The Science of Game Preservation

Ο Frank Cifaldi που το έγραψε είναι πολύ γνωστός στους "κύκλους" και έχει πραγματικά βοηθήσει στην διαφύλαξη σπάνιων πρωτότυπων παιχνιδιών. Και ακόμα καλύτερα, δεν κρύβεται καν πίσω από την ανωνυμία του Internet. Πολλοί από τους "άρρωστους" συλλέκτες τον μισούν γιατί αντί να τα κρύβει στο ντουλάπι του τα διαδίδει. Μπράβο του!

Δείτε και το site του, έχει πολύ ενδιαφέρον υλικό:

http://www.lostlevels.org/
 
Μπράβο του για το ''ιερό'' έργο που έχει αναλάβει!

Δεν μπορώ όμως να καταλάβω τη λογική των άρρωστων (στον εγκέφαλο) συλλεκτών που τον καταπολεμούν.[edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
...το οποίο μου θυμίζει τον ΑΘΛΙΟ που αγόρασε το Lost Valley expansion του UltimaVIII και απλά μας σκάναρε κάτι μικρές φώτο από το κουτί... [edit] Αφού ρε μάπα το έχεις εσύ το ΜΟΝΑΔΙΚΟ αυθεντικό, τί σε νοιάζει αν κάποιος το κατεβάσει να το παίξει; Και πάω και στοίχημα ότι δεν το έχει παίξει κιόλας....

καλά κάνει ο τύπος, πολύ σωστό τον βρίσκω!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
krem13 είπε:
Μπράβο του για το ''ιερό'' έργο που έχει αναλάβει!Δεν μπορώ όμως να καταλάβω τη λογική των άρρωστων (στον εγκέφαλο) συλλεκτών που τον καταπολεμούν.

Αυτη είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα...οταν ένας συλλέκτης έχει χαλάσει χιλιάρικα για να αποκτήσει κάτι είναι φυσικό να το σκέφτεται διαφορετικά.

Είναι εύκολο να κρίνεις τους άρρωστους που λές ενω δεν έχεις μπεί στον ρόλο τους...

Φυσικά και δεν είμαι αυτης της άποψης αφού όποτε βρώ κάτι που να αξίζει να δώσω το δίνω χωρίς δεύτερη σκέψη,αλλά συνήθως είναι απο γνήσιο pressed media οπότε κρατάω το αυθεντικό και δεν χάνω τα χρήματα μου.
 
Το να θέλει κάποιος να έχει κάτι μόνο αυτός και κανείς άλλος, είναι το κόμπλεξ του συλλέκτη. Είχα ακούσει ένα ανέκδοτο που είναι χαρακτηριστικό αυτής της "αρρώστιας". Όταν έμαθαν συλλέκτες της Τζαζ ότι θα επανεκδοθούν βινύλια της ιστορικής Blue Note, είχαν προσπαθήσει (ευτυχώς ανεπιτυχώς) να αγοράσουν τις μήτρες σπανίων δίσκων ώστε να τις καταστρέψουν. Δεν ήθελαν να ξανατυπωθούν ώστε να μην αποκτήσουν και άλλοι αυτά τα κομμάτια.

Ο πολιτισμός (ακόμα και τα games) είναι μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς μας και δεν μπορεί να ανήκει μόνο σε λίγους ιδιώτες.
 
Συμφωνώ...

Παρ'όλα αυτά "βαυκαλίζομαι" στην ιδέα του να έχω στην κατοχή μου κάτι μοναδικό! :biglaugh:
 
Καταλαβαίνω ότι αν βγει κάποιο ακυκλοφόρητο παιχνίδι στο ίντερνετ χάνουν κάποιο μέρος από την αξία της επένδυσής τους και τους καταλαβαίνω από αυτή την άποψη,απλώς με εκνευρίζει αφάνταστα ο τρόπος συμπεριφοράς τους απέναντι στον ''απλό" φίλο των videogames,που δεν έχει τα χρήματα για να αγοράσει κάτι τόσο σπάνιο και κυρίως απέναντι στους "θαρραλέους" συλλέκτες που έχουν τη μαγκιά να κάνουν τα σπάνια παιχνίδια τους προσβάσιμα σε όλο τον κόσμο.
 
ρε παιδιά , συγγνώμη κιόλας, μιλάμε για ΚΟΜΠΛΕΞ. Αξία έχει ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ και όχι το κατέβασμα από το internet. Στην ουσία θα δώσουν χαρά στον κόσμο που θα παίξει το παιχνίδι που δεν υπάρχει αλλού, πάλι το δικό του το αυθεντικό θα είναι priceless . Δεν κατεβαίνει η αξία ενός παιχνιδιού επειδή υπάρχει για κατέβασμα... Δε νομίζω δηλαδή ότι ο τύπος στο παράδειγμα που αναφέρω θα έχανε λεφτά, αφού ΜΟΝΟ ΕΝΑ είναι το αυθεντικό... [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
keropi είπε:
ρε παιδιά , συγγνώμη κιόλας, μιλάμε για ΚΟΜΠΛΕΞ. Αξία έχει ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ και όχι το κατέβασμα από το internet. Στην ουσία θα δώσουν χαρά στον κόσμο που θα παίξει το παιχνίδι που δεν υπάρχει αλλού, πάλι το δικό του το αυθεντικό θα είναι priceless . Δεν κατεβαίνει η αξία ενός παιχνιδιού επειδή υπάρχει για κατέβασμα...
Αυτο είπα πριν,αν υπάρχει pressed cd ή original cartridge είναι λίγο κουλό να μην το 'δώσει' αυτος που το έχει...τι γίνετε όμως αν είναι στον σκληρό του katana ή του xbox debug σου και μπορεί άνετα κάποιος να το βάλει στο δικό του και να το μοσχοπουλήσει σε κάποιον που δεν το έχει πάρει είδηση??
 
εντάξει και πάλι υποκειμενική αξία έχει, προς το 0 κιόλας. και ποιός μας λέει ότι ο εν λόγω δίσκος δεν είναι αντίγραφο; επίσης δεν έχω δει ποτέ να έχει συλλεκτική αξία το περιεχόμενο ενός σκληρού δίσκου... αξία έχουν τα κουτάκια, τα pressed cd, οι αυθεντικές δισκέττες κτλ... όχι τα δεδομένα μέσα σε ένα κοινό σκληρό , εκτός και αν κάνω λάθος :)
 
!

Ειδικά όταν πρόκειται για Video Games, που είναι ένα είδος τέχνης που αρχικό προορισμό είχε την ‘διασκέδαση‘ του τελικού αποδέκτη δεν νοείται στο μυαλό μου η φύλαξη του και η μη διάδοση του σε άλλους gamers που δεν έχουν την οικονομική δυνατότατα να το αποκτήσουν. Οι συλλέκτες σπάνιων βιντεοπαιχνιδιών δεν έχουν στην κατοχή τους αντικείμενα αμύθητης αξίας΄όπως είναι έργα τέχνης όπως πίνακες ζωγραφικής, ούτε η αγορά αυτών των παιχνιδιών είναι καμιά σπουδαία ‘επενδυση‘. Δεν θα βγάλει ποτέ πολλά λεφτά ρε παιδία ένας συλλέκτης video games, πώς να το κάνουμε δηλαδή? Το πιο ακριβό παιχνίδι στο κόσμο κοστίζει γύρω στις 7.000 ευρώ (1990 Nintendo World Championships: Gold Edition (Nintendo NES). Το γεγονός ότι κάποιοι συλλέκτες δεν θέλουν οι υπόλοιποι gamers να παίξουν αυτά τα παιχνίδια με την δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο θα μειώσει την αξία της ‘επένδυσης‘ τους, το θεωρώ μέγιστο είδος κομπλεξισμού και ηλιθιότητας ίσως και ανωριμότητας.

Θα σας δώσω και ένα παράδειγμα γιατί είμαι πρακτικός άνθρωπός :) Ένας συλλέκτης κάποιου σπάνιου πίνακα μπορεί να θεωρηθεί επενδυτής ή ακόμα και λάτρης της τέχνης. Ποσά φοιτητικά σπίτια δεν έχουν κρεμασμένα αντίγραφα πινάκων του Dali ή του Van Gogh. Όσα αντίγραφά και να κυκλοφορήσουν, όσα μάτια και αν δουν αυτούς τους πίνακες, υπάρχει ποτέ περίπτωση να πέσει η αξία των αυθεντικών? Θα χάσει ποτέ συλλέκτης την ικανοποίηση ότι έχει στην κατοχή του κάτι το μοναδικό, επειδή μπορούν όσοι άνθρωποι θέλουν, να θαυμάσουν, να δουν ή να κρεμάσουν στο σπίτι τους ένα αντίγραφο αυτού του έργου? Όχι βέβαια. Ποία η αξία ενός έργου αν υπάρχει κρεμασμένο στον τοίχο ενός μοναδικού σπιτιού και ο υπόλοιπος κόσμος δεν το έχει δει ποτέ καν? Ο Frank Cifaldi είναι πολύ σωστός και έτσι θα έπρεπε να συμπεριφέρεται ένας συλλέκτης των video games.
 
keropi είπε:
ρε παιδιά , συγγνώμη κιόλας, μιλάμε για ΚΟΜΠΛΕΞ. Αξία έχει ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ και όχι το κατέβασμα από το internet. Στην ουσία θα δώσουν χαρά στον κόσμο που θα παίξει το παιχνίδι που δεν υπάρχει αλλού, πάλι το δικό του το αυθεντικό θα είναι priceless . Δεν κατεβαίνει η αξία ενός παιχνιδιού επειδή υπάρχει για κατέβασμα... Δε νομίζω δηλαδή ότι ο τύπος στο παράδειγμα που αναφέρω θα έχανε λεφτά, αφού ΜΟΝΟ ΕΝΑ είναι το αυθεντικό... [edit]
Συμφωνώ απόλυτα !
 
Πίσω
Μπλουζα