Unlimited Adventures

Leon

RetroNuts!
Joined
27 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.119
Αντιδράσεις
1.037
Βρε πως το είχα ξεχάσει αυτό το διαμάντι; Το ανακάλυψα πρόσφατα, λίγο πριν το Software File του PCM για τα Forgotten Realms games, που τελικά με παρακίνησε να το δοκιμάσω.

Λοιπόν για όσους δεν το γνωρίζετε είναι ένας editor που σας επιτρέπει να φτιάξετε περιπέτειες RPG σαν αυτές των Gold Box Games (Pool of Radiance κλπ.)

To θετικό της υπόθεσης είναι ότι χρησιμοποιεί 1st edition κανόνες του AD&D, οπότε οι παλιές καραβάνες θα αισθανθούν σαν το σπίτι τους. :D

Το ακόμα καλύτερο είναι ότι κυκλοφορούν πάρα πολλά modules στο internet για να τα παίξετε. Ρίξτε μια ματιά στο http://frua.rosedragon.org/index.htm. Έπαθα πλάκα. Κάποιοι έχουν κάτσει και έχουν μεταφέρει κλασσικά modules του (επιτραπέζιου) AD&D και έτσι μπορείτε να τα παίξετε στον υπολογιστή σας.

Ενδεικτικά αναφέρω: The Temple of Elemental Evil, Expedition to the Barrier Peaks, The Secret of Bone Hill, Keep on the Borderlands, Sinister Secret of Saltmarsh και πολλές άλλες. Μιλάμε για περιπέτειες διαμάντια που αξίζει να τις παίξετε, έστω και στον υπολογιστή.

Και εδώ είναι η δύναμή του. Προσωπικά δεν θα κάτσω να το χρησιμοποιήσω ως editor για να φτιάξω περιπέτειες. Αυτό που το κάνει να αξίζει είναι ότι μπορείς να παίξεις κλασσικές περιπέτειες με τους κανόνες για τους οποίους σχεδιάστηκαν (1st edition) και όχι με το έκτρωμα που ονομάζεται 3rd όπως θα κάνατε με ένα σύγχρονο editor ενός D&D CRPG (πχ. Neverwinter Nights 2).

Το μόνο που με χαλάει πλέον είναι το first person view αλά Bard's Tale. Θα προτιμούσα να είναι όλο top-down όπως στις μάχες. Αλλά μη τα θέλω όλα δικά μου. Κατά τα άλλα το interface είναι πολύ καλοστημένο, τόσο στον editor όσο και in-game, οπότε ακόμα και αυτοί που δεν έχουν παίξει ,ή έχουν πολύ καιρό να παίξουν, old-school RPGs δεν θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα.

Τώρα για γραφικά, μην περιμένετε πολλά πράγματα, ακόμα και το '93 που βγήκε ήταν ξεπερασμένα. Τουλάχιστον είναι αναβαθμισμένο στην νεώτερη έκδοση της Gold Box engine που υποστηρίζει VGA με 256 χρώματα.

Αντί για photo δείτε ένα video στο youtube για το πως δουλεύει ο editor.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kαλη φαση!

Που χαθηκες βρε Leon? :)
 
Άστα...Από τη μία επαγγελματικές υποχρεώσεις από την άλλη τον ελεύθερο χρόνο μου τον αφίερωσα στην άλλη μου μεγάλη αγάπη, το AD&D (και αυτό retro εννοείται :D ) όπου παλεύω να φτιάξω ένα retro clone. Κάτι σαν τα remakes των παλιών video games ένα πράγμα (ναι γίνεται και στα επιτραπέζια παιχνίδια και έχουν κυκλοφορήσει αρκετά).

Οπότε δεν είχα καθόλου χρόνο ούτε για να ποστάρω στο forum ούτε για retro videogaming (ούτε για σύγχρονο videogaming επίσης). Το μόνο με το οποίο ασχολήθηκα λίγο ήταν το συγκεκριμένο για ευνόητους λόγους. :D

Α ξέχασα να πω πως κάνουμε τα modules που κατεβάζουμε να παίζουν.

Καλά, καταρχάς θέλει DOSBOX.

Κάνουμε unzip το module βάζουμε το φάκελο που δημιουργείται μέσα στο φάκελο του Unlimited Adventures. Μετά του κάνουμε rename και προσθέτουμε ".dsn". Δηλαδή τον φάκελο "game33" τον κάνουμε "game33.dsn".

Αν πας να φτιάξεις χαρακτήρες και να τους σώσεις και δεν σώζει και λέει "insert save disk" πας μέσα στο φάκελο του module πχ του game33 και δημιουργείς ένα φάκελο "save".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα