Trivia, παράξενα και ρεκόρ σε περιοδικά

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.578
Αντιδράσεις
1.703
Εχω πολλά χρόνια να ξεφυλλίσω περιοδικά ποικίλης ύλης με σταυρόλεξα. Οταν ομως επεφταν στα χερια μου μικρος, παντα χαζευα τις γελοιογραφίες. Μαζι κοιτουσα και καποιες "στήλες" με διαφορα ρεκορ και καποια περιεργα περιστατικα. Κατι παρομοιο ειχαν και καποιες σελιδες της "Βαβουρας".

Καποια trivia που θυμαμαι ακομα ηταν

  • Ενας τυπος με τοσο μεγαλα χερια που μπορουσε να κρατησει 12 αυγα σε μια παλαμη
  • Ενας τυπος που του καρφωθηκε ενα σιδερο στο κρανιο και επεζησε
  • Ενας τυπος που ειχε ασταματητο λοξυγγα επι χρονια
  • Ενα νοσοκομειο οπου ολες οι νοσοκομες εμειναν εγκυες ταυτοχρονα


Καποια βεβαια ηταν και λιγο τρομακτικα, οπως καποιες παραξενες συμπτωσεις: ατομα που ειχαν πεθανει ιδια ημερομηνια, ή καποιον που πεθανε την ιδια μερα που εκανε κατι πρωτη φορα στη ζωη του.

Μεγαλωνοντας αρχισα να αναρωτιεμαι αν ολα αυτα ηταν αληθεια, η αν αναπαρηγαγαν αστικους θρυλους, κατι πολυ ευκολο εκεινη την προ-Ιντερνετικη εποχη. Η γνωμη μου αλλαξε οταν πολυ αργοτερα διαβασα για καποια περιστατικα και εφεραν στο μυαλο μου πραγματα που ειχα διαβασει. Η ιστορια του τυπου που του τρυπηθηκε το κρανιο ηταν αληθινη, καθως και αυτος με το λοξυγγα :eek:

Προσφατα εμαθα για τη σειρα Ripley's Believe it or not!, ενα προτζεκτ που ξεκινησε ενας επιχειρηματιας-σοουμαν που εκανε συλλογη παραξενων περιστατικων τα οποια τα αναδημοσιευε σε εφημεριδες και περιοδικα, μαζι με σκιτσα. Ειδα καποια δικα του και μου θυμησαν πολυ εκεινα που διαβαζα, οποτε δεν αποκλειεται τα σταυρολεξικά περιοδικα να αναδημοσίευαν απο εκει!!!
 
Αυτά τα ρεκόρ όπως τα μεγαλύτερα χέρια, ή ο λόξυγγας με τη μεγαλύτερη διάρκεια μου θυμίζουν έντονα το βιβλίο Guinness book of records που είχα διαβάσει κάποια στιγμή και το οποίο εκδίδεται ετησίως!

Δείτε εδώ μερικά τέτοια ρεκόρ για να περάσει η ώρα...

http://www.guinnessworldrecords.com/
 
στο περιοδικό "Τέστ" με τα σταυρόλεξα,είχε μια στήλη (δεν ξέρω αν την έχει ακόμη) με παράξενα,ρεκόρ κτλ.Ήταν πολύ διασκεδαστική σελίδα
 
Πίσω
Μπλουζα