Το Shangai II υπάρχει στο Aminet και μπορεί όποιος θέλει να το κατεβάσει
από εδώ. Πολύ γέλιο η ατάκα στο Game Over!
Καλώς με...
Προγραμματιστής του Shanghai II και του ΤΑΡΤΑ, που κυκλοφόρησε επίσημα το 1991 από τη Spin Software (Pixel).
Είχα γράψει και άλλα προγράμματα, όπως την ΑΓΩΝΙΑ (Uno) σε Amiga, σε multiplayer (3 παίκτες + 1 η amiga - η οποία έκανε και μπλόφες).
Δυστυχώς η Spin Software κράτησε πολύ λίγο, προσπαθούσαν να πάρουν τα παιχνίδια μας σε εξευτελιστικές τιμές. Έτσι προτίμησα να τα βγάλω public domain. Προτίμησα να βγουν στον κόσμο δωρεάν, παρά να βγάλει η εταιρία χρήμα στην πλάτη μου.
Και όχι, το Shangai δεν ήταν σε C, το έλεγε καθαρά, AMOS. Αυτό το πρόσθεσε αυτός που το ανέβασε στο Aminet τότε. Σκεφτείτε ότι με τις τότε ταχύτητες (και χρεώσεις αν δεν ζούσες Αθήνα), αναγκάστηκα να ταχυδρομήσω τη δισκέτα Αμερική (!!!!) ώστε να την ανεβάσουν από εκεί!
Τι εποχές έχουμε ζήσει!
last but not least: Πριν μερικά χρόνια, έπεσε στα χέρια μου μια δισκέτα με την PC έκδοση του TARTA (για εμένα ήταν Η Τάρτα). Μαντέψτε, δεν κατάφερα να την τρέξω σε κανένα PC setup. Ότι και αν προσπάθησα. Από την άλλη, η αυθεντική TARTA παίζει μέχρι σήμερα, σε οτιδήποτε έχω δοκιμάσει, Windows, Linux, κινητά, μέχρι και σε Nintendo WII.
(πόσο "φτηνή" η παραγωγή της δισκέτας από τη Spin Software).