Thermomix

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.582
Αντιδράσεις
1.733
Πολυ μικρος, θυμαμαι μια κυρια και κατι γειτονισσες που ερχοταν σπιτι, για μια επιδειξη καποιου μοναδικου μιξερ.

Το θερμομιξ ηταν κατι μεταξυ μιξερ και σκευους μαγειρικης και ερχοταν μαζι με ενα βιβλιο συνταγων. Πολυ παλια θυμαμαι το χρησιμοποιουσαμε για να μαγειρεψουμε συμφωνα με τη μεθοδο του. Καποια απο τα φαγητα που καναμε ηταν πουρές, που βγηκε κατευθειαν απο το μιξερ ζεστος, και μπιφτέκια (!!!).

Κατοπιν παρατησαμε αυτη την πατεντα και το χρησιμοποιουσαμε μονο ως μιξερ για χυμους. Δεν ξερω γιατι αλλα μαλλον ειχε χαλασει ο θερμοστατης, ή μπορει και οι γονεις μου να μη γουσταραν να μαθαινουν νεες συνταγες και να τρωνε κλασσικα φαγητα με "καινουργια" γευση.

Το παραπανω το θυμηθηκα επειδη προσφατα πηραμε ενα σκευος μαγειρικης που ζεσταινει, ψηνει, τηγανιζει και μαγειρευει στον ατμο. Δοκιμασα να το μαθω και ειδα οτι για να μαγειρεψεις με τετοιες "πατεντες" πρεπει καποια πραγματα να τα ξαναμαθεις απο την αρχη.

Δεν ξερω απο ποια εποχη αρχισαν να βγαινουν τετοιες πατεντες και πολυ-μηχανηματα που κανουν σχεδον τα παντα, με οικονομια υλικων και ρευματος, αλλα μου κανει εντυπωση οτι τελικα μαλλον δεν επικρατουν.

Επισης σκεφτομαι οτι τετοιες καινοτομιες ηταν που σατιριζε το Ρετιρέ. Φανταζομαι να γινεται επιδειξη στο διαμερισμα της Κατερινας, οι φιλες της να εχουν εκστασιαστει ολες, και αυτη να γκρινιαζει "μεχρι αυτο το σκουπιδι να ψησει της πατατες εγω θα ειχα τελειώσει τρία τηγάνια" και να της απαντανε "μα Κατερινα μου καιει λιγοτερο ρευμα και θελει λιγοτερο λαδι!" :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εννοείς αυτό έτσι;

Το δικό μου το οποίο σου έβγαλα τώρα φωτογραφία, δουλευει ασταμάτητα από τις αρχές του 90, και ότι τελειωσα ένα κέϊκ(οπότε το βλέπεις κατάκοπο και καταιδρωμένο) :D

Ηταν πανάκριβο για την εποχή του αλλά εκ του αποτελέσματος(δουλευει 20 χρόνια κάθε μέρα σχεδον) πολύ τίμιο εργαλείο κουζίνας.
 
Ευχαριστω για την πληροφορια και τη φωτογραφια Λευκη :) εκτος απο μια θεια μου, εισαι το πρωτο ατομο που μαθαινω οτι το ειχε.

Λυσε μου μια απορια, πως στο καλο εφτιαχνε μπιφτέκια;; :D
 
ζύμωνε..απλά έριχνες όλα τα υλικά στον κάθο.Και επειδη είναι ΠΟΛΥ δυνατά τα μαχαίρια του σου έκανε και το κομμάτι κρέας κιμά.Δεν τα ψήνει εννοείται.

Βράζει δεν ψήνει...Δλδ κάνει σάλτσες, σούπες,μαρμελάδες,μερέντα κτλ.

Εμένα το είχε πάρει η μαμά μου για την προίκα μου αλλά το χρησιμοποίησε καμμια 10αριά χρόνια(και) μέχρι να δεήσει να παντρευτω να το πάρω εγω σπίτι μου χαχχαχαχαχχαχαχ
 
όσες γνωστές μου το έχουν είναι ενθουσιασμένες, το σκέφτομαι και εγώ αλλά απ΄όσα είδα έχει κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις ... ή όχι? λευκή, για πε, είναι δύσκολο να το συνηθίσει κανείς?
 
Clemence Το νέο μοντέλο υποθέτω πως σου κάνει και αέρα, σου ξεσκονίζει και σφουγγαρίζει..αν κρίνω απο το πόσο στοιχίζει χαχαχχαχαχαχα

Αν θυμάμαι καλά εμείς το είχαμε πάρει γύρω στις 300.000 δρχ στις αρχές του 90...τώρα δεν θα έχει 1500-2000 ευρω?

Πάντως είναι όπως είπα και πριν, τουλάχιστον το δικό μου μοντέλο τίμιο και αξιόπιστο.θριματίζει μέχρι κόκαλα.Γερό σαν κατασκευη και ανθεκτικό.
 
Θα συμφωνήσω απόλυτα ως προς τις δυνατότητές του σε όλα με τη Λευκή. Εχω το ίδιο μοντέλο του Thermomix με τον ίδιο τρόπο μεταβίβασης μάλιστα (με περίμενε μέχρι να παντρευτώ). Δουλεύει ακόμη ωραιότατα αν και πλέον η κύρια χρήση του είναι για μερέντα (συνταγή απευθείας από την προ 25ετίας επίδειξη) - τέρμα τα ωμά αυγά σε σοκολάτα!!!!

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα (γύρω στο 83 με 85) δεν υπήρχε σπίτι χωρίς την επίδειξη του συγκεκριμένου προϊόντος. "Πανάκριβο είναι" είπαν οι θείες μου και η μαμά μου αλλά το αγόρασαν όλες, με δόσεις. Είχε ωραίες και πρωτότυπες συνταγές για την εποχή εκείνη.
 
Νομιζω οτι Έχω δει τον μακρινό του απογονο. Η Kenwood απο όσο ξερω βγαζει ενα μιξερ το οποιο ζυμωνει και μαγειρευει παραλληλα... φυσικα ειναι πανακριβο, κανει καπου γυρω στα 1200 ευρω...
 
Spartan_X είπε:
Νομιζω οτι Έχω δει τον μακρινό του απογονο. Η Kenwood απο όσο ξερω βγαζει ενα μιξερ το οποιο ζυμωνει και μαγειρευει παραλληλα... φυσικα ειναι πανακριβο, κανει καπου γυρω στα 1200 ευρω...
Για κάποιο λόγο τον οποίο αγνοώ ή αδυνατώ να καταλάβω αυτού του είδους οι συσκευές γιατί είναι τ ό σ ο υπερτιμημένες;;; Νομίζω ότι το Thermomix φτάνει το διχίλιαρο.
 
...και μετά άμα τους πεις ότι αγόρασες νέο υπολογιστή και έδωσες ένα χιλιάρικο, χαλάνε τον κόσμο. Γυναίκες... :diablotin:
 
Maddog είπε:
...και μετά άμα τους πεις ότι αγόρασες νέο υπολογιστή και έδωσες ένα χιλιάρικο, χαλάνε τον κόσμο. Γυναίκες... :diablotin:
Δεν έχεις άδικο. Μαζί σου. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις :)
 
Υπάρχει ένα τέτοιο στο πατρικό μου... εντελώς άθικτο δεδομένου ότι δε βόλευε ;)

Μπορεί να το αξιοποιήσω σε κάποια φάση.

Κέϊκ κανεις;
 
Πίσω
Μπλουζα