To PSP χρωματίζει το ασπρόμαυρο GameBoy

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.886
Αντιδράσεις
3.882
Eνας upcoming emu για το PSP εχει το χαρακτηριστικο να μετατρεπει τα ασπρομαυρα παιχνιδια του κλασσικου Gameboy (οχι το GBcolor) σε εγχρωμα κατι που μπορει να μην εντυπωσιαζει αλλα ειναι εξαιρετικα πολυπλοκο τεχνικα. :thumbup:

gameboycolorful.jpg


"On the homebrew front, a new video from PSPHardwareHelp shows Super Mario Land running through an upcoming emulator for use on PSP. The notable difference between this and previous offerings is that this emulator converts black and white Game Boy classics into full color. It's certainly a remarkable achievement, one that Nintendo may want to capitalize on if they ever (wisely) bring Game Boy classics into the Wii Virtual Console."
 
έβαλες και φώτο από το αγαπημένο μου μακράν game για gameboy και με έφτιαξες τώρα..
 
και κατά 99.9% θα θέλει και κάποιο config αρχείο συγκεκριμένο για κάθε game... γιατί έτσι μαγικά κάτι τέτοιο δεν γίνεται... το να βάλεις χρώμα στις διαβαθμίσεις του grkri δεν είναι κάτι σπουδαίο, εδώ όμως βλέπω custom πράματα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προφανως...

Οπως τα config files που ζητανε καποιοι PC/XBOX Nes emulators που προσθετουν rumble support στα απαλευτα παιχνιδια του NES...
 
Τι ωραίo τo έκανε το Super Mario Land όμως ,ε;
 
Χμμ, αναρωτιέμαι τι κάνει; Λογικά για να τα χρωματίσεις θα πρέπει εσύ να διαβάσεις τα tiles ενός συγκεκριμένου παιχνιδιού και να πεις π.χ. αυτό το θέλω πράσινο, αυτό το θέλω κόκκινο. Δηλαδή μάλλον για κάθε rom ένας designer απλώς με κάποιον editor θα τα χρωματίζει και ο emulator θα έχει συγκεκριμένα data για κάθε rom. Καλό όμως, είναι emulator που το επιτρέπει αρκεί να κάτσουν κάποιοι designers να πειράξουν τα χρώματα. Αυτό το mario είναι αρκετά yummy με τα νέα χρώματα (και έχει ουρανό rasterάκι που αντικαθιστά το tile βλέπω). Το θέλω :)
 
Εγώ πάντως κάνω αμάν κάθε φορά , να φέρω κάθε gameboy emulator να δείχνει πράσινα και μάλιστα όσο γίνεται πιό πιστά !!!
 
παιδια οσο και αν ψαχτηκα δεν καταφερα να παιξω supermarioland σ αυτα τα χρωματα,τωρα αν θελει ανοιγμα η rom και editing δε.......... α και συμφωνω με τον other reality .Μακαρι να μπορουσε να αποδωθει το gb ακριβως στο psp,αλλα και ετσι καλα ειναι.

btw κανενας gb emu απ οσους εχω δοκιμασει δεν παιζει doubledragon3:tsktsk:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εγώ πάντως πιστεύω ότι είναι απλώς πειραγμένες roms,άλλωστε υπάρχουν τουλάχιστον 3 διαφορετικές έγχρωμες εκδόσεις του super marioland στο ίντερνετ...

btw κανενας gb emu απ οσους εχω δοκιμασει δεν παιζει doubledragon3 :tsktsk:
ναι? δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι :D το έχω σε αυθεντικό cartridge και δεν υπάρχει λεπτό που να μην κλαίω τα (ελάχιστα) ευρώ που πλήρωσα! καλύτερα λοιπόν,έτσι δεν θα μπει κάποιος στο πειρασμό να το δοκιμάσει.

(προσωπική άποψη πάντα,ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε)
 
Αυτό είναι το παιχνίδι μου G8084G05 κονσόλα, θέλω να ξέρω τι παιχνίδια μπορώ να παίξω μαζί του; Κοστίζει $ 58ης

 
krem13 είπε:
ναι? δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι :D το έχω σε αυθεντικό cartridge και δεν υπάρχει λεπτό που να μην κλαίω τα (ελάχιστα) ευρώ που πλήρωσα! καλύτερα λοιπόν,έτσι δεν θα μπει κάποιος στο πειρασμό να το δοκιμάσει.

(προσωπική άποψη πάντα,ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε)
Χαχα χαχα έλιωσα στο γέλιο γιατί αφενός συμφωνώ ότι το παιχνίδι αυτό είναι άστα να πάνε, εφετέρου γιατί μου άρεσε η τοποθέτηση σου...
 
Προσφατα ειχα δει εναν τυπα που ειχε μαλιστα βαλει στα εικονιδια απο τα emulators που χρησιμοποιουσε βιντεακια εκανε τρελη δουλεια ισως τωρα να μην ειναι και τοσο δυσκολο αλλα αξιζε τον κοπο πιστεβω οριστε το βιντεακι.

Τωρα οσων αφορα αυτο που λες με το emulator ισως να μην χρειαζεται να κανεις κατι το ιδιαιτερο,απλα μαλον καποιες ψιλο ρυθμησεις να φανταστω.Αλλα μιας που μιλαμε για κατι καινουργιο οταν θα βγει θα το κοιταξω ευχαριστω φιλε μου. ;)
 
Διάβασα κάτι παλιότερα posts του topic αυτού και απλά ήθελα να πω ότι ένας emulator στο PC που κάνει emulate το Game Boy με χρώματα πολύ κοντά στο πραγματικό είναι το PlayGuy (1.03b). To δοκίμασα πρώτη φορά πρόσφατα, μόλις ξεκίνησα να φτιάχνω ένα hyperspin setup στο PC μου και από τότε μόνο αυτό χρησιμοποιώ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα