Transistor 224-1 (για κονσόλα Wonder Wizard)

Manos

RetroN00b
Joined
30 Σεπ 2006
Μηνύματα
20
Αντιδράσεις
0
Καλησπερα. Εχω στην κατοχη μου την κονσολα Wonder Wizard.Πρωτης γενιας και μια απο τις πιο σπανιες στον κοσμο.

Δυστυχως μου καηκε ενα transistor, το 224-1.Εχω φαει το Ebay και δεν βρισκω κατι.Ουτε καν στο site του Wonder Wizard. Η κονσολα αυτη οπως θα ξερετε ειναι πολυ σπανια και τον περισσοτερο καιρο δεν υπαρχει ουτε για δειγμα στο Ebay οποτε θελουμε αντικατασταση τρανζιστορ παση θυσια.

Αναρωτιεμαι που θα μπορουσα να το βρω ή έστω ενα συμβατο τρανζιστορ να κανω την δουλεια μου.Η μια εκκληση, αν καποιος γνωριζει κατι και μπορει να με βοηθησει (αν το εχει η αν εχει χαλασμενη κονσολα πρωτης γενιας και μπορει να βγαλει ενα απο μεσα της) ειμαι οποιαδηποτε στιγμη διαθεσιμος και μενω Αθηνα.

Ευχαριστω.

Προβολή συνημμένου 97956
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν μπορεις πες μας τι αλλο γραφει πανω το τρανζιστορ και βαλε μερικες φωτο να δουμε λιγο το κυκλωμα.H κονσολα σου ειναι ιδια με το Magnavox Odyssey 300,οποτε στην αναγκη παιρνεις ενα τετοιο απο ebay.com,οπου εχουν σχετικα προσιτες τιμες.
 
Εχεις απολυτο δικιο, οντως ειναι το φθηνοτερο πρωτης γενιας!

Οκ, θα φροντισω να τραβηξω και φωτογραφια.Ελπιζω να εχετε παλια κυκλωματα καβατζα.Δεν πεταμε τιποτα και ποτε μια ζωη!

Ευχαριστω για τη βοηθεια, θα επανελθω.
 
Αποκλείεται να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Πρόκειται γι' ένα απλό τρανσίστορ κι όχι κάποιο custom chip.

Ίσως αν βρεθεί το σχεδιάγραμμα της πλακέτας και μάθουμε τι κάνει το τρανσίστορ, να βρεθεί πιο εύκολα αντικατάστατο.
 
καλύτερα δώσε μας μια φωτογραφία της πλακέτας.... δε νομίζω οτι τέτοια κυκλώματα έχουν κάποιο τρανζίστορ με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά...

πιθανότατα η κονσόλα σου να βασίζεται σε κάποιο από τα γνωστά τσιπάκια (ΑΥ-3-8500 ή το αντίστοιχο της Texas Instruments ή κάποιο ανάλογο από National Semiconductor...) οπότε θα δούμε το κύκλωμα που προτείνει ο κατασκευαστής από το ολοκληρωμένο και τι τρανζίστορ προτείνει... γιατί το συγκεκριμένο τρανζίστορ δεν είναι από κάποια γνωστή σειρά... μπορεί να είναι και ένα από τα γνωστά τρανζίστορ που ο κατασκευαστής της κονσόλας ζήτησε να γράψουν άλλο νούμερο για να πουλάει ανταλακτικά....

πάντως σε αυτό το site αναφέρει αυτό τον κωδικό με αντίστοιχο το BC547...

http://www.vetco.net/catalog/product_info.php?products_id=1856
 
Πίσω
Μπλουζα