To the Devil a Daughter (1976)

perlastar

RetroJunkie™
Joined
30 Αύγ 2013
Μηνύματα
2.077
Αντιδράσεις
1.087
O John Verney είναι ένας συγγραφέας που ασχολείται με τη συγγραφή περίεργων και μεταφυσικών φαινομένων και του ζητείται να παραλάβει μία έφηβη κοπέλα, την Catherine, από το αεροδρόμιο. Η κοπέλα είναι δόκιμη καλόγρια και ανήκει σε μία περίεργη θρησκευτική ομάδα, στην οποία της επιτρέπεται μόνο μία φορά το χρόνο, ανήμερα των γενεθλίων της, να έρχεται για επίσκεψη στον πατέρα της. Όταν ο Verney την παραλαμβάνει, ο πατέρας της του ζητάει να τη φιλοξενήσει κιόλας. Ο συγγραφέας μέσα από μία σειρά περίεργων φαινομένων ανακαλύπτει ότι αυτή η θρησκευτική ομάδα ασχολείται στην ουσία με τη σατανολατρεία, κι επίσης ανακαλύπτει μία σοκαριστική αλήθεια: Ο πατέρας της Catherine είχε κάποτε υπογράψει μία συμφωνία που επιτρέπει στην αίρεση να χρησιμοποιήσει την κόρη του ως μέσο εμφάνισης του Ασταρώθ, μόλις κλείσει τα δεκαοχτώ. Αυτή η μέρα πλησιάζει, καθώς η κοπέλα ήρθε για τα δέκατα όγδοα γενέθλιά της. Τότε ο συγγραφέας, προσπαθώντας να την προστατέψει και να τη σώσει πάση θυσία, μπαίνει σ'ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι και σε μία δύσκολη μάχη με τον σατανικό αρχηγό της αίρεσης Rayner, ο οποίος χρησιμοποιεί όλες του τις μαγικές δυνάμεις για να πάρει πίσω την Catherine.

Συμπαθητική ταινία της Hammer με αρκετές ωραίες και αγωνιώδεις στιγμές, η δεύτερη που βασίστηκε σε μυθιστόρημα του Dennis Wheatley, καθώς αυτό είχε ξαναγίνει με το The Devil Rides Out (1968). Στον ρόλο της Catherine, βλέπουμε την έφηβη τότε Nastassja Kinski, σε έναν από τους πρώτους ρόλους της, και μάλιστα εμφανίζεται γυμνή ενώ ήταν μόνο δεκατεσσάρων χρονών. Δυνατό σημείο της ταινίας είναι η ερμηνεία του Christopher Lee, σε άλλον έναν πετυχημένο ρόλο κακού, αυτόν του αρχηγού της αίρεσης. Αυτή ήταν και η τελευταία ταινία που έκανε ο Lee για τη Hammer, πριν κάνει ένα μεγάλο κενό στη συνεργασία τους, και επιστρέψει σε αυτήν με το The Resident (2011).



Προβολή συνημμένου 135994
 
Μια παρατήρηση μόνο. Στο trailer της ταινίας αναφέρει τον Εξορκιστή ότι είναι του 1974. Του 1973 δεν είναι;
 
Btw, Ελληνικη μεταφραση: Μια Παρθενα για τον Διαβολο (!)

14 χρονων ΑΝΗΛΙΚΟ και της επετρεψαν (σκηνοθετης, νομικα, γονεις κυριως) να εμφανιστει ετσι σε ταινια?

Γινεται αυτο?? (Τσ τσ τσ)!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Oχι μονο ηταν η τελευταια ταινια του Lee με την Hammer αλλα ηταν και η προ τελευταια ταινια της Hammer (η τελευταια ηταν Τhe lady vanishes (1979) που ηταν remake ενος θριλερ του χιτσκοκ με το ιδιο ονομα του 1938) για παρα πολλα χρονια μεχρι το 2008 δηλαδη που επανηλθε με το ''Beyond the rave''.Θα μπορουσα να γραψω πολλα για την ταινια του thread αυτου αλλα αυτο που θα πω μονο ειναι πως βλεπεται ανετα και η σκηνοθεσια του Peter sykes (Demons of the mind 1972) ειναι παρα πολυ καλη και σε αυτη την ταινια χρησιμοποιησε fish eye lens για καλητερο οπτικο αποτελεσμα σε καποιες σκηνες που φαινοταν μια παραμορφωση της ολης εικονας.Δεν μπορω να το περιγραψω ακριβως με λογια οποιος θελει να το δει ας ψαξει για fish eye lens.Eιναι πολυ γνωστο εφε που συνηθως το εχουμε δει σε σκηνες που βλεπουμε καποιο ονειρο πχ.Επισης ο sykes εβαλε το χερακι του και στα ειδικα εφε της ταινιας με πολυ καλο αποτελεσμα οπως η χαρακτηριστικη σκηνη με τον θανατο του David μεσα στην εκκλησια οταν ψαχνουν με τον Verney ενα σημαντικο αντικειμενο.Οι ερμηνειες ειναι καλες οπως και η μουσικη και για να τελειωνω το σχολιο μου οπως ειπα ειναι μια ταινια που βλεπεται ανετα και προσωπικα μαρεσει αρκετα ασχετα αν δεν πηρε και της καλητερες κριτικες εξαλου την φιλοσοφια μου οσο πιο κακο τοσο πιο καλο δεν την αλαζω με τιποτα :D

ΥΓ: Mετα απο αυτη την ταινια ο συγραφεας του βιβλιου που βασιστηκε την θεωρησε τοσο κακη που δηλωσε δημοσια πως μετα απο αυτο δεν προκειται ποτε ξανα να συνεργαστη με την Hammer:p
 
Eξαιρετικη η perla αλλα και ο Metal σφραγισε με μια ακομη περιγραφη το θρεντ (δεν εχω δει την ταινια αλλα και μονο για την Nastassja θα την εβλεπα :D )
 
Καλή ταινία, έχει πολλά καλά στοιχεία και ωραίο καστ. Για την Nastassja, μην σας κάνει εντύπωση η εμφάνιση της στην ταινία, μόλις από τα 13 είχε αρχίσει τις γυμνές φωτογραφήσεις σε περιοδικά!!!!
 
johnny19818 είπε:
Μια παρατήρηση μόνο. Στο trailer της ταινίας αναφέρει τον Εξορκιστή ότι είναι του 1974. Του 1973 δεν είναι;
Όντως, ποιός ξέρει, ίσως αναφέρονται στη χρονιά που κυκλοφόρησε στον υπόλοιπο κόσμο...

RIO είπε:
Καλή ταινία, έχει πολλά καλά στοιχεία και ωραίο καστ. Για την Nastassja, μην σας κάνει εντύπωση η εμφάνιση της στην ταινία, μόλις από τα 13 είχε αρχίσει τις γυμνές φωτογραφήσεις σε περιοδικά!!!!
Ώστε έτσι η Nastassja ε; Μου αρέσει που είχε πει ότι ένιωθε άσχημα που δεν υπήρχε κάποιος να την προστατεύσει όταν γυρίζονταν αυτές οι σκηνές, ποιό το νόημα να το λέει αυτό αφού το κατείχε το άθλημα; Ό,τι να'ναι... :)
 
Πίσω
Μπλουζα