The Omen (1976)

perlastar

RetroJunkie™
Joined
30 Αύγ 2013
Μηνύματα
2.077
Αντιδράσεις
1.098
Άλλη μία κλασική ταινία τρόμου που δεν είχε ακόμα το ξεχωριστό της θέμα και σκόπευα να την αναφέρω. Έτυχε να συζητηθεί και πρόσφατα στο θέμα για τις πιο τρομακτικές ταινίες. Ο Gregory Peck πρωταγωνιστεί στο ρόλο Αμερικάνου πρέσβη που ζει ευτυχισμένος με τη γυναίκα του και τα έχει όλα. Το μόνο που τους λείπει είναι ένα παιδί και όταν η γυναίκα του μένει έγκυος, αυτό θα ολοκληρώσει την ευτυχία τους. Όμως μετά τη γέννα, ο πατέρας πληροφορείται ότι το βρέφος πέθανε, και του συστήνουν να πάρει ένα νεογέννητο που η μητέρα του πέθανε στη γέννα. Εκείνος δέχεται, και επειδή δεν θέλει να στενοχωρήσει τη γυναίκα του, δεν της αποκαλύπτει ποτέ την αλήθεια. Το αγοράκι σιγά σιγά μεγαλώνει, όμως ταυτόχρονα συμβαίνουν περίεργα περιστατικά, καθώς και ανεξήγητοι, φρικιαστικοί θάνατοι, που φαίνονται να έχουν σχέση με το παιδί. Έτσι ο πατέρας, αρχίζει μία δύσκολη και επικίνδυνη έρευνα για την ταυτότητα του παιδιού, το οποίο φαίνεται να έχει κάτι κακό και σατανικό πάνω του.

Σε αυτήν την αγωνιώδη και υπέροχη σε όλα ταινία, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία είναι οι καταπληκτικοί, πρωτότυποι θάνατοι. Οι δημιουργοί είχαν αποφασίσει όλοι οι θάνατοι να μην έχουν τίποτα το υπερφυσικό, αλλά να παρουσιάζονται με φυσικό τρόπο, όπως θα γινόταν και στην καθημερινή ζωή. Αυτό κάνει την επίδραση της ταινίας ακόμα πιο έντονη. Η ταινία είναι από αυτές που λέγανε ότι την κυνηγάει κάποια κατάρα, αφού πολλά περιστατικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, όπως ατυχήματα, επιθέσεις ζώων και τραγικοί θάνατοι. Ο ίδιος ο Peck θα ήταν νεκρός, αν δεν είχε ακυρώσει μία πτήση προς το Ισραήλ, η οποία λίγο αργότερα αποδείχτηκε μοιραία και δεν υπήρχε κανένας επιζών μετά το ατύχημα που έγινε. Ακολούθησαν τα σίκουελ Damien: Omen II (1978), The Final Conflict (1981), και Omen IV: The Awakening (1991).

[edit] dead picture [edit]

Προβολή συνημμένου 114089
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από τις καλύτερες ταινίες τρόμου της δεκαετίας. Ο Peck έδειξε ότι έχει και αυτό το είδος...
 
Καλά έλεγα λοιπόν ότι δεν υπήρχε θέμα για την ταινία αυτή. Ταινία που είδα πρόσφατα. Ωραίο σενάριο αν και περίμενα να υπάρχουν πιο τρομακτικές σκηνές. Σκηνές που μου έμειναν ήταν εκεί που είναι στο νεκροταφείο και τους την πέφτουν τα σκυλιά και ο αποκεφαλισμός του φωτογράφου.
 
Κλασικη μπορει να ειναι η να θεωρειται κλασικη αλλα εγω προσωπικα την βρισκω πολυ βαρετη απο την πρωτη φορα που την ειδα.Ισως επειδη δεν ειναι για τα γουστα μου να με φαινεται ετσι αλλα δυσκολα να την βαλω να την ξαναδω.Χιλιες φορες να βαλω να δω αριστουργηματα οπως i spit on your grave,Frankehooker η την υπερτατη ταινιαρα Black devil doll from hell παρα το omen:p
 
Πολυ καλη ταινια με ωραιες ερμηνειες και ατμοσφαιρα,επισης πολυ καλο σεναριο-πραγματικα τρομακτικη ιστορια-ειχα την εμπειρια να διαβασω το βιβλιο-πριν δω την ταινια-καλοκαιρι,ισως 82 η 83,και να μου εχει σηκωθει η τριχα καγκελο,η ταινια πολυ καλη μεταφορα του βιβλιου,ισως απο αυτη την εμπειρια εγινα φανατικος των ταινιων τρομου
 
Στο σχόλιο της perlastar Οι δημιουργοί είχαν αποφασίσει όλοι οι θάνατοι να μην έχουν τίποτα το υπερφυσικό, αλλά να παρουσιάζονται με φυσικό τρόπο, όπως θα γινόταν και στην καθημερινή ζωή επιτρέψτε μου να διαφωνήσω, καθώς ο θάνατος του πάτερ με το αλεξικέραυνο που τον καμακώνει (και με τον τρόπο που τον καμακώνει) είναι λίγο υπερβολικός.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Bασικά εννοούσα ότι αποφάσισαν να μη δείξουν κάτι φανερά υπερφυσικό τη στιγμή των θανάτων Johnny, π.χ ένα πνεύμα, ένα σατανικό πλάσμα κτλ, αλλά να είναι σαν ατυχήματα. Ο θάνατος που περιγράφεις ασφαλώς είναι υπερβολικός και δεν είναι ένας συνηθισμένος τρόπος να πεθάνει κανείς. Παρ'όλα αυτά, υπάρχει πιθανότητα, έστω και μικρή, να συμβεί και χωρίς υπερφυσική επίδραση αυτό που έγινε.
 
Αν το θέτεις έτσι οκ. Αυτά που περιγράφεις ότι απέφυγαν είναι μοντέρνες ιδέες... :)
 
johnny19818 είπε:
Καλά έλεγα λοιπόν ότι δεν υπήρχε θέμα για την ταινία αυτή. Ταινία που είδα πρόσφατα. Ωραίο σενάριο αν και περίμενα να υπάρχουν πιο τρομακτικές σκηνές. Σκηνές που μου έμειναν ήταν εκεί που είναι στο νεκροταφείο και τους την πέφτουν τα σκυλιά και ο αποκεφαλισμός του φωτογράφου.
πραγματικα,αυτες ειναι οι πιο δυνατες τρομακτικες σκηνες!!!!
 
Tρομερή ερμηνεία του Gregory Peck,δε θα ξεχάσω τη στιγμή που εμφανίζονται τα σκυλιά από το πουθενά στο νεκροταφείο.Πολύ μπροστά για την εποχή της.Έχει μία ατμόσφαιρα μυστηριακή και σενάριο που σε κρατάει στην τσίτα.Επίσης δε θα ξεχάσω και τη νταντά του Damien με το σκυλί στο σπίτι,καθώς και ο αποκεφαλισμός του φωτογράφου όπως είδα οτι έμεινε και σε άλλους.
 
Είδα για πρώτη φορά την ταινία πριν απο λίγο καιρό, παρότι δεν είμαι και φαν αυτού του είδους. Όντως πολύ καλός ο Gregory Peck! Η μουσική της ταινίας που φέρνει την υπογραφή του μεγάλου Jerry Goldsmith πραγματικά σε ανατριχιάζει! [video=youtube;JY8jWXH-L7A]

 
Είχα μια συλλογή από βιβλία λογοτεχνίας μικρός (φράουλες και αίμα, πλούσιος και φτωχός, ταξίδια με την θεία μου, κ.τ.λ) την συναντούσες στα 80s σε πολλά σπίτια. Ανάμεσα τους είχε και την προφητεία. Ήταν για μένα μια πολύ έντονη εμπειρία η ανάγνωση του. Η ταινία μου άρεσε πολύ, έχω δει κα τα σίκουελ οκ. Το βιβλίο όμως ήταν πραγματικό θρίλερ. Έχουν περάσει 40 χρόνια και θυμάμαι πολλά σημεία του.

1704353084293.png
 
Καλημέρα και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους!

Διάβασα το νήμα από την αρχή. Είδα την παραπάνω δημοσίευση του aristotelis64 περί ανάγνωσης του βιβλίου και θυμήθηκα ότι 2 χρόνια πριν δω την ταινία στο video, μου είχε δανείσει ο τότε κολλητός μου, ο Μίλτος, το βιβλίο. Ήμουν στην Α' Γυμνασίου (1984-85) και είχα κατατρομάξει αλλά και απορροφηθεί από το κείμενο! Διαβάζοντας λοιπόν την ανάρτηση του aristotelis64 αναρωτήθηκα πως βρέθηκε το βιβλίο στην βιβλιοθήκη του σπιτιού του Μίλτου. Συνεχίζοντας την ανάγνωση έφτασα στην παραπάνω ανάρτηση του φίλτατου Blue Max και πράγματι αυτό ήταν το βιβλίο που μου είχε δώσει!!! Πόσα χρόνια πίσω με γύρισε...

Γενικά θυμάμαι ότι η ταινία δεν είχε χρησιμοποιήσει όλα τα περιστατικά που ανέφερε το βιβλίο. Αν κάποιος το βρει να το διαβάσει οπωσδήποτε!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Συνέβη κάτι εντελώς περίεργο...
Το ακριβώς από πάνω μήνυμα το έγραψα την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου. Το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου πήγα στη Ζωοφιλική ένωση της πόλης μου για να υιοθετήσω το νέο μέλος της οικογένειας! Μίλαγα με μια από τις εθελόντριες της ένωσης όταν ήρθαν 2 νεαρές (αδελφές) εθελόντριες για να φροντίσουν τα ζωάκια που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις. Μόλις μου τις σύστησε με το επώνυμο τους έμεινα άναυδος. Οι νεαρές είναι ανιψιές του κολλητού μου (κόρες της αδερφής του) που μου είχε δανείσει το βιβλίο στο Γυμνάσιο!!! Είχα χάσει τα ίχνη του από το 1987 που αποφοιτήσαμε και πήγαμε σε διαφορετικά Λύκεια! Μου έδωσαν το κινητό του και σύντομα θα έχουμε την πρώτη επικοινωνία μας μετά από σχεδόν 37 χρόνια!

Είναι ολοφάνερο ότι ο Ντέμιαν 666 έβαλε το χεράκι του (ή μάλλον το τραγοπόδαρο του)!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το περιμένεις να συμβούν περίεργα πράγματα και παράξενες συμπτώσεις όταν γίνεται κουβέντα (και μόνο) για το The Omen :unsure:
 
holy-smiley.gif
 
Πίσω
Μπλουζα