Rakeesh
RetroDB Feeder
- Joined
- 10 Δεκ 2007
- Μηνύματα
- 4.670
- Αντιδράσεις
- 1.991
Πολυ μικρος, θυμαμαι μια κυρια και κατι γειτονισσες που ερχοταν σπιτι, για μια επιδειξη καποιου μοναδικου μιξερ.
Το θερμομιξ ηταν κατι μεταξυ μιξερ και σκευους μαγειρικης και ερχοταν μαζι με ενα βιβλιο συνταγων. Πολυ παλια θυμαμαι το χρησιμοποιουσαμε για να μαγειρεψουμε συμφωνα με τη μεθοδο του. Καποια απο τα φαγητα που καναμε ηταν πουρές, που βγηκε κατευθειαν απο το μιξερ ζεστος, και μπιφτέκια (!!!).
Κατοπιν παρατησαμε αυτη την πατεντα και το χρησιμοποιουσαμε μονο ως μιξερ για χυμους. Δεν ξερω γιατι αλλα μαλλον ειχε χαλασει ο θερμοστατης, ή μπορει και οι γονεις μου να μη γουσταραν να μαθαινουν νεες συνταγες και να τρωνε κλασσικα φαγητα με "καινουργια" γευση.
Το παραπανω το θυμηθηκα επειδη προσφατα πηραμε ενα σκευος μαγειρικης που ζεσταινει, ψηνει, τηγανιζει και μαγειρευει στον ατμο. Δοκιμασα να το μαθω και ειδα οτι για να μαγειρεψεις με τετοιες "πατεντες" πρεπει καποια πραγματα να τα ξαναμαθεις απο την αρχη.
Δεν ξερω απο ποια εποχη αρχισαν να βγαινουν τετοιες πατεντες και πολυ-μηχανηματα που κανουν σχεδον τα παντα, με οικονομια υλικων και ρευματος, αλλα μου κανει εντυπωση οτι τελικα μαλλον δεν επικρατουν.
Επισης σκεφτομαι οτι τετοιες καινοτομιες ηταν που σατιριζε το Ρετιρέ. Φανταζομαι να γινεται επιδειξη στο διαμερισμα της Κατερινας, οι φιλες της να εχουν εκστασιαστει ολες, και αυτη να γκρινιαζει "μεχρι αυτο το σκουπιδι να ψησει της πατατες εγω θα ειχα τελειώσει τρία τηγάνια" και να της απαντανε "μα Κατερινα μου καιει λιγοτερο ρευμα και θελει λιγοτερο λαδι!"
Το θερμομιξ ηταν κατι μεταξυ μιξερ και σκευους μαγειρικης και ερχοταν μαζι με ενα βιβλιο συνταγων. Πολυ παλια θυμαμαι το χρησιμοποιουσαμε για να μαγειρεψουμε συμφωνα με τη μεθοδο του. Καποια απο τα φαγητα που καναμε ηταν πουρές, που βγηκε κατευθειαν απο το μιξερ ζεστος, και μπιφτέκια (!!!).
Κατοπιν παρατησαμε αυτη την πατεντα και το χρησιμοποιουσαμε μονο ως μιξερ για χυμους. Δεν ξερω γιατι αλλα μαλλον ειχε χαλασει ο θερμοστατης, ή μπορει και οι γονεις μου να μη γουσταραν να μαθαινουν νεες συνταγες και να τρωνε κλασσικα φαγητα με "καινουργια" γευση.
Το παραπανω το θυμηθηκα επειδη προσφατα πηραμε ενα σκευος μαγειρικης που ζεσταινει, ψηνει, τηγανιζει και μαγειρευει στον ατμο. Δοκιμασα να το μαθω και ειδα οτι για να μαγειρεψεις με τετοιες "πατεντες" πρεπει καποια πραγματα να τα ξαναμαθεις απο την αρχη.
Δεν ξερω απο ποια εποχη αρχισαν να βγαινουν τετοιες πατεντες και πολυ-μηχανηματα που κανουν σχεδον τα παντα, με οικονομια υλικων και ρευματος, αλλα μου κανει εντυπωση οτι τελικα μαλλον δεν επικρατουν.
Επισης σκεφτομαι οτι τετοιες καινοτομιες ηταν που σατιριζε το Ρετιρέ. Φανταζομαι να γινεται επιδειξη στο διαμερισμα της Κατερινας, οι φιλες της να εχουν εκστασιαστει ολες, και αυτη να γκρινιαζει "μεχρι αυτο το σκουπιδι να ψησει της πατατες εγω θα ειχα τελειώσει τρία τηγάνια" και να της απαντανε "μα Κατερινα μου καιει λιγοτερο ρευμα και θελει λιγοτερο λαδι!"

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: