Tower of Evil (1972)

perlastar

RetroJunkie™
Joined
30 Αύγ 2013
Μηνύματα
2.077
Αντιδράσεις
1.087
Η ταινία μας δείχνει ένα απομονωμένο Βρετανικό νησάκι, το Snape Island, στο οποίο μία ομάδα νεαρών που το επισκέφτηκε βρέθηκαν φρικτά δολοφονημένοι. Λίγο καιρό μετά, μία ομάδα Αρχαιολόγων επισκέπτεται ξανά το νησί, επειδή πιστεύουν ότι στον παλιό πύργο του νησιού, που είναι στην ουσία φάρος, κρύβεται ένας Φοινικικός θησαυρός. Έτσι αρχίζουν την εξερεύνηση, μη δίνοντας σημασία στο ότι οι προηγούμενοι φόνοι δεν έχουν εξιχνιαστεί ακόμα, άρα μπορεί να υπάρχει κίνδυνος. Γι'αυτό και οι συνέπειες είναι ολέθριες και για τους ίδιους στο μυστηριώδες αυτό νησί.

Βρετανική ταινία τρόμου που συνδυάζει πολύ ωραία το slasher με κάποια ατμόσφαιρα γοτθικού τρόμου, κι επίσης από τις λίγες ταινίες τρόμου που με τρόμαξε όταν την πρωτοείδα. Ταυτόχρονα, είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες των 70's, με πολύ ωραία, ανατριχιαστική ατμόσφαιρα, ενδιαφέρον μυστήριο και ωραίους φόνους.



Προβολή συνημμένου 135398
 
Εντυπωση με ειχε κανει οταν ειδα πρωτη φορα αυτη την ταινια το δωματιο υπνωσης που ειχαν με τα φωτα λες και ηταν καμια disco της δεκαετιας του 80 και περιμενα απο καμια γωνια να πεταχτει ο σταματης γαρδελης,ο πανος μιχαλοπουλος η κανενας σταθης ψαλτης αλλα ματαια περιμενα γιατι δεν εμφανιστηκε κανεις απο τους 3 :p αλλα κατι τυποι που προσπαθουσαν μεσω υπνωσης να μαθουν απο την επιζοντα του μακελιου με της πρασινες γατισιες ματαρες :dribble: το τι εγινε εκει περα.Περα απο αυτο παντως η ταινια ειναι παρα πολυ καλη και εχει προσωπικα οσα γουσταρω.Δηλαδη πολυ ωραια τοποθεσια με πολυ ομιχλη που μαρεσουν πολυ τετοια σκηνικα,καλοι φονοι με καλο gore για την εποχη αλλα και πολυ γυμνο και γενικα ειναι μια ταινια που απο την αρχη προσπαθει σε γεινκες γραμμες να σε μπερδεψει και πρεπει να περιμενεις το τελος για να βγαλεις ακρη γενικοτερα.Οποιος μπορεσει ας δει την blu ray εκδοση η οποια ειναι ολα τα λεφτα αν και δεν εχει κανενα ιδιαιτερο extra περα απο δυo trailer.Οποιος γουσταρει παλιες ταινιες τρομους της Hammer δεκαετιας του 60 αλλα και slashers της δεκαετιας του 80 θα την ευχαριστηθει γιατι προσωπικα ενα τετοιο μιγμα με θυμιζει το αγαπημενο Tower of evil η Ηοrror on snape island.
 
Καλή ταινία με ωραία ατμόσφαιρα. Μου είχαν κάνει εντύπωση οι γυμνές σκηνές , πράγμα ασυνήθιστο για Βρετανική ταινία της εποχής. Όπως είπε και ο Metal , πιο πολύ θυμίζει slasher των 80ς.
 
Απομονωμενο νησι, πυργος, ομιχλες, αγωνια, γυμνες...αν ο Φοινικικος θησαυρος δεν εχει τιποτα μουφες αλφαβητα επανω του, νομιζω οτι ειναι στα γουστα μου η ταινια :p
 
Το θέμα είναι πού βρίσκουμε τέτοιες ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους?

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
taksidiotis είπε:
Το θέμα είναι πού βρίσκουμε τέτοιες ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους?
Πολύ εύκολα αλλά...τυπικώς παράνομα :D

Οπότε δεν μπορώ να σου πώ!
 
Irribar είπε:
Πολύ εύκολα αλλά...τυπικώς παράνομα :D Οπότε δεν μπορώ να σου πώ!
Καταλαβαίνω,οπότε αν μπορείς μέσο pm.

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Τη vhs της ταινίας,την είχα αγοράσει αρχές των 90s από βίντεοκλαμπ που έκλεινε. Δεν την είχα δει,απλά την αγόρασα από το ράφι με τις λιγοστές ταινίες τρόμου που είχαν απομείνει τότε. Φυσικά το ελληνικό εξώφυλλο ήταν εντελώς άσχετο με την ξένη αφίσα(?) που postαρες φίλε RIO.Πάντως το ελληνικό εξώφυλλο δεν ήταν άσχετο με τη ταινία (ο ελληνικός τίτλος : Ο πύργος του τρόμου).
Τη ταινία,την είδα μία φορά τότε, αλλά δεν την ξαναείδα,οπότε δεν θυμάμαι τίποτα απολύτως από την υπόθεση (ήθελα να ΄ξερα που τις έχω βάλει όλες εκείνες τις βιντεοκασέτες που είχα αγοράσει ή εκείνες που έγραφα από τη tv)

Θα ΄χει ενδιαφέρον,φίλε RIO, αν μπορούσες να έβαζες και τα ελληνικά vhs ταυτόχρονα με τα post που κάνεις για τις ταινίες. Θα μας "γυρνούσες πίσω" έτσι, στους διαδρόμους ανάμεσα στα ράφια των βίντεοκλαμπ που περνούσαμε αρκετό από το χρόνο μας στα 80s και στα 90s.
 
Πίσω
Μπλουζα