Upscalers και Deinterlacers

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Wally

Retired Admin
Αντιδράσεις
4.520
Ποσοι δεν εχουν φαει φολα μετα την αγορα της καινουργιας sexy TFT TV οταν πηγαν να της φορεσουν καποιο παλιο κονσολικο μεσω SCART, Composite κτλ?

Δυστυχως στις νεες TV οι upscalers/deinterlacers ειναι μονοδρομος.

Παραθετω ενα site που βρηκα που οχι μονο εξηγει το θεμα αλλα εχει review και συγκριτικα των συσκευων που κυκλοφορουν στην αγορα.

Έχω πάρει ανά τα έττη διάφορα τέτοια μηχανάκια, από τα απλά του 50ρικου ως και τα X-RGB 2 και 3 ... ποτέ δεν έμεινα από κάποιο ικανοποιημένος 100%

Δουλεύουν ΟΚ αλλά πχ στο SNES είναι ΟΚ, στο PS2 έχει προβλήματα... ή έχεις άλλα χαζά που σχετίζονται με τα hz και vsync ... δεν ξέρω τί λένε τα τελευταίας γεννιάς με HDMI output, αλλά πιστεύω ότι με μια καλή tv δεν υπάρχει πρόβλημα πλέον ...

το πολύ πολύ να δυσκολευτεί κάποιος να βρει τηλεόραση που να υποστηρίζει 240p μέσω component, αλλά είναι μικρό το κακό αφού ελάχιστα πράματα έχουν τέτοια ανάλυση σε component...

το άρθρο πολύ γνωστό και πολύ καλό , αλλά για άλλες εποχές

Διαβαζα ομως οτι σε μια μεση TFT TV μπορεις να εχεις ακομα και πανω απο 5 frames lag οταν παιζεις με interlaced sources (λογω των μετριοτατων scalers που χρησιμοποιουν) και φτωχο αποτελεσμα...

Ναι σωστά διάβασες, αν έχεις κάποιο από τα φτηνά μοντέλλα.

Αν έχεις τέτοια tv δεν σε σώζει ο upscaler... εξηγούμαι:

α. έχεις το lag του panel, ΟΛΑ τα panel έχουν lag. Τα καλά έχουν 2 frames και τα φτηνά 5-6...

β. βάλε τώρα και το lag του upscaler. Το XRGB-3 πχ έχει ~2-3 frames και παραπάνω αν βάλεις και φίλτρα

άρα πας στην φτηνή σου tv και χώνεις το XRGB-3. Άρα έχεις ~3 αρχικό lag + 2 το ελάχιστο του XRGB-3 , και φτάνεις στην καλύτερη (που δεν είναι και στάνταρ τρως 1 με 2 έξτρα) με 5 frames lag , όσο δηλαδή είχες και πριν...

όλα αυτά τα προσεσοράκια είχαν χρήση παλιότερα που θέλαμε να δώσουμε σε vga monitors rgb/component για καλύτερη εικόνα , πλέον με τις νέες tv είναι σχεδόν άχρηστα. Αν δεν πάρεις εντελώς low budget lcd, δεν χρειάζεσαι τέτοια... και εννοείται ότι αν θέλεις gaming tv δεν πας να πάρεις ότι βρεις μπροστά σου , κάνεις έρευνα.

Αλήθεια που το διάβασες για την αναγκαιότητα των upscalers την σήμερον;

Στο neogaf. Στησανε κατι Megadrives με και χωρις upscalers και η διαφορα στη ποιοτητα απεικονισης ηταν τραγικη.

Το ΣουΚου θα ριξω κονσολια στη δικια μου και θα ανεβασω φωτο

Σε τί τηλεοράσεις; δώσε ένα link να δω , μπορεί να αγνοώ κάτι :)

παρεπιπτόντως έχω και εγώ κάτι κοντινές φώτο από megadrive στην LG 37LH4000 που έχω για gaming, είναι παρμένες με το blackberry μου που έχει 3ΜΡ κάμερα... πχ αυτή εδώ είναι σχετικά καθαρή και από πολύ κοντά

skyxeg.jpg

Βρηκα ενα σετ φωτο απο XRGB3 σε vintage κονσολικα

3593859820_c7cbb03ede_b.jpg

το "no lag" που λέει στον τίτλο είναι μια αισχρή υπερβολή ΛΟΛ

To XRGB3 στο mode B0 εχει μηδενικο lag (ομως κανει "πονηρο" de-interlace) ενω στο mode1 εχει 2 frames lag.

Εγω στεκομαι κυριως στη ποιοτητα της εικονας που απο τα screenshots δειχνει εξαιρετικη.

το link όμως από το thread ακόμα δεν το έδωσες για να δω, όπως σου είπα είχα και το XRGB-2 και το 3 , το B0 δεν έχει μηδενικό lag, όποιος και να το λέει λέει παπάτζες, το 1 frame το χάνει θέλει δεν θέλει. Βέβαια ένα = κανένα :P και στην ουσία δεν το παίρνεις πρέφα ποτέ. Γενικά και 5 να χάνεις πάλι δεν τα παίρνεις πρέφα.

Η ποιότητα όμως είναι άλλο κεφάλαιο....

keropi είπε:
το link όμως από το thread ακόμα δεν το έδωσες για να δω, όπως σου είπα είχα και το XRGB-2 και το 3 , το B0 δεν έχει μηδενικό lag, όποιος και να το λέει λέει παπάτζες, το 1 frame το χάνει θέλει δεν θέλει. Βέβαια ένα = κανένα :P και στην ουσία δεν το παίρνεις πρέφα ποτέ. Γενικά και 5 να χάνεις πάλι δεν τα παίρνεις πρέφα.Η ποιότητα όμως είναι άλλο κεφάλαιο....
Εξαρτάται από το πόση ακρίβεια χρειάζεσαι. Παίξε κάτι το οποίο τρέχει σε 1vbl και απαιτεί πολύ ακριβείς χειρισμούς και θα δείς, π.χ. κάτι σε pinball fantasies.

και πάλι υπερβολικό το βρίσκω, μιλάμε για 1/60 του δευτερόλεπτου και για να χρειάζεσαι τέτοια ακρίβεια θα πρέπει στο παιχνίδι να "living on the edge" και να είσαι και το παιδί θαύμα.

ακόμα και στα shmups που τρελένονται μερικοί είναι γιατί κυνηγάνε το τέλειο μετά τις crt, πλέον δεν υπάρχουν τέτοια θέματα σε τέτοιο σοβαρό βαθμό όπως 5-6 χρόνια πριν (12-20ms οθόνες κτλ)... έχει προχωρήσει η τεχνολογία και αν όντως ήταν απαραίτητα θα βλέπαμε XRGB-4 πχ ... στην ουσία έβγαζες το dsp της τηλεόρασης όσο μπορούσες από την εξίσωση διότι παλιότερα ήταν πιό αργά στην επεξεργασία... πλέον τα ίδια τα ηλεκτρονικά του panel σε πολλές περιπτώσεις παίζουν μέχρι και .mkv και είναι σαφώς γρηγορότερα από αυτά του xrgb2/3 πχ... τα μόνα που όντως κάνουν διαφορά κοστίζουν από χιλιάρικο και πάνω, χρειάζονται για να εκτημήσεις ανάλογη τηλεόραση και κανα 2-3 που παίρνουν addon για gaming mode (extra dsp και ram για 2 frames delay με full processing στα πάντα - ανοίγεις/κλείνεις features για να το πας στα μέτρα σου) αγγίζουν το διχίλιαρο... αυτά που παίζουν τώρα είναι transcoders που παίρνουν rgb και στο πετάνε hdmi που είναι το στάνταρ πλέον...

γνώμη μου είναι αφού έχω δοκιμάσει αρκετά από αυτά όταν κυκλοφορούσαν ότι πλέον έχουν γίνει άχρηστα. με ένα καλό panel είσαι αρχηγός.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομιζω οτι το Open Source Scan Converter θα καψει καρδιες

Review

Θα πηγαινει γυρω στα 160 ευρω απο οτι διαβαζω. Αγορασα κουμπαρα και ξεκινω οικονομιες

Πίσω
Μπλουζα