Top 5 Ps2 Rpg's

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.309
Αντιδράσεις
5.819
Το ps2 εχει μια αρκετα μεγαλη λιστα απο rpg παιχνιδια οποτε ας γραψει ο καθενας ποια γουσταρη πιο πολυ και αν θελει ας γραψει λιγα λογια για το καθενα.

1.Dragon Quest VIII:Journay of the cursed king.Το αγαπημενο μου rpg για το ps2.Exω μια τεραστια αγαπη για την σειρα Dragon Quest τα εχω τερματισει ολα και το VIII πραγματικα ειναι εξαιρετικο απο καθε αποψη.Πανεμορφο τεχνικα παιχνιδι εξαιρετικη μουσικη και γενικα ολοι οι ηχοι πολυ καλη ιστορια οπως υπεροχο και το κλασικο Dragon quest συστημα μαχης.Με μια λεξη για το παιχνιδι ''φανταστικο''.

2.Rogue Galaxy - Απο τους δημιουργους(στον τεχνικο τομεα)του Dragon quest VIII εχουμε το υπεροχο Rogue galaxy.Eνα παιχνιδι με αρκετα καλη ιστορια οχι εντυπωσιακη βεβαια με εξαιρετικα γραφικα και με συστημα μαχης και χειρισμο που θυμιζει kingdom hearts.Δεν υπαρχει περιπτωση να ασχοληθει καποιος μαυτο και να μην το απολαυσει.

3.Shadow Hearts:Covenant - Aπο τα κορυφαια Rpg γενικα και οχι μονο του Ps2.Φανταστικη ιστορια,εξαιρετικο συστημα μαχης,φοβερες οι ομηλιες των χαρακτηρων και γενικα ενα παιχνιδι που δεν πρεπει να το χασει κανενας λατρης των rpg.Aν το shadow heart covenant το ειχε κυκλοφορησει η square/enix θα εκανε την δεκαπλασια επυτηχια απο αυτη που εχει κανει.

3.Tales of the abyss - Δεν ξερω ποσοι εχουν παιξει αυτο το παιχνιδι αλλα πραγματικα ειναι φανταστικο.Το παιχνιδι ανηκη στην γνωστη σειρα Tales που πρωτοειδαμε το 1995 με το εξαιρετικο tales of phantasia για το snes.Φανταστικη ιστορια,εξαιρετικα γραφικα κυριως στης μαχες,συστημα μαχης υπεροχο και γνωστο στους οπαδους της σειρας και γενικα τεραστιο παιχνιδι.Μιλαμε για ενα rpg 60 ωρων που θα ικανοποιηση τον καθε λατρη των αγαπημενων μας rpg's.

5.Kingdom hearts II - To sequel εννος εξαιρετικου παιχνιδιου που εχει γιννει καλητερο απο το πρωτο.Ολοι οι αγαπημενοι μας χαρακτηρες του Disney σε ενα action rpg με πανεμορφα γραφικα υπεροχη ιστορια πραγματικα ιδιοφυες.Γενικα ενα πραγματικο διαμαντι.

Υ.Γ.Yπαρχουν βεβαια και αλλα εξαιρετικα RPG'S για το ps2 και εχω τερματισει τα παντα σαυτη την κονσολα εκτος απο τα ιαπωνικα.Οποιος απορηση γιατι δεν εβαλα το Final Fantasy Χ ο λογος ειναι γιατι θεωρω και ειναι η αποψη μου οτι εκανε την επυτηχια που εκανε μονο και μονο για τα γραφικα του και για το βαρυ ονομα που κουβαλαει για κανεναν αλλο λογο.Ενα γραμικο παιχνιδι χωρις ιχνος δυσκολιας χωρις να χρειαστη να ψαξεις και να ζοριστης εστω και λιγο.Αν το παιχνιδι αυτο εβγαινε την εποχη του snes χωρις τα γραφικα που εχει τωρα δεν θα το θυμοταν κανενας.Αν τα φανταστικα Final Fantasy V και VI κυκλοφορουσαν τωρα εστω με γραφικα ps2 θα εκαναν την 10πλασια επυτηχια.
 
Kαλό το θέμα αλλά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί τώρα τελευταία έχω αρχίσει να τα μαζεύω και δεν έχω χωθεί για να σχηματίσω άποψη, με το kingdom hearts έχω ασχοληθεί λίγο και σίγουρα πρόκειται για πολύ όμορφο και προσεγμένο παιχνίδι, αν εξαιρέσεις φυσικά την γελοιότητα με το space shooter μέχρι να φτάσεις στον επόμενο κόσμο.Τα έχω τσεκάρει τα περισσότερα μέσα απο βίντεο και αυτό που με εκενυρίζει είναι πως πολλά έχουν ως σύστημα Gameplay καi μαχης το γνωστό turn based με τους αόρατους εχθρούς, το οποίο είναιο τρομερά σπαστικό και μετα απο ένα σημείο καταντά ελλεινά βαρετό.Ενταξει, αν έχει κανα βαρβάτο σενάριο το παιχνίδια δεν σε ενοχλεί, αλλά όχι τώρα σε κάθε rpg αυτή η ιστορία.Κατάντησε αηδία.
 
Επανέρχομαι μετά από μεγάλη απουσία από το φόρουμ για τα δύο πιο αγάπημένα μου θέματα: RPG και PS2!Χωρίς πολλά πολλά λοιπόν η δική μου πενταδα.

1.Dragon Quest VIII:Journey of the Cursed King. Χαλαρά το κορυφαίο του είδους στην κονσόλα και μέσα στα καλυτερα Rpg όλων των εποχών ανεξαρτήτου format.Επική και κλασσική ιστορία,αξιαγάπητοι χαρακτήρες,γραφικά next-gen,μουσική που κολλάει για χρόνια ,μεγάλη διάρκεια και replayability.

2.Star Ocean: Till the End of Time. Πολλοί μπορεί να διαφωνήσουν,αλλά εγώ θα το θυμάμαι μέχρι ν'αφήσω το μάταιο τούτο κόσμο,200+ ώρες ήταν αυτές.Πέρα από την διαρκειά του ξεχωρίζει το real time γρήγορο και ακριβές σύστημα μάχης,οι πολλές επιλογές παραμετροποίησης και σύνθεσης χαρακτήρων και αντικείμένων και τα εντυπωσιακα γραφικά και cut scenes.

3.Wild Arms : Alter Code F. Δικαιωματικά στα καλύτερα αφού αν και επανέκδοση του αρχικού wild arms κρατάει όλα τα θετικά του,δηλάδη βασικό καστ και πλοκή,platform & puzzle στοιχεία στα dungeons,ενώ προσφέρει νέους χαρακτήρες βελτιωμένο σύστημα μάχης,μεγάλη διάρκεια και φυσικά εξαιρετικά γραφικά και ατμοσφαιρικό western ήχο με το opening theme να είναι κλασσικό.

4.Grandia III .Πολύ προσεγμένος τίτλος με φοβερή ιστορία και χαρακτήρες,εξωπραγματικά γραφικά και ένα πολύ δυνατό turn based σύστημα μάχης που όμως παραμένει φρέσκο έντονο και δυναμικό ακόμα και σήμερα.Αν είχε μεγαλύτερη διάρκεια και extras θα ήταν κορyφαίο.

5.Final Fantasy X.Ότι και να γράψω είναι λίγο.Παιχνίδι σταθμός απ'όλες τις απόψεις.Γραφικά,μουσική(RAMMSTEIN εισαγωγή!!!!!!!!),voice acting τουλάχιστον 5 χρόνια και βάλε μπροστά.Turn Based Battle στα καλύτερά της και φυσικά κινηματογραφικό στόρυ και κάποιοι αξέχαστοι χαρακτήρες ( Lulu,Auron ).Δεν ήταν δύσκολο αλλά προκληση υπήρχε ,αν ήθελες (Dark Aeons - Ultimate Weapons) και εν πάσει περιπτώσει για μένα δεν νοείται best of λίστα του ps2 χωρίς αυτό.

Άλλοι τιτλοι που ξεχωρίζω είναι : Dark Cloud 2, Kingdom Hearts,FF XII, Suicoden V, Xenogears, Persona 3
 
Έχω αρχίσει το valkyrie profile 2 silmeria και μπορώ να πω πως με έχει εντυπωσιάσει τόσο στον τομέα των γραφικών όσο και του gameplay, και το πιο σημαντικό απο όλα.... ΔΕΝ ΕΧΕΙ RANDOM ENCOUNTERS!!!!Επιτέλους ένα rpg του ps2 που απέβαλε απο τον οργανισμό του αυτό το καρικίνωμα, είναι ο μόνος λόγος που δεν έχω πλησιάσει ακόμα το dragon quest viii και ούτε ξέρω αν έχω την υπομονή να το κάνω ποτέ.
 
Το τελευταίο σπουδαίο μηχάνημα των RPGs... Το PS2 είναι ο βασιλιάς σε αυτή την κατηγορία. Δε μιλάω για ποιότητα, η οποία εξάλλου καθορίζεται από ατομικά κριτήρια αλλά καθαρά για το ποσοτικό μέρος.

Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί κάποιο σύστημα στην αγορά που να έχει παρουσιάσει μεγαλύτερο αριθμό τίτλων (στην κατηγορία). Ακόμη και οι βιβλιοθήκες ιερών τεράτων όπως τα C64, ST & Amstrad δεν αποτελούνται από τόσο πολλά RPGs κι αυτό είναι ένα πολύ σπουδαίο επίτευγμα για την κονσόλα της Sony. Δυστυχώς, αυτή η παράδοση έμελλε να διαλύσει στην τρίτη κονσόλα. Τρίτη και φαρμακερή που λένε...τέσπα...

[Στην παραπάνω αναφορά μου εξαιρώ φυσικά τα PCs τα οποία στην πορεία της εξέλιξής του είναι αδύνατο να συγκριθούν με οτιδήποτε.]

Όπως και να έχει, το δικό μου top-5 Αγγλόφωνων κυκλοφοριών είναι :

Final Fantasy X


Rogue Galaxy



Star Ocean - Till the End of Time



Shadow Hearts 2: Covenant



Suikoden III


 


Και πάλι θα μπορούσα να αναφέρω πολλά άλλα... αφενός υπάρχουν πολλά ακόμη που δεν έχω ολοκληρώσει...αφετέρου...με τόσα παιχνίδια που έχει αυτό το σύστημα εάν κάτσω να το καλοσκεφτώ θα αλλάζει συνέχεια η λίστα :p
 
Αυτό το thead ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Χώνομαι στο ps2 εδώ και μια βδομάδα που ξεκίνησα συλλογή (παράλληλα με το αρχικό xbox) και ήμουν έτοιμος να αρχίσω κάτι παρόμοιο σε μορφή ερώτησης φυσικά. Οκ τώρα ξεκίνησα τη συλλογή και θέλω να ρίξω βάρος στα rpgs ελπίζω να έχω συμπληρώσει τα πρώτα 100 παιχνίδια μέχρι τα Χριστούγεννα.
 
Καλή τύχη.

To μόνο αρνητικό με τα RPGs του PS2 και ιδιαίτερα τα PALs είναι ότι τα κοστολογούν κάπως ακριβά
 
Για τον φίλτατο pooky, δεν είναι θέμα τύχης, Scatman!

Είναι μόνο θέμα χρόνου! ;)

Mac-bro, περιμένουμε να μας πεις τίτλους! :D

P.S. Ωραίο θρεντ... Πράγματι κι εμένα, με βάλατε σε άσχημο τριπάκι! :)
 
Αν και οι κονσόλες δεν είναι το "φόρτε" μου, δηλώνω ευτυχής κάτοχος αρκετών απο τους προαναφερθέντες τίτλους. (όπως πάντα όμως, το θέμα είναι πότε θα βρεθεί χρόνος για να παιχθούν όλα αυτά τα ωραία RPG :D ).

Eνα μικρό μόνο σχόλιο, στα γραφόμενα του φίλου Scatman: Ο Amstrad δυστυχώς ποτέ δεν είχε μεγάλη γκάμα απο RPG. :(
 
(Χε χε ο billy δεν άντεξε να μην μιλήσει για τη μεγάλη του αγάπη, τη Ζαχαρούλα!!!!! )

Μαριάννα (Dare) τη συλογή τη ξεκίνησα πριν μια εβδομάδα για το PS2 όπως και για το original Χ-Box. Ήδη μετράει 22 τίτλους για το πρώτο και 27 για το δεύτερο. Έχω διαλύσσει κάθε όριο, χαλάλι για gaming μιλάμε. Και όντως, είναι θέμα χρόνου, εδώ σε ένα έτος έχω φτιάξει μια αρκετά καλή συλλογή για το 360 και το PSP. Απλά με το PS2 δεν είχα ασχοληθεί σχεδόν καθόλου και το μαθαίνω τώρα από όλες τις πλευρές.

Φυσικά θα ανεβάσω φωτό όταν με το καλό φτάσει σε αποδεκτά για εμένα levels.

Ένα έχω να πω: Θα αναστενάξει ο Ιμπέης. (Όχι ότι δεν αναστέναξε με το 360, λέμε τώρα...... )

Σκοπός μου και στόχος (σιχαίνομαι αυτή τη λέξη.... ) είναι να κλείσω τα πρώτα 500 original games ανεξαρτήτου πλατφόρμας μέχρι τα Χριστούγεννα. Το νούμερο είναι αρκετά κοντά στο να συμπληρωθεί.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
billy είπε:
Eνα μικρό μόνο σχόλιο, στα γραφόμενα του φίλου Scatman: Ο Amstrad δυστυχώς ποτέ δεν είχε μεγάλη γκάμα απο RPG. :(
Το είχα παρατηρήσει παλιότερα όταν έκανα εξονυχιστηκές έρευνες σε sets και sites. Είναι περίεργο ένα σύστημα με τόσο πολλά παιχνίδια, να έχει ελάχιστα RPGs.

Πάντως ελέω Β.Α.Τ συγχωρείται :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
O Amstrad δεν πρόκειται να συγχωρεθεί ποτέ. Μια ζωή στη Κόλαση θα καίγεται!!!!! :D :p
 
Scatman είπε:
Είναι περίεργο ένα σύστημα με τόσο πολλά παιχνίδια, να έχει ελάχιστα RPGs.
;)

To φαινόμενο το ερμηνεύω ως αποτέλεσμα της... "εθνικότητας" του μηχανήματος. :D

Δυστυχώς οι εγγλέζοι (όπως και οι γάλλοι, οι ισπανοί, και λοιποί ευρωπαίοι) δεν είχαν (τουλάχιστον όχι αρχικά) την τρέλλα και το πάθος των αμερικανών με τα RPG (πάθος που "έθρεψε" κυρίως η αμερικάνικη TSR, με τα D&D - χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι τα διάφορα computerized "παράγωγα" θα ακολουθούσαν αποκλειστικά τους D&D κανόνες ή το ίδιο "μοτίβο". Απλά χάρη στην TSR, γεννήθηκε μία μεγάλη αγάπη στην Αμερική για το συγκεκριμένο genre).

Ετσι έχουμε ως αποτέλεσμα τα διάφορα home micros που έκαναν θραύση σε αμερική (π.χ. Αpple ΙΙ, C64) να έχουν πάρα πολλά RPG, ενώ micros της άλλης πλευράς του Ατλαντικού (όπως Αmstrad & Spectrum), να διαθέτουν ελάχιστα... :(

pooky(1) είπε:
O Amstrad δεν πρόκειται να συγχωρεθεί ποτέ. Μια ζωή στη Κόλαση θα καίγεται!!!!!
ΟΥΣΤ !! :eviltongue: :tease:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα