TV5 Europe

FORD231

RetroNuts!
Joined
28 Φεβ 2010
Μηνύματα
3.087
Αντιδράσεις
3.596
Απo τον Οκτωβριο του 1988 εως το 1991 περιπου τα δορυφορικα καναλια ειχαν μεγαλη τηλεθεαση εφτασαν καποια στιγμη να αναμεταδιδονται 11 προγραμματα ταυτοχρονα Η ραγδαια αναπτυξη ομως της ιδιωτικης τηλεορασης η απροθυμια της ΕΡΤ να υπερασπιστει τις συχνοτητες της καθως και καποιοι ασταθμητοι παραγοντες οπως αλλαγες δορυφορων η αναδιαρθρωσεις σταθμων οδηγησαν σταδιακα στην μειωση τους.

Αρχικα ξεκινησαν 6 καναλια τα SUPER CHANNEL, SAT1, RAIDUE, CNN, HORIZON και TV5 Europe. Προστεθηκαν τα RTL, TVE, RAIUNO, MTV και SKY/EUROSPORT. Καλοκαιρι του 1990 αναμεταδιδεται το 3SAT γερμανικο καναλι πολιτισμου. Αρχες του 1993 ξεκιναει την λειτουργια του το ευρωπαικο ειδησεογραφικο καναλι EURONEWS που αναμεταδιδεται και επιγεια απο την πρωτη μερα της λειτουργιας του.

Επισης η ΕΡΤ ενεταξε στις αναμεταδοσεις και το Kυπριακο δορυφορικο προγραμμα του ΡΙΚ.

Το TV5 Europe εχει εδρα την Γαλλια

παρακολουθειται απο αρκετους στην Ελλαδα

εχει πολλα τηλεπαιχνιδια εκπομπες μαγειρικης απο Γαλλους σεφ ταινιες μουσικες εκπομπες και ειδησεις απο τις γαλλοφωνες περιοχες του πλανητη.

πηγη satleo.gr - Ιστορία TV

και ενα βιντεο με την Νανα Μουσχουρη σε εκπομπη του TV5 Europe


που μεταδοθηκε το 1988

 


http://www.youtube.com/watch?v=djdXv3qv5a0


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο FORD. Παρακολουθούσα στο συγκεκριμένο κανάλι εκείνη την εποχή, καταπληκτικές ταινίες.
 
Το TV5 Europe μετονομάστηκε σε TV5 και αργότερα σε TV5 Monde. Δεν ξέρω αν μεταδίδεται πλέον μέσα από τη συχνότητα 43 UHF μετά το απίστευτο μπάχαλο με το άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο που επικρατεί όλα αυτά τα χρόνια.

Στο σπίτι μου πιάνουμε το TV5 μέσω zapbox και δεν χρειαζόμαστε την συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης.

FORD231 είπε:
Αρχές του 1993 ξεκινάει την λειτουργία του το ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό κανάλι EURONEWS που αναμεταδίδεται και επίγεια από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του.
Πριν λίγα χρόνια υπήρξε πρόταση του EuroNews να γίνει η μετάδοση των ειδήσεων και στα ελληνικά.

Δυστυχώς αυτή η πρόταση δεν βρήκε προς το παρόν καμία ανταπόκριση εκ μέρους της διοίκησης της ΕΡΤ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την (φημολογούμενη) ελληνική έκδοση του EuroNews θα βρείτε εδώ:

http://www.blogtv.gr/2008/10/euronews.html
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμαμαι οτι ειχε πεσει βρωμα στο σχολειο οτι οντας Γαλλικο, το TV5 εχει τσιτσιδες κυριες στο μεταμεσονυχτιο προγραμμα. Τελικα μετα απο αρκετα πειραματα (και κοκκινα ματια απο το ξενυχτι) οι φημες τακτοποιηθηκαν ως ανακριβεις.
 
Λογικη 80ς αρβυλα ,ειχε το RTL το γαλλικο δεν θα εχει.

Παντως σαν καναλι ηταν βαρετο ,εξαιρουνται οι γαλλομαθεις που θα το εκτιμησαν παραπανω.
 
Στο TV5 υπάρχουν πολύ καλά ντοκυμανταίρ, όπως επίσης ένα εξαιρετικό τηλεπαιχνίδι γνώσεων της France 3 με τον Julien Lepers, Ερωτήσεις για έναν πρωταθλητή.

Παλιότερα το κανάλι αναμετέδιδε το μουσικό show Taratata με παρουσιαστή τον Nagui.
 
Το TV5 το πιάναμε κι εμείς.Μας είχαν βάλει δορυφορική.Επίσης πιάναμε RTL,CNN,SKY NEWS,RAI UNO,RAI DUE.Τα υπόλοιπα που αναφέρονται,δεν τα πιάναμε,γιατί είχα ψάξει τις συχνότητες της τηλεόρασης!
 
Η καλύτερη λύση είναι η αγορά ενός zapbox και ενός δορυφορικού "πιάτου" για να πιάσεις αυτά τα κανάλια συν άλλα τόσα. Δεν χρειάζεται να περιμένεις κάτι καλύτερο από την ΕΡΤ.

Σχεδόν όλες οι συχνότητες των δορυφορικών καναλιών έχουν καταληφθεί από τα εγχώρια ιδιωτικά.
 
Νομίζω θέλει και συνδρομή!Μου είχαν πει να βάλω nova δωρεάν,επειδή την προσέφερε η εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας+internet που έχω,αλλά έπρεπε να πληρώσω εγκατάσταση περίπου 70?.Κανονικά όμως,αν αγοράσεις nova,πληρώνεις 30? το λιγότερο το μήνα.
 
Εμείς δεν χρειαζόμαστε συνδρομή για να πιάσουμε το TV5. Δεν χρησιμοποιούμε την NOVA για τη λήψη των ξένων δορυφορικών καναλιών.

Με το zapbox και την δορυφορική κεραία πιάνουμε (σχεδόν) όλα τα δορυφορικά κανάλια κανονικά.

Είναι αλήθεια πάντως ότι ορισμένα κανάλια είναι κρυπτογραφημένα, τα περισσότερα από τα οποία είναι συνδρομητικά.
 
Στο TV5 έβλεπα φανατικά με τον αδερφό μου το Fort Boyard, πολύ πριν γυριστεί η ελληνική έκδοση, γύρω στο 1997-1998, και μας είχε ενθουσιάσει, όπως και το αντίπαλο δέος "Παιχνίδια χωρίς σύνορα".
 
nwntas είπε:
Στο TV5 έβλεπα φανατικά με τον αδερφό μου το Fort Boyard, πολύ πριν γυριστεί η ελληνική έκδοση, γύρω στο 1997-1998, και μας είχε ενθουσιάσει, όπως και το αντίπαλο δέος "Παιχνίδια χωρίς σύνορα".
Νομιζω καθε Σαββατο απογευμα, αρχες του 90, το παρακολουθουσα και εγω μανιωδως μαζι με τον αδερφο μου και ας μην καταλαβαιναμε τιποτα απο την Γαλλικη γλωσσα. Ηταν παιχνιδι με δραση που σε καθηλωνε και η φαντασμαγορικη εικονα και το καστρο για μενα, με εκανε να το αγαπησω πριν εισαχθει και στην Ελλαδα...
 
Μπράβο ! Στη γαλλική έκδοση του Fort Boyard πρέπει να πρωτοείδα τους (δύο?) νάνους, που μετά συμμετείχαν και στις ελληνικές εκδόσεις. Επίσης στο κανάλι υπήρχαν φυσικά τα γαλλικά "Γράμματα και αριθμοί".
 
θυμαμαι στο σχολειο για εξασκηση στην ξενη γλωσσα μας ελεγαν οι καθηγητες των γαλλικων να ακουμε γαλλικα τραγουδια, να διαβαζουμε γαλλικα περιοδικα και οσοι επιαναν στην τηλεοραση το γαλλικο καναλι tv5 να παρακολουθουν καποιες εκπομπες...

Οταν βαλαμε δορυφορικη τηλεοραση στο σπιτι ειχα δει λιγες φορες το γαλλικο καναλι tv5...μαλιστα η μια φορα ηταν παραμονη εξετασεων για διπλωμα στα γαλλικα...

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αχρηστη πληροφορια: το καναλι ειναι ακομα στα ελευθερα δορυφορικα(μη συνδρομητικα) μαζι με το bbc και το dw
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα