το skate!), λίγο το ότι γουστάρω τις αμερικανιές και το όλο punk υφάκι, έδινε μια ψιλοαλητίλα που με αντιπροσώπευε (σ.σ. αυτοί ευθύνονται για την στυλιστική μου επιλογή που μου χάρισε μια πανέμορφη αποβολή: να βάψω το 1/3 των μαλλιών μου ροζ, το άλλο 1/3 πράσινο και ό,τι περίσσευε μπλε! :D ).

Θεωρώ τη φωνή του Holland κάτι το εξαιρετικό - είναι χαρακτηριστική κι αναγνωρίσιμη παντού. Επιπρόσθετα, βγάζει υπέροχη βραχνάδα, χωρίς όμως να χάνει τη χροιά της - κοντολογίς, τη θεωρώ μια πολύ εκφραστική φωνή που μπορεί να τραγουδήσει τα πάντα. Από καφρίλα μέχρι μπαλάντα. Οι κιθάρες πάλι -αν τις απομονώσεις- μου θυμίζουν περισσότερο heavy metal (ειδικά σε κάτι συγκεκριμένα riffs) και όχι τόσο rock. Είναι αυτή η φωνή του Holland που αποδυναμώνει -αν θέλετε- την όποια metal απόχρωση θα μπορούσε να είχε αποκτήσει το συγκρότημα. Ωστόσο αυτό το γεμάτο "γκουμ γκουμ" που ακούγεται από τις χορδές είναι αρκετά ξεσηκωτικό και σε προδιαθέτει όχι μόνο να τους ακούσεις, αλλά να τους χαρίσεις κι ένα head banging! ;)

Στα τεράστια πλεονέκτηματά τους, θα βάλω και τα video clips τους, τα οποία και θεωρώ εμπνευσμένα. Τότε, την εποχή που δεν υπήρχε το youtube και περιμέναμε πώς και πώς να βρούμε το MTV (που τότε δεν ήταν συνδρομητικό και κάθε βδομάδα το βρίσκαμε και σε άλλη συχνότητα!), για να πάρουμε μια γεύση από τα καινούρια & cool video clips, καθόμουν σαν μαγεμένη κι έβλεπα τα τραγούδια, προσπαθώντας να μάθω όσο περισσότερους στίχους μπορούσα ή τουλάχιστον το ρεφραίν, βρε αδερφέ!

Last but not least: Το τραγούδι με το οποίο έγιναν διάσημοι στην Ελλάδα (και όταν λέω διάσημοι, εννοώ τόσο, που πλέον τους αναγνώριζαν οι πάντες και όχι μόνο εγώ!) ήταν το Self-esteem. Παραδέχομαι ότι το τραγούδι μου έμαθε πολλά για τον αυτοσεβασμό και συνιστώ ανεπιφύλακτα:

α) Σε όσους δεν το έχουν ακούσει, να το κάνουν:

β) Σε όσους το έχουν ακούσει, να το ξανακούσουν! :D







Official Site: http://www.offspring.com

Πηγές:

Wikipedia

Imdb

Funtrivia
 
Eκει ακριβως στο 2ο μισο της δεκαετιας του 90 και λιγο πιο πριν ,παρεα με Offspring, Blur Song 2 ,Greenday Basket Case,Smashing Pumpkins,εκεινη ακριβως την χρονικη περιοδο που ο Ααρντυ δεν περπαταγε πεταγε,στην κυριολεξια πεταγε.


Back in my day the early '90s...Coolness was about not trying to look cool, Nirvana taught us that.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βρε, τι κανουν αυτα τα παιδια? Εχω χρονια να ακουσω τραγουδια τους....

1984? Νομιζα το '90 ξεπεταχτηκαν...

Να μην σας τη σπαω και χαλαω το θεμα...αλλα...κανανε οντως δημοφιλες το punk? Οι Ramones, τζαμπα περιοδευανε τα παλικαρια τοσα χρονια?

Οταν βγηκε το self esteem το θεωρουσα ΤΗΝ κομματαρα!

Μεγα κολλημα...και πολυ ωραιο βιντεακι...

Τους εβλεπα στο Γαλλικο καναλι MCM...

Και το Come out and play μου αρεσε παρα πολυ τοτε...

Ισως ξανακουσω να δω αν μπορω να τους ανεχτω...

Παντως...δεν ειναι και ΤΟΣΟ punk αυτες οι μπαντες...απο πολλες αποψεις....

Μαλλον πιο κοντα στην Ugly kid Joe κατηγορια.....και ισως πιο ελαφρο και "σας χαϊδευω τα αυτια" punk....

Για τους φαν τα λεω αυτα :D

Προσωπικα, ποτε δεν συνεδεσα τον ορο punk με τους Offspring/Green day....

D@redevil χρωστας φωτο....δεν ξεχναω....δικαιολογιες "δεν τη βρισκω" κλπ κομμενες...
 
Αν και δεν ειμαι φαν και γνωστης του συγκεκριμενου ειδους μουσικης...

θα ομολογησω οτι η εξαιρετικη παρουσιαση της αγαπητης Μαριαννας σε κανει αυτοματα να

θελεις εστω και απο περιεργεια να ακουσεις τα κομματια. :)

Μαριαννακι...my respect για την παρουσιαση!!!! :bow:
 
Απίστευτο το να μην υπήρχε εδώ ήδη θέμα με τους Offspring! :eek:

Οι Offspring ήταν η μπάντα που με έβαλε για τα καλά στον "σκληρό" ήχο. Μέχρι το 1994 είχα metal ακούσματα από δίσκους του πατέρα μου, αλλά ποτέ δεν είχα έναν δικό μου δίσκο ...να λέω ότι μου ανήκει, όπως ας πούμε τα video games και οι φιγούρες μου.

Εκείνη τη χρονιά μου είχαν πάρει το Mega CD για το Mega Drive, με αποτέλεσμα να έχω ταυτόχρονα ένα δικό μου CD player, πράγμα αρκετά εξωτικό για την εποχή (και το μοναδικό στο σπίτι).

Ένα ωραίο ανοιξιάτικο προς καλοκαιρινό μεσημέρι του 1994 λοιπόν, πήγα με τη μητέρα μου στο Virgin Megastore στην Ομόνοια, αφού πρώτα φάγαμε στα Wendy's. Η ίδια ήθελε να πάρει κάποια κασέτα μουσικής και εγώ είχα μαζέψει χαρτζιλίκι 5000 δρχ για να πάρω ό,τι θέλω. Πολύ λίγα για console game, αλλά αρκετά για μουσικό CD!

Σκέφτηκα λοιπόν να εγκαινιάσω το Mega CD με το πρώτο μου μουσικό CD. Σκεφτόμουν να πάρω το Fear of the Dark, αλλά μου το είχε γράψει ήδη σε κασέτα ένας συμμαθητής και τυχαία χάζεψα τη μεριά με τα alternative, καθώς ήταν δίπλα στα metal.

Είδα τον σκελετό στο εξώφυλλο του Smash και αμέσως θυμήθηκα πως είχα δει πρόσφατα ένα review ή κάποιο νέο τέλος πάντων που αφορούσε αυτή τη μπάντα με αυτό το album σε κάποιο περιοδικό, μάλλον στο Μπλεκ ή τα Σαϊνια. Για καλή μου τύχη, είχε ακουστικά και demo του album, καθώς ήδη προφανώς ήταν επιτυχία.

Από το πρώτο άκουσμα, σκέφτηκα "πολύ παράξενο metal, αυτό θα πάρω!" ...και δεν είχα μεγάλο άδικο, γιατί οι Offspring είναι μια punk rock μπάντα με πολύ προσεγμένο ήχο, πολύ κοντά σε metal. Ο Dexter Holland έχει πει πολλάκις δε, ότι "παίζουν metal χωρίς να παίζουν metal".

Και πράγματι, η Αμερικάνικη punk σκηνή, σε αντίθεση με τη Βρετανική που με αηδιάζει όσο τίποτα άλλο (δεν το πάω ιδεολογικά, καμία σχέση), έχει έναν πολύ καθαρό και γρήγορο ήχο, έντονο χιούμορ, τεράστια θεματολογία και βγάζει μια καλή διάθεση τις κατάλληλες ώρες.

Οι Offspring συγκεκριμένα, αν και ακούω 99% metal, πιστεύω πως ακόμα μπαίνουν άνετα στις 10 πιο αγαπημένες μου μπάντες όλων των εποχών και χωρίς καθόλου τύψεις ή ενδοιασμούς στο να το παραδεχτώ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω εξαντλήσει τη δισκογραφία τους για να πω απόλυτα οτι δεν μου αρέσουν αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω τί είναι αυτό που με κάνει να αλλάξω σταθμό ή να πάω στο επόμενο τραγούδι του cd όταν ακούω Offspring! Ίσως φταίει το punk rock που δεν μου αρέσει.

Δεν γνώριζα πάντως οτι ήταν τόσο παλιό συγκρότημα. :)
 
Δεν ειμαι και τρελος φαν αλλα τα Smash , Americana και Conspiracy of One(ηταν και φρεσκο τοτε) τα εχω ακουσει πολυ οταν ημουν στο Γυμνασιο :D ! Ωραιο Review Μαριαννα :thumbup: . Τωρα που μου τους θυμησες θα ακουσω κανα τραγουδακι.

Ενα απο τα αγαπημενα μου που δεν το εχετε βαλει " Dammit, I Change Again " απο το Conspiracy of One :

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aardvark είπε:
Eκει ακριβως στο 2ο μισο της δεκαετιας του 90 και λιγο πιο πριν ,παρεα με Offspring, Blur Song 2 ,Greenday Basket Case,Smashing Pumpkins,εκεινη ακριβως την χρονικη περιοδο που ο Ααρντυ δεν περπαταγε πεταγε,στην κυριολεξια πεταγε.
Back in my day the early '90s...Coolness was about not trying to look cool, Nirvana taught us that.
Σωστός ο Aard! ;)

Με βρίσκεις πάνω-κάτω στην ίδια κατάσταση, με τη μόνη διαφορά ότι τόσο τότε, όσο και τώρα εξακολουθώ να θεωρώ τους Nirvana υπερτιμημένη μπάντα!

Κατά τ' άλλα, και Green Day, και Smashin' Pumpkins, κι απ' όλα έχει ο μπαχτσές! :D

Maddog είπε:
Ντροπή, ούτε μια αναφορά στο Crazy Taxi! :p
αλλά ξέχασα, εσύ είσαι Nintendo girl
Honestly, δεν το θυμήθηκα καν! Και το Crazy Taxi είναι από τα παιχνίδια που έπαιζα αρκετά! #)

Shame on me!

(και δεν έχει να κάνει με το ότι είμαι Nintendo girl, σεγκάκια! :p :D )


pardalotzatziki είπε:
(...)Να μην σας τη σπαω και χαλαω το θεμα...αλλα...κανανε οντως δημοφιλες το punk? Οι Ramones, τζαμπα περιοδευανε τα παλικαρια τοσα χρονια?
Τι να χαλάσεις - κουβεντούλα κάνουμε! :D

Πρόσεξε - το κάναν δημοφιλές! Ενώ οι Ramones, το ξεκίνησαν! (Θεωρούνται η πρώτη punk αμερικάνικη μπάντα!)

pardalotzatziki είπε:
(...)Προσωπικα, ποτε δεν συνεδεσα τον ορο punk με τους Offspring/Green day....
Σ' αυτό συμφωνούμε απόλυτα! Κι εγώ, στο μυαλό μου τους έχω καταχωρημένους σαν metal μπάντα και όχι σαν rock (έστω και punk!).

pardalotzatziki είπε:
(...)D@redevil χρωστας φωτο....δεν ξεχναω....δικαιολογιες "δεν τη βρισκω" κλπ κομμενες...
Αν τη βρω, εννοείται! .....

....πώς δε θα την ανεβάσω! :biglaugh:



stayros είπε:
Αν και δεν ειμαι φαν και γνωστης του συγκεκριμενου ειδους μουσικης...θα ομολογησω οτι η εξαιρετικη παρουσιαση της αγαπητης Μαριαννας σε κανει αυτοματα να

θελεις εστω και απο περιεργεια να ακουσεις τα κομματια. :)

Μαριαννακι...my respect για την παρουσιαση!!!! :bow:
Ευχαριστώ Σταυρί μου! :)

Αν ακούς όλα τα είδη της μουσικής, δώσ'τους μια ευκαιρία και δε θα χάσεις!

Dr. SLUMP είπε:
(...) Από το πρώτο άκουσμα, σκέφτηκα "πολύ παράξενο metal, αυτό θα πάρω!" ...και δεν είχα μεγάλο άδικο, γιατί οι Offspring είναι μια punk rock μπάντα με πολύ προσεγμένο ήχο, πολύ κοντά σε metal. Ο Dexter Holland έχει πει πολλάκις δε, ότι "παίζουν metal χωρίς να παίζουν metal".
Και πράγματι, η Αμερικάνικη punk σκηνή, σε αντίθεση με τη Βρετανική που με αηδιάζει όσο τίποτα άλλο (δεν το πάω ιδεολογικά, καμία σχέση), έχει έναν πολύ καθαρό και γρήγορο ήχο, έντονο χιούμορ, τεράστια θεματολογία και βγάζει μια καλή διάθεση τις κατάλληλες ώρες.

Οι Offspring συγκεκριμένα, αν και ακούω 99% metal, πιστεύω πως ακόμα μπαίνουν άνετα στις 10 πιο αγαπημένες μου μπάντες όλων των εποχών και χωρίς καθόλου τύψεις ή ενδοιασμούς στο να το παραδεχτώ.
Με μοναδική εξαίρεση το κομμάτι για τη Βρετανική punk, που δε με αηδιάζει - απλά μου είναι παντελώς αδιάφορη, συμφωνώ με κάθε λέξη, κόμμα και γραμμή που παραθέτεις! Είσαι ακριβώς μέσα στο μυαλό μου και εκφράζεις στο 100% την άποψή μου για την μπάντα! ;)

Kambia είπε:
Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω εξαντλήσει τη δισκογραφία τους για να πω απόλυτα οτι δεν μου αρέσουν αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω τί είναι αυτό που με κάνει να αλλάξω σταθμό ή να πάω στο επόμενο τραγούδι του cd όταν ακούω Offspring! Ίσως φταίει το punk rock που δεν μου αρέσει.Δεν γνώριζα πάντως οτι ήταν τόσο παλιό συγκρότημα. :)
Κανονικά, θα έπρεπε να σ' αρέσει.... Έχει όλα τα στοιχεία που σου αρέσουν - μήπως απλά έπεσες σε άκυρα τραγούδια?

Ajax87 είπε:
Δεν ειμαι και τρελος φαν αλλα τα Smash , Americana και Conspiracy of One(ηταν και φρεσκο τοτε) τα εχω ακουσει πολυ οταν ημουν στο Γυμνασιο :D ! Ωραιο Review Μαριαννα :thumbup: . Τωρα που μου τους θυμησες θα ακουσω κανα τραγουδακι.
Ενα απο τα αγαπημενα μου που δεν το εχετε βαλει " Dammit, I Change Again " απο το Conspiracy of One :
Θενκς, Γιάννη! :)

Το τραγούδι είναι όντως πολύ καλό...

Βασικά, όταν με πιάνει (κυρίως στη δουλειά) βάζω όλη τη δισκογραφία των συγκροτημάτων που προεπιλέγω και την ακούω. Σε αυτό το συγκρότημα, μπορώ να πω ότι είναι το μόνο που έχει πολύ διακριτά περάσματα: από την πρώιμη περίοδο στα νεώτερα χρόνια, από τα νεώτερα χρόνια στο μέσο χρόνο, από το μέσο χρόνο στο εγγύς παρελθόν και από το παρελθόν στην παρούσα περίοδο...

Αν βάλεις όλη τη δισκογραφία τους από την αρχή, θα καταλάβεις και πότε αλλάζουν (είτε λόγω κοινού, είτε λόγω κορεσμού, είτε λόγω αλλαγής της μόδας κτλ!)....

Try it! :)
 
D@redevil είπε:
Πρόσεξε - το κάναν δημοφιλές! Ενώ οι Ramones, το ξεκίνησαν! (Θεωρούνται η πρώτη punk αμερικάνικη μπάντα!)
Νομιζω οτι οι ιδιοι οι Ramones κανανε και τα δυο...ειδικα μετα απο 20 χρονια συναυλιων...

Τωρα, ειδικα Οffsrping και Green day αν και εσυ δεν τους θεωρεις punk.....τοτε δεν κανανε τιποτα δημοφιλες...

Το ενα αναιρει το αλλο...

Ισως τους ονομασε punk ο τυπος, οι εταιριες, δεν ξερω...

Αλλα αν το δεις απο θεμα μουσικης, θεματολογιας και αλλα πολλα...ουτε για κλωστη στο σκισμενο τζην του Joey δεν κανουν...

Δεν μου αρεσουν οι πολλες-πολλες ταμπελες στη μουσικη....αλλα μαλλον hard rock θα τους ελεγα, California style...

Μα καλα, ειναι punk μια μπαντα, της οποιας τα μελη....ξερουν μουσικη? Παμε καλα? :D

Οσο για τη φωτο...να μην κανεις υποσχεσεις αλλη φορα... :wave:
 
Ωραιο αφιερωμα :thumbup: .

Ποτε δεν ειμουν οπαδος τους αλλα θυμαμαι μεσα 90s κοπανες απο το λυκειο αραχτοι στο Μπαρουταδικο η Πιστα να βλεπουμε χιπ-χοπαδες με πανκαδες να τους ακουνε....βολτες με ΒΜΧ και τουμπες με τα skate...

Ωραια χρονια...Εγω ειμαι στη φαση καθαρου american hxc και UK82 το δευτερο ηχητικα ΜΟΝΟ.Παντως σε παραδοσιακους πανκαδες μην τους αποκαλεσετε πανκ γιατι μαλλον θα πεταξουν καντυλες.
 
pardalotzatziki είπε:
Νομιζω οτι οι ιδιοι οι Ramones κανανε και τα δυο...ειδικα μετα απο 20 χρονια συναυλιων...Τωρα, ειδικα Οffsrping και Green day αν και εσυ δεν τους θεωρεις punk.....τοτε δεν κανανε τιποτα δημοφιλες...

Το ενα αναιρει το αλλο...

Ισως τους ονομασε punk ο τυπος, οι εταιριες, δεν ξερω...

Αλλα αν το δεις απο θεμα μουσικης, θεματολογιας και αλλα πολλα...ουτε για κλωστη στο σκισμενο τζην του Joey δεν κανουν...

Δεν μου αρεσουν οι πολλες-πολλες ταμπελες στη μουσικη....αλλα μαλλον hard rock θα τους ελεγα, California style...

Μα καλα, ειναι punk μια μπαντα, της οποιας τα μελη....ξερουν μουσικη? Παμε καλα? :D

Οσο για τη φωτο...να μην κανεις υποσχεσεις αλλη φορα... :wave:
Τα ειπες ολα φιλε και οχι απλα +1 αλλα +1000000000000000000000000000000000:thumbup:
Καλοι οι offspring αλλα μεχρι εκει δεν θα τους συγκρινουμε τωρα με του βασιλιαδες Ramones με την μπαντα που εκανε τους παντες να μαθουν τι ειναι το punk.

Eπισης γιαυτο που εγραψες απλα τα ειπες ολα σε μια μονο φραση '' Αλλα αν το δεις απο θεμα μουσικης, θεματολογιας και αλλα πολλα...ουτε για κλωστη στο σκισμενο τζην του Joey δεν κανουν... ''.Δεν εχω να προσθεσω και να αναλυσω τιποτα παραπανω.
 
pardalotzatziki είπε:
Νομιζω οτι οι ιδιοι οι Ramones κανανε και τα δυο...ειδικα μετα απο 20 χρονια συναυλιων...Τωρα, ειδικα Οffsrping και Green day αν και εσυ δεν τους θεωρεις punk.....τοτε δεν κανανε τιποτα δημοφιλες...

Το ενα αναιρει το αλλο...

Ισως τους ονομασε punk ο τυπος, οι εταιριες, δεν ξερω...

Αλλα αν το δεις απο θεμα μουσικης, θεματολογιας και αλλα πολλα...ουτε για κλωστη στο σκισμενο τζην του Joey δεν κανουν...

Δεν μου αρεσουν οι πολλες-πολλες ταμπελες στη μουσικη....αλλα μαλλον hard rock θα τους ελεγα, California style...

Μα καλα, ειναι punk μια μπαντα, της οποιας τα μελη....ξερουν μουσικη? Παμε καλα? :D
Το θέμα δεν είναι τι θεωρώ εγώ κι εσύ! ;)

Το θέμα είναι τι θεωρεί ο ευρύς κόσμος στο internet! Προσωπικά, σε καμία περίπτωση δεν τους είχα για punk (όχι τουλάχιστον με αυτό που εννοώ εγώ punk), έλα όμως που μεγάλα και λαοφιλή sites τους καταχωρούν ως punk! (βλ. wikipedia, lastfm κλπ!)

pardalotzatziki είπε:
Οσο για τη φωτο...να μην κανεις υποσχεσεις αλλη φορα... :wave:
Καλά βρε! :D Αν τη βρω, θα στη στείλω με πμ! :p Ε, ρε σουξέ - χάθηκε να σε είχα καθηγητή τότε?! :)

Deathshadow είπε:
Ωραιο αφιερωμα :thumbup: .
Ποτε δεν ειμουν οπαδος τους αλλα θυμαμαι μεσα 90s κοπανες απο το λυκειο αραχτοι στο Μπαρουταδικο η Πιστα να βλεπουμε χιπ-χοπαδες με πανκαδες να τους ακουνε....βολτες με ΒΜΧ και τουμπες με τα skate...

Ωραια χρονια...Εγω ειμαι στη φαση καθαρου american hxc και UK82 το δευτερο ηχητικα ΜΟΝΟ.Παντως σε παραδοσιακους πανκαδες μην τους αποκαλεσετε πανκ γιατι μαλλον θα πεταξουν καντυλες.
Thanks, Death! ;)
 
metalcandyman είπε:
Τα ειπες ολα φιλε και οχι απλα +1 αλλα +1000000000000000000000000000000000:thumbup:
:D θενξ candyman :D

D@redevil είπε:
Το θέμα δεν είναι τι θεωρώ εγώ κι εσύ! ;)
Το θέμα είναι τι θεωρεί ο ευρύς κόσμος στο internet! Προσωπικά, σε καμία περίπτωση δεν τους είχα για punk (όχι τουλάχιστον με αυτό που εννοώ εγώ punk), έλα όμως που μεγάλα και λαοφιλή sites τους καταχωρούν ως punk! (βλ. wikipedia, lastfm κλπ!)

Καλά βρε! :D Αν τη βρω, θα στη στείλω με πμ! :p Ε, ρε σουξέ - χάθηκε να σε είχα καθηγητή τότε?! :)
Και τι μας ενδιαφερει το λεει ο κοσμος στο ιντερνετ? Ειδικα το wikipedia που το δημιουργουνε χρηστες...

Τα κλικ κανουν τα ονοματα? Μονο για οικονομικα θεματα ισως

Αν ειναι μονο τα κλικ, τοτε και η Rihanna ειναι punk. :D Εχει και κοκκινο μαλλι, χαχα

Και παλι αναιρειται αυτο που λες...ειναι δημοφιλεις αλλα αυτο δεν τους κανει πρωτοπορους σε κατι...

Αν ειχες εμενα καθηγητη μαλλον ολοι θα ειχαν βαμμενα τα μαλλια μπλε/κοκκινα/πρασινα και θα περνουσατε καλα... :headbangdude: :fafoutis: :tease:
 
Εγώ τους γνώρισα από παρότρυνση του Dr. Slump (ναι, κάναμε τόση παρέα τότε, Νίκο μου!!!) και έπειτα είχα κι έναν συμμαθητή που τους άκουγε από το πρώτο τους album (The Offspring - 1989). Με έκαναν να αγαπήσω την punk rock, με τον χαβαλέ που επικρατούσε στη μουσική τους και με την καυστική θεματολογία τους. Πολύ αξιόλογη μπάντα, που αποδεικνύεται και από το ότι υπάρχουν ακόμα, 30 χρόνια μετά από την πρώτη τους συνάντηση (έστω και με κάποιες μικρο-αλλαγές στη σύνθεση, πράγμα που όλες οι μεγάλες και σοβαρές μπάντες έχουν κάνει έστω και μία φορά). Τα τελευταία τους δείγματα έχουν χάσει σε ποιότητα, αλλά σε αρκετά σημεία θυμίζουν κάτι από τα παλιά τους. Αγαπημένα μου κομμάτια:

- Come Out and Play (Keep 'Em Separated),

- Self Esteem,

- Baghdad,


- All I Want,

- Defy You,

- The Kids Aren't Alright,

- Want You Bad,

- Pretty Fly (For White Guy),

- Elders,

- Feelings,

- Have You Ever,

- No Brakes,

- Original Prankster,

- Why Don't You Get a Job?.

Συγχαρητήρια για το αφιέρωμά σου, D@redevil!
 
Many thanks! :)

Πάντως μέσα σ' ένα ποστ έχεις συνοψίσει τα καλύτερα κομμάτια τους - αυτά που θα συνιστούσα σε κάποιον ν' ακούσει οπωσδήποτε προτού εκφέρει γνώμη!

Nice! :thumbup:
 
You nice!!! :D

Διαχρονική η αξία αυτών των κομματιών ;)
 
Τον Δεκέμβρη του '98 είχα αγοράσει το Americana των Offspring το οποίο ήταν και το πρώτο CD τέτοιας μουσικής που πήρα ποτέ!  Πολύ καλό αλμπουμ που περιείχε και αρκετά χιτάκια με κυριότερο το "Pretty Fly" που τότε έπαιζε συχνά στα μουσικά κανάλια MAD, MTV κτλ. Επίσης είχε ενδιαφέρον και το βιβλιαράκι του που ήταν γεμάτο με εικονογραφήσεις σε στυλ κόμιξ που συνόδευαν τους στοίχους του κάθε κομματιού.
 
...και θα μπορούσα να συμπληρώσω στον τίτλο άνετα: Μια αδικημένη μπάντα!

Προβολή συνημμένου 88226

Λίγη ...ιστορία!

The Offspring: Αμερικάνικο συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1984 (παρακαλώ!) στην κομητεία Orange, στην Καλιφόρνια. Το πρώτο τους όνομα ήταν Manic Subsidal, ενώ ο τρόπος που το απέκτησαν, είναι αρκετά περίεργος! Όλα ξεκίνησαν όταν τους αρνήθηκαν την είσοδο σε μια συναυλία των Social Distortion (για τους οποίους, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα φτιάξω άλλο θέμα!) κι έτσι τα 2 ιδρυτικά μέλη, οι Holland & Kriesel φτιάχνουν το συγκρότημα που έμελλε να γίνει ένα από τα κορυφαία στον χώρο της punk rock & alternative rock.

Μαζί με τους Green Day, Bad Religion, Social Distortion (και μερικούς άλλους) θεωρούνται από τις μπάντες, που έκαναν δημοφιλές το punk rock στις Ηνωμένες Πολιτείες (και όχι μόνο!). Οι 40.000.000 δίσκοι που έχουν πουλήσει μέχρι τώρα τους κατατάσσουν στα κορυφαία συγκροτήματα του είδους.

Κι ενώ τα δυο πρώτα άλμπουμ τους, δεν κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση, κάπου στο 1994 βγάζουν το Smash, το οποίο κάνει θραύση με πάνω από 20 εκατομμύρια πωλήσεις. Ο δίσκος γίνεται χρυσός και πλατινένιος, ενώ από εκεί κι έπειτα γίνονται παγκόσμια γνωστοί.

Σε σχέση με άλλα συγκροτήματα, δεν πέρασε πολύς κόσμος, ενώ το συγκρότημα έχει κρατήσει το ίδιο σχεδόν line up από την ίδρυσή του μέχρι τώρα με μόνη εξαίρεση τους drummers. Το παρόν σχήμα αποτελείται από τους:

  • Dexter Holland: φωνητικά & κιθάρα
  • Greg K.(riesel): μπάσο & backing vocals
  • Noodles (Kevin "Noodles" Wasserman): lead κιθάρα & backing vocals
  • Pete Parada: drums & κρουστά






Προσωπική άποψη:


Από τις μπάντες που θεωρώ καταπληκτικές και πάω με τα 1.000! Λίγο το κάφρικο παρελθόν μου, λίγο το σκεητάδικο στυλάκι που κουβαλούσα σε όλη την εφηβία μου (μαζί με το skate!), λίγο το ότι γουστάρω τις αμερικανιές και το όλο punk υφάκι, έδινε μια ψιλοαλητίλα που με αντιπροσώπευε (σ.σ. αυτοί ευθύνονται για την στυλιστική μου επιλογή που μου χάρισε μια πανέμορφη αποβολή: να βάψω το 1/3 των μαλλιών μου ροζ, το άλλο 1/3 πράσινο και ό,τι περίσσευε μπλε! :D ).

Θεωρώ τη φωνή του Holland κάτι το εξαιρετικό - είναι χαρακτηριστική κι αναγνωρίσιμη παντού. Επιπρόσθετα, βγάζει υπέροχη βραχνάδα, χωρίς όμως να χάνει τη χροιά της - κοντολογίς, τη θεωρώ μια πολύ εκφραστική φωνή που μπορεί να τραγουδήσει τα πάντα. Από καφρίλα μέχρι μπαλάντα. Οι κιθάρες πάλι -αν τις απομονώσεις- μου θυμίζουν περισσότερο heavy metal (ειδικά σε κάτι συγκεκριμένα riffs) και όχι τόσο rock. Είναι αυτή η φωνή του Holland που αποδυναμώνει -αν θέλετε- την όποια metal απόχρωση θα μπορούσε να είχε αποκτήσει το συγκρότημα. Ωστόσο αυτό το γεμάτο "γκουμ γκουμ" που ακούγεται από τις χορδές είναι αρκετά ξεσηκωτικό και σε προδιαθέτει όχι μόνο να τους ακούσεις, αλλά να τους χαρίσεις κι ένα head banging! ;)

Στα τεράστια πλεονέκτηματά τους, θα βάλω και τα video clips τους, τα οποία και θεωρώ εμπνευσμένα. Τότε, την εποχή που δεν υπήρχε το youtube και περιμέναμε πώς και πώς να βρούμε το MTV (που τότε δεν ήταν συνδρομητικό και κάθε βδομάδα το βρίσκαμε και σε άλλη συχνότητα!), για να πάρουμε μια γεύση από τα καινούρια & cool video clips, καθόμουν σαν μαγεμένη κι έβλεπα τα τραγούδια, προσπαθώντας να μάθω όσο περισσότερους στίχους μπορούσα ή τουλάχιστον το ρεφραίν, βρε αδερφέ!

Last but not least: Το τραγούδι με το οποίο έγιναν διάσημοι στην Ελλάδα (και όταν λέω διάσημοι, εννοώ τόσο, που πλέον τους αναγνώριζαν οι πάντες και όχι μόνο εγώ!) ήταν το Self-esteem. Παραδέχομαι ότι το τραγούδι μου έμαθε πολλά για τον αυτοσεβασμό και συνιστώ ανεπιφύλακτα:

α) Σε όσους δεν το έχουν ακούσει, να το κάνουν:

β) Σε όσους το έχουν ακούσει, να το ξανακούσουν! :D







Official Site: http://www.offspring.com

Πηγές:

Wikipedia

Imdb

Funtrivia
εξαιρετική μπάντα πραγματικά.Βλέποντας το cd ''smash'' σε μια επίσκεψη στο σπίτι ενός συμφοιτητή όταν ήμουν στο πρώτο έτος σπουδάζοντας στην Θεσσαλονίκη και σε συνδυασμό οτι αυτός δεν άκουγε τέτοια μουσική,κατάλαβα ότι είχαν κάνει επιτυχία
 
Πίσω
Μπλουζα