To PC κολλάει στο memory testing

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.328
Αντιδράσεις
1.345
Από σήμερα το PC μου άρχισε ένα καινούριο κόλλημα. Οταν ξεκινάει, στην οθόνη του startup που σου δείχνει επεξεργαστή, μνήμη κλπ, κολλάει στο memory test (που μετράει πόση μνήμη έχεις) και μένει εκει για αρκετή ώρα. Μετά από κανα 2 λεπτά ξεκολλάει και το PC ξεκινάει κανονικά και λειτουργεί χωρίς προβλήματα (μέχρι στιγμής).

Δοκίμασα να αλλάξω μνήμες (εχω πολλές ευτυχώς), δοκίμασα μονο μία μνήμη σε διαφορετικά slots, έβαλα και τα default settings στο Bios αλλά τίποτα. Το PC κολλάει εκεί για αρκετή ώρα.... Μηπως φταίει που η motherboard κλείνει τα 7 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και είναι στα στερνά της ή διορθώνεται κάπως?
 
Κλασικά, κατέβασε μια linux live distro και κάνε ενα memtest.

μετα δές για BIOS update
 
Δοκίμασε να βγάλεις τη μπαταρία για να χαθούν τα δεδομένα στη CMOS. Βάλτη πάλι, ξαναρύθμισε και δες αν λύθηκε το πρόβλημα.
 
Εκτός όλων αυτών που είπαν τα παιζιά, κολλάει ΑΦΟΥ μετρήσει τη μνήμη ή πανω στο μέτρημα; Αν κολλάει μετά το μετρημα, για δοκίμασε να αφαιρέσεις ΟΛΟΥΣ τους σκληρους δίσκους/CDROM που έχεις συνδέσει. Απλώς βγαλε τα IDE καλώδια από πανω τους και ξαναδοκίμασε. Στο εργοστάσιο είχα καποια παλια πισί που κόλλαγαν στην αρχή και τελικά είχε πρόβλημα ενας από τους δίσκους του συστήματος, τον οποία και απήλλαξα από τα καθήκοντά του :D .
 
Το mem test κολλάει πάνω στο μέτρημα, στην αρχή. Δοκίμασα να βγάλω την μπαταρία αλλά δεν διορθώθηκε το πρόβλημα στο επόμενο boot... Παρόλα αυτά σήμερα το PC ξεκίνησε κανονικά τις 2 τελευταίες φορές που το άνοιξα χωρίς να κάνω κάτι άλλο. Αν το ξανακάνει θα το λύσω όλο και θα δοκιμάσω μία μία τις συσκευές και τους δίσκους. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.
 
Αν κολλάει πότε πότε πανω στο μέτρημα, πηγαινε στο στοκ του Πλαισιου και βρες την πιο ξεφτίλα μητρική. Σιγουρα θα ειναι καλυτερη απ'αυτή που διαθέτεις, ειδικά αν όπως μας λες ειναι τόσο παλια. Τί μαρκα είναι αλήθεια;;

ΥΓ. Δοκίμασε να την ξεκινήσεις χωρίς μπαταρία.
 
Rygar είπε:
Αν κολλάει πότε πότε πανω στο μέτρημα, πηγαινε στο στοκ του Πλαισιου και βρες την πιο ξεφτίλα μητρική. Σιγουρα θα ειναι καλυτερη απ'αυτή που διαθέτεις, ειδικά αν όπως μας λες ειναι τόσο παλια. Τί μαρκα είναι αλήθεια;;
Αbit IC-7

Δεν νομίζω να βρώ motherboard που να έχει socket 478 και DDR1 για να βάλω τον επεξεργαστή και τις μνήμες μου... ή ακόμα και την AGP κάρτα μου (x1950pro). Aκόμα και στα stock δεν έχουν hardware από τόσο παλιά, τουλάχιστον από όσο είχα δει εγώ. Αν είναι θα φτιάξω καινούριο PC ολοκληρωμένο όταν μπορέσω.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Imgema είπε:
Αbit IC-7Δεν νομίζω να βρώ motherboard που να έχει socket 478 και DDR1 για να βάλω τον επεξεργαστή και τις μνήμες μου...
Αμεσα διαθεσιμο καινουριο υπαρχει μονο το Asrock P4i65G. Δεν ειναι και οτι καλυτερο, αλλα ως επι το πλειστον δουλευει.
 
Έλεγξε τους πυκνωτές στη μητρική σου.

Μήπως είναι κάποιος "φουσκωμένος";
 
Πίσω
Μπλουζα