User 014 - Μάιος 1991

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.785
Αντιδράσεις
4.254
Σκανάρισμα: savalegion

Αριθμός σελίδων: 116

Μέγεθος Αρχείου: 48.5 ΜΒ

Download
 
Κι επειδή είμαι της άποψης ότι πρέπει να ευχαριστούμε όλα τα παιδιά για κάθε συμμετοχή και προσπάθεια, θα το πω άλλη μια φορά!

Savalegion: :thanx2: :thanx2: :thanx2:

Ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι, να ξελαμπικάρω από τα μαθήματα της εξεταστικής! :)
 
D@redevil είπε:
Κι επειδή είμαι της άποψης ότι πρέπει να ευχαριστούμε όλα τα παιδιά για κάθε συμμετοχή και προσπάθεια, θα το πω άλλη μια φορά!
Savalegion: :thanx2: :thanx2: :thanx2:
Ακριβώς αυτό! :)
 
Ενα πολυ μεγαλο Μπραβο και πολλες ευχαριστιες στον savalegion και απο εμενα!!! :thanx2:
 
Thanx savalegion :)
 
Ωραίος ο savelegion. :thumbup:

Τίποτα καλύτερο απο μία ανάγνωση που θα μας ταξιδέψει πίσω, σε ωραίες εποχές.

Μερικά σχολιάκια που αφορούν ορισμένα απο τα games που παρουσιάζονται:

- PowerMonger: Πρόκειται για τo επόμενο "επικό" strategy game του Molyneux, και ναί, είναι υπέροχο !! (είχε γίνει και special review στο Pixel).

- Παρουσιάσεις δύο πολύ γνωστών adventures: του πολύ όμορφου Loom απο την Lucasfilm, και του Wonderland (με το νέο, "παραθυρικό" interface) απο την Magnetic Scrolls.

- Their Finest Hour: Mετά την επιτυχία του Battlehawks 1942, ο Λώρενς Χόλλαντ ξαναχτυπά με ένα ακόμη φοβερό flight sim (αυτή τη φορά η δράση μεταφέρεται στην Μάχη της Αγγλίας).

- 4D Sports Boxing: Eνα πραγματικά υπέροχο παιχνίδι box (απο εκείνα που είχα αυθεντικά για την Amiga μου). Αντίθετα με ένα άλλο δημοφιλές "4D" παιχνίδι, το "Sports Driving" (γνωστό και με τον αυθεντικό του τίτλο, "Stunts"), το 4D Sports Boxing ευτυχώς δεν "σέρνεται" σε A500, οπότε παιζεται πολύ πιό άνετα !! (είχα φτιάξει έναν μποξέρ που τον είχα "προχωρήσει" αρκετά. Επίσης είχαν φτιάξει χαρακτήρες και διάφοροι φίλοι μου).

Κλασσικά, υπάρχουν και αρκετά γνωστά ονοματάκια στο "roster", όπως εκείνο του "Don Matrelli" (alias του πασίγνωστου Don Mattrick). Σαν special ρετροανάμνηση μπορώ να αναφέρω ένα περιστατικό που συνέβει κατά τη διάρκεια ενός ματς με έναν πολύ κοντό μποξέρ: Είχα φτιάξει τον δικό μου αρκετά ψηλό, και το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να βρεί στόχο (χτύπαγε "αέρα"). Ενας φίλος που παρακολουθούσε την μονομαχία, είχε ξεραθεί στα γέλια !!

- Ultima V: Αξίζει ένα "μπράβο" στο USER που τόλμησε να παρουσιάσει (έστω και πολύ συνοπτικά) rpg μίας σειράς που άλλα ελληνικά περιοδικά για υπολογιστές απέφευγαν μέχρι τότε (το Ultima V αποτελέι την πρώτη παρουσίαση παιχνιδιού Ultima σε ελληνικό περιοδικό - τουλάχιστον απ' όσο μπορώ να θυμηθώ...). Οσοι θελήσουν να παίξουν, σε καμία περίπτωση μην παραλείψουν να διαβάσουν τα σχετικά manuals για να μπούν στο κλίμα - και όχι μόνο (το παιχνίδι το είχε αυθεντικό ένας φίλος, και πραγματικά ευχαριστιέσαι να βλέπεις όλα τα "καλούδια" που περιέχει το κουτί...). Προσοχή μόνο, διότι είναι ζόρικο rpg - ειδικά όταν ξεκινάτε.

- Bard's Tale III: Αξιος συνεχιστής της πετυχημένης "συνταγής" της δημοφιλέστατης σειράς rpg, έστω και χωρίς τον Κράνφορντ "στο τιμόνι". Oπως σε αρκετά sequels παιχνιδιών τέτοιου είδους, υπάρχει η δυνατότητα "μεταφοράς" χαρακτήρων/ομάδας.

- 688 Attack Sub: Eνα υπέροχο sim πυρηνικού υποβρυχίου (ειδικά στην αυθεντική έκδοση για pc που επέτρεπε και σύνδεση μεταξύ δύο υπολογιστών) - αν και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων αποστολών (τομέας στον οποίο υπερτερεί το *θαυμάσιο* Red Storm Rising, όπου το campaign mode του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου λειτουργεί ουσιαστικά ως "mission generator").

- Chuck Yeager's AFT: Μιλάμε βέβαια για την έκδοση 2.0, με ακόμα πιό βελτιωμένα graphics, ήχο, και φυσικά περισσότερα αεροπλάνα !! Στο review παρουσιάζεται η αρχική/αυθεντική pc έκδοση. (δυστυχώς, 16-bit μηχανήματα όπως η Α500 "πάσχουν" στο θέμα του χειρισμού, ως αποτέλεσμα της χαμηλής τους "ιπποδύναμης").

- Populous - The promised lands: Data disk για το δημοφιλέστατο παιχνίδι στρατηγικής (για να αλλάζουμε και λίγο παραστάσεις και να μην βαριόμαστε).

- Lord of the Rings - vol. I: Αρκετά χρόνια πριν βγεί το παιχνίδι αυτό, είχα τσεκάρει τα adventures της Beam (ιστορία μου - αμαρτία μου) καθώς και το περίφημο War in Middle Earth λίγο μετά, αλλά δυστυχώς το συγκεκριμένο παιχνίδι LotR ποτέ δεν βρήκα χρόνο για να ασχοληθώ μαζί του περισσότερο απο την αρχική επαφή της μίας περίπου ώρας. (επιβάλλεται να το δοκιμάσω εκ νέου !!)

- Παρουσίαση μερικών games για Amstrad: Ενα απο αυτά είναι το Crazy Cars II (γνωστό και απο το special review του Pixel. Oι γάλλοι έκαναν -ως συνήθως- φοβερή δουλειά στον Amstrad, ειδικά με την full screen/overscan αρχική οθόνη, όπου παίζει και ένα sampled κομμάτι). Το μεγάλο "κλού της βραδιάς" όμως, είναι το Pirates! Πραγματικά, τι να πρωτοπούμε για το παιχνίδι αυτό... (θα μας πάρει ώρες !!).

Ευτυχώς, ελλείψει μίας spectrum version (που *πιθανόν* να έκανε την γνωστή "χαλάστρα"), ο Amstrad δανείζεται τα γραφικά της *υπέροχης* αρχικής έκδοσης του παιχνιδιού σε CBM (εκτός απο ορισμένα "hi-res" sprites, όπως π.χ. των πλοίων, των ξιφομάχων, και της ομάδας σας όταν βρίσκεται στο έδαφος). Φυσικά το παιχνίδι (ακόμα και σε Amstrad) είχε κυκλοφορήσει αρκετά νωρίτερα απο την παρουσίαση του USER το '91, αλλά "κάλλιο αργά παρά ποτέ", όπως λέει και ο λαός. (δυστυχώς, το παιχνίδι αυτό δεν είχε παρουσιαστεί στο Pixel. Αντίθετα, την ίδια χρονιά του '87 είχε επιλεγεί για special review το βασισμένο σε βιβλίο του Clavell, "Tai-Pan").

Tο USER είχε επίσης παρουσιάσει και την έκδοση του Pirates! για pc, σε άλλο τεύχος.

- Wing Commander. To παιχνίδι αυτό δικαίως παρουσιάζεται στο mega review. Οπως θα θυμάστε, είχαμε αναφερθεί παλιότερα στο ότι και το Pixel το είχε παρουσιάσει σε special review τον ίδιο μήνα, καθώς και στην φήμη που κυκλοφορούσε για την έκδοσή του σε Amiga "με αλλαγμένο όνομα", κλπ.

Να πω άραγε για άλλη μία φορά πως το game αυτό ήταν για εμένα στα pc ό,τι και το Defender of the Crown στην Amiga; Mήπως να αναφέρω και πάλι τις λεπτομέρειες του περίφημου bug που με ταλαιπώρησε, ή να κάνω σχόλια για το "ευαγγέλιο" που ονομάζεται Claw Marks; Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος.

Κατά τη γνώμη μου, κάθε space-sim fan που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να έχει παιξει το παιχνίδι αυτό τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του... :thumbup:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα σχολια του Billy (*) μετα ,αποτελoυν " ικανo και αναγκαιο" λογο ,για τον οποιο θα επρεπε ολα τα scans ελληνικων retrogaming περιοδικων , να ανεβαινουν στο retrοmaniax .

(*)που btw αποφευγει οπως ο διαολος το λιβανι να γραψει κανενα αρθρο .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τhanks για το ευγενικό σχόλιο Nemo !!

Αρθρα/reviews είχα στο μυαλό μου να κάνω ορισμένα (παλιότερα), αλλά για διάφορους λόγους συνεχώς το ανέβαλλα...

Νομίζω πάντως ότι άνετα μπορείς να κάνεις εσύ κάποιες παρουσιάσεις, όπως π.χ. το Power Drift για C64. ;)
 
Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια.

Δυστυχώς από αυτό το τεύχος λείπει το μισό φύλλο μα τις σελίδες 81-82, αν μπορεί κάποιος ας κάνει τον κόπο να τις σκανάρει έτσι ώστε να το έχουμε ολοκληρωμένο.

ΥΓ 1: Σύντομα θα επανέλθω με νέο τεύχος...

ΥΓ 2: Τα σχόλια του billy είναι όντως απολαυστικά

ΥΓ 3: φωτιά στα σκάνερ!!!

ΥΓ 4: Hasta la vista, baby
 
savalegion είπε:
Δυστυχώς από αυτό το τεύχος λείπει το μισό φύλλο μα τις σελίδες 81-82, αν μπορεί κάποιος ας κάνει τον κόπο να τις σκανάρει έτσι ώστε να το έχουμε ολοκληρωμένο.
http://www.2shared.com/fadmin/52085697/653d9d2/user_14_0081.jpg.html

http://www.2shared.com/fadmin/52085702/a639fc23/user_14_0082.jpg.html

Wally, όποτε μπορείς κάνε τα μαγικά σου!
 
Τις ευχαριστιες μου κ απο εμενα savalegion κ με το καλο συνεχεια με νεο τευχος!
 
Παιδιά, όσοι θέλετε, ξανακατεβάστε το τεύχος, από το link στο αρχικό ποστ.

Έχουν προστεθεί οι σελίδες του DINO που μας έλειπαν, οπότε πλέον είναι ολοκληρωμένο!

@Dino: Ευχαριστούμε για την ευγενική χορηγία! :flower:
 
Κάπου στα νέα αναφέρει την επικείμενη κυκλοφορία του Loom II, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ τελικά. Κρίμα!!
 
All the thanx go to you, dear savalegion! :)
 
Ευχαριστώ πολύ Savalegion!!
 
Μου έκανε εντύπωση κάτι στη σελίδα 4 ! Υπάρχειι μία διαφήμιση για "Ανιχνευτή Virus" για Amiga . Τι ηταν αυτό ;
 
Virus Scanner, η Amiga είχε ιούς όπως ακριβώς και τα PC.
 
Προσωπικα "τιμουσα" πολλους αχωνευτους συμαθητες με τον ιο Gaddafi
 
Πίσω
Μπλουζα