Μαγικές εποχές και με τις κονσόλες και με τους υπολογιστές!
Το ένα μηχάνημα συμπλήρωνε το άλλο με μαγικό τρόπο. Απο την μια κονσόλα συμπλήρωνε ότι δεν βρήκαμε σε παιχνίδια στους υπολογιστές και ίσως στις κονσόλες να ήταν καλύτερα γιατί οι κονσόλες είχαν σχεδιαστεί περισσότερο για gaming.
Από την άλλη οι πρώτοι home υπολογιστές που βγήκαν συμπλήρωναν την μαγική εκείνη εποχή με μεγάλη γκάμα παιχνιδιών και όχι πάντα με γραφικά όπως οι κονσόλες.
Ακόμα και τα τότε IBM compatible (δηλαδή οι επαγγελματικοί υπολογιστές της εποχής) με το προϊστορικό MS-DOS είχαν μια ιδιαίτερη ομορφιά στα παιχνίδια που έβγαιναν.
Εκείνη την εποχή στους υπολογιστές και ακόμα και στα IBM compatible personal computers εμείς όλοι που ήμασταν πιτσιρίκια δεν κοιτούσαμε και πολύ τις άλλες δυνατότητες των υπολογιστών αυτών όπως ο προγραμματισμός ή κάποια άλλη ενασχόληση με άλλα πράγματα σε αυτούς τους υπολογιστές παρά μόνο με τα παιχνίδια που έβγαιναν.
Ολα αυτά προήλθαν και εξελίχθηκαν απο τα τετραγωνισμένα "ανθρωπάκια" του Atari 600! Το πρώτο gaming μηχάνημα κονσόλα που μας σύστησε στο gaming μέσα στα σπίτια μας!
Θυμάμαι την πορωση που είχα όταν εκείνη την εποχή πήγα σπίτι ενός φίλου και έπαιξα για πρώτη φορά στο master system II εκείνο το Alex Kidd και το αγαπημένο Shinobi που έπαιζα στις καμπίνες στα μαγαζιά με τα "ηλεκτρονικά" και δεν υπήρχε ακόμα σε υπολογιστή! Αργότερα έμαθα ότι είχε βγει και το αγαπημένο μου Wonderboy σε ΜS. Πωω.. είχα πάθει σοκ!!
Δεν είχα ποτέ μου Master System όμως αργότερα απέκτησα την σούπερ κονσόλα MegaDrive 2 το οποίο το καταχαρηκα με πααρα πολλές ώρες παιχνιδιού.
Θυμάμαι την χαρά μου όταν αγόρασα το shadow dancer και το NBA JAM στο MD2 που μέχρι τότε έπαιζα μόνο σε arcades . Έπαιζα ώρες ολόκληρες με αυτά τα παιχνίδια στο MegaDrive!
Για μένα ήταν η πιο αγαπημένη κονσόλα το MS και φυσικά και το MD που αργότερα κατάφερα και το απέκτησα.