The Storyteller (1988)

Πραγματικά φανταστική σειρά (η οποία κυκλοφόρησε και σε DVD). Απο παιδί, το μόνο επεισόδιο που τριγυρνούσε μέσα στο μυαλό μου είναι εκείνο με ένα γίγαντα ο οποίος πέτρωνε τους χωρικούς. Υπηρέτης του γίγαντα ήταν ένα παιδί. Ο γίγαντας είπε στο παιδί ότι ο μόνος τρόπος για να πεθάνει ήταν να βρουν την καρδιά του και να την σπάσουν. Το παιδί βρήκε την καρδιά του γίγαντα που ήταν στο πάτο του πηγαδιού και είχε την μορφή ενός αυγού (χήνας νομίζω). Το παιδί απείλυσε τον γίγαντα ότι θα σπάσει την καρδιά του αν δεν λύσει τα μάγια και ξεπετρώσει τους χωρικούς, αλλά οι υπόλοιποι χωρικοί πήραν την καρδιά απο το παιδί με την βία και την έσπασαν και έτσι σκότωσαν τον γίγαντα. Ακόμα λυσμονώ έκεινα τα χρόνια της Ελληνικής τηλέόρασης.
 
Tην σειρά αυτη την έχω βρει απο το νετ. πολύ καλή...

δυστηχώς δεν υπάρχουν υπότιτλοι και έτσι τρώω αρκετές ώρες στο να φτιάχνω εγώ :(
 
Δεν λεγοταν ''ο παραμυθας''...εγω το εβλεπα παντα και θυμαμαι καλα οτι λεγοταν ''παραδοσιακα γερμανικά παραμύθια''!

[edit]Αυτό το βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο επειδή ο Λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων που έχουν υποβληθεί από τον ενάγοντα:


CBS[edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τουλαχιστον σε μια απο τις επαναληψεις που θυμαμαι, το ονομα ηταν 100% Παραμυθας
 
Παραμυθας ήταν το όνομα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την συγκεκριμένη σειρά την πρόλαβα κι εγώ από την Ετ2 και λεγόταν ο Παραμυθάς προβαλόταν αμέσως μετα από τα "μικρά παραμύθια" μια σειρά από μεταγλωτισμένα ρώσικα παραμύθια σε κινούμενα σχέδια μήπως ξέρετε αν κυκλοφορεί πουθενά συγκεντρωμένη με όλα τα επεισόδια μεταγλωτισμένα;
 
Εμενα μου ειχε μεινει το επεισοδιο με τον θανατο που τον ειχε αιχμαλωτισει ενας ιπποτης νομιζω και οι ανθρωποι δεν πεθαιναν,οποτε ειχαν παει εξω απο το σπιτι του ιπποτη(?)και του ζητουσαν εκατονταδες ανθρωποι(ηλικιωμενοι κυριως)να αφησει τον θανατο ελευθερο προκειμενου να αναπαυτουν.Ειχα φρικαρει με την φατσα του Θανατου.Μπρρρρ.
 
Η σειρά ήταν παραγωγή του Jim Henson (Muppets, Fraggle Rock, Labyrinth etc) και τις ιστορίες αφηγείτο ο Τζών Χέρτ.

Υπάρχει σε DVD άν ψάξετε.
 
ο παραμυθας(the storyteller)

Δεν ξερω αν το εβλεπε καποιος αυτο. Ειναι Αμερικανικης παραγωγης του Jim Henson που εκανε τα Muppets και δεν ειχε καμια σχεση με το Ελληνικο. Εδειχνε εναν ηλικιωμενο που καθοταν διπλα σε ενα τζακι με εναν σκυλο που μιλουσε και ελεγε παραμυθια.

Το εδειχνε παλια στην ΕΤ2 και μετα στο Μεγκα

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπάρχει θρεντ... κάτσε να το βρώ και επανέρχομαι

Edit

Βρέθηκε και μεταφέρθηκε. Χρησιμοποιείτε την αναζήτηση παίδες και καλό είναι να βάζετε TAGS
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kambia είπε:
Υπάρχει θρεντ... κάτσε να το βρώ και επανέρχομαι
Edit

Βρέθηκε και μεταφέρθηκε. Χρησιμοποιείται την αναζήτηση παίδες και καλό είναι να βάζετε TAGS
Μπράβο Kambia, με πρόλαβες. Κι εγώ το είχα δει το παλαιότερο thread και μάλιστα σήμερα το πρωί! :)
 
The Storyteller (1988)

προβληθηκε απο την ετ1 δε θυμαμαι πριν ποσα χρονια.εχει τουλαχιστον μια 15αρια.ειναι του Jim Henson δημιουργου του Muppet Show.αποτελειται απο 2 σεζον.η πρωτη εχει 9 επεισοδια με κελτικους, γερμανικους και αλλους μυθους.ο παραμυθας ειναι ο John Hurt (o ανθρωπος ελεφαντας του The Elephant Man) εχει για παρεα το σκυλο του που μιλαει με τη φωνη του Brian Henson. ο 2ος κυκλος εχει μονο 4 επεισοδια με αρχαιοελληνικους μυθους. ο παραμυθας αλλαζει και τη θεση του παιρνει ο Michael Gambon ενω ιδιος παραμενει ο σκυλος. η σειρα εχει τελεια ατμοσφαιρα και τα πλασματα του μαριονετιστα Henson δεν εχουν να ζηλεψουν και πολλα απο τη ψηφιακη εποχη.
 
Ο ΙΔΙΟΣ υπαρχει ηδη ιδιο θεμα στο retromaniax εδω
 
εχω ολα τα επεισοδια ... με ελληνικους υποτιτλους μεταγλωτισμενα δεν εχω βρει πουθενα δυστυχως....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα τρεία επεισόδια που θυμάμαι είναι την ιστορία του γίγαντα που όταν πέθανε το σώμα του μετά απο καιρο έγινε βούνο, αυτό με το θάνατο που αν θυμάμαι καλά τον πιάσανε με ένα καθρέπτη.(μάλιστα σε αυτό το επεισόδιο ο σκύλος είπε στα ελληνικά αιχμαλωτίσαμε το θάνατο) και ένα επεισόδιο με κάποιον που τον λέγανε ατρόμητο και δεν φοβόταν τίποτα(στο τέλος φοβόταν οτι θα έχανε την αγαπημένη του απο θάνατο).Θυμάμαι πως έκλαψα απο λύπη όταν πέθανε ο γίγαντας στο συγκεκριμένο επεισόδιο.Είχε και κάποιους ελληνικούς μύθους προς τα τελευταία επεισόδια.
 
Πίσω
Μπλουζα