UPS και πολύμπριζο μαζί

(update) αυτό όμως που πρέπει να βάλεις και όσοι υπόλοιποι κρίνεται ότι πρέπει είναι ένα αντικεραυνικό. είναι ένα πιο "βαρβάτο" varistor based πράγμα το οποίο όμως μπαίνει στον πίνακα και προστατεύει όλη την εγκατάσταση (το σπίτι) μόλις έβαλα στο σπίτι μας και στης αδερφής μου εμάς μας κάηκε το router από κεραυνό και της αδερφής μου που είναι στο βουνό την γλύτωσε φτηνά πέταξε φωτιά (βολταϊκό τόξο) ο πίνακας της αλλά δεν της κάηκε τίποτα, ευτυχώς. τιμή τριφασικό + μονοφασικό γύρω στα 120 €. μίλα με τον ηλεκτρολόγο σου αν υπάρχει χώρος στον πίνακα να το βάλει. πιάνει χώρο όσο περίπου 2 ασφάλειες. υπάρχει σε όλες τις μάρκες και σε όλες τις τιμές.lightarr.jpg
 
Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο, αν έχεις ένα καλό τροφοδοτικό τύπου Seasonic με δικά του κυκλώματα ασφαλείας από υπέρταση κλπ, είσαι καλυμμένος ή πάλι πρέπει να δώσει άλλα τόσα χρήματα για UPS?
 
(update) αυτό όμως που πρέπει να βάλεις και όσοι υπόλοιποι κρίνεται ότι πρέπει είναι ένα αντικεραυνικό. είναι ένα πιο "βαρβάτο" varistor based
Τα έχω δουλέψει αρκετά. Στα φωτοβολταϊκά τα βάζαμε παντού. Αυτά που δείχνεις είναι αρκετά καλή πρόταση. Είναι προστασίας Τ1 κ Τ2. Αν χτυπηθούν κοκκινίζουν κ τα πετας. Από μάρκες όντως υπάρχουν πολλές. Έχω δει βέβαια να έχει πέσει κεραυνός , αυτά να έχουν κόκκινισει κ να έχουν σημειωθεί ζημιές.
Βέβαια ότι βάζεις για καλό είναι.
 
@Imgema : αυτό το κρίνεις ο ίδιος αν στην περιοχή σου έχει πολλές διακοπές, αστάθειες της τάσης κλπ. αλλά άλλο πράγμα το ένα και άλλο το άλλο. το UPS (Uninterruptible Power Supply) σχεδιάστηκε αρχικά για να μπορείς να σώσεις ότι κάνεις και να κλείσεις ασφαλώς τον η/υ σου τώρα αν προσφέρει κάποιες προστασίες επιπλέον καλό είναι. εγώ UPS δεν έχω. νομίζω ότι με καλύπτει το καλό τροφοδοτικό (80 plus bronze). δεν είναι και ο σούπερ ακριβός υπολογιστής. στο στερεοφωνικό μου απ' την άλλη έχω βάλει σταθεροποιητή τάσης 500 VA.
 
Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο, αν έχεις ένα καλό τροφοδοτικό τύπου Seasonic με δικά του κυκλώματα ασφαλείας από υπέρταση κλπ, είσαι καλυμμένος ή πάλι πρέπει να δώσει άλλα τόσα χρήματα για UPS?
Η αδιάλειπτη παροχή σε υπολογιστή εξασφαλίζετε μόνο με UPS, παρότι η APC είναι σοβαρή εταιρεία έχει και μοντέλα χαμηλής ισχύς όπως αυτό που πήρε ο φίλος.
Αυτό δεν κάνει για σταθερό υπολογιστή, τηλεόραση και παχνιδομηχανή και μέχρι εκεί, το λάπτοπ έχει δικιά του μπαταρία.

Για υπολογιστή παραγωγικότητας σε γραφείο, βάζεις ένα APC 1500VA (900W) με διπλές μπαταρίες εσωτερικά για μια αυτονομία 40 λεπτών ως μέγιστο.
 
Δεν με ενδιαφέρει τόσο το να μην κλείσει το PC όσο το να μην καεί τίποτα.
 
Εαν ηλεκτροδότησε μέσα στην πόλη, έχεις λιγότερους λόγους να ανησυχείς.
 
Ποσταρω εδω μια που γινεται κουβεντα για ups, θελω κι εγω να ρωτησω κατι.
Τα δαιφορα καλκουλειτορς, φαιντερς για τροφοδοτικο, συνεστησαν τροφοδοτικο 470-500w. Εχω βαλει ενα 650αρι.
Υπολογιστης, οθονη, ηχεια σε ενα πολυπριζο ασφαλειας APC, που με την σειρα του συνδεεται σε εναν σταθεροποιητη τασης.
Πρεπει ομως να βαλω ενα ups. Κακως κανουμε που το αφηνουμε τελευταιο, μαλλον πρωτο επρεπε να το διαλλεγαμε.
Λοιπον τι μου συστηνετε? δεν με ενδιαφερει να παρεχει ρευμα για μιση-μια η 10 ωρες. 5 λεπτα μου φτανουν για να κλεισω τον υπολογιστη σε περιπτωση διακοπης. Θελω κατι απλο, οικονομικο, αλλα να παρεχει ασφαλεια. Ευχαριστω για τον χρονο σας παιδια
 
5 λεπτα μου φτανουν για να κλεισω τον υπολογιστη σε περιπτωση διακοπης. Θελω κατι απλο, οικονομικο, αλλα να παρεχει ασφαλεια. Ευχαριστω για τον χρονο σας παιδια

Ζητάς από την στοίβα της σαβούρας, να σου προτείνω την λιγότερο σαβούρα που θα την πετάξεις σε δυο χρόνια γιατί ξεψύχησε
η μπαταρία της.

Άλλαξε τρόπο σκέψης, θα πάρεις το καλύτερο με 35 λεπτά τουλάχιστον διάρκεια σε διακοπή, θα το αγαπάς και θα του αλλάζεις μπαταρίες όταν χρειάζεται.
Και σε απόλυτη διακοπή τάσης θα προλάβεις να φορτίσεις και το κινητό σου από το UPS ή να έχεις μια λάμπα 60w αναμμένη για πέντε ώρες.
 
Δεν εννοω σαβουρα. Εννοω καποιο καλης ποιοτητας, χωρις να πληρωσω λειτουργιες που δεν τις χρειαζομαι. Παραδειγμα 1500VA, οθονη LCD, μια ωρα αυτονομια κτλ κτλ. Αν τωρα η ποιοτητα του ups εξαρταται απο το να κρατα 35 λεπτα, να φωρτιζω το κινητο η ναχω φωτισμο για 5 ωρες, οκ κατι τετοιο θα παρω. Αλλα ποιο?
Θελω απλα να συκωνει τον υπολογιστη, οθονη, ηχεια. Το APC που πηρε ο φιλος με καλυπτει σε VA?
 
Οι οθόνες και τα όργανα δεν επιβαρύνουν το κόστος της συσκευής, είμαστε στον αιώνα της μαζικής παραγωγής και του χαμηλού κόστους.
Κάπως ασφαλή επιλογή είναι όποια έχει δυο μπαταρίες, δηλαδή βασίζετε σε τάση μπαταρίας 24V.
 
Δεν εχω γνωσεις με τα ups, απλα ψαχνομαι να παρω κατι που θα καλυπτει τις αναγγες μου. Χιλιαδες σελιδες, στο ιντερνετ, σχετικα, καμια σαφης για τον απλο χρηστη. Αν εχω καταλαβει καλα, ενα αξιοπιστο ups πρεπει να ειναι

1 line interactive
2 καθαρου ημιτονου
3 1200-1500 VA για να καλυπτει τα 650w που χρειαζομαι και ναχει και λιγο αερα
4 τιμη = κοστος υπολογιστη : 2 (π.χ. 800 : 2 = 400E) για να ειναι αξιοπιστο.
Ειδα παρουσιαση APC που ειναι απο τις κορυφαιες εταιρειες, κοστους 170Ε, δινει χαλια ρευμα, ακαταλληλο για τα περισσοτερα τροφοδοτικα, οποτε τι να τον κανω τον χρονο? πρεπει ναμαι εκει και να σβυσω τον υπολογιστη αμεσως. Επισης ο σταθεροποιητης του ενεργοποιειται, οταν πεση η ταση στα 170V η ανεβει στα 270V. Ποια ειναι η ασφαλεια που παρεχει ενα τετοιο ups? Το ακαταλληλο ρευμα η τα 270V?
 
ΓΙα σταθεροποίηση μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάτι σαν αυτο APC LE1200I 1200VA . Γενικώς τα line-interactive UPS δεν προσφερουν μεγάλη προστασία απο μεγαλύτερες/μικρότερες τάσεις. Πρέπει να πας σε online ή να παρεμβάλεις μεταξή PC και UPS έναν σταθεροποιητή τάσης.
 
Χιλιαδες σελιδες, στο ιντερνετ, σχετικα, καμια σαφης για τον απλο χρηστη.

Να το ξεκινήσουμε τα πράμα από την αρχή?
α) Για τα ηλεκτρολογικά θέματα απευθυνόμαστε σε φίλο ηλεκτρολόγο.
β) Η επιλογή UPS στο ακριβές φορτίο είναι δυνατή εάν γίνει ηλεκτρική μέτρηση.
γ) Στην εποχή μας το μεγαλύτερο κόστος είναι η καλής ποιότητας μπαταρίες.
Απο χρυσάφι να είναι φτιαγμένες θα αντέξουν 4.5 χρόνια, ενώ οι ξεφτιλισμένες μόνο 18 μήνες.

Στα UPS υπάρχουν δυο περιγραφές ισχύος τα VA και Watt, στην APC τα 1200VA αντιστοιχούν σε 800Watt.
Αυτός είναι και ο μαγικός αριθμός ελάχιστης επιλογής ισχύος, που συνοδεύετε με μέγιστη ζωή των διπλών μπαταριών.

Στη πράξη υπάρχουν μόνο δυο σοβαρές προτάσεις, μια από APC και μια δεύτερη από Ιταλική εταιρεία που δεν έχω σχέση.
 
ΟΚ εισασταν σαφεις, κυριοι. Θελεις μια περιουσια για να πεις οτι εχεις ασφαλεια. Ευχαριστω και για τις γνωσεις που μοιραστικατε και για τον χρονο σας
 
Πατριώτη, τα προϊόντα που αποδίδουν, έχουν σχεδιαστεί από εξαίρετους ηλεκτρολόγους μηχανικούς και από ηλεκτρονικούς μηχανικούς.
Θα ήταν τιμή σου και καμάρι σου, να έχεις ένα τέτοιο δείγμα αξιοπιστίας στην κατοχή σου.

Υπάρχει ένα εργαλείο μετρήσεων και προβολής παλμών που λέγεται παλμογράφος.
Τα κινεζικής προέλευσης UPS τον φοβούνται και κρύβονται όταν τον βλέπουν.



 
ΓΙα σταθεροποίηση μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάτι σαν αυτο APC LE1200I 1200VA . Γενικώς τα line-interactive UPS δεν προσφερουν μεγάλη προστασία απο μεγαλύτερες/μικρότερες τάσεις. Πρέπει να πας σε online ή να παρεμβάλεις μεταξή PC και UPS έναν σταθεροποιητή τάσης.
Φιλε XLV σε ευχαριστω πολυ, ηταν και η μονη καταννοητη συμβουλη. καπως ετσι θα κανω
 
Φίλε Chris27, προτείνω να διαβάσεις το θρεντ από την αρχή γιατί σε κάποιο σημείο αναφέρονται πληροφορίες για UPS οικονομικό και μάλιστα APC. Σίγουρα για κάτι πραγματικά καλό, θες online, αλλά θες και ένα νεφρό για να το αγοράσεις (για 1000αρι APC θες πανω από 500 ευρώ). Εξαρτάται βέβαια και το τί θα συνδέσεις. Αν ας πούμε κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές από μακριά με λαπτοπ και αν σου σκάσει το λαπτοπ από ρευμα, μένεις χωρίς δουλειά.....καταλαβαίνεις πού το πάω, απλά τα σκας και αγοράζεις ένα online, αλλά δε σημαίνει ότι θα αρχίσεις να ψάχνεις πρίζες/πίνακες/καλώδια/ασφάλειες. Μια χαρά είσαι με το online. Σε εργοστάσιο δουλεύω πανω στο Industrial automation, πίστεψέ με, με Online της APC δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Οτιδήποτε άλλο non-online της APC τοποθετήσαμε, κάθε τόσο εβγαζε σφάλματα λόγω ασταθούς ρεύματος (κάπως έτσι, δεν ασχολούμαι με ρεύματα για να μιλήσω με ορολογία). Η APC εχει πολύ καλό service.

Επειδή το ζητάει ο οργανισμός σου, μιας και είσαι υποανάπτυκτος που δεν γνωρίζει ούτε Ελληνικά αλλά ούτε Αγγλικά, να μισθώσεις μεταφραστή.
Απαντάς έτσι.....
Πατριωτη, δεν ξερω απο που πηγαζουν τετοια επιθετικοτητα και τετοιος φανατισμος, προσωπικοι λογοι φανταζομαι.
Σε πληροφορω οτι δεν εχω κατι με τις συσκευες της APC. Ισα ισα που τα χρησιμοποιω απο την εποχη που εσυ επαιζες με κουδουνιστρες και γνωριζω την ποιοτητα τους.
Οσο για το τι θαναι τιμη και καμαρι μου, απο τις συσκευες που αγοραζω, ειναι δικος μου λογαριασμος.
Αν παλι θελεις να δειξεις οτι γραφεις σε ξενα φορα, λαθος ατομο διαλεξες. Νασαι καλα
...σε άνθρωπο που έγραψε έτσι.

Για UPS μιλάμε. Ημαρτον δηλαδή, δεν έχετε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθείτε;;
 
Τελευταία επεξεργασία:
ΟΚ συγνωμη στα μελη του σαιτ για τον τονο μου. Αλλα και πολυ κοσμια απαντησα σε καποιον, που ενω ρωτησα πληροφοριες, επιτεθηκε χωρισ λογο και αιτια.
Τονιζω και παλι οτι δεν ειμαι εναντιον των ΑΡC. Εκεινο που θελω να πω ειναι οτι αφου ενα ups ποιοτητας APC δινει αυτο το ακαταλληλο για τροφοδοτικα ρευμα, οπως βλεπουμε στο βιντεο, φαντασου τι χαλια συσκευες θα ειναι τα υπολοιπα. Συνεπως η πρεπει να δωσω καποια 500+ ευρω η να μην ασχολιθω καθολου. Ακομα και κακη εντυπωση να ειχα, που δεν εχω, για την συγκλεκριμενη μαρκα, ειναι δικαιομα μου να την πω, νομιζω.
Τελος παντων, ευχαριστω για την παρεμβαση σου.
Και παλι συγνωμη, για τον εκνευρισμο μου. Δεν προκειται να επανερθω στο θεμα
 
Πίσω
Μπλουζα